Liverpool - Portsmouth

Ons 29.11.06 kl 21.00 (Premier League) - Art Sport 2 / Tilskuere: 42 467 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

En ytterst frustrerende kveld på Anfield da Liverpool aldri greide å åpne et overbefolket forsvar hos Portsmouth. Debuter for El Zhar og Guthrie (liga).

LiverpoolPortsmouth
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Hyypia
Agger
Riise
Pennant
(Guthrie '85)
Carragher
Gerrard
Garcia
(El Zhar '72)
Crouch
(Fowler '60)
Kuyt
James
Pamarot
Primus
Campbell
Taylor
O'Neill
Mendes
(Fernandes '71)
Hughes
Thompson
Benjani
(Kanu '82)
Kranjcar
(O'Brien '90)
Innbyttere
Dudek
Paletta
Ashdown
Koroman
Gule kort
Carragher
Pennant
Hughes
Thompson
Pamarot

1.omgang

Etter 15 minutter har Liverpool hatt ballen mye, men bare truet målet til David James med to langskudd fra Riise og Hyypiä.  Det siste klart best en liten meter over.

Jamie Carragher spiller ganske riktig sammen med Steven Gerrard sentralt på midtbanen.

30.min:  Status quo på Anfield.  Liverpool triller ball, men finner ikke åpninger mot et svært defensivt Portsmouth.  Et frispark fra Steven Gerrard fra 20 meter, som gikk en halvmeter over den nye sveisen til James, er det eneste som er å melde.

35.min:  Liverpool har forsert tempoet litt, men fortsatt står 4-5-1 oppstillingen til Portsmouth støtt.  Steven Gerrard kliner til med en volley like utenfor hjørnet av 16-meteren, etter forspill av Hyypiä og Crouch, men ballen suser et par meter utenfor krysset.

38.min:  Denne gang er det Luis Garcia som prøver seg fra langt hold, men forsøket til spanjolen går også utenfor.

42.min:  Anfield tror Luis Garcia litt heldig får en sjanse på omtrent straffemerket, men James redder glimrende og Luis blir uansett avblåst for offside.

Pauserapport:
En håndfull langskudd er det nærmeste Liverpool har kommet før pause, mot et robust Portsmouth som spiller med 4-5-1 og først og fremst har reist til Merseyside for å forsvare seg.  Steven Gerrard har prøvd å få i gang noe sentralt, men kompisen Jamie Carragher bak seg som skjold, men de røde har ikke greid å spille seg igjennom det gjesteforsvaret.  Spesielt Peter Crouch sliter med å komme til mot de robuste midtstopperne Primus og Campbell, men Kuyt også har fått gjort lite inne i boksen.  Hjemmelaget behøver å løfte seg minst et hakk når de skal angripe mot The Kop i 2.omgang.


2.omgang

Steven Gerrard klapper i hendene foran et uforandret Liverpool ved starten av 2.omgang.  Kapteinen viste delvis frustrasjon før hvilen da man aldri kom skikkelig i gang mot gjestene fra sør.

48.min:  Pennant slår inn fra høyre, og ballen ender hos Garcia som slår tilbake til Gerrard i midten.  Stevie smeller til fra 20 meter, men ballen treffer Campbell og går løst inn til keeper.

51.min:   Gult kort for Jamie Carragher, da han kommer for sent inn i en situasjon.

53.min:  James mister ballen på et innlegg fra høyre, Kuyt får pirket ballen til Garcia, men skuddet til Luis kommer ikke igjennom forsvarsmuren.

60.min  Robbie Fowler inn for en Peter Crouch som har hatt en frustrerende kveld.

62.min:  Den tidligere røde David Thompson prøver seg med en halv volley fra langt hold, men ballen går over og utenfor.

68.min:  Mendes ligger nede noen sekunder etter en duell med Pennant, og går siden rett i garderoben.

69.min  Fernandes inn for Mendes.

70.min:   Pennant må i boka etter den tredje taklingen fra hans side som er på grensen.

72.min  Klart for debut for Nabil El Zhar, da han som nr.42 kommer inn for Luis Garcia. 

Det har skjedd skremmende lite fra hjemmelaget offensivt de siste minuttene.

