Kaiserslautern - Liverpool

Lør 29.07.06 kl 17.30 (Pre-season) - Eurosport / Tilskuere: 2800 / Dommer: Marco Speranda (Luzern) / Sportplatz Eschen-Mauren, Liechtenstein / Skrevet av: Einar Kvande

Svakt forsvarsspill bidro til at Liverpool tapte 3-2 mot Kaiserslautern. Spesielt hadde Jack Hobbs en svart dag på jobb i midtforsvaret i 2.omgang.

Bellamy

De røde fortsetter oppladningen mot sesongstart med sin første kamp på kontientet denne sommeren mot Kaiserslautern. Det tyske laget skal spille i 2. Bundesliga fra høsten av, etter nedrykket i vår.

Vi oppdaterer som vanlig kampen live. Du kan også følge scoringene via vår SMS tjeneste. Send da meldingen: LFC LIVE START til 2180.

Nyinnkjøpte Jermaine Pennant starter på benken i denne kampen mot Kaiserslautern, mens ungdommene Jack Hobbs, Paul Anderson og Lee Peltier starter kampen og får en ny sjanse til å imponere. Av VM-spillerne er det kun Jose Reina og Luis Garcia som er aktuelle for spill i dag. Den spanske duoen starter på benken.

Liverpool stiller i sine hvite og grønne europacup-bortedrakter, mens Kaiserslautern spiller i pistasjgrønne trøyer og plommerøde shortser.

1.min: Liverpool tar avspark.

10.min: En kampåpning som har vært preget av feriefotball i Liechtenstein. Bellamy har forsøkt seg med et par initiativ på topp, men oppspillene, fortrinnsvis fra Peltier, har blitt for upresise. Ingen farligheter foran noen av målene så langt.

13.min: Traore vinner en corner. Kaiserslautern får klarert.

16.min: Et langt fremspill finner nesten Bellamy på løp, men ballen blir for lang og går inn til keeper Macho.

24.min: Jerzy Dudek får seg en trøkk i kneet i en duell inne i feltet etter en frisparksituasjon, og må ha behandling av Liverpools fysioterapeut. Det virker ikke å være så alt for alvorlig, og polakken kan heldigvis fortsette kampen.

30.min: Zenden med et brukbart skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går omlag en meter over.

31.min: Kaiserslautern setter ballen kontant i nota bak Dudek i det påfølgende angrepet, men linjemannen har vinket for offside.

36.min: Kaiserslautern kombinerer fint, og spiller seg gjennom Liverpools midtforsvar. Pavlovich blir imidlertid litt stresset, og avslutter angrepet tidlig med et dårlig skuddforsøk som triller langt utenfor.

39.min: Zenden med et skuddforsøk fra distanse som sklir av foten og går utenfor.

40.min: Liverpools forsvarsrekke sliter litt med hurtige angripere hos sine motstandere, men nok en gang blir Kaiserslautern litt for upresise i avslutningsfasen.

43.min:  Hyypiä med Liverpools største sjanse i kampen så langt, når han lurer seg inn på bakre stolpe på en frisparksituasjon. Finnen får tatt ned ballen, men det litt løste skuddet går en liten halvmeter til side for mål.

Pause

Det står 0-0 etter en forholdsvis kjedelig 1.omgang i Liechtenstein. Kaiserslautern fikk et mål annulert for offside, mens Hyypiä har vært nærmest scoring for Liverpool med et brukbart forsøk like før pause. Hos de helhvite fra Merseyside er det først og fremst Paletta som har utmarket seg positivt, med kontante taklinger og presise avleveringer. Forsvarsrekka som helhet har slitt litt med farten til det tyske lagets angripere. Ellers har Zenden vært den toneangivende Liverpool-spilleren på midtbanen, med flere forsøk på konstruktive avleveringer. På topp har Bellamy vært løpsvillig, uten at fremspillene har vært presise nok. Vi noterer oss også at Djimi Traore har vært meget villig til å være med fremover på banen på venstreflanken, men backen har ikke vært like sikker i den defensive delen av spillet.

46.min:
 Det er foretatt flere bytter av begge lag  i pausen. Pennant har kommet inn for Liverpool, og det har også Riise, Finnan og Aurelio. Forsvarsrekka er således ved starten av omgangen bestående av Finnan og Riise på backene, og med Hobbs og Traore som stoppere. På midtbanen spiller nå Pennant, Peltier, Zenden og Aurelio, mens Bellamy og Fowler fortsetter på topp.

47.min:  Kjempesjanse til Liverpool, når Bellamy blir spilt fri av Finnan og dundrer ballen i tverrligeren og ned på målstreken. Spilleren selv vil ha det til at ballen var over streken før den spratt ut igjen, men linjemannen var uansett ikke godt nok plassert til å dømme ballen inne.

48.min:  Innbytter Aurelio må ha behandling etter å ha fått en trøkk nederst i maveregionen, men er snart på beina igjen.

54.min: Det har vært en frisk åpning av andre omgang, og Bellamy prøver seg med et brukbart skudd fra distanse etter en flott pasning fra Fowler.

54.min:  Kaiserslautern tar ut Hajnal og setter inn Villar.

57.min:  Garcia kommer inn for Fowler. Samtidig setter Kaiserslautern inn Simpson for Reinert.

57.min:  1-0 Villar. Lee Peltier og Jack Hobbs  roter det skikkelig til, og innbytter Ricardo Villar gir Kaiserslautern ledelsen alene med Dudek.

61.min:  1-1 Bellamy. Craig Bellamy utligner fra kloss hold etter flott frispilling av innbytter Luis Garcia. Men det spørs om scoringen til waliseren ikke burde ha vært annulert for offside.

66.min:
Sissoko kommer inn for Peltier. Samtidig setter Kaiserslautern inn Ziemer for Daham.

67.min:  1-2. Luis Garcia kan bredside ballen i nærmest tomt mål, etter at Pennant og Bellamy har kombinert flott. Førstnevnte er nest sist på ballen.

Jermaine Pennant hadde en bra debut mot Kaiserslautern.

69.min:  Bohl kommer inn for Schönheim for tyskerne.

71.min:  2-2 Ziemer. Jack Hobbs roter seg nok en gang bort, og Kaiserslauterns Halfar kommer seg fri nede ved dødlinja og får lagt inn til innbytter Ziemer, som enkelt kan sette ballen i tomt mål.

77.min:
Jose Reina kommer inn som utespiller! Fabio Aurelio har gått ut med en leggskade. Liverpool har ikke flere utespillere å sette inn.

78.min :   Rafael Benitez får tillatelse til å sende innpå allerede utbyttede Robbie Fowler igjen, etter at Luis Garcia må forlate banen med en nakkeskade.

84.min: Riise er frempå med en heading som går like utenfor.

86.min:  Jose Reina, som spiller på den sentrale midtbanen(!), får en kjempesjanse når Bellamy dribler seg fri og serverer ballen på et sølvfat til spanjolen. Reina bredsider imidlertid ballen over fra god posisjon midt foran mål.

88.min:  3-2 Ziemer. Jack Hobbs taper nok en gang en duell i midtforsvaret, og Ziemer kommer seg løs fra midtstopperen og får lobbet over en utrusende Dudek på halvdistanse.

Slutt

Svakt forsvarsspill bidro til at Liverpool tapte 3-2 mot Kaiserslautern. Spesielt hadde Jack Hobbs en svart dag på jobb i midtforsvaret i 2.omgang. Unggutten var sterkt involvert i samtlige tre baklengsmål. Andre omgang ble langt mer fartsfyllt enn den første, og angrepsmessig bidro ikke minst Jermaine Pennant og Luis Garcia til å sette fart i merseysiderne. Craig Bellamy og nevnte Garcia gjorde målene for de helhvite. De mange byttene bidro imidlertid til at det ikke ble særlig flyt i spillet, og at Jose Reina ble satt til å spille sentralt på midtbanen i andre omgang tyder på at Rafael Benitez & Co ikke tok denne kampen særlig seriøst.