Bolton - Liverpool

Lør 30.09.06 kl 13.45 (Premier League) - Canal+Sport/SS1 / Tilskuere: 25 061 / Dommer: Phil Dowd / Reebok Stadium / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

En svak linjedommer og et drepende effektivt hjemmelag bidro til å påføre Liverpool sesongens tredje bortetap i Bolton.

Crouch (74)

Liverpool skal prøve å sikre seg sesongens første borteseier, når de tar den korte turen til Reebok Stadion og et tradisjonelt vanskelig møte mot vertene Bolton.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Benitez har gjort fire forandringer i startoppstillingen i forhold til kampen mot Galatasaray. De som er tilbake er Bellamy (for Crouch), Hyypiä (for Agger), Riise (for Aurelio) og Sissoko (for Garcia). Alt tyder dermed på at Gerrard igjen får en rolle på venstresiden av midtbanen.

Bolton stiller med eksakt det samme laget som slo Portsmouth 1-0 på Fratton Park på mandag. Det skulle bety en 4-3-3 formasjon, der Kevin Davies går i spann med den tidligere Liverpool-duoen Nicolas Anelka og El-Hadji Diouf i angrepsrekka. Forsvarsrekka utgjøres av stopperne Faye og Meite, med Hunt på høyrebacken og Ben Haim i en uvant venstrebackrolle. Krigerne på midtbanen er veteranen Speed, spanjolen Campo og kapteinen Nolan.

1.min:
Bolton i helhvitt tar avspark ved Diouf og Speed. Liverpool ser ut til å gå ut i en 4-5-1 formasjon, der Bellamy ligger ute til venstre, og med Gerrard i en friere midtbanerolle enn først antatt.

2.min: Sami Hyypiä med et glimrende fremspill til Kuyt, som demper ballen på brystet og kommer alene med keeper. Dessverre gjør linjemannen en grov tabbe og vinker feilaktig for offside. Dermed blir Liverpool snytt for en kjempesjanse.

4.min: Sami Hyypiä glir når han skal klarere, og dermed får El-Hadji Diouf en gratissjanse. Hyypiä rekker imidlertid tilbake og får ryddet opp i situasjonen igjen etter at Carragher har fått skjermet av sin tidligere lagkamerat.

6.min: Craig Bellamy tvinger frem kampens første corner etter et fint Liverpool-angrep. Hjørnesparket blir klarert.

8.min:  Kampens første store sjanse når Gerrard finner Kuyt umarkert inne i feltet på et frispark. Jaaskelainen gjør en bra redning på nederlenderens heading.

12.min: Gerrard, Kuyt og Pennant kombinerer vakkert ute på høyresiden, før ballen blir lagt til John Arne Riise på skuddhold. Sunnmøringen fyrer av fra drøye 20 meter, men forsøket går langt tilside for mål.

15.min:  Midtstopper Faye får kampens første gule kort, når han river Gerrard på løp overende.

20.min:  Liverpool er uhyre nær å ta ledelsen. Bellamy kommer fri på venstrekanten, og får lagt inn i feltet. Bolton-forsvaret klarerer, men ballen havner ute hos Alonso som klemmer til på volley fra knappe 20 meters hold. Ballen smeller i stolperoten og ut bak en sjanseløs Jaaskelainen.

24.min:  Faye går stygt til i en hodeduell med Kuyt, og skaller nederlenderen i bakhodet. Kuyt blør kraftig fra et kutt, og må i garderoben og sy. Liverpool spiller med ti mann for øyeblikket.

28.min: En Dirk Kuyt med blodig hårmanke kommer tilbake på banen.

29.min: Ny linjemann-tabbe, når det blir dømt frispark mot Reina. Spanjolen kaster ballen opp i luften godt innenfor 16-meteren på et utspark, men linjemannen vinker utrolig nok for hands.

