Liverpool - Maccabi Haifa

Ons 09.08.06 kl 21.05 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 1.kamp) - TV3/ITV1/lfc.tv / Tilskuere: 40.058 / Dommer: Wolfgang Stark (Tyskland) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tore Hansen

De røde snudde 0-1 til 2-1 ved scoringer fra debutantene Craig Bellamy og Mark Gonzalez. Det gir et spennende utgangspunkt foran returen på nøytral grunn.

Coulatti

Et litt overraskende laguttak av Rafa.  Jermaine Pennant spiller fra start, mens Peter Crouch begynner på benken.  Det kan åpne for at Steven Gerrard får en fri rolle rett bak Craig Bellamy på topp.

Liverpool tapte målvalget og angriper mot The Kop før pause.

Formasjonen i åpningsekundene tyder på at de røde legger opp til et tilnærmet 4-2-3-1, hvor Gerrard sammen med Pennant og Zenden på kantene skal frem å hjelpe Craig Bellamy.

6.min:  Maccabi får kampens første hjørnespark, etter at Riise først må gi frispark ute på kanten etter å ha hatt vanskeligheter med hurtige Masudi.  Corneren blir imidlertid ufarlig.

Et nokså rotete første kvarter, hvor Liverpool har hatt ballen mer etterhvert uten å skape sjanser.

18.min:  Kampens første sjanse da John Arne Riise knaller til fra drøyt 20 meter ute på venstrekanten, men ballen går en meter utenfor den bortre stolpen.

21.min:  Carra prøver seg i etterkant av et mislykket frisparktrekk, men det er aldri farlig da stopperen smeller til med venstra.

29.min:  0-1 BOCCOLI - En gedigen kalddusj da brasilianeren Boccoli smetter igjennom i midten og enkelt kan score alene med Pepe Reina.

33.min:  1-1 BELLAMY - Pennant stikker inn i feltet, ballen ender ute hos Sissoko som skyter hardt og keeper må gi retur.  Craig Bellamy er lengst fremme av de røde og kan sette ballen i nettet, og dermed score i debuten.

39.min:  - Magashvili kommer i boka etter en stempling på Finnan.

44.min:  Gjestene skyter svakt utenfor etter at Maccabi er på en nokså sjelden visitt foran Liverpools 16-meter.

Rafa Benitez lovet et bedre Liverpool, men selv om konsentrasjonen utvilsomt er blitt hevet har man i lange perioder syntes å ha et tempo både på bein og pasninger som minner om pre-season.  Sissoko vinner ofte ballen sentralt, men kollektivt greier man ikke å støtte Craig Bellamy i stor nok grad lengst fremme.  Waliseren fungerer heller ikke som ensom spiss når det blir strekk i laget.  Resultatet er at de røde har trillet en del ball inne på motstanderens halvdel, men faktisk ikke skapt noen store sjanser ved siden av scoringen.  Da var opptakten at Jermaine Pennant greide å løsrive seg og komme inn i feltet fra kanten, og det må det vises mer av i 2.omgang.  Maccabi er på defensiven, men har vist nok tempo og kløkt til at de ikke kan bli tatt lett på.  Liverpool må vise et høyere nivå etter pause dersom man skal få et godt utgangspunkt foran returen.

Det har ikke blitt foretatt noen bytter i pausen.

47.min:  Broccoli meier ned Alonso helt ute ved dødlinja, men frisparket går over Hyypiä og ut til utspark.  Liverpool har vært svake på dødballer så langt i kampen.

49.min:  En bra kontring da Pennant og Gerrard legger opp til Zenden sentralt, men nederlenderen skyter svakt utenfor.

55.min:  Luis Garcia kommer inn for Bolo Zenden.

Garcia går inn sentralt, mens Gerrard trekker mer ut mot venstre.

60.min:  Finnan og Pennant kombinerer fint ute på høyrekanten, men Garcia blir for liten da en høy ball blir slått inn i feltet.

61.min:  Et skikkelig skremmeskudd da Colautti letter vinner en duell mot Finnan og header like utenfor den bortre stolpen.  Kampens største sjanse utenom scoringene.

Peter Crouch skal snart inn for et Liverpool som ikke fungerer.

64.min:  - Momo Sissoko får advarsel.  Litt billig, selv om Momo er sent inne i med en takling.

65.min:  Peter Crouch inn for Craig Bellamy.

Litt overraskende at Rafa bytter ut en spiss med en spiss i en kamp hvor hjemmelaget ikke har greid å skape sjanser.

66.min:  - Broccoli kommer inn på banen igjen etter å ha fått behandling.

68.min:  Nesten en stor sjanse da et langt overlegg fra Pennant finner Gerrard ved motsatt stolpe, men Crouch får ikke helt stokket beina da han får ballen inne i feltet med ryggen mot mål.

72.min:  Nok et langt innlegg fra Jermaine Pennant, men keeper får såvidt tak i ballen i kamp med Crouch.  De røde har greid å legge litt mer trykk mot motstanderens mål de siste minuttene.

76.min:  Finnan slår inn i feltet og Crouch vinner i lufta, men ballen går en liten meter utenfor.

78.min:  Luis Garcia drar seg fri inne i feltet etter å ha fått ballen fra Gerrard, men det er ingen på plass til å ta imot crossen dypt inne i feltet.

79.min:  - Coulatti får gult.

80.min:  Pennant slår et frispark via muren, keeper må gi retur, men ingen røde når fram på den farlige returen.

82.min:  Det lukter straffe da Garcia går i bakken etter en fin dribleserie inne i feltet, men spanjolen er nok med og konstruerer situasjonen.

86.min:  Mark Gonzalez inn for Steven Gerrard, mens Melichson kommer inn Katan hos Maccabi.

