Liverpool - PSV Eindhoven

Ons 22.11.06 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - TV3/VS1/Sky / Tilskuere: 41.948 / Dommer: Domenico Messina (ITA) / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool vant 2-0 i gruppefinalen mot PSV på Anfield i kveld. Mål fra Peter Crouch og en glimrende Gerrard sørget for gruppeseier i gruppe C.

LiverpoolPSV
Mål
2-0 (0-0 til pause)
Gerrard ('65)
Crouch ('89)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Agger
Carragher
Riise
Pennant
(Bellamy '79)
Gerrard
Alonso
(Zenden '21)
Gonzalez
(Luis García '34)
Kuyt
Crouch
Gomes
Kromkamp
Alex
Da Costa
Salcido
Mendéz
(Beerens '81)
Simons
Afellay
Fehér
(Diego '68)
Arouna Koné
Farfán
Innbyttere
Dudek
Hyypiä
Paletta
Fowler
Moens
Reiziger
Cocu
Addo
Lamey

Seier mot PSV vil bety gruppeseier i gruppe C, allerede før den avsluttende kampen mot Galatasaray.

Du kan få scoringsvarsel fra kampen ved å sende meldingen LFC LIVE START til 2180.
r
Liverpool fortsetter altså med Gerrard sentralt i kveldens gruppefinale mot PSV Eindhoven, og den eneste endringen er at Peter Crouch kommer inn for en formsvak Craig Bellamy. Crouch har spilt bra i Champions League, og er klubbens toppscorer i årets turnering med sine 4 mål sålangt. I midtforsvaret fortsetter Carragher og Agger, og Hyypiä er henvist til benken. Luis ble som vi tidligere har nevnt spilleklar, men også han starter på innbytterbenken. Uansett godt nytt at den lille spanjolen er tilbake. Mange vil også være fornøyde med at Fowler igjen er med i troppen. Alt i alt stiller Rafa et sterkt lag, og satser tydligvis hardt på gruppeseieren. Rutinerte Cocu måtte melde forfall til kampen timer før kampen pågrunn av influensa.


1. MIN: Gerrard tapte myntkastet før kampen, og må angripe mot The Kop i første omgang. Kuyt og Gerrard sparker i gang kampen.

4. MIN: Crouch flikker til Gonzalez som slår inn til Kuyt på 16. meteren. I trengt posisjon kommer han til en avslutning, men lobben går desverre til side for mål.

9. MIN: Gerrard prøver seg fra 22 meter, men treffer dårlig og ballen triller godt venstre for mål.

12. MIN: Pennant gir til Gerrard som slår inn mot Crouch. Innlegget er litt langt, og Crouch kommer ikke høyt nok til at det kan bli farlig.

14. MIN: Alonso slenger seg inn i en duell, og kommer verst ut av det mot Fehér. Det ser ut som det er låret som fikk smellen. Alonso halter ut for å få behandling, og Zenden er i oppvarming.16. MIN: Alonso er tilbake på banen og prøver å fortsette på tross av lårhøna. Zenden fortsetter likevel oppvarminga.

 21. MIN: Alonso må gi seg. Inn kommer Bolo Zenden.

22. MIN: Glimrende av Pennant på vingen som dribler seg forbi flere PSV-spillere før han kommer til innlegget. Headingen til Gonzalez er desverre ikke mot mål.

24. MIN: Gerrard slår en nesten genial pasning på første touch inn mot Crouch. Store Peter rekker desverre ikke bort.

28. MIN: Pennant spiller Kuyt gjennom på kanten. Kuyt slår inn mot Crouch som desverre ikke rekker frem, og det gjør ei heller Gonzalez. Liverpool skulle hatt corner, men vår italienske venn blåste for utspark.

30. MIN: Crouch blir stussa gjennom, men kommer ikke til avslutning. Det gjør dog Gerrard som kommer bakfra. Avslutninga desverre utenfor. Vi trodde det dreide seg om en lårhøne på Xabi Alonso, men Sky melder nå at det er en hofteskade det er snakk om.

31. MIN: Gonzalez kjører på høyrekanten og slår inn mot Kuyt. Han når ikke bort, og det blir klarert til corner. Det ser ut til at Gonzalez pådro seg en strekk da han slo innlegget og Luis varmer opp.

 34. MIN: Speedy blir bært ut på båre, og inn kommer Luis García. Veldig synd for chileneren, som har vært frisk i dag.34. MIN: Når Liverpool endelig får tatt corneren er Crouch helt umarkert bak i feltet og kommer til heading. PSV får klarert til ny corner.

35. MIN: Zenden får prøve seg fra 25 meter. Det er fart i skuddet, men rett på Gomes

38. MIN: Det blir meldt på Sky at Gonzalez har pådratt seg en nokså alvorlig hamstringskade, og kan fort være ute til nyttår

39. MIN: Kone går forbi Carragher og er på vei inn i feltet. Finnan takler hardt og glimrende på ball, og hindrer PSV en stor målsjanse.

