Liverpool - Bordeaux

Tir 31.10.06 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat Sport 3 /TV3(ro)/ITV4 / Tilskuere: 41.978 / Dommer: Markus Merk (GER) / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland/Tore Hansen (spillervurdering)

Liverpool vant 3-0 hjemme på Anfield mot et veldig svakt Bordeaux. Gerrard åpnet målkontoen, mens Garcia scoret to. De røde er videre fra gruppespillet.

Menegazzo (66)

Liverpool har fått en god start i Mesterligaen med 7 poeng på 3 kamper, hvor man sist vant 1-0 i Bordeaux.  En hjemmeseier mot franskmennene vil høyst sannsynlig bety at de røde allerede er klare for cupspillet.

Man stiller for første gang på 99. kamper med uforandret mannskap fra forrige kamp, da man spilte bra og slo Aston Villa 3-1 på Anfield. Det betyr både Steven Gerrard og Momo Sissoko starter, til tross for at de begge ble omtalt som usikre i går kveld. Bordeaux-angriperen Lilian Laslandes ble testet før kampen, og ble ikke spilleklar for franskmennene. Han er heller ikke på benken i kveld.

1. MIN: Kampen er i gang, og Liverpool angriper som vanlig mot Anfield Road End i første omgang.

6. MIN: Veldig rolig start på kampen, og ingen sjangser til noen av lagene. Riise hadde ett par fine innlegg fra venstresiden innledningsvis, men de ble alle klarert.

7. MIN: Bordeaux-spiss Chamakh halter, og må ut for behandling etter å ha tråkket over.

11. MIN: Chamakh må gi seg, og colombianeren Perea kommer inn.

13. MIN: Bordeaux kommer på en kontring, men avslutningen fra Menegazzo er alt for dårlig og går langt til høyre for Reina.

23. MIN: Kuyt gir til Gerrard som slår inn i feltet. Crouch dukker og Luis García setter ballen på hel volley i motsatt hjørne fra 7 meter. Glimrende scoring av Lille Luis.

27. MIN: Liverpool angriper med mange mann. Gerrard slår inn i feltet, men ballen er desverre litt for høy for at Luis kan prøve seg nok en gang på direkte volley. Medtaket på brystet spretter desverre ut over sidelinjen.

30. MIN: Gerrard med en fin touch opp til Kuyt som er alene mot to mann. Han skyter fra 22 meter, men desverre utenfor.

32 MIN: Bordeaux kontrer, Darcheville slår motsatt til Wendel som prøver seg med ett skudd. Reina redder uten problemer.

36. MIN: Bordeaux er mer med fremover nå.

41. MIN: Liverpool-sjanse når Alonso slår til Gerrard som med ett fint innlegg finner Kuyt. Headingen fra Kuyt går desverre over.

43. MIN: Fin ball fra Alonso til Kuyt som velger skudd fra skrå vinkel. Skuddet går utenfor, og kanskje hadde det vært en bedre løsning å slått inn til Crouch i feltet.

44. MIN: Perea med en grisestygg filming som gir Bordeaux frispark i fin posisjon. Frisparket er heldigvis elendig og rett på Reina.

PAUSERAPPORT
En ganske sjansefattig omgang der Liverpool har hatt det som har vært av målsjanser. Liverpool har kontrollert kampen, hatt ballen mest, og har det målet som skiller lagene. En finfin volley fra Lille Luis etter innlegg fra Steven Gerrard. Likevel har det ikke vært den helt store forestillingen på Anfield. Liverpool har ikke vært spesielt bra spillemessig, og det at man har dominert skyldes kanskje mer at Bordeaux har vært veldig svake.

46. MIN: Andre omgang er igang igjen, og gjestene prøver seg umiddelbart med ett glimrende skudd. Reina får slått over til corner.

49. MIN: Darcheville blir spilt helt fri med Reina da Riise opphever offsiden. Han prøver skyte ballen mellom beina på Reina, men vår spanske målvakt fikk avverget. Franskmennenes største sjanse til nå.

52. MIN: Crouch kjemper til seg ballen og gir til Gerrard inne i feltet, men avslutningen er svak og rett på keeper. Bordeaux kontrer direkte og kommer til avslutning, men også den er for dårlig.

54. MIN: Sissoko er for sen, og tar hælen på en Bordeaux-spiller. Han blir belønnet med gult kort. Faktisk hans første i årets Champions League-sesong.

55. MIN: Brasilianeren Wendel kommer nok en gang til skudd, denne gang fra 20 meter. Skuddet er nok en gang for svakt.

56. MIN: Gerrard kommer til skuddsjanse, men ballen sklir av og heller ikke denne gang får Steven åpnet målkontoen for sesongen

57. MIN: Xabi Alonso må gi seg etter en smell han fikk da han støtte kne mot kne for fem minutter siden. Inn kommer Bolo Zenden.

60. MIN: Darcheville må gi seg, og inn kommer Obertan.

63. MIN: PSV har tatt ledelsen over Galatasaray. Står resultatene seg slik de er nå er det bare gruppeseieren å spille om i de to siste kampene.

66. MIN: Direkte rødt kort til Fernando Menegazzo som skaller ned John Arne Riise. Nordmannen har fått ett kutt over øyet, og må i garderoben for å sy. Idiotoppførsel av brasilianeren.

70. MIN: Liverpool har full kontroll, og franskmennene får ikke låne ballen. Riise har komt tilbake på banen, nysydd og fin.

