Liverpool - Man City

Lør 25.11.06 kl 16.00 (Premier League) - C+ Sport1/Art Sport 4 / Tilskuere: 44.081 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Nok en hjemmeseier for de røde, da et nytt mål fra Steven Gerrard var nok til fortjent å avgjøre en heller tam forestilling.

Thatcher

For å styrke en tilsynelatende veldig offensiv og sårbar midtbane har Rafa Benitez valgt å sette Daniel Agger ut på venstrebacken og kjøre John Arne Riise fram, hvis da ikke manageren vurderer å spille 3-5-2.

Hos gjestene er Didi Hamann på benken i hans første kamp tilbake på Anfield.

Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.  Det spennende blir hvordan Rafa har satt opp laget.

Det virker som om det spilles med tre mann bak, og Riise og Finnan som vingbacker.

4.min:  City får kampens første corner, etter at Distin har brutt i hva som også er et forsvar med tre midtstoppere for gjestene.  Hyypiä klarerer corneren, før det dømmes offside på den neste ballen som blir slått inn.

6.min:  Kuyt får tak i ballen etter et langt utspill fra Reina, og får pirket den videre til spisskollega Crouch.  Peter får imidlertid ikke skikkelig kontroll og setter den første sjansen høyt over.

19.min:  Etter en kjedelig periode tar Steven Gerrard tak da han bryter høyt oppe på banen og skyter knallhardt like utenfor fra 20 meter.

20.min:  Trabelsi er på vei igjennom ute til høyre etter et langt fremspill, men under press fra Riise mister han kontrollen.

22.min:  Micah Richards burde hatt gult kort da han er for sent ute og stempler Finnan på foten, men City-spilleren slipper unna.

25.min:  Corradi får en skuddmulighet fra bra posisjon like innenfor straffefeltet, etter at Hyypiä og Agger er litt på etterskudd, men sender ballen svakt utenfor den bortre stolpen.

30.min:  Liverpool har hatt ballen i 74% av tiden, men lite har skjedd foran målene.

32.min:  Kjempesjanse da Garcia glimrende skjærer inn på en perfekt langpasning fra Hyypiä.  Spanjolen skyter imidlertid svakt utenfor fra kort og litt skrått hold.

39.min: Dommer Rob Styles viser sin dårlige spilleforståelse da han gir gult til Luis Garcia, da 10'eren først mister ballen og blir litt for ivrig da han skal vinne den tilbake igjen.

41.min:  Kuyt spiller til Garcia på kanten av 16-meteren, Luis får skutt fra en litt vanskelig posisjon men får ingen klem på forsøket.

44.min: Styles føler for å gi City et gult kort også, da Thatcher er litt hard mot Crouch.

Liverpool har hatt ballen i mer enn 70% av tiden, og de har hatt seks forsøk på mål mot to fra City.  Luis Garcia burde ha scoret.  Det er fakta.  Det totale er at dette har vært en kjedelig omgang og hjemmelaget synes å famle litt med et nytt system med tre midtstoppere, og hvor flankespillerne Riise og Finnan har kommet lite fram.  Det er lite rytme i spillet til de helrøde.  Det er også lite fart på ballen og man behøver å heve nivået med minst et gir i 2.omgang dersom man skal ha forhåpninger om å bryte ned et overbefolket og solid forsvar hos City.

Liverpool prøvde å presse Man City umiddelbart, spillende mot The Kop, men på de første minuttene har man bare greid å skape en resultatløs corner.

54.min:  Crouch header til Garcia, som like innenfor hjørnet av 16-meteren skyter utenfor fra vanskelig posisjon.

Liverpool har skapt lite eller ingenting i lufta mot de tre robuste midtstopperne til City.

57.min:  Ny corner for Liverpool, men selv om man denne gang får ballen to ganger dypt inn i straffefeltet får forsvaret igjen klarert.

59.min:  Jermaine Pennant kommer inn for Luis Garcia.

60.min:  City er på et sjeldent, men farlig besøk foran Reina, og det ender med at Corradi skyter utenfor fra bra posisjon.

64.min: Jamie Carragher kommer i boka.

Det synes som om de røde nå spiller mer 4-4-2, med Agger på venstreback og Pennant og Riise på flankene.

65.min:  Reina skyter utenfor.

65.min:  Robbie Fowler kommer inn for Crouch, til stor jubel.