45. MIN: Det er lagt til tre minutter i første omgang pågrunn av skadene på Alonso og Gonzalez.

46. MIN: Veldig bra innlegg av Finnan mot Crouch, headingen suser en halvmeter over vinkelen.

PAUSERAPPORT
En veldig sjansefattig omgang på Anfield. Liverpool har ballen mest, og grei kontroll bakover, men greier ikke skape de helt store sjansene. Det går ikke veldig fort når man angriper, og vi sliter med å spille oss til de store sjansene. Det kan selvsagt skyldes at det står et godt forsvar på andre banehalvdel, men det er litt det samme man har slitt med før. Liverpool har hatt det som er av sjanser, men noen store klare målsjanser har det ikke vært å melde om. Liverpool kontrollerte kampen frem til Xabi Alonso desverre pådro seg en skade, i en duell det kanskje var noe unødvendig å satse alt på. Vi trodde først det var snakk om en lårhøne, men Sky melder det var hofta det gikk ut over. PSV kom mer inn i kampen etter skaden på Xabi, men de har heller ikke komt til noen store sjanser. Våre fire bakerst har gjort en god jobb. Mark Gonzalez var mer positiv enn på lenge i halvtimen han klarte, men etter en fin soloprestasjon fikk han desverre hamstringmuskelen delvis avrivd, og må belage seg på en del uker på sidelinja. Gerrard har vært mer positiv en på lenge fra sin sentrale midtbaneposisjon.

45. MIN: PSV sparker i gang andre omgang, og Liverpool skal angripe mot Anfield Road End i denne andre omgangen.52. MIN: Riise starter et fint angrep for Liverpool når han spiller gjennom Kuyt. Han slår videre til García som slår hardt inn i boksen. Det er desverre ingen der til å sette innlegget i mål.

 55. MIN: PSV Eindhovens midtstopper Alex ligger nede etter en duell med Gerrard. Reiziger varmer opp.

59. MIN: Mexicaneren Salcido prøver seg med et skudd fra 40 meter. Det er slett ikke et dårleg forsøk, men PSV ender kun opp med en corner.

 65. MIN: 1-0 Liverpool! Kuyt vender bort Alex og spiller glimrende gjennom til Gerrard som banker ballen bak Gomes! 68. MIN Fehér går ut og inn kommer Diego.

75. MIN: PSV er farlig frempå med et par offensive dødballer på rad nå.

 76. MIN: Pennant holder seg bakpå låret og viser til benken at han må ut. Han har mest sannsynlig pådratt seg en strekk, og Liverpool må gjøre sitt siste bytte.

 79. MIN: Pennant blir bært av på båre og inn kommer Craig Bellamy.

80. MIN: Koné vinner duellen om et langt oppspill mot Finnan. Han skyter, via Carragher og rett på Reina

 81. MIN: Mendéz går ut, og inn kommer unggutten Beerens.

 89. MIN: 2-0 Crouch! Zenden gjør en fin jobb og spiller gjennom García. Han slår over til bakerste til Kuyt som header inn fremfor mål. Der er Crouch som gjør sitt femte i årets Champions League!

90. MIN: Det er lagt til 4 minutter.

 91. MIN: Konsentrasjonssvikt fra Riise, og PSV-spilleren er helt alene med Reina. Pepe blir stående, og redder glimrende!

SLUTTRAPPORT
Liverpool leverte en solid forestilling hjemme på Anfield i kveld. Uten å glitre gjorde man i det minste jobben, og vant gruppa med en 2-0 seier. Defensivt var Liverpool glimrende i kveld, med unntak av en glipp fra Riise. Agger og Carragher spilte bra i lag, og det var ikke ofte Farfán og Kone var å finne på reprisene. Liverpool slet mer etter at Alonso måtte gi seg i første omgang, men Gerrard tok virkelig tak i dag og spilte kanskje sin beste kamp for sesongen. Det gir nok blod på tann for alle som ønsker ham på sentral midtbane, og han var involvert i det meste offensivt i dag. Ellers kan en ikke snakke om kampen uten å ta med det med skadene. Xabi Alonso måtte ut tidlig med en trøkk i hofta, men det skal ikke være veldig alvorlig. Like etter fikk Gonzalez seg en smell, og fikk avrivd en muskel i hamstringen. Han ser vi neppe på fotballbanen på en stund. Riise holdt seg også til låret i førsteomgang, men klarte tydligvis å riste av seg smellen. Mot slutten måtte Pennant gi seg med noe som så ut som en strekk eller krampe i låret, men det er neppe mer alvorlig en at han er kampklar til lørdag.

NB  De siste opplysninger tyder på at det er ankelen som volder Xabi Alonso mest problemer. Spanjolen fikk først et spark på sin høyre ankel, før motspilleren skled inn med kneet og traff ham høyt oppe på låret.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – I ishockey kunne vel Pepe fort ha fått assist for igangsettingen i forkant av 1-0.  Var våken og bestemt i en kamp hvor han sjelden ble truet.

Steve Finnan 7  – Ryddig, stødig og stort sett nøyaktig ute på backen.  Hadde en par fremspill av bra klasse, og var også involvert i forkant av åpningsmålet.

Jamie Carragher 7 – Bunnsolid kamp av Carra, i en kamp hvor han i lange perioder ikke ble mer presset enn om han skulle tatt en spasertur i Stanley Park.

Daniel Agger 7 – En overlegen dempning på brystet inne i eget felt, summerte opp dansken, som alltid syntes å ha tid og rom.  Om han ikke er en Rolls Royce ennå, så er han en Mercedes av en forsvarspiller.

John Arne Riise 6 – I 2.omgang så man antydninger til den energibunten som vi har lært å kjenne, og kanskje ikke har sett så mye av i høst, da han freste nedover venstrekanten et par ganger.  Har fortsatt et stykke igjen til toppformen.

Jermaine Pennant 6 – Han gjør en del svake taktiske valg, og innleggene er av svært varierende kvalitet.  Viste likevel litt mer spilleglede og involvering enn hva som har vært tilfelle i noen av de siste kampene.

Steven Gerrard 8 – I en periode i 1.omgang tok kapteinen tak i kampen slik vi vet han kan, og han