75.min:   Hughes får gult hos bortelaget.

76.min:   Thompson er nestemann i boka, da han veiver armen opp i ansiktet til Pennant.

Mye rot og lite spill på Anfield for øyeblikket.

82.min   Kanu går inn som ensom spiss isteden for Benjani hos Portsmouth.

85.min   Danny Guthrie får sin første opptreden i Premier League, som innbytter for Jermaine Pennant.

89.min:  Endelig en brukbar sjanse, da Guthrie spiller ut til Kuyt på høyrekanten og Gerrard kaster seg fram og header innlegget like utenfor den første stolpen.

Fem minutter er lagt til.

90.min:   Pamarot får gult for å drøye tiden.

The Kop piper da Campbell setter seg ned med en støvel som rett og slett har gått i to.

95.min   O'Brien inn for Kranjcar.

Sluttrapport:
Fra 48. til 89 minutt noterte vi ikke en eneste sjanse for et Liverpool som ikke minst etter pause gikk på sparebluss.  Daniel Agger var sjef i midtforsvaret, og Steven Gerrard viste seg fram i glimt, men ellers var det tynn suppe som The Kop fikk servert.  Kanskje ikke så rart derfor at man hørte en sjelden antydning til piping da sluttsignalet lød.  Pepe Reina var ikke i nærheten av å gjøre en redning, men samtidig greide heller aldri Liverpool å spille seg til en klar mulighet foran David James på gamle tomter.  Da fortjener man heller ikke å vinne.  En stor kveld for Nabil El Zhar og Danny Guthrie.  El Zhar var nesten ikke bort i ballen i sin første kamp i helrødt, mens Guthrie også fikk en liten smak på Premier League for første gang.  De var imidlertid så absolutt ikke alene om å markere seg.  Skuffende!

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Trøya var like gul etter kampen som da den startet.  En usedvanlig rolig dag på jobben.

Steve Finnan 6  – Anonym ute på sin kant, men likevel nokså ryddig i sitt spill og stødig bak Pennant.

Daniel Agger 7 – Dansken hadde masse plass og bare en angriper som var i nærheten Liverpool, noe som gjorde at den elegant stopperen koste seg.  Han ble nesten vel arrogant etter hvert, og hadde noen småfeil, men var likevel konge i forsvaret.  Liverpools beste i hard konkurranse med Gerrard.

Sami Hyypiä 6 – Hyypiä var frampå med et susende skudd i 1.omgang, og burde kanskje vært med enda mer framover i en kamp hvor det var lite trussel fra bortelaget?

John Arne Riise 5 – Nordmannen hadde heller ingen utfordrende kveld defensivt, men slurvet mye offensivt.  Virker ikke i form.

Jermaine Pennant 4 – Høyrevingen var mye involvert, men stort sett negativt da han enten ga bort ballen eller var involvert i små krangler.  Et par brukbare innlegg forandrer ikke at vi synes han gjorde en slett kamp.

Steven Gerrard 7 – Kapteinen var hele tiden Liverpools farligste spiller, men fikk lite hjelp og virket etter hvert synlig frustrert.

Jamie Carragher 6 – Carra gjorde en stødig ryddejobb, men kom til kort de få gangene han prøvde å komme framover og konsentrerte seg etter hvert og holde kontroll på det defensive.

Luis Garcia 4 – Bare Gerrard hadde vel flere avslutninger enn den lille spanjolen, men dette var den frustrerende utgaven av Luis da han enten ga bort ballen eller sendte sine forsøk utenfor målet til motstanderen.

Dirk Kuyt 5 – Nederlenderen ble som vanlig svett på ryggen, men fikk fint lite til.  Virket ikke skarp nok i duellene, holdt seg ofte langt fra mål, og var i sum ufarlig.

Peter Crouch 4 – Midtstopperne til Portsmouth spente ut brystkassa, og lange og tynne Peter fjæret unna som en ball.  Greide aldri å sette sitt preg på kampen og ble ikke overraskende byttet ut etter en time.

Robbie Fowler 4 – Det kan ikke være lett med svært begrenset matchtrening, men dette var en Robbie som virket helt ute av form og var hele tiden for sent inne i situasjonene.