Chelsea - Liverpool

Søn 13.08.06 kl 16.00 (Community Shield) - TV3/VS2/Sky Sports 1 / Tilskuere: 56.275 / Dommer: Martin Atkinson / Millennium Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Frank H. Larsen

De røde har tatt sesongens første trofé, da Peter Crouch fortjent kunne heade inn seiersmålet ti minutter før slutt i Community Shield.

Alonso

Mye overraskende fra Rafa denne gangen.  Både Hyypiä, Gerrard, Alonso og Bellamy på benken.  Der er også skadefrie Fabio Aurelio og Florent Sinama-Pongolle.  Ute på banen skal det bli spennende å følge spillere som Daniel Agger og Mark Gonzalez fra start, spesielt danske Agger som har hatt en tung pre-season med skadeproblemer.

Jamie Carragher leder ut laget som kaptein, på et Millennium Stadium hvor Liverpools har solgt ut sin billettkvote mens det er store hull i seksjonen til Chelsea.

1.omgang

I åpningesminuttene ser det ut som om Luis Garcia vil holde venstrekanten, mens det er Mark Gonzalez som lgger i mellomrommet mellom Peter Crouch og midtbanen.

3.min:  Jermaine Pennant får en smell på ankelen, men er snart i gang igjen.

"Byttet" mellom Garcia og Gonzalez synes å være kun midlertidig, og Speedy er kommet seg ut på venstrekanten.

7.min:   Sissoko vinner ballen i kjent stil og Ballack kommer alt for sent inn i en takling.

9.min:  Shevchenko truer med en forsering inn i feltet, men med visse vanskeligheter får Liverpools

9.min: 0-1 JOHN ARNE RIISE - Nordmannen får ballen ved høyrekanten av egen 16-meter etter corner, får lov til uhindret å forsere mot motstanderens straffefelt før han fyrer løs fra drøyt 20 meter.  Det harde skuddet dupper under armen til Cudicini, som vil få kritikk for at han ikke får en hånd på ballen.  Reprisene viser at John Arne løper med ballen i 14 sekunder, og altså over nesten hele banen.

15.min: Bra tempo i et åpningskvarter hvor Liverpool har ligget en tanke over i spill.

16.min:   Høy temperatur da en grinete Frank Lampard sparker etter Bolo Zenden etter Sissoko først tok "revansje" på Ballack.

18.min:  Nå er det Essien som er sur, og som slipper ustraffet fra ei veivete hånd mot Garcia, lik den Reina ble utvist for på Stamford Bridge.  Forskjellen var at Luis ikke tok en "Robben" og kastet seg.

21.min:  Et sløvt tilbakespill fra Ferreira sørger nesten for selvmål, men går isteden like utenfor og til en resultatløs corner.

24.min:  Ballack pådrar seg en strekk virker det som, men får på en ispose helt oppe ved hoftekammen.

25.min:  Gonzalez kommer seg til dødlinja, men Garcia kommer ikke helt fram på overlegget som keeper får klarert.

26.min:   Ballack må ut og Salomon Kalou kommer inn.

29.min:  Kalou snurrer rundt med Liverpool-forsvaret ute på de rødes venstrekant, før Reina uortodoks får klarert med beinet.  Linjemannen vinker uansett for offside.

35.min:  Et passivt rødt forsvar lar Shevchenko få lov til å skyte fra drøyt 20 meter sentralt, men Reina redder uten alt for store problemer.

Steven Gerrard får stor applaus fra den røde nordre sving, da han løser litt opp langs sidelinja.

39.min:  Den livlige Mark Gonzalez fyrer løs fra skrått hold, men enkelt for Cudicini.

42.min:   Crouch og Garcia er begge nære på å score da Gonzalez slår inn etter et ypperlig opprullet angrep fra Liverpool, men Cudicini får såvidt avklart.

44.min: 0-1 ANDRIY SHEVCHENKO - Lampard slår en stikker fra midtbanen, og Shevchenko lurer seg igjennom i midten og kan enkelt score alene med Reina.  I et flatt forsvar blir de to mot en inne i midten, da Finnan har latt ukraineren få vandre inn, får spissen fritt leide.

Liverpools lettbente midtbane gjorde lenge stjernene at til Chelsea både kom på hæla og ble grinete.  De røde skapte heller ikke mange sjanser, men de hadde likevbel dobbelt så mange avslutninger som ligamesterne, nemlig seks mot tre.  Sissoko har igjen vært enorm sentralt og Gonzalez har hatt mye plass ute på venstrekanten.  En tidlig scoring roet også de fra Merseyside.  Riise starter på egen 16-meter fra corner, løper i 14 sekunder før han drar til foran motstanderens straffefelt, og Cudicini har ikke med på notene.  Temmelig ut av det blå slår Lampard en gjennombruddspasning et minutt før pause.  Finnan sover ute på kanten og Shevchenko kan løpe igjennom i kanalen mellom back og midtstopper og enkelt avslutte alene med Reina.  En avsluttende kalddusj i en omgang hvor Liverpool har hatt det komfortabelt.

2.omgang:

48.min:  Shevchenko, Chelseas desidert farligste spiller så langt, skjærer inn fra venstre men får ikke klem på skuddet.

48.min:  Sissoko gjør grimaser og halter, men synes snart å være ok igjen.

49.min   Garcia får uhindret spille fram Bolo Zenden som skyter vilt utenfor fra god posisjon like utenfor 16-meteren.  God sjanse.

54.min:   Wayne Bridge inn for Geremi, som har hatt en del trøbbel med Gonzalez, og Ferreira går dermed over på høyrebacken.

55.min   Drogba slår først et innlegg som Reina såvidt får tippet over tverrliggeren, før keeperen igjen må slå ut til corner da Shevchenko header fra corneren.

