Liverpool - Manchester C

Søn 26.02.06 kl 13.15 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 44.121 / Dommer: Dermot Gallagher / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Kewell ble matchvinner i en kamp de røde dominerte stort og skulle ha vunnet mer. Crouch nær i andre omgang med skudd i tverrligger. Alonso ut med hodeskade. Barton utvist.

LiverpoolManchester C
Mål
1-0 (1-0 til pause)
Kewell (40)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Agger
Hyypiä
Riise
Kromkamp
Gerrard
Alonso
(Hamann'31)
Kewell
(Traore'85)
Crouch
(Garcia'75)
Morientes
James
Mills
Dunne
Distin
Riera
(Croft'79)
Musampa
Jordan
Barton
Sibierski
(B.Wright-P'46)
Sinclair
(Ireland'67)
Samaras
Innbyttere
Dudek
Cissé
Sommell
Weaver
Gule kort
Barton (30)
Røde kort
Barton (52)

Ny viktig ligakamp står for døren etter svippturen til Lisboa i midtuka. Manchester City har blitt lovt av Liverpool at de ikke vil benytte Robbie Fowler i denne kampen. Dette har klubbene en gentlemans-avtale på, i forbindelse med Fowlers overgang til Anfield.

1. min: Grått og kaldt på Anfield, men gode spilleforhold. Liverpool spiller mot Annie Road i første omgang.

6. min: Bra spill av de røde når spillet blir vridd til Kromkamp og nederlenderen slår inn til Nando. Det ender med corner og Crouch er nær ved å heade i mål.

11. min: Mange cornere og dødballer til hjemmelaget, men fortsatt ingen klare målsjanser.

 17. min: Alonso får et kutt i tinningen etter en duell (og albue) fra Barton og går blødene banen.

21. min: Alonso kommer innpå, men dommeren sender ham ut for å fjerne mer blod!

22. min: Endelig er det 11 røde drakter utpå.

23. min: Gerrard slår et godt frispark inn i feltet - Sami får et hode på ballen, men like til side for mål. Liverpool kontrollerer, men fortsatt ingen spesielt underholdene kamp for noen av lagenes supportere.

26. min: Langskudd fra Kewell, men enkelt for James.

 30. min: Agger, som har vært strålende så langt, får en stygg ettersleng i kneet fra Barton. Sesongens 10. gule for scouseren med fortid i Everton.

 31. min: Alonso må ut etter skaden sin. Hamann kommer inn. Ingen grunn til å anta at skaden til Xabi er alvorlig, selv om slitasjen på sentrale midtbanespillere begynner å bli stor. SkySports rapporterer om synsforstyrrelser...

 40. min: Nydelig overgang når Steven får kontroll på ballen på egen banehalvdel, løfter den videre til en Kewell på løp. Harry skjærer innover i feltet og setter den presist i motsatt side. Bra angrep og bra avslutning.

45+. min: De røde skaper mer på omgangens fem siste minutter enn før... En corner fra Gerrard treffer hodet til Hyypiä, men en forsvarsspiller redder på streken. Sekunder senere kommer Steven til med et hardt, lavt skudd som går like utenfor.

Pauserapport

Et forløsende mål fem minutter før pause vil forhåpentligvis løse opp i en hittil litt grått oppgjør. Selv om de røde har kontrollert alt og City ikke har hatt en eneste målsjanse på Reina sliter vi til å komme til de store målsjansene. Vi sliter i perioder med å få nok fart på ballen og utfordre bakrommet. Da scoringen endelig kom var det nettopp en godt slått ball og en Kewell som utnytter Mills dårlige plasseringsevne som skapte sjansen. I tillegg holdt Harry hodet kaldt da han plasserte den i lengste hjørne. Agger har klart seg veldig bra hittil, selv om det ikke har vært altfor mye å jobbe med. Dansken er imidlertid viser frem en bra pasningsfot og har gått ut og brutt et par viktige baller. Kromkamp er solid defensiv og kan holde på ballen, men bidrar med minimalt fremover. Liverpool savner mer variasjon og bredde i spillet. Forhåpentligvis får de hjelp av City utover i kamp etter ledermålet. Bekymringsfullt med hodeskaden til Alonso. Imidlertid har vi ingen grunn til å tro at det er alvorlig.

 46. min: Andre omgang er i gang. Wright-Phillips inn for Sibierski som fikk en smell rett før pause.

49. min: Kjempebra gjennomspill fra Didi mot Morientes som sliter seg igjennom, men ikke får skikkelig klem på skuddet.

 52. min: Joey Barton får korrekt sitt andre kort for dagen og blir utvist. Det er igjen en typisk skitten takling/ettersleng som fører han i boken. Akkurat som sist tråkker oppå leggen med knottene. Denne gangen er det Hyypiä som får gjennomgå.

53. min: Riise og Kewell kombinerer fint på kanten og sistnevnte slår inn til Crouch som er nær ved å lure ballen i nettet.

56. min: Beste periode av City i kampen. Først lurer WP offisden vår og kommer nesten til avslutning. Deretter tvinger Sinclair frem en god redning av Reina når han får godt treff på en halv volley.

