Liverpool - Aston Villa

Lør 28.10.06 Kl16.00 (Premier League) - C+Sport(o) / Tilskuere: 44.117 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

God kamp av Liverpool, da scoringer av Kuyt, Crouch og Garcia sørget for at man sendte Aston Villa hjem med et fortjent første ligatap denne sesongen.

Mellberg

Ingen store overraskelser på laget til Rafa denne gangen.  Sami Hyypiä får fortsatt tillit i midtforsvaret, Luis Garcia og Steven Gerrard bekler kantene på midtbanen, mens Robbie Fowler må starte på benken til tross for scoring mot Reading i midtuken.

1.omgang

Steven Gerrard vant målvalget og de røde skal angripe mot Anfield Road End før pause.

3.min:  Etter en litt rotete åpning får Villa kampens første corner, men Pepe Reina klarerer med en solid utboksing.

Det er regn og sol om hverandre på Anfield.

6.min:   Stor sjanse da Hyypiä først slår en glimrende langpasning til Garcia ute på venstrekanten.  Luis kommer seg til dødlinjen, slår 45 grader ut, men Kuyt ligger bakpå og skyter over på direkten fra drøyt fem meter.

11.min:  Liverpool får en corner etter en periode hvor man har hatt bra fart på ballen og presset Aston Villa bakover.  Luis Garcia slår direkte ut i returrommet, men det ambisiøse forsøket til John Arne Riise på volley går høyt over.

13.min:  Ridgewell dytter Crouch i ryggen og Liverpool får frispark på 20 meter litt til høyre for D'en.  Alonso legger tilbake til Riise og nordmannen er mye nærmere denne gangen, da ballen fyker en snau meter over krysset.

16.min:  Liverpool arbeider ballen ut til Riise på venstrekanten.  Både Kuyt og Crouch går på det harde og presise innlegget, men forsvaret til Villa får likevel avklart.  Crouch synes å lande forkjært, men var snart på beina igjen.

20.min:  Carragher er med framover og slår et innlegg mot bortre stolpe.  En hardt presset Peter Crouch får imidlertid ikke hodet på ballen.

22.min:  Crouch kommer til med hodet på en corner, men header i bakken og over fra litt skrå vinkel.  Den lange spissen burde ha truffet mål.

31.min:   Mellberg drar ned Sissoko i en duell og får det gule kortet.

31.min:   1-0 DIRK KUYT:  Fortjent ledelse da midtstopperne Carragher og Hyypiä kombinerer.  Den lange finnen header ned fra hjørnet av 16-meteren og Dirk Kuyt snur seg raskt og klinker ballen ned ved borte stolperot fra 10-12 meter.

38.min:   2-0 PETER CROUCH:  Liverpool holder presset oppe og ballen kommer ut til Steve Finnan i en ytre høyre posisjon.  Backen slår et langt innlegg, og med et aldri så lite kunstspark for Peter Crouch fyrt av like innenfor 16-meteren.  Ballen går inn helt inne ved den bortre stolpen.

43.min:   3-0 LUIS GARCIA:  Et fantastisk angrep med fart på ballen og mange pasninger avsluttets ved at Crouch dytter ut til en helt ledig Garcia ute på venstrekanten, og spanjolen avslutter rolig og sikkert med å sette ballen forbi Sørensen.

Pepe Reina var borti en corner etter tre minutter, ellers kan vi knapt huske at Liverpools siste skanse var borti ballen.  De røde dominerte fullstendig banespillet, men i en halvtime greide likevel et hardt jobbende og aggressivt å holde laget nogenlunde stangen.  Hjemmelaget måtte nøye seg med noen halvsjanser, etter at Kuyt hadde sendt en bra mulighet over tverrliggeren.  Da Nederlenderen hadde en vass avslutning på fremspillet fra Hyypiä, åpnet imidlertid ketchupflaska seg.  Det virket som om Liverpool straks fikk litt mer plass og frihet fra det forsvarsgrepet som Villa hadde gitt dem.  Den andre angriperen Crouch viste at han også kan avslutte, før Luis Garcia satte prikken over i'en i et angrep som involvert Gerrard, Kuyt og Crouch før spanjolen kaldt avsluttet alene med keeper.  Totalt sett en glimrende omgang av Liverpool.

2.omgang

46.min:  Villa gjør et dobbeltbytte da spissene Baros og Angel går ut og Agathe og Sutton kommer inn.

49.min:  Steven Gerrard har en bra skuddmulighet fra 20 meter, men drar skuddet flere meter utenfor.

Villa har satt Agbonlahor fram sammen med Sutton og allerede kan en se at gjestene vil være mer direkte i denne omgangen.  Åpningsminuttene tyder i det hele tatt på en åpen og underholdene 2.omgang:

52.min:  Sami Hyypiä skyter litt vilt over fra 7-8 meter, men midtstopperen var i rettferdighetens navn sterkt presset da han dro til.

52.min:   Store muligheter på rekke og rad da forsøket til Crouch først blir blokkert på streken og Steven Gerrard skyter på utsiden av stolpen fra skrått hold med keeper Sørensen ute av spill.

54.min:  Alonso skyter knallhardt fra langt hold, men rett på keeper.

56.min:   3-1 GABRIEL AGBONLAHOR:  Spissene Agbonlahor og Sutton spiller vegg foran Liverpools straffefelt, og kommer som kniv i varmt smør gjennom hjemmelagets midtforsvar.  Førstnevnte avslutter sikkert alene med Reina.

63.min:   Xabi Alonso får ikke helt kontroll på et fremspill dypt inne i straffefeltet til Villa, og vertene får klarert med nød og neppe.

65.min:   En glimrende pasning fra Gerrard finner Garcia motsatt.  Spanjolen gjør det bra da han skjærer inn, men avslutter svakt utenfor alene med Sørensen fra hjørnet av 5-meteren.  Kjempesjanse.

71.min:   Villa har et sjeldent oppløp og får et frispark fra en farlig posisjon ute på venstrekanten.  Innlegget blir headet på mål fra kort hold av Sutton, men Reina gjør en glimrende redning og slår til corner.

73.min:  Kuyt kommer seg forbi ute på høyrekanten og slår et godt innlegg mot bortre stolpe.  Ballen kommer til slutt til Garcia, men Luis skyter nokså vilt utenfor.

74.min:  Davis inn for Osbourne, og Villa har gjort alle sine bytter.

75.min:   Davis umiddelbart involvert da han skyter fra 16 meter, men Sutton står nærmest i veien foran Reina.

76.min:  Pennant inn for Crouch.

Steven Gerrard går inn bak Kuyt, mens Pennant spiller på høyrekanten.

78.min:  Zenden inn for Garcia.

80.min: Gerrard viser rå fart ute på venstrekanten og når en ball han aldri var favoritt til å vinne.  Avslutningen går utenfor bortre stolpe fra svært spiss vinkel.  Kapteinen synes å være plaget med krampe etterpå.

82.min:  Gerrard blir byttet ut til fordel for Robbie Fowler, ettersom Rafa sparer flere trette bein.

82.min:  Alonso skyter et frispark fra 25 meter, men Sørensen redder enkelt ved første stolpe.

87.min:  Ingen sjanse, men en artig situasjon da Villa-fansen buer tidligere Birmingham-spiller Pennant, før Jermaine promte dribler seg forbi tre motstandere til stor jubel på The Kop.

87.min:  Alonso er nede etter å ha fått knottene til Petrov stemplet like under kneet.  Det synes imidlertid å gå bra med spanjolen.

90.min:  Villa med frispark på drøyt 20 meter, som går rett i muren.

Tre minutter er lagt til.

90.min:   The Kop tror ikke sine egne øyne da Robbie Fowler skyter på feil side av stolpen fra kort hold, etter at Sissoko og Kuyt hadde åpnet opp forsvaret til gjestene.

Martin O'Neill byttet ut begge angriperne i pausen, og ikke uventet fikk man se et mer direkte gjestelag etter pause.  Det var imidlertid Liverpool som fortsatte å føre kampen og reduseringen til Agbonlahor, da han kom rett igjennom sentralt i de rødes forsvar, bidro aldri til at det ble særlig spennende.  Til det var Liverpool for suverene, selv om man ikke var like skarpe i avslutningene foran The Kop i 2.omgang.  Totalt sett var dette årsbeste av de røde.  Med fire hjemmekamper på rad i liga og cup var det håp og tro om at Rafa Benitez skulle få sitt lag tilbake på skinnene, og så langt ser det bra ut med avansement i Carling Cup og en 3-1 seier som ga Aston Villa deres første tap for sesongen.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – En rolig dag på jobben, hvor han var bestemt med sine utboksninger i feltet og hadde en klasseredning på en heading etter frispark.

Steve Finnan 7  – Spilte rolig og fornuftig og hadde bra tak på hurtige Agbonlahor før pause.  Bemerket seg også positivt med et godt innlegg som assist til 2-0.

Jamie Carragher 7 – En mer skarpere Carra enn hva som har vært tilfellet under et par kamper i det siste.  God i duellene, presis og bestemt i pasningspillet.

Sami Hyypiä 7 – I en rolig 1.omgang tok Sami på seg hovmesterblikket og slo et par lekre langpasninger.  Fikk litt mer problemer da Villa kjørte fram flere folk etter pause, men likevel solid innsats.

John Arne Riise 7 – Kanskje Liverpools aller beste den første halvtimen hvor man slet med å bryte ned Villa.  Aktiv og frisk ute på venstrekanten med sitt offensive spill.  Ble mindre synlig etter hvert.

Steven Gerrard 7 – Han var ikke særlig involvert i de første 45 minuttene, selv om han startet det glimrende angrepet som ga 3-0.  Mer rå og engasjert etter pause, og ga prov på at formen kan være i anmarsj.

Momo Sissoko 7 – Løp sine vanlige kilometere og er uten tvil et viktig balansepunkt på midtbanen.  Var til tider litt slurvete med sitt pasningspill i dag.

Xabi Alonso 7 – Eleganten på midtbanen var sjeldent skuddvillig i dag, selv om godfoten ikke var helt stilt inn.  Viser glimt av sitt blikk og pasningskapasitet, uten å være helt på topp.

Luis Garcia 7 - Lille Luis var aktiv og aldri redd for å prøve seg.  Fin scoring og noen fikse detaljer ble blandet med feil valg og svake avslutninger.  En ikke utypisk kamp fra Garcia med andre ord.

Peter Crouch 8 - Fint mål som ga 2-0 og fint fremspill som forkant av 3-0.  Peter var involvert i mange fine angrep og var et stadig problem for gamle lagkamerater.

Dirk Kuyt 8 – ”Action man” tok litt tid på å komme skikkelig i gang, men den fine avslutningen som ga åpningsmålet var viktig.  En intelligent spiller som involverer seg både i det oppbyggende spillet og kan avslutte selv.  Holdt det gående i 90 minutter og var Liverpools beste etter vår mening.