65.min:  1-0 - Uvanlig sløvt forsvarspill gjør at Dirk Kuyt kan vinne ballen tilbake til en Steven Gerrard på sprang.  Kapteinen banker ballen inn nede ved stolpen, til venstre for keeper.

70.min:  Sami Hyypiä har blitt igjen framme etter en dødball, men får ikke skikkelig dreis på skuddforsøket fra 16-meter.  Scoringen har satt mer fart på hjemmelaget.

74.min:  Samaras kommer inn for Onuoha.

City går ventelig over til 4-4-2 også de nå.

75.min:  Hyypiä med nytt skudd, men ufarlig fra langt hold.

Lite har skjedd de siste minuttene, i en periode hvor City har prøvd å komme inn i kampen uten å greie det helt og Liverpool er rimelig fornøyd med å kontrollere.

84.min:  Et smart forsøk fra Samaras, da man venter en dyp cross og grekeren prøver å lure Reina ved den første stolpen.  Keeperen får imidlertid til slått til corner og redder også skuddet fra Reina som kommer i etterkant av hjørnesparket.

85.min:  Stephen Ireland inn for Trabelsi for gjestene.

88.min:  Pennant sløser bort en god kontringsmulighet med en svak pasning.

89.min:  Craig Bellamy inn for Dirk Kuyt.

90.min:  Bellamy får nesten en kanonstart, men greier ikke å få kontroll da en pasning er i ferd med å sende ham igjennom.

Tre minutter lagt til.

Til forveksling kunne det minne om onsdagens oppgjør mot PSV, da Dirk Kuyt og Steven Gerrard utnyttet dårlig forsvarspill hos gjestene, og kapteinen banket inn seiersmålet.  Til da hadde Liverpool vært en tanke bedre, og man kan si at ledelsen var fortjent, med det virket likevel ikke veldig nærliggende at de røde skulle få sin scoring.  Dette var nemlig ikke et hjemmelag på sitt beste.  Alt for mange spillere under pari, og man ga inntrykk av at Rafael Benitez p.g.a. sine skadeproblemer hadde rasket sammet et mannskap til å gjøre en jobb.  Manageren vil være fornøyd med tre nye hjemmepoeng, men neppe overbegeistret for spillet i dag.

Spillervurdering:

Reina 7 - Tar stort sett det som kommer. Flere fine igangsettinger. Litt ubekvem når ballen spilles tilbake til han (men det gikk bra i dag også).

Finnan 5 - Greitt nok uten å brilljere. Bidrar til å holde tett bakover på Liverpools høyreside, men har ikke nok kvaliteter fremover langs kanten.

Riise 6 - Våknet mot slutten av kampen med flere positive bidrag fremover langs venstresiden. Defensivt var det litt ujevnt, men stort sett grei kontroll.

Sami 7 - God kamp av finnen så lenge han ikke blir utfordret på fart. Konge i lufta og flere fine fremspill.

Carra 6 - Ikke like trygg og god med ballen som Agger/Sami, men gir som vanlig alt i duellspillet.

Agger 7 - Igjen en positiv kamp av dansken som bidro til det oppbyggende spillet (særlig før pause). Meget komfortabel med ballen i beina og vinner også de fleste dueller.

Gerrard 7 - Ikke fullt så dominerende som sist mot PSV. Blir liggende for dypt, men gjør en god jobb likevel (færre pasningsfeil i dag). At Steven er farligst når han kommer på sine dype løp bakfra får vi et glimrende eksempel på da han scorer kampens avgjørende mål. Vi holder kapteinen som banens beste i dag.

Zenden 5 - Helt ok kamp av nederlenderen. Noen ballmiss har han, men han leverer en god arbeidsinnsats og vinner også flere dueller.

Garcia 4 - Fryktelig kamp av den lille spanjolen som misser med omtrent alt han foretar seg.

Crouch 4 - Samme som Garcia. Virket like keitete som på sitt verste forrige sesong.

Kuyt 5 - Kombinerer fint med Gerrard da Liverpool scorer, ellers er han nokså anonym til tross for brukbar arbeidsinnsats.

Pennant 6 - Var et friskt innhopp for Liverpool, og bidro med fart og fine dragninger.

Fowler - Spiller på det trygge, men må han rom og tid for å lykkes fremfor mål.