En mye mer livlig og åpen 2.omgang enn hva som var tilfellet før pause.  Liverpool begynte veldig bra, men Chelsea har kommet mer med etterhvert.

56.min:    Aurelio inn for Gonzalez - det er lov til å benytte seks innbyttere på hvert lag.

59.min:   Rafa setter inn artilleriet!  Gerrard og Alonso kommer inn for Zenden og Pennant.

62.min:    Alonso får et tidlig gult kort.

63.min:   Diarra inn for Robben hos Chelsea.

Mange bytter men lite spill foran målene de siste minuttene.

66.min:  Agger får en smell i det han gjør en god takling på midtbanen.

66.min:    Bellamy inn for Garcia.

67.min:    Forsering fra Alonso gjør at Diarra må klippe ham ned.

89.min:   Wright-Phillips inn for Drogba.

75.min:  Chelsea hadde en god periode før alle byttene, mens Liverpool nå har tatt over igjen de siste minuttene.

80.min: 1-2 PETER CROUCH - Et flott angrep da Aurelio finner Bellamy helt fri ute på venstrekanten.  Angriperen beholder roen og slår behersket inn i feltet hvor Crouch har "mistet" John Terry.  Fra fem meter kan lange Peter kontant heade i nettet.

"The travelling The Kop" er suverene på tribunen nå, noe de forøvrig har vært hele kampen!

81.min:   Mikel inn for Ferreira.

86.min:   Midtforsvaret til Chelsea misser på et overlegg fra Gerrard og bare fingertuppene til Cudicini hindrer Fabio Aurelio å score sitt første mål for de helrøde.

Momo Sissoko blir utrop til banens beste på stadion.

89.min:   Sinama-Pongolle inn for Crouch.

Liverpool synes å ha full kontroll i sluttminuttene.

Steven Gerrard og Jamie Carragher kunne i felleskap løfte skjoldet som alltid er gøy å vinne, men ingen blir for skuffet om man taper.  Det som var minst like gledelig for Rafa Benitez var at dette var en fortjent seier med en mannskap hvor nesten halve startellveren begynte på benken.  Etter kaldusjen med utligning mot seg like før slutt i en 1.omgang hvor man var i førersetet, hadde Chelsea en bra periode nokså tidlig etter pause.  Innbyttere av Gerrard, Bellamy & Co gjorde imidlertid Liverpool sterkere og da Peter Crouch headet inn 2-1 etter et flott angrep var det logisk at det var nettopp de helrøde som skulle avgjøre.  Rafa uttalte etter kampen at seieren mot et av verdens beste klubblag vil gi øket selvtillit.  Det er bare å gjøre klar til ligastart førstkommende lørdag!

SPILLERVURDERING

REINA (7)
Virket noe passiv på scoringen. Kunne kanskje forstyrret Shevchenko mer. Ga en ufarlig retur på skudd i 1.omgang. Hadde to matchvinnende redninger etter pause.

FINNAN (6)
Grei gjennomføring. Samarbeidet med Carragher burde fungert bedre.

CARRAGHER (6)
Det glapp grovt to ganger i backrekka før pause. Shevchenko scoret på en av disse. Dagens kaptein burde ha rutine til å styre backrekka og ikke slippe Shevchenko inn på blindsiden. Hadde ellers bra kontroll.

AGGER (8)
Imponerende sesongdebut av Agger. God med beina og suveren i lufta. Brøt foran en rekke ganger og spilte på det sikre.

RIISE (8)
Fantastisk scoring. Gikk fra egen sekstenmeter og satte ballen i nota fra 20 meter. Litt heldig at keeper ikke fikk en hånd på ballen. Hadde også andre fine offensive løp. God kontroll defensivt.

PENNANT (7)
Mindre synlig offensivt enn i forrige kamp. Burde komme til flere innlegg, men jobbet knallhardt defensivt.

SISSOKO (9)
Denne mannen er verdensklasse. Var energisk som alltid og vant mange dueller. Pasningskvaliteten også bedre enn tidligere. Banens beste.

ZENDEN (8)
Svært positiv på sentral midtbane, spesielt i 1.omgang. Beveget seg fint og var mye involvert. Hadde også en god avslutning han burde ha scoret på.

GONZALEZ (7)
Livlig. Lurte seg inn bak backen et par ganger og slo noen gode innlegg. Men chileneren har trolig mer på lager.

GARCIA (6)
Garcia slet med å komme inn i kampen. Samarbeidet med Crouch fungerte ikke spesielt bra. Et godt eksempel er da Garcia og Crouch forstyrret hverandre på en kjempesjanse like før pause. Ujevn.

CROUCH (7)
Vant mye i lufta, men han ble svært ensom på topp. Kom mer til sin rett da hurtige Bellamy kom inn. Ble også matchvinner på innlegg fra waliseren.

AURELIO (7)
Kom inn etter 56 minutter. Så med en gang ut som for liten for anledningen. Brasilianeren jobbet seg sveldig godt opp. Taklet så det suste og kom til flere avslutninger. Var involvert i seiersmålet. God debut.

ALONSO (7)
Kom inn på et tidspunkt da Chelsea satte ekstra press på Liverpool. Alonsos inntreden sørget for at Liverpool tok mer over igjen. Viste ro og styrte spillet. Noen rufsete pasninger. feilaktig gult kort for takling på Essien.

GERRARD (7)
Kom inn samtidig med Alonso. Var med og snu kampen etter at Liverpool slet det første kvarteret etter sidebytte.

BELLAMY
Fikk kun 24 minutter. Dessverre ikke nok til å få karakter. Satte virkelig fart i Liverpool-angrepet, og hadde målgivende pasning til seiersmålet. Kombinasjonen Crouch/Bellamy på topp virker svært spennende.