88.min:  2-1 GONZALEZ - Et langt overlegg blir tatt ned av Speedy dypt inne i feltet, og chileneren scorer elegant fra spiss vinkel.  En ny debutant på scoringslista altså.

Tre minutter er lagt til.

86.min:  Meshumar inn for Masudi.

90.min:  Viktig og god beinparade av Reina da Coulatti er helt igjennom på en god kontring fra Maccabi.

92.min:  Sissoko tråkler og tråkler, men en forsvarer får ei tå på ballen da Momo drar til fra 16-meter.

I halvannet omgang maktet ikke Liverpool å skape sjanser mot et disiplinert Maccabi.  Med Peter Crouch på banen ble det mer fasong over de helrøde og Jermaine Pennant fikk en målskive for sine presise overlegg.  Fortsatt var det ikke flust med store sjanser, men man greide i det minste å presse motstanderen over på defensiven.  Gjestene fra Israel forsvarte seg imidlertid bra med sitt gode indre forsvar.  Man var ikke ferdig med å undre seg over byttet av Steven Gerrard til fordel for Mark Gonzalez, før venstrevingen greide å få kontroll på et langt overlegg fra Alonso og satte inn seiersmålet med "feil" fot.  Rafael Benitez vil neppe ha vært fornøyd med gjennomføringen, men den siste scoringen gjør at Maccabi må vinne på nøytral grunn.  De fikk imidlertid vist sin sluhet framover, både ved å ta ledelsen og nesten utligne på overtid.  Rafa og hans gutter må bruke de to neste ukene godt.  Det tror vi også de gjør, men den første kampen i 3.kvalifiseringsrunde til Champions League ble et skremmeskudd.

SPILLERVURDERING

REINA (7)
Har lite å gjøre mot en slik motstander, men holder konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen. Viser klasse på et par store sjanser. Den viktigste redningen kom på overtid da han reddet en kjempesjanse med en beinparade.

FINNAN (7)
Høyresiden var den positive overraskelsen på en kveld hvor vi lenge slet med å komme i gang. Steve hadde en god kamp, spesielt offensivt. Er spillbar og kombinert bra med Pennant gjennom hele kampen. Kan bli et nytt radarpar utover sesongen.

CARRAGHER (6)
Midtforsvaret fikk ikke mye å jobbe med, men slet når Haifa satte fart og forsøkte å kontre. De to i midten virket, i likhet med flere, tunge i beina og slet av og til også med posisjoneringen.

HYYPIÄ (6)
Ble lurt ut for å støte da målet kom, men kan ikke lastes direkte for det. Virket i likhet med Carra tung i kroppen. Begge vil garantert komme sterkere tilbake.

RIISE (6)
Slet med å få kontroll på Haifas gode høyrekant i førsteomgang – men fikk etter hvert kontroll på den raske driblefanten. Kamp på det jevne. Godt skudd i første omgang som var nær ved å gå inn.

PENNANT (8)
En utdelt glede å se den tidligere Arsenal og Birminghamspilleren på høyrekanten. En av kampens store profiler. Startet litt uryddig og ukonsentrert i pasningsspillet. Slo bla en pasning uten adresse da Haifa brøt og startet kontringen som gav 1-0. Bortsett fra dette viste han frem teknikk, dribleferdigheter og ikke minst en meget god innleggsfot. Samspillet med Finnan fungerte utmerket. Pannant vokste utover kampen og kan vise seg å bli et meget godt kjøp.

SISSOKO (8)
Solid, rutinert og ryddig i kombinasjon med stor løpskapasitet ble midtbanegeneralen Momo totalt vår beste spiller over to omganger. Begynner sesongen som han sluttet i mai. Kan bli stor for oss denne sesongen.

ALONSO (7)
Spiller en jevn bra kamp uten å legge inn toppgearet. Savner å se litt mer av hans unike pasningsfot. Er med å holde trådene sammen og meget sentral når han slår både kort og langt på midtbanen.

ZENDEN (6)
Begynte bra, men falt litt av etter pause. Artig å se nederlenderen tilbake etter langvarig avbrekk med korsbåndsskade. Kan bli en viktig stallspiller for oss som kan gå inn flere plasser på midtbanen.

GERRARD (7)
Rollen som støtte bak Bellamy fungerte ikke spesielt bra. Hvor ofte har det egentlig gjort det i lignende situasjoner? Stevie er rett og slett for spillesugen og vil ha for mye av ballen til å være på rett plass til enhver tid i en slik oppstilling. For ofte blir han mannen som slår inn i stedet for å ligge og lure like innenfor 16-meteren. Resultatet ble at Bellamy ble liggende som ensom spiss på topp – en rolle han ikke passer til. Gerrard vil alltid være en viktig spiller for oss – men hvordan akter Rafa å bruke sin kanonsterke sentrale midtbanetrio utover høsten?

BELLAMY (7)
Scoring i debuten på hjemmebane foran The Kop var en perfekt start for waliseren foran øynene til landslagsmanageren. Ble altfor ensom i perioder, og fikk for få baller å jobbe med inne i boksen. Viser imidlertid teft når han scorer på en retur og presterte nok til at vi gleder oss til fortsettelsen.

GARCIA (6)
Luis kom inn på et tidspunkt vi slet med å skape noe fremover og det fortsatt stod uavgjort. Som alltid kreativ med ballen i beina og nær scoring før Gonzalez kom inn og ordnet seier. Spanjolen gjorde et positivt innhopp.

Crouch kom inn for Bellamy og var nær scoring på et par gode headinger.

Fem minutter før slutt fikk Mark Gonzalez sin debut og markerte det med scoring. En perfekt start for den unge chileneren.