Liverpool - Galatasaray

Ons 27.09.06 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - TV3/SS2 / Tilskuere: 41.976 / Dommer: Luis Medina Cantalejo (SPA) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

To mål fra Crouch, det siste en klassiker, samt en heading fra Garcia sikret seier mot Galatasaray. To reduseringer av tyrkerne skapte imidlertid spenning på Anfield.

LiverpoolGalatasaray
Mål
3-2 (2-0 til pause)
1-0: Peter Crouch '9
2-0: Luis Garcia '14
3-0: Peter Crouch '52
3-1: Umit '59
3-2: Umit '65
Lagoppstilling
José Reina
Steve Finnan
Jamie Carragher
Daniel Agger
Fabio Aurelio
Jermaine Pennant
(Momo Sissoko '78)
Steven Gerrard
Xabi Alonso
Luis Garcia
Dirk Kuyt
(Mark Gonzalez '65)
Peter Crouch
(Craig Bellamy '90)
Mondragon
Tomas
Song
Orhan
Hakan Sukur
Topal
(Umit '46)
Ayan
Cihan
(Hasan Sas '46)
Ilic
Sabri
Arda
(Carrusca '86)
Innbyttere
Jerzy Dudek
John Arne Riise
Sami Hyypiä
Bolo Zenden
Fevzi
Okan
Emre Asik
Hasan Kabze
Gule kort
Xabi Alonso
Steve Finnan
Ayhan
Hasan Sas

 

 

 

Rafa har byttet ut Hyypiä, Riise, Sissoko, Gonzalez og Bellamy med Carragher, Aurelio, Pennant, Garcia og Crouch.

You'll Never Walk Alone har nettopp runget ut på et fullsatt Anfield, og vil snart bli erstattet av hymnen som beviser at det er spill i Champions League.  Dette er gruppe C, og begge kampene i den første runden endte 0-0.  Bordeaux v PSV er den andre kampen som spilles i kveld.


1.omgang:

5.min:  Luis Garcia får overraskende mye plass på 20 meters hold, men keeper får slått det harde skuddet til corner.  Hjørnesparket havner på hodet til Daniel Agger, men dansken får verken skikkelig kraft eller presisjon i headingen.

9.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  1-0 CROUCH - Et dypt og presist innlegg helt nede fra sidelinja fra Aurelio finner den lange tåa til Peter Crouch inne i feltet, og angriperen setter ballen behersket forbi keeper fra kort hold.

Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.

14.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  2-0 GARCIA - Liverpool broderer seg først frem langs høyrekanten, mister ballen, men dårlig forsvarspill gjør at ballen havner i beina til Jermaine Pennant.  Han går til dødlinja, spiller over en håpløst plasser keeper og Luis Garcia plasser ballen pent inn i det tomme buret med hodet.

Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.

23.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  Cihan kommer fram på høyresiden til gjestene, etter at Garcia sovner, men blandingen av skudd og innlegg går forbi alle inne i feltet.

Halvtimen passeres på Anfield, men etter Liverpools sterke åpning har det skjedd lite foran målene.

34.min:  Liverpool drar opp et fint angrep hvor Pennant, Alonso og Kuyt er involvert, før Luis Garcia skyter svakt utenfor fra like utenfor hjørnet av straffefeltet.

35.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Ayhan må i dommerens bok etter å ha kommet for sent inn i en takling på Garcia.

36.min:  En sløv heading bakover fra Rigobert Song gjør at Dirk Kuyt nesten er igjennom, men keeper rekker å få klarert.

38.min:  Sabri slår dypt fra høyrekanten, men igjen går et innlegg fra gjestene gjennom hele straffefeltet.

39.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  Steven Gerrard kliner til med et langskudd, og Mondragon virker mer heldig enn god da han får en hånd på det brennharde forsøket som går nesten rett på mål.

41.min:  Sabri igjen, denne gang prøver han å skyte fra sin ytre høyre posisjon men ballen går over og utenfor.

43.min:  Ayhan prøver å finne Hakan Sukur inne i feltet, men innlegget blir akkurat for langt til at veteranen får kontakt med hodet.

