Charlton - Liverpool

Ons 08.02.06 Kl 21.00 (Premier League) - / Tilskuere: 27 111 / Dommer: Andre Marriner / The Valley / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Flere spillere virket slitne og Liverpool leverte en svak forestilling da man tapte 2-0 for Charlton på The Valley i kveld.

Carragher (42)

Ny viktig kamp i Premier League for de røde i London. Kampen går ikke på noen av "vanlige" kanalene dessverre. Sjekk vår TV-guide for mer info.

Hvilke puber rundt om i landet som viser denne kampen live, finner du ut ved å trykke her.

Dersom du ønsker scoringsvarlsel fra kampen sender du melding LFC LIVE START til 2180.

Kilder vi har vært i kontakt med forteller at Luis Garcia har fått kjenning med kneskaden sin igjen etter Chelsea-kampen, og den lille spanjolen skal ikke ha reist til London sammen med resten av troppen. Ikke overraskende er det Dudek som får tillit mellom stengene i Pepe Reina sitt fravær, mens valget har falt på Cissé når hullet etter Gerrard på høyrekanten skulle fylles. Ellers er Traore et noe overraskende valg på venstrebacken. Robbie Fowler har fått en plass på reservebenken.

Trafikken inn mot vår server var så stor i kveld at den rett og slett gikk i stå. Dermed fikk vi ikke levert noe løpende kampreferat. Vi beklager dette.

1.min: Kampen er i gang. Liverpool spiller i hvitt og sort. Charlton går rett i angrep og vinner en corner.

2.min: Liverpool svarer, og vinner også en corner. Begge hjørnesparkene renner ut i sanden.

3.min: Cissé skyter fra distanse, men det svake skuddet triller ufarlig fem meter utenfor mål. Like etterpå er Morientes frempå med et forsøk på en volley, men Myhre redder.

6.min: Liverpool har åpnet best på The Valley, og Cissé får rundet sin mann og slått et godt innlegg fra høyre. Crouchs heading går imidlertid utenfor.

10.min:  Alonso legger en elegant pasning fra venstre, og finner en umarkert Crouch på bakre stolpe. Den lange spissen slurver imidlertid med mottaket og Charlton får klarert til corner. Stor sjanse.

14.min: Liverpool har hatt et par frispark i farlige posisjoner, men har sløst vekk begge.

30.min: Det siste kvarteret har spillet bølget frem og tilbake, med Liverpool som det førende laget. Men selv om gjestene har hatt stort ballinnehav, har man ikke klart å komme frem til opplagte målsjanser.

39.min: Cissè har vært livlig på høyrekanten, og får lagt et nytt godt innlegg til Morientes inne i feltet. Hreidarsson klarer imidlertid å få klarert til corner. På corneren får Traore avsluttet, men Myhre redder.

41.min:  Dommeren peker ubønnhørlig på straffemerket etter at Dudek kommer for sent inn i en situasjon med Darren Bent inne i feltet. Liverpool-keeperen blir også ”belønnet” med gult kort.

42.min:  1-0 Darren Bent er selv sikker straffe-eksekutør for hjemmelaget.

42.min:
Jamie Carragher pådrar seg gult kort etter å ha protestert heftig mot dommeren på vei tilbake til midtsirkelen.

43.min:  Thomas får gult kort for en meget stygg felling etter å ha blitt rundlurt av Djibril Cissé.

45.min:  2-0 Drøye to minutter på overtid i første omgang øker vertene til 2-0 mot spillets gang. Liverpool-forsvaret klarer ikke å få klarert etter litt frem og tilbake inne i feltet. Ballen faller rett i beina på Young, som dundrer den mellom beina på Dudek og inn i nettmaskene.

Pause

Liverpool dominerte i store deler av 1.omgang, anført av en godt opplagt Djibril Cisse på høyreflanken. Spissene klarte imidlertid ikke å omsette franskmannens mange gode innlegg i tellende resultat. Helt på tampen av omgangen fikk Charlton to kjappe scoringer, noe som var en skikkelig kalddusj for gjestene som hadde dominert frem til da. Et hardt slag i ansiktet for godt kjempende Liverpool-spillere. Den første scoringen kommer etter et straffespark som Liverpool-forsvaret og keeper Dudek protesterer kraftig mot. Det andre målet kom som en følge av at det samme forsvaret ikke klarte å få ballen unna etter ping-pong inne i feltet.

46.min:
Perry får gult kort for bevisst å ha løpt inn i kroppen på Cissé uten sjanse til å nå ballen. Franskmannen var på full fart fremover mot dødlinja.

54.min:  Stor Charlton-sjanse når et innlegg fra høyre går over Dudek og Hyypiä, men heller ikke en umarkert Markus Bent på bakre stolpe når ballen.

55.min: Kewell og Cissé bytter side. En aktiv Cissé vinner et frispark omtrent 30 meter fra Myhres mål.

