Liverpool-Ipswich

Tor 19.01.06 kl 20.00 (FA Youth Cup, 4.runde) - / Tilskuere: / Dommer: / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Scoringer fra Paul Anderson og Ryan Flynn sørget for avansement i juniorcupen, men den største helten var keeper Dave Roberts.

Robbie Threlfall

Med Besian Idrizaj ute med sykdom har Liverpool spilt 4-5-1, hvor det er ment at James Frayne skal få hjelp spesielt fra Hammill, Barratt og Anderson.  Det var imidlertid Ipswich som kom best i gang og førte kampen de første ti minuttene.  En feil fra Godwin Antwi gjorde at keeper Dave Roberts måtte kjapt ut for å møte en av gjestenes angripere på vei igjennom i åpningsminuttene.  Ti minutter var gått da Mike Roque slurvet og spissen til Ipswich skjøpt knallhardt på Roberts fra god posisjon.  Liverpool kom noe bedre med etter dette og Hobbs burde ha gjort mer med en heading fra de rødes andre corner i rask rekkefølge.  Et tilbakespill fra Ipswich, som keeper tok med hendene, gjorde at Liverpool fikk en bra frisparkmulighet fra 10-12 meter litt skrått, men Ryan skjøt rett i forsvarsmuren.  Etter en drøy halvtime gjorde Roque en ny feil og Roberts måtte gjøre en meget god redning på et skudd like innenfor straffefeltet.  Like etter var Paul Anderson helt fri ute på høyresiden, men innlegget fra dødlinjen fant ingen medspiller.  På overtid fikk Ipswich et feilaktig dømt frispark på 20 meter, og Roberts måtte nesten helt opp i krysset for å redde det gode skuddet.  En glimrende redning.
Totalt sett er det ingen tvil om at Ipswich har vært nærmest en ledelse, og Liverpool kan takke en god keeper i Dave Roberts for at det fortsatt er målløst.  Av spillerne har Godwin Antwi vært god etter en glipp tidlig i kampen, mens Liverpool har virket farligst framover på høyrekanten.  Paul Anderson får mye plass der og trener John Owens vil ha merket seg det.  Den ensomme spissen James Frayne må uansett ha bedre støtte i 2.omgang dersom de røde skal slå ut de regjerende mesterne i den engelske juniorcupen.

2.omgang:

53.min:  1-0 - Liverpool tar ledelsen da innbytter Charlie Barnett gir Paul Anderson sjansen til å skyte fra 20 meter.  Et godt og lavt skudd går inn til høyre for keeper.  De røde har vært mer aggressive og spilt bedre i begynnelsen av 2.omgang enn hva tilfellet var før pause.

62.min:  1-1 - Ipswich slår tilbake med et glimrende langskudd fra Ainsley, som får lov til å sikte fra omlag 20 meter og skrur ballen opp i motsatt kryss.

72.min:  2-1 - De røde tilbake i ledelsen da Godwin Antwi etter en dødball kan sende en liten stikker til skotten Ryan Flynn, som rolig scorer alene med keeper fra omlag straffemerket.

Det var tydelig at ungguttene hadde fått en del kjeft etter en noe tam og nærvøs 1.omgang og det var et mye mer aggressivt og bevegelig mannskap som gikk på banen etter pause.  Det var derfor ikke ulogisk da innbytter Charlie Barnett kunne sette opp Paul Anderson for et bra skudd fra 20 meter som gikk lavt inn foran The Kop.  Ipswich svarte imidlertid snart, da Miki Roque var svak i presset og lot Ainsley kline til fra utenfor hjørnet av 16-meteren.  De røde ledet imidlertid igjen etter 72 minutter da Antwi dyttet ballen til Ryan Flynn som scoret sikkert.  Mot slutten byttet Ipswich inn offensive spillere og de røde ble presset de siste ti minuttene.  Åtte minutter før slutt fikk Ipswich annulert en scoring, da "målscorer" Leabon trolig ble blåst av for en dytt.  I sluttminuttene hadde Dave Roberts to gode redninger da han først brøt modig et fremspill inne i feltet og siden var kjapt nede på et skudd på vei mot hjørnet.
Hos Liverpool hadde Mike Roque en svak dag på høyrebacken og virker mye mer komfortabel når han spiller midtstopper for reservene.  Godwin Antwi var best i den bakre fireren med stor fysikk og gode pasninger.  Framover fra Paul Anderson livlig på høyresiden, mens Adam Hammill hadde et meget bra 2.omgang med mange kreative løsninger og fikse detaljer.  Den store helten var likevel keeper Dave Roberts, som bokstravelig talt reddet laget i 1.omgang og også var meget god å ha helt mot slutten av kampen.
Liverpool spiller borte mot Burnley i 5.runde av den nasjonale juniorcupen.