Pauserapport: 
En startoppstilling med Pennant, Garcia, Gerrard, Kuyt og Crouch, samt at Sissoko var på benken, virket både spennende og dristig.  Det virket tydelig at Rafa ønsket at hans gutter skulle gå i strupen på tyrkere som virket så lite kjent med tradisjonen av E-Cup kvelder på Anfield at de både vant målvalget og lot Liverpool begynne å spille mot Anfield Road End!  En måtte imidlertid sette et spørsmålstegn ved balansen i laget som Benitez hadde valgt.  Etter 45 minutter kan man nikke gjenkjennende til begge deler, men heldigvis er det angrepskraften som har gitt resultat.  To mål før kvarteret var gått, var effektivt mot et ikke alt for imponerende gjesteforsvar.  I den neste halvtimen har Liverpool tatt foten av gasspedalen, og Galatasaray har yppet seg med å være omtrent like mye foran The Kop som hjemmelaget har vært i den andre enden.  Spesielt på Liverpools venstreside har man slitt med å demme opp.  Luis Garcia har scoret nok et mål i Europa, men defensivt har han ikke vært mye til hjelp for Fabio Aurelio.  Det har virket unødvendig og litt slurvete.   Rafa vil be om å få et tidlig tredje mål etter pause, noe som definitivt vil avgjøre denne kampen.


2.omgang:

Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  Galatasaray setter inn inn Umit og Hasan Sas for Cihal og Topan.

49.min:  Rutinerte Hasan Sas viser seg fram for første gang med en forsering på tvers, utenfor Liverpools straffefelt, men pasningen er svak.

52.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  3-0 CROUCH - En fantastisk scoring av Crouchy, som på en blanding av volley og brassespark sender ballen i mål med fynd og klem fra omtrent straffemerket.  Skuddet kom som følge av et dypt innlegg fra høyrekanten av Steve Finnan.

55.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Sabri tar et frispark fra 18 meter og setter ballen i den nærmeste stolpen, mens tyrkerne roper på straffespark da returen går i en sittende Jamie Carragher.

58.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Denne gang er det Dirk Kuyt som treffer motsatt stolperot med et godt skudd, mens Steven Gerrard utrolig nok ikke får inn returen fra kort hold.

59.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  3-1 UMIT - Gala gjenvinner en ball nesten nede ved cornerflagget, og innlegget finner Umit i god posisjon foran mål.  Innbytteren header sikkert inn en redusering.  Ikke helt ulogisk at gjestene får en scoring.

65.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  3-2 UMIT - Dacapo fra den forrige scoringen da Sabri finner Umit, men denne gang fra andre kanten, og en ny heading går inn bak Pepe Reina.

65.min: Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Mark Gonzalez kommer inn for Dirk Kuyt.

Garcia legger seg bak Crouch, mens Gonzalez tar sin vanlige plass på venstrekanten.

69.min:  Garcia hælsparker til Gerrard, som skyter en liten meter utenfor borte stolpe fra snaut 20 meter.

En svært åpen og sjanserik 2.omgang så langt, trolig for åpen hvis en spør Rafa Benitez.

74.min :Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Rigobert Song og Peter Crouch blir liggende igjen i feltet etter en duell.  Liverpool-spilleren er først oppe av de to, men begge er tilsynelatende ok.

78.min: Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Momo Sissoko inn for Jermaine Pennant.

Garcia går nå ut på høyre, mens Momo skal styrke den sentrale midtbanen sammen med Gerrard og Xabi.

80.min:  Umit vinner igjen i lufta, men Hakan Sukur kommer ikke fram på hans pasning med hodet.

81.min:  Ilic får lov til å skyte uhindret fra 20 meter etter en corner, men heldigvis svakt utenfor.

83.min :Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Xabi Alonso får en billig advarsel.

84.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon. Hakan Sas i dommerens bok, også det ytterst tvilsomt.

85.min:  Aurelio med et frispark fra god posisjon like utenfor hjørnet av 16-meteren, men skuddet går via muren og til Luis Garcia som mister ballen ved dødlinja.

86.min: Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  Carrusca inn for Arda.

88.min:Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  Steve Finnan får booking.

90.min: Høyreklikk her for å laste ned bilder. Outlook hindret automatisk nedlasting av dette bildet fra Internett for å bidra til å verne din private informasjon.  Bellamy inn for Crouch.