30.min:  1-0 Speed. Campo dytter frisparket til Speed, som skyter. Ballen sneier såvidt muren, og går i hjørnet bak en utmanøvrert Reina. Irriterende baklengsmål etter en totalt feilaktig avgjørelse av linjemannen.

34.min:
Vakkert Liverpool-angrep iscenesatt av Sissoko, Gerrard og Bellamy, men en forsvarer forstyrrer Pennant så mye i avslutningen at ballen går utenfor.

39.min: Et nytt godt Liverpool-angrep ender med at Campo dytter Kuyt i ryggen inne i feltet. Nederlenderen går i bakken, og Liverpool roper halvhjertet på straffe.

41.min: Steve Finnan legger inn til Bellamy, som i sin tur legger tilbake til Gerrard. Kapteinen skyter godt fra drøye 16 meter, men ballen går rett på Jaaskelainen. Finnen får bokset ballen unna.

45.min: Panikk i Liverpool-feltet på et langt innkast fra Bolton. Reina blir imidlertid hindret, og får frispark. To minutter er lagt til i første omgang.

45.min:  Ny stor Liverpool-sjanse ett minutt på overtid. Gerrard fyrer av et skudd, og Jaaskelainen må gi retur. Bellamy er fremme på returen, men den Bolton-keeperen får til slutt fanget ballen.

Pause

To tabber av linjemennene har ødelagt førsteomgangen for Liverpool på Reebok Stadium. En i hver ende av banen. Allerede i åpningsminuttene blir Kuyt feilaktig avvinket for offside når han kommer alene med keeper. Enda mer graverende var tabben i andre enden. Reina tar et utspark og slipper ballen langt innenfor 16-meterstreken. Hvordan linjemannen presterer å dømme hands mot Liverpool-keeperen er en gåte, selv om han treffer ballen med foten utenfor 16-meteren. En horribel avgjørelse, som gir Bolton frisparket de scorer på. Liverpool har vært det klart beste laget i første omgang, har skapt flere store sjanser og hadde fortjent å lede ved halvtid. Blant annet hadde Alonso et susende skudd i stanga. Men nå som Bolton har blitt forært ledelsen, blir det en vanskelig andreomgang mot et krigende hjemmelag.

46.min:
Liverpool tar avspark ved Sissoko og Kuyt. Ingen bytter i pausen.

47.min:  Speed blir rundtlurt av Pennant, og tyr til ulovligheter for å stoppe Liverpool-vingen. Dermed noteres han i dommerens bok.

49.min:  Tidlig bytte av Liverpool. Crouch inn for Kuyt.

51.min:  2-0 Campo. Liverpool-stopperne taper hodeduellen med Ivan Campo på et innlegg fra høyre, og spanjolen header ballen i mål bak Reina via tverrliggeren. En skikkelig kalddusj for de røde.

56.min:
En corner legges ut til Alonso, som skyter ukonsentrert over.

58.min: Nytt forsøk fra distanse fra Alonso. Nok en gang over.

59.min:  Nytt Liverpool-bytte. Garcia inn for Pennant.

61.min: Liverpool-spillerne sliter stadig vekk med underlaget på Reebok, og sklir og går overende rett som det er. Feil knottevalg, eller løs gressmatte? Liverpool har satt inn et massivt press mot hjemmelagets mål nå.

64.min: John Arne Riise er nær ved å forære Bolton en gratissjanse, når han blir for ubesluttsom med å klarere. Heldigvis ordner Reina opp.

65.min: Bra skudd fra lang distanse fra Alonso. Jaaskelainen ser imidlertid ballen hele veien, og har ikke nevneverdige problemer med å fange lærkula.

66.min: Ny svak avgjørelse av samme linjemann som forærte Bolton frisparket som ga 1-0, når han feilaktig vinker av Riise for offside.

70.min: En corner legges ut til Riise, som skyter himmellhøyt over fra drøye 16 meters hold.

74.min:  Crouch får et strengt idømt gult kort etter en takling på Speed.

75.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte. Zenden kommer inn for Sissoko.