59.min: Cissé kommer til et nytt innlegg, men denne gangen er ikke presisjonen like bra som tidligere i kampen.

61.min:  Robbie Fowler erstatter en ineffektiv Peter Crouch.

62.min:  Darren Bent smeller ballen i tverrliggeren bak en Dudek som kaster seg i full lengde. Meget godt skudd, som polakken ikke hadde en sjanse på.

63.min:  Ny enorm Charlton-sjanse, som Liverpool-forsvaret på mirakuløst vis får klarert.

67.min: Sissoko avslutter svakt fra distanse.

70.min:  John Arne Riise erstatter Sami Hyypiä. Djimi Traore trekkes inn som midtstopper, mens Riise overtar venstrebacken.

70.min:  Darren Bent må ha behandling etter å ha fått armen til Carragher opp i ansiktet i en duell.

73.min:  Kjempesjanse for Morientes når han blir spilt fint fri av Cissé. Spanjolen skyter knallhardt fra kloss hold, men skuddet går relativt rett på Myhre, som får bokset ut i feltet. Her burde Morientes ha gjort det bedre og redusert.

78.min:  Kromkamp kommer inn for Cissé. Et relativt uforståelig bytte, da Cissé har vært Liverpools klart beste spiller i denne kampen.

80.min:  Ambrose inn for Thomas for vertene.

83.min:  Charlton gjør et nytt bytte. Smertin ut, El Kalkouri inn.

90.min: Liverpool har hatt ballen mye i sluttminuttene, men har skapt få klare målsjanser. Egentlig ganske beskrivende for hele kampen.

Slutt

Flere spillere virket slitne og Liverpool leverte en svak forestilling da man tapte 2-0 for Charlton på The Valley i kveld. Trass i stort ballinnehav og mange flere cornere enn vertene, ble det skapt sørgelig lite foran mål. Og de sjansene som oppstod sløste de inneffektive spissene Crouch og Morientes vekk. Det eneste lysglimtet i sør-London var Djibril Cissés gode og oppofrende spill på høyrekanten. Gang på gang brukte han farten sin til å gjøre Spector og Perry svimmel. Han kom seg til dødlinja og fikk lagt gode innlegg ved flere anledninger. Dessverre var de to spissene inne i feltet helt vaksinert mot å ta vare på disse. En ny svart dag for Rafael Benitez med andre ord. Starten av 2006 ligner sørgelig lite på avslutningen av 2005.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 5 – Virket usikker og anspent.  Kommer for sent inn i straffesituasjonen, selv om han ikke felte spilleren, og slipper det andre mellom beina.

Steve Finnan 7  –Solid som vanlig.  Den spilleren som kanskje er nærmest sin beste form av de røde om dagen.

Jamie Carragher 6 – Slet litt med å finne de riktige posisjonene da hurtige hjemmespillere kunne spille på kontringer i 2.omgang.  Ikke på sitt beste.

Sami Hyypiä 5 – På et lag som virket slitent de siste 50 minuttene var Sami kanskje den som virket mest kjørt.  Ble rett og slett løpt fra før 2-0.

Djimi Traore 6  - Begynte våkent og aggressivt, men ble etter hvert mer slurvete og usikker med sin plassering ute på backen.

Djibril Cissé 7 – Gjør en del dårlige taktiske valg, er ikke alltid like interessert, men var likevel Liverpools farligste angrepsvåpen med sin fart og sine initiativ ute på høyresiden.  På en dårlig dag synes vi han var det største lyspunktet hos LFC og ble uforståelig byttet ut.

Momo Sissoko  5 – Får de lange beina borti mye, men er slurvete og upresis i sitt spill.  Dessverre kom også mange av skuddmulighetene til ham.

Xabi Alonso 6 – Xabi er ikke i form om dagen, men var likevel playmakeren da Liverpool hadde overtaket i kampens første 40 minutter.  Fortsatt uvanlig høy feilprosent på pasningene.

Harry Kewell 7 – Er også noe så sjeldent som en Liverpool-spiller i form.  Prøver hele tiden å være kreativ og utfordre, selv om ikke alt klaffer.

Fernando Morientes 5 – Nando prøver hele tiden, men kommer for sent inn i situasjonene, mister ballen for lett, og er ikke dødelig nok foran goalen.  Bør ha blitt vant til engelsk fotball nå, men vil han noen gang greie å etablere seg i Premier League?

Peter Crouch 5 – Er ikke sterk nok i luftduellene foran mål, selv om hans høye hode ofte får en touch på ballen.  Da han syntes å ha tid og rom til å kunne dempe ballen inne i feltet ble det også en dårlig berøring.

Robbie Fowler – Fikk nesten en halvtime, men bemerket seg egentlig mest med å slå noen feilpasninger.  Likevel for tidlig til å felle noen som helst dom over den hjemvendte sønn.