Sluttrapport: 
Galatasaray gjorde et par offensive bytter ved pause, og begynte å spille med to vinger og to kraftige spisser på topp.  Da Peter Crouch scoret et supermål tidlig i 2.omgang trodde nok likevel alle på Anfield at dette var tre poeng i sekken.  Gjestene fikk imidlertid fortsette å slå farlige innlegg inn i feltet foran Pepe Reina og innbytter Umit utnyttet det fullt ut med to raske reduseringer.  Liverpool slet med å holde kontrollen på midtbanen, kom ikke tett nok innpå flankespillerne, og midtforsvaret tapte nesten alt i lufta.  De siste 20 minuttene følte en at alt kunne skje, og det var ingen god følelse i en kamp hvor de helrøde hadde en tilsynelatende sikker 3-0 ledelse.  Rafa prøvde febrilsk å finne igjen balansen og den defensive tryggheten, men lykkes aldri helt.  Den offensive satsingen betalte seg likevel, da Liverpool greide å sikre inn tre poeng og ledelse i gruppe C.  Så vidt.

Spillerbørs:


Reina (5)
Ujevn i kveld. Har et par meget gode redninger, men er også til tider stresset og usikker i feltarbeidet. Bommer på en utboksning tidlig i kampen, og er også nær ved å gjøre en brøler like før slutt.

Finnan (7)
Den som kommer best ut av det i forsvarsrekka i dag. Blir sjelden lurt på sin kant, og leverer en god defensiv innsats. Er også aktivt med frem, og legger et strålende innlegg til Crouch sitt utrolige brassepark.

Carragher (6)
Sterk i duellene, men sliter overraskende mye i luftspillet og får aldri tak på sterke Umit Karan etter pause.

Agger (6)
Meget god før pause, men får i likhet med kollega Carragher mer en nok å henge fingrene i når Umit Karan setter i gang sitt scoringshow. Får i likhet med Carragher store problemer i hodeduellene mot den råsterke tyrkeren.

Aurelio (4)
Markerte seg med et meget bra målgivende innlegg til Crouch på 1-0, men det er den positive beholdningen vi finner i dag. Etterlater seg et enormt rom på venstresiden i forsvaret, som Galatasaray utnytter gang på gang. Et par forferdelige markeringssvikt før pause hadde nær blitt skjebnesvangre, og fortsatte med slett defensivt spill etter hvilen.

Pennant (6)
Meget bra førsteomgang, der han blant annet serverer et nydelig målgivende innlegg til Garcia på 2-0. Velger av og til å føre ballen vel langt, og prøver ofte en avdribling for mye. Slukner betraktelig i andre omgang, og blir forståelig byttet ut.

Alonso (5) Ikke på sitt beste i kveld. Hadde noen horrible tversoverpasninger som ga tyrkerne farlige overganger, og klarte heller ikke å få tak på midtbanen når Galatasaray satte inn presset mot slutten.

Gerrard (7)
Den beste på Liverpools midtbane i kveld. Fikk spille i sin favorittposisjon, og markerte seg med et enormt driv. Et knallskudd før pause hadde fortjent en bedre skjebne, og var også nær ved å lykkes når han var påpasselig fremme på returen da Kuyt skjøt i stanga.

Garcia (6)
Dette var Garcia i et nøtteskall. Til tider glimrende offensivt, og gjør et vakkert mål. Men defensivt var han rett og slett slapp, og bidro til at Aurelio følte seg som en fisk på tørt land.

Kuyt (6)
Jobber og sliter, men har ikke marginene på sin side. Er nærme med et skudd i stanga. En kamp på det jevne av nederlenderen.

Crouch (8)
Var tydelig tent på å vise seg frem etter å ha vært benket den siste tiden, og gjør det da også til de grader med to vakre scoringer. På 1-0 målet kommer han seg flott foran sin oppasser og bredsider ballen kontrollert i mål. 3-0 målet vil gå inn i historien som et av de vakreste som noen gang er gjort foran The Kop. Et helt utrolig brassespark, som i seg selv var nok til å utrope den lange spissen til Man of the Match.

Gonzalez
Får 25 minutter på banen, men klarer aldri helt å komme inn i kampen. Kommunikasjonssvikt med Gerrard førte til at chileneren faktisk stoppet opp et godt Liverpool-angrep.

Sissoko
Kom inn som en stabiliserende faktor i hektiske sluttminutter, og bidro med kriging og gode gjenvinninger av ballen.

Bellamy
Kom inn på overtid, og fikk knapt ballberøring.