Liverpool - Carlisle

Man 20.02.06 kl 20.00 (FA Youth Cup, kvartfinale) - / Tilskuere: / Dommer: / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool er klare for semifinalene i FA Youth Cup etter å ha utklasset Carlisle med 6-0 i kvartfinalen. Banens beste, Adam Hammill, scoret med et skudd fra midtsirkelen.

Vipond (77)

Liverpools juniorlag møter Carlisle i kvartfinale i FA Youth Cup. Vinneren møter Southampton i semifinalene, som går over to kamper.

Liverpool har en tropp på 19 spillere å velge fra, men må dessverre klare seg uten innflytelsesrike spillere som Miki Roque og Besian Idrizaj i kveld. Begge ble skadet da de spilte for reservene i miniderbyet mot Everton sist torsdag. Roque er ute med en hamstringskade, mens Idrizaj må belage seg på et lengre opphold fra fotballen etter å ha brukket en tå.

Paul Anderson spiller i en mer sentral rolle i kveld, i Besian Idrizaj sitt skadefravær.

2.min:
 Stor sjanse for Liverpool etter innlegg fra venstre, men avslutningen ender på tribunen.

8.min: 16 år gamle Ben Parsonage, som spiller sin første kamp for Liverpool på dette nivået, har kampens andre avslutning mot mål. Skuddet går utenfor.

14.min: Etter at Liverpool har begynt kampen best, er Carlisle farlig frempå på en corner. Heldigvis for Liverpool blåser dommeren frispark etter at de storvokste Carlisle-spillerne er i overkant tøffe i duellene inne i feltet.

15.min: Earl avslutter et godt Carlisle-angrep med et skudd som går via en Liverpool-spiller og til corner. Roberts bokser corneren ut i feltet, og Carlisle avslutter med å skyte over fra god posisjon.

19.min:  Bainbridge går unødvendig inn i Liverpool-keeper Roberts, etter at keeperen har kontroll ved dødlinja. Begge spillerne må ha behandling.

21.min:  1-0 Lindfield (21) Unge Ben Parsonage vinner ballen og spiller elegant til Craig Lindfield, som setter ballen kontant i mål. Flott spill av unge Parsonage, som årvåkent snapper ballen og uegoistisk spiller Lindfield.

24.min:
Unge Parsonage herjer vilt med Carlisle-forsvarerne ute på høyreflanken, og får lagt et innlegg som gjestenes keeper fanger.

27.min: Barnett prøver seg fra distanse, men skuddet går utenfor. Liverpool har tatt over føringen igjen etter scoringen.

31.min:  2-0 Barnett (31) Fantastisk langskudd fra Charlie Barnett, som går via stolpen og i mål. Scoringen kommer etter godt etablert pasningsspill fra de røde rundt Carlisles 16-meter.

35.min:  3-0 Lindfield (35) Flott frispark inn fra venstre fra Charlie Barnett, og Craig Lindfield header kontant i mål i hjørnet til venstre for keeper. Flott scoring.

40.min:
Charlie Barnett er nær ved å lykkes når han sender i vei et frispark fra 20 meters hold, men ballen lander på nettaket.

41.min:  Flott raid av Adam Hammill. Fra 16 meter sender han i vei ett skudd, som gjestenes keeper får slått til corner. Like etter avslutter Parsonage et nytt flott angrep dratt opp av Hammill med et skudd langt opp på Anfield Road End.

Pause

Carlisle yppet seg litt de første tjue minuttene på Anfield, men etter at Craig Lindfield ga Liverpool ledelsen har det så og si bare vært ett lag på banen, og de røde kunne fort ha ledet med mer ved pause. Spesielt har unge Ben Parsonage på høyreflanken imponert stort. 16-åringen har ennå ikke debutert for Liverpool U18, men imponerte med finter, dribleraid og innlegg av ypperste klasse. På motsatt side har Adam Hammill igjen innfridd de store forventningene som blir stilt til han, og også målscorerne Lindfield og Barnett har vist mye positivt. Etter denne maktdemonstrasjonen i første omgang har Liverpool allerede ett bein i semifinalene i juniorcupen, der Southampton i så fall blir deres motstander.

46.min:
Carlisle har gjort et dobbeltbytte i pausen. Stewardson og Hardman inn for Combe og Baker.

51.min: Carlisle-keeper Bradley gjør en god redning på et skudd fra Hammill.

52.min:  Carlisle-stopper Kirkup får gult kort når han feller Paul Anderson på vei igjennom. På frisparket vinner Godwin Antwi en corner.

53.min:  4-0 Lindfield (53) Craig Lindfield får sitt hat-trick, når han netter fra kloss hold på corneren.

60.min:
Carlisle gjør sitt tredje bytte, når Hoban kommer inn for Earl.

63.min:   Paul Anderson blir felt stygt, men dommeren gir Liverpool fordel, og angrepet fortsetter. I den påfølgende situasjonen blir Liverpool snytt for straffespark. Dommeren vinker spillet videre etter en klar felling inne i feltet. Etterhvert spilles ballen over sidelinja, og Anderson som fortsatt ligger nede kan få behandling.

69.min:  Ryan Flynn får stå helt umarkert på en corner, men headingen fra kort hold går like over.

70.min:  Liverpool tar Anderson av banen. Barratt kommer inn.

75.min:  5-0 Hammill (75) Banens beste spiller, Adam Hammill, tar en Xabi Alonso. Han dundrer til fra midtsirkelen, og ballen går i bue i en flott lobb over Carlisle-keeper Bradley, som er langt ute i feltet og aldri når tilbake til streken i tide til å stoppe det fantastiske skuddet.

76.min:
 Godwin Antwi pådrar seg gult kort med en sen tackling.

77.min:   Carlisles Vipond foretar en foreferdelig takling på Hammill, og får gult kort. Hammill vrir seg i smerte, og må ha behandling på sidelinja. Etterhvert er han i stand til å fortsette.

78.min:  Holmes kommer inn for Antwi for Liverpool.

81.min:  Tremålsscorer Craig Lindfield går ut. Michael Nardiello kommer inn.

85.min: Hamill sliter med krampe, etter å løpt flere kilometer i kveld. Den harde tacklingen fra Vipond merkes nok også.

86.min:  6-0 Nardiello (86) Reserven Michael Nardiello har ikke vært lenge på banen når han gjør en god enkeltmannsprestasjon og setter inn 6-0 fra skrå vinkel.

90.min:
 Enorm mulighet for Michael Nardiello til å gjøre 7-0, når han blir elegant spilt fri av Charlie Barnett. Alene med keeper setter han imidlertid ballen noen centimetre til side for mål.

Slutt

Selv om andre omgang ikke ble like underholdende og velspilt som de siste 25 minuttene av første omgang, kunne Liverpool cruise til semifinalen i juniorcupen. Craig Lindfield fikk sitt hat-trick, og banens dominerende spiller, Adam Hammill, scoret med et fantastisk skudd/lobb fra midtsirkelen. Etter pause var det i hele tatt kun et spørsmål om hvor stor seieren ville bli, da de røde viste seg flere nummer for store for Carlisle. At det til slutt stoppet på 6-0 skyldes i hovedsak at Liverpool nok tok foten noe fra gasspedalen. Etter å ha utklasset Carlisle i denne kvartfinalen, er Liverpool nå klare for to semifinaler mot Southampton. Saints har et av landets beste juniorlag, og Liverpool kan få en tøff oppgave, spesielt ettersom Southampton har hjemmebanefordel i den andre kampen.