Crewe - Liverpool

Lør 22.07.06 kl 16.00 (Pre-season) - liverpoolfc.tv / Tilskuere: 10 101 / Dommer: Tony Bates / Gresty Road / Skrevet av: Tore Hansen

Mål av unggutten Craig Lindfield vant en kamp hvor Rafa igjen brukte 22 spillere. Aurelio og Gonzalez debuterte.

Williams

Liverpool fortsetter oppkjøringen mot 3. runde kvalifisering til Champions League og ligastart mot sin tidligere "farmerklubb" Crewe.

Som ventet velger Rafa å (trolig) bruke 22 spillere også i dagens oppgjør. Han gjorde det samme lørdag mot Wrexham, men er også i denne kampen interessert i å gi flest mulig spillere spilletid. VM-spillerne er enda ikke aktuelle for laget.

Brasilske Aurelio starter kampen på venstre flanke, mens junioren Lindfield åpner sammen med Fowler på topp. På benken befinner Mark Gonzalez seg. Liverpool bekrefter før kampstart at chileneren vil debutere i dag. En spillesugen Bellamy og en sterk Paletta sitter også på benken. Sissoko og Riise kommer trolig også innpå i andre omgang.

1. min: Kampen er i gang.

3. min: Et godt innlegg fra tidligere rød Otsemobor lurer delvis Finnan på bakre stolpe og Roberts er nær ved å sende hjemmelaget i ledelse.

7. min: To gode halvsjanser til Crewe når først Vaughan og deretter Jones truer Dudek. Den siste var en heading som gikk såvidt utenfor.

9 .min: Aurelio viser godt teknikk når han forsøker å sette i gang et angrep.

15. min: Etter en livlig start av Crewe har Liverpool hatt mest av ballen de siste minuttene. Det meste av spillet foregår imidlertid på midtbanen.

17. min: Bra inngrep av O'Donnell når det igjen kommer en farlige ball inn foran målgården til Dudek.

18.min: Etter at hjemmelaget har startet best avslutter juniorspilleren Lindfield et god angrep med en vakker scoringer fra 15-16 meter. Godt forspill av Zenden og Fowler.

25. min: Liverpool mye mer med etter scoringen. De angriper oftere og har mer tempo på ballen. Diao med et ambisiøst volley-skudd fra hjørnet av 16-meteren er imidlertid aldri i nærheten av å gå inn...

28. min: Higdon tester Dudek med en brukbar heading.

30. min: Lindfield dobler nesten ledelsen med et nytt godt skudd. Denne gangen får imidlertid Williams løftet skuddet over. Aurelio tok hjørnesparket og Lindfield er igjen igjen farlig frempå - denne gangen med et brassespark.

35. min: Aurelio viser glimt av storhet når han skaffer seg noen meter på venstrekanten og skyter knallhardt like over.

40. min: Corner til Crewe blir ryddet unna og havner hos Fowler. Spissen finner nesten makker Lindfield med en genial pasning.

Unggutten Craig Lindfield viste seg frem i første omgang og scoret også det eneste målet.

PAUSERAPPORT
Etter at Crewe hadde løpt av seg var det etter hvert Liverpool som stod frem og leder ikke ufortjent ved pause. Det er først og fremst unggutten Craig Lindfield fra Wirral som har vært den positive beholdningen. Med en bra scoring og et par andre farlige sjanser har han vært en trussel mot hjemmelaget. Godt hjulpet av en Robbie Fowler som "hjerne" og tilrettelegger. Debutant Aurelio har heller ikke skuffet. Brassen har vist god teknikk og er rask i bevegelsene når han har ballen. Han har også rukket å vise frem skuddfoten og gitt tilbakemelding om at han blir et nyttig tilskudd til stallen. Det er ventet mange bytter på laget i andre omgang.

46. min: Andre omgang er i gang. Rafa har gjort åtte bytter i pausen. Hyypiä (Palletta), Fowler (Pongolle), Lindfield (Bellamy), Finnan (Antwi), Traore (Riise), Diao (Sissoko), Anderson (Potter) og Aurelio (Gonzalez).

48. min: Gonzalez markerer seg tidlig ved å redde på streken før han er frempå med en brukbar avslutning på motsatt side sekunder senere.

53. min: Lowe kommer til med en god sjanse for Crewe når han skyter i sidenettet.

57. min: Liverpool har ballen mye og presser hjemmelaget bakover. Zenden kommer til med et skudd, men får det blokkert.

62. min: Den lokale unggutten Lee Peltier kommer inn for Zenden.

67. min: Gonzalez viser seg for første gang skikkelig frem. Bruker begge beina til å komme seg i en god posisjon like utenfor 16-meteren og skyter like over.

Craig Bellamy kom innpå og spilte spiss/høyre kant i andre omgang.

69. min: Hobbs inn for O'Donnell. Dermed er alle 10 utespillere fra førsteomgang byttet ut.

70. min: Bellamy vinkes av for hårfin offside - waliseren hadde åpen vei frem til mål.

73. min: Svært nør redusering for Crewe når Varneys skudd passerer Dudek, mens Hobbs forhindrer at ballen krysser streken.

77. min: Martin inn for Dudek. Dermed har Rafa gjort 11 bytter. Riise har tatt over som kaptein.

86. min: John Arne Riise på karakteristisk løp - skuddet går imidlertid over.

SLUTTRAPPORT
Den 17-årige debutanten Craig Lindfield ble matchvinner i en kamp hvor også Aurelio og Gonzalez begge fikk sin debut. Første omgang var den beste fra vår side - i andre omgang falt tempoet en del. Kampen ble også preget av mange stopper pga mange bytter. Spesielt imponerte Fowler og Linfield i samspill før pause. Aurelio viste klasse ved et par anledninger. Har både fart og teknikk i tillegg et en skuddfot. Paletta viste igjen styrke i forsvar. Agressiv og fin type. Crewe var farlig frempå et par gang - men ble stoppet effektivt. Mark Gonzalez fikk anskje ikke vist seg frem slik han hadde håpet. Ble stoppet raskt stoppet når han forsøkte å sette fart. Han kommer sikkert sterkere tilbake. Craig Bellamy spilte de siste 20 minuttene på høyrekanten, men gjorde likevel et positivt innhopp. Bellamy savnet imidlertid en makker i dag. Den eneste som skuffet stort var Salif Diao. Midtbanemannen viser igjen at han ikke holder nødvendig nivå og faller igjennom på pasningsspillet.

LIVERPOOLS TOPP 3
Det er umulig å ta en spillebørs på 22 menn. Vi har derfor bedt Magne Thoresen om en vurdering av våre tre beste spillere i dag.

1. Craig Lindfield
Debutanten var vår største trussel foran mål og ble helt fortjent matchvinner i dag. 17-åringen er en spennende spiller som imponerte med kløkt og teft foran kassa. Godt hjulpet av makker Fowler stod han frem i stekvarmen på Gresty Road og viser at han er klar til å ta et skritt videre denne sesongen.