77.min: Garcia med et bra skudd som Jaaskelainen må gi en liten retur på. Bellamy rekker imidlertid ikke frem i tide, og finnen får ballen i fast grep.

77.min:  Bellamy får en stor mulighet når Gerrard gjenvinner en ball, men skuddet går via Faye og til corner.

80.min: Liverpool sender alle mann i angrep nå. Hyypiä går opp når han får sjansen, og de røde spiller til tider med tre bak. Bolton drøyer ut tiden ved enhver anledning.

84.min:  Bolton gjør sitt første bytte. Vaz Te kommer inn for Anelka.

87.min: Det vil seg ikke for Liverpool. Alonso finner Gerrard på løp, men kapteinen setter ballen i nettveggen fra skrått hold etter å ha passert sin oppasser.

88.min:  Stelios kommer inn for El-Hadji Diouf.

89.min:  Ben Haim legger seg ned for tredje gang i kampen. Denne gangen for en angivelig kneskade.

90.min: Til tross for at Bolton har drøyet tiden i hele andre omgang presterer dommer Phil Dowd å legge til bare tre minutter.

Slutt

En svak linjedommer og et drepende effektivt hjemmelag bidro til å påføre Liverpool sesongens tredje bortetap i Bolton. Situasjonen fra første omgang, der den ene linjemannen ga hjemmelaget et feilaktig idømt frispark på 16-meterstreken ble helt avgjørende for kamputfallet. Etter en god førsteomgang av de røde, slet Rafael Benitez sitt mannskap veldig med å trenge gjennom et godt defensivt organisert Bolton etter at de helhvite økte til 2-0 tidlig i andre omgang. Liverpool skapte fint lite etter scoringen til Campo, og var etter den aldri i nærheten av å få med seg poeng fra dette oppgjøret.

Spillervurdering:

Reina 4
Merkelig oppførsel på førstemålet til Bolton, og er stort sett usikker i det meste han foretar seg. Det er ikke mye som minner om den Reina vi så for ett år siden, og man må stille seg spørsmålet om hva det er med målvakter og andresesongen i klubben vår.

Finnan 6
Best av de 4 bak, men taper duellen som fører til 2-0 målet.

Carragher 6
Jamie har en liten formsvikt, og har ikke holdt sitt vanlige høye nivå de siste kampene.

Hyypiä 5
Finnen er ofte på etterskudd og det kunne gått verre da han håpløst mistet ballen til Anelka tidlig i første omgang.

Riise 5
Ikke vanlig nivå på nordmannen i dag. Sliter både fremover og bakover, og innlegget som gir 2-0 kommer fra rødtoppens side.

Pennant 3
Direkte håpløst av Pennant i dag. Kom ikke til et eneste innlegg, var giddaløs og de gangene han prøvde var det langt fra bra nok. Eneste positive fra hans 59 minutter var da han rundlurte Speed som pådrog seg gult kort.

Alonso 6
Uvanlig mange feilpasninger fra den spanske maestroen i dag, og Sam Allardyce som hadde gjort hjemmeleksa si kombinert med ett elendig "Wembley-gress" kan være forklaringer på det. Kom til noen skudd, og traff blant annet stolpen på en nydelig volley i førsteomgang. En av få som prøvde i dag, og vi kårer han dermed til Liverpools bestemann.

Sissoko 6
Momo jobber mye, men heller ikke han hadde en stor dag i Bolton.

Gerrard 6
Kapteinen vår fikk det rett og slett ikke til i dag. Så ut som at smellen han fikk seg i førsteomgang ødela mye.

Bellamy 5
Løper mye, men blir for lett gang på gang mot de fysisk store og sterke Bolton-stopperne.

Kuyt 6
Virket veldig sliten, og ble nok redusert av hodeskaden i førsteomgang.

Crouch 4
Det var ikke mye som minnet om den Crouch vi så på onsdag i dag. Sliter med å finne noe positivt å si om de 40 minuttene Peter den store fikk på banen.