58. min: Kromkamp bryter høyt og sender Crouch på løp. God mulighet hvor englandsspissen ikke helt klarer å avslutte.

59. min: Samaras utnytter rommet mellom stopperne på et langt oppspill og kommer nesten alene med Reina. Heldigvis setter han skuddet langt tilside... Kampen har åpent seg helt.

63. min: Gerrard kommer løs på venstre og skjærer innover og avslutter med et skudd rett i hendene på James. Sekundere senere tverrvender Crouch med ryggen mot mål og skyter i tverrlegger omtrent fra 16-meter streken. The Kop skriker etter en betyggende 2-0 scoring...

 67. min: Sinclair ut, Irland inn. City setter innpå nok et akdemiprodukt.

69. min: Etter litt frem og tilbake etter corner havner ballen inne hos Big Peter som ikke får nok tyngde bak headingen. James redder igjen. De røde presser fortsatt for flere mål, men unge Wright-Phillips ligger hele tiden og truer bakrommet vårt.

74. min: Crouch mottar ballen og setter fart. James kommer ut og klarer til ny corner.

 75. min: Garcia kommer ikke uventet inn, men publikum overrasket over at Crouchy må ut. Peter har vært målfarlig, men ineffektiv. Garcia inn sammen med Morientes.

77. min: Dunne takler en Gerrard på vei igjennom i skuddøyblikket. En stor sjanse blokkeres igjen til corner. Kapteien blir liggende lenge nede i og må ha behandling.

 79. min: Pearce gjør sitt siste bytte når Croft kommer inn for Riera.

 85. min: Kewell ut til fordel for Traore.

90. min: Riise bryter igjennom på et klassisk løp og skyter knallhardt i nettveggen.

Sluttrapport

Tre nye deilige poeng og á poeng med Manchester United etter ny 1-0 seier. Bare Uniteds 25 plussmål mot våre 16 skiller nå de to lagene. Vi har også en kamp mer spilt. Fremgangen i ligaen denne sesongen er udiskutabel og det er bare synd at vi igjen ikke klarer å putte flere når vi nyter så mye overtak som i dag.

Etter en litt tam og grå førsteomgang ble det en mye mer underholdene og velspilt siste 45. City hadde fem gode minutter etter utvisningen av Barton og skapte to kjempesjanser. ”Tiger Reina” viste igjen hva som bor i ham og vi unngikk dermed en ny ”Birmingham” – hvor gjestene fikk utligne etter stort rødt overtak. Crouch viste seg igjen frem som en målfarlig spiss og var uheldig som ikke puttet – Nando kom igjen til et par brukbare avslutinger. Men leverte ingen nye bevis til Rafa om at han kan utsette spissjakten til sommeren. Forsvaret hadde 100 % kontroll inntil en ny, lovende Wright-Phillips begynte å utfordre bakrommet. Til tross for overtaket kunne liksom aldri slappe helt av inntil dommeren blåste av.SPILLERVURDERING

José Reina 7 – På en rolig dag måtte han ta ut en redning fra den øverste skuffen på skuddet fra Sinclair, og i tillegg være våken frempå på et par fremspill.

Steve Finnan 7  – Spiller med stor selvtillit og sikkerhet, og hadde minimalt med problemer ute på sin side.

Daniel Agger 7 – Har et overblikk og venstrebein som ikke gjør noen skam på Liverpools tradisjon med spillende midtstoppere.  Ble litt mer stresset når City et ærlig forsøk mot slutten.

Sami Hyypiä 7 – Uten Carra ble Sami den naturlige sjefen i forsvaret.  Hadde mange dueller med den kantete Samaras og holdt grekeren greit i sjakk.

John Arne Riise 7  - Fikk trolig mer lisens til å gå framover da City ble en mann mindre, noe som passet ham bra i en kamp hvor han markerte seg stadig mer.

Jan Kromkamp 6 – En solid innsats og nederlenderen spilte seg også opp.  Virker mer som en offensiv back enn midtbanespiller, men kan bli nyttig for troppen.

Steven Gerrard  8 – Trivdes med å komme inn sentralt igjen, hvor man var motoren med sugende løp, langpasninger og skuddforsøk.

Xabi Alonso 6 –Til tross for et par silkepasninger var Xabi ujevn før han fikk smellen i hodet.

Harry Kewell 7 – Harry spiller på små marginer og lykkes ikke alltid, men er likevel den som virker mest trolig til å finne på noe ekstra kreativt.  Fin scoring.

Fernando Morientes 6 – Dere har helt sikkert hørt det før, men til tross for mye løping og noen fine touch blir Nando både litt treg og litt lett til å greie å markere seg skikkelig i motstanderens straffefelt.

Peter Crouch 8 – Hele tiden den største trusselen foran David James, og var meget bra i 2.omgang med fine avdriblinger, pasninger og i tillegg en volley som suste i tverrliggeren.  The Kop svarte med piping da han måtte ut istedenfor Morientes.  Liverpools beste i hard kamp med kapteinen, etter vår oppfatning.

Dietmar Hamann 7 – Med flere skader på sentrale midtbanespillere er Didi mer viktig for troppen enn noen gang.  Kom inn og gjorde nok en solid og profesjonell jobb.