Grasshoppers - Liverpool

Tir 01.08.06 kl 17.00 (Pre-season) - Five / Tilskuere: 5 500 / Dommer: Rene Rogalla / Stadium Hardturm, Zürich / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool tapte i dag 2-0 for Grasshoppers i Sveits. Elendig forsvarsspill i 1.omgang av denne treningskampen, mens de røde ble mye bedre etter at Steven Gerrard kom inn etter en time.

Pinto (17)

Den andre treningskampen i forbindelse med Liverpools treningsleir i Sveits går av stabelen mot Grasshoppers i Zürich.

Vi oppdaterer som vanlig kampen live. Du kan også følge scoringene via vår SMS tjeneste. Send da meldingen: LFC LIVE START til 2180.

Nykjøpene Pennant, Bellamy, Paletta og Gonzalez starter kampen mot Grasshoppers. England-kvartetten Carson, Gerrard, Carragher og Crouch starter på benken sammen med en annen VM-spiller, Jan Kromkamp. Jose Reina er tilbake mellom stengene, etter sin inntreden som midtbanespiller i forrige kamp.

Trolig kommer Jack Hobbs til å bekle høyrebacken, mens Paul Anderson sannsynligvis starter på topp for å gi rom til Jermaine Pennant på høyreflanken. Anderson har av og til innehatt en spissrolle på både junior- og reservelaget.

Det ser forøvrig ut til at Darren Potter og Steve Finnan kan legges til på Liverpools allerede lange skadeliste. Sami Hyypiä er dagens kaptein for de røde.

1.omgang

1.min:
Det ser ut til at Liverpool går ut i et 4-5-1 system. Noe overraskende spiller Paletta høyreback, mens Hobbs fortsetter der han slapp mot Kaiserslautern, som midtstopper. Anderson har en tilbaketrukket, dyp rolle på midtbanen, der Sissoko ser ut til å ligge høyest på banen av "femmeren".

3.min: Liverpool vinner kampens første corner, etter godt arbeid av Gonzalez på venstreflanken. Corneren blir resultatløs.

5.min: Gonzalez med et frisparkforsøk fra distanse som går over og utenfor.

6.min: Reina med en fin enhåndsredning etter et godt angrep av sveitserne.

10.min: Hjemmelagets Rak gjør en tabbe, og Liverpool snapper ballen. Bellamy og Pennant kombinerer fint, før førstnevnte avslutter relativt svakt og keeper Coltorti redder enkelt.

14.min:  Salatic. Sutter avanserer, og legger inn til Salatic. Sistnevnte header ballen ned i bakken og deretter spretter kula opp igjen og i mål via tverrliggeren. En kalddusj for Liverpool, som har åpnet kampen greit.

17.min:
Pinto får gult kort etter en felling av Zenden.

20.min: Anderson med en håpefull avslutning over mål.

25.min:  Gonzalez får Liverpools største sjanse så langt, når han kommer alene med keeper. Passer imidlertid når han skulle ha avsluttet på mål, og sjansen renner ut med at Liverpool vinner en corner. Denne blir resultatløs. Det var Zenden som spilte fri Gonzalez på venstreflanken med en glimrende pasning.

28.min:  2-0 Blumer (28). Etter å ha ryddet opp i forsvaret, spiller Paletta en forferdelig tilbakepasning. Den plukker Blumer opp, runder Reina og scorer enkelt.

29.min:
Nytt farlig Grasshoppers-angrep. Pinto løper rett inn i Reina, og begge spillerne blir skadet og må ha behandling. Det er skulderen det har gått ut over for Liverpool-keeperen, men han kan fortsette kampen.

36.min: Liverpool forsøker å løse flokene med lange baller opp fra Sami Hyypiä i retning Craig Bellamy. Et spill som ikke akkurat passer den raske spissen. I luftkamp mot store stoppere er han sjanseløs. Sissoko har trukket seg lenger tilbake på midtbanen nå, mens Zenden har overtatt den offensive rollen.

38.min:  Grasshoppers gjør dobbeltbytte. Salatic og Pinto ut, Seoane og Cabanas inn.

39.min: Grasshoppers kommer stadig lett til på Liverpools venstreside, der John Arne Riise sliter. Hobbs med bra avklarering etter en av feilene til Riise.

40.min: Bellamy med et skudd som keeper redder. Pasning fra Gonzalez som noe heldig finner veien til waliseren. Like etter får Liverpool corner, etter at et skudd fra Zenden blir blokkert av en forsvarer.

41.min: Hyypiä tar et kjapt frispark, og Bellamy header over og utenfor.

45.min: Grasshoppers kommer igjen lett til på sin høyreside, og Hobbs må klarere igjen. Corneren tas raskt, og sveitserne kan umarkert heade mot mål. Heldigvis går forsøket over.

Pause

En bedrøvelig førsteomgang av Liverpool, der spesielt John Arne Riise har hatt store problemer på sin side. Jack Hobbs har spilt ok i midtforsvaret etter sin bedrøvelige innsats mot Kaiserslautern, og har ryddet godt opp ved et par anledninger. Fremover på banen har Liverpool hatt et par brukbare angrep, men har ikke klart å skape mange klare målsjanser. Gonzalez har hatt de største mulighetene, men den siste pasningen har rett og slett ikke vært bra nok i mange tilfeller. Bakover på banen har det vært sjokkerende dårlig forsvarsspill, med flere spillere som ikke har klart å holde sine posisjoner. Riise har, som vi nevnte, vært en av dem. Grasshoppers har i det hele tatt virket mye skarpere og mer opplagt enn Liverpool sine spillere. Forhåpentligvis skyldes dette at spillerne er stinne av trening.

2.omgang:

46.min:
Trippelbytte av begge lag i pausen. Crouch, Kromkamp og Traore inn for Anderson, Paletta og Gonzalez for Liverpools del. Kromkamp går rett inn på høyrebacken, mens Traore tar venstrebacken og Riise flyttes frem på venstrevingen. Crouch går inn i angrepet, noe som betyr at Liverpool har lagt om til 4-4-2, med Sissoko og Zenden på den sentrale midtbanen.

46.min:  Bellamy får en stor sjanse til å redusere med en gang, men lykkes ikke.

49.min: Sissoko har utmerket seg med unødvendig mange fellinger så langt. Kan ligge an til et gult kort om han ikke skjerper seg. Steven Gerrard begynner å varme opp.

52.min: Zenden finner Crouch, som bryster ned ballen, snur seg og avslutter med et halvbra skudd nede til høyre for keeper.

55.min: Pennant på et godt løp finner Bellamy, som avslutter med et brukbart skudd som keeper parerer. Bellamy blir etterpå involvert i en liten fight med keeper.

56.min: Grasshoppers går ofte i offside. Avgjørelsene har så langt vært marginale, men korrekte.

60.min:  Steven Gerrard kommer inn og får sine første minutter for Liverpool i sommer. Det er Craig Bellamy som går ut. Gerrard legger seg i en posisjon mellom midtbanen og spissen Crouch.

61.min:  Gerrard gjør seg bemerket med en gang. Først med gode taklinger, og en god pasning ut til Kromkamp. Deretter er han nær ved å score på nederlenderens innlegg. Skuddet blir blokkert til corner. På corneren får Crouch stå umarkert, men header utenfor.

62.min: Blemme av Reina, som bommer fullstendig på ballen. Heldigvis klarer ikke Grasshoppers å utnytte muligheten.

63.min:  Carragher inn for Hyypiä.

64.min:  Grasshoppers gjør hele fire bytter.

67.min: Traore og Gerrard kombinerer bra, og Traore vinner en corner. Hjørnesparket til Gerrard blir klarert til ny corner, men det blir feilaktig dømt utspark i stedet.

70.min:  Pennant halter etter å ha fått en smell i kneet. Zenden sliter også med skade.

71.min: Peter Crouch får en scoring annulert for offside, etter flott innlegg fra Gerrard. Det var Pennant som spilte ut til Gerrard i et fint trekk.

73.min:  Gerrard veldig nærme med en flott volley. Angrepet startes med et brassepark av Traore på midtbanen. Ballen går ut til Riise, som sår en utmerket langpasning til Gerrard. Kapteinen smeller til, men altså utenfor.

74.min: Crouch avslutter med et godt skudd som keeper redder. Den lange spissen snur seg og skyter etter en god pasning fra Gerrard. Liverpool har spilt mye bedre i andre omgang, og duoen Pennant og Gerrard ser ut til å fungere bra sammen.

75.min: Grasshoppers får en god mulighet, og Dos Santos avslutter like utenfor.

79.min: Gerrard passerer lett sin oppasser, men skudd går langt utenfor.

80.min:  Trippelbytte av Grasshoppers. Schiendorfer, Leskovci og Toure kommer inn.

87.min:  Crouch sparker Romero i ansiktet. Grasshoppers-spilleren kan fortsette etter litt behandling.

88.min:  Crouch spiller fri Gerrard, som kommer alene med keeper. Tam avslutning av kapteinen, og Djukic redder enkelt.

Slutt

En mye bedre 2.omgang av Liverpool, der Steven Gerrard kom inn og satte fart i begivenhetene. Men allerede før kapteinen entret banen etter en drøy times spill hadde gjestene fra Merseyside forbedret seg radikalt fra første omgang. De røde var nærmest scoring etter pause, og hadde det ikke vært for tabben til Paletta og svakt spill av Riise før pause kunne denne kampen endt uavgjort. Jack Hobbs fikk en flott revansje etter en svak kamp mot Kaiserslautern, med solid stopperspill hele matchen igjennom. Steven Gerrard og Jamie Carraghers inntreden den siste halvtimen kom imidlertid for sent til å redde stumpene og forhindre Liverpools andre strake nederlag under treningsleiren i Sveits.