71. MIN: Gerrard kommer nok en gang gjennom etter flott pasning fra Finnan. En Gerrard i vanlig form scorer på den.

72. MIN: Gerrard får målet han har ventet på. Gerrard stikker og Zenden spiller han gjennom. Kapteinen ruller ballen forbi Rame og får sitt første mål for sesongen!

73. MIN: Jermaine Pennant kommer inn for Peter Crouch.

74. MIN: Mavuba kommer inn for Micoud som på ingen måte har fått det til i kveld.

75. MIN: Luis García! Bordeaux-forsvaret gjør en stygg feil, lille Luis snapper ballen og setter den bak Rame!

77. MIN:
Kveldens tomålsscorer signaliserer han må gi seg, og inn kommer Robbie Fowler.

81. MIN: Faubert med fin detalj som lurer bort både Gerrard og Riise, men innlegget hans er heldigvis ikke bra nok til at det er farlig.

85. MIN: Kuyt spiller fint til Sissoko som får kjempetreff fra 18 meter. Momo fikk desverre ikke skoret sitt første i rødt denne gang heller. Like etter får Gerrard fint treff fra 25 meter, Hyypiä kommer på returen, men går desverre over. Det skjer mye nå.

86. MIN: Pennant slår inn og Kuyt skyter med høyre. Rame redder uten store problemer.

88. MIN: PSV leder nå 2-0 mot Galatasaray som også kun har 10 mann. Det er med andre ord avgjort at det er Liverpool og PSV som går videre, nå står det bare om hvem som blir nummer 1 og 2.

89. MIN: Kuyt spiller elegant frem Fowler som kommer litt skrått. Avslutningen går over.

91. MIN: Pennant kommer nok en gang til innlegg. Fowler header i nettveggen.

SLUTTRAPPORT:
Liverpool er videre fra gruppespillet i Champions League etter en forholdsvis enkel 3-0 seier hjemme mot et svakt Bordeaux. PSV vant den andre kampen i gruppa, så da er det bare gruppeseieren igjen å spille for i de to siste. Luis García scoret to flotte mål, og det ble endelig slutt på måltørken for Steven Gerrard. Noe bekymrende at Alonso gikk ut etter å ha kræsjet kne mot kne med en Bordeaux-spiller, men vi får krysse fingrene for at det bare var en smell og ikke noe alvorlig. Luis signaliserte også bytte selv, og vi kommer tilbake med sak så fort vi vet noe mer om det. Liverpool dominerte omtrent hele kampen, og enda mer ble det for en helt fersk kampoppdaterer å gjøre etter at Menegazzo oppførte seg som en idiot og skallet ned John Arne Riise. Det mest fortjente røde kortet på lang tid.

SPILLERBØRS

Reina (7)
Etter en litt skjev start på sesongen er selvtilliten tilbake og kommunikasjonen med spillerne foran seg bedre enn på lenge. En prikkfri kamp av spanjolen som utmerket seg med to klasseredninger i begynnelsen av andre omgang. I den beste perioden til Bordeaux hadde han bla en god beinparade i en mann mot mann situasjon.

Finnan (6)
Jevn bra kamp av iren som har kontroll på det defensive og som vanlig bidrar med innlegg foran kassa når anledningen byr seg. Steve bekrefter igjen at han er inne i en god sesong for oss.

Carragher (6)
En veldig stille kveld for de to i midten. Bare unntaksvis er Bordeaux på besøk innenfor vår 16-meter. Rolig dag på jobben for Carra og Sami.

Hyypiä (6)
Gjør en stødig bra jobb på det som kommer. Er også svært nær scoring mot slutten av andre omgang på ei heading.

Riise (7)
Drømmekamp for en mann som liker å gå fremover med ballen i beina og søke skudd eller gå på løp i bakrommet. God kamp av nordmannen som måtte i garderoben etter å ha blitt skallet ned i andre omgang med et blødene kutt. Heldigvis kunne han forsette kampen.

Gerrard (8)
Stevie G er vår bestemann i kveld. Herlig å se kapteinen tilbake med oppbretta armer, besluttsomhet og ikke minst driv fremover på gangen. Pen scoring i andre omgang, det første denne sesongen - og bra innlegg da Luis scoret det første. Formkurven peker bare en vei for scouseren.

Alonso (6)
Måtte gå av banen med skade tidlig i andre omgang. Gjorde jobben inntil da. God ballfordeler og sørget for en fin balanse sammen med de to andre midtbaneessene våre.

Sissoko (7)
Momo fikk med seg det sedvanlige gule kortet, og har spilt bedre kamper. Varierer litt på prestasjonene i dag, men er i løpet av 90 minutter så viktig for oss og nedlegger så mye hardt arbeid at han igjen får uttelling på børsen. Har på et år blitt en av våre viktigste spillere. Nær scoring i dag. Når kommer den første?

Garcia (7)
Den tekniske spanjolen har fått mer og mer spilletid utover sesongen. Det ser ut til å passe han bra. I kveld kvitterte han med nye mål og viser igjen at han er en målfarlig herremann. Akkurat nå synes han å være det beste alternativet på venstrekanten.

Kuyt (6)
Vandrer og jobber gjennom hele kampen. Kommer mer til sin rett når kampen åpner seg i andre omgang. Kommer til en del skuddforsøk, men ingen av spissene er merkelig nok veldig nær scoring i kveld.

Crouch (5)
Ble litt borte i denne kampen. Svært stille førsteomgang og klarte aldri å være en trussel for mot gjestene mål. Har mye mer på lager og kommer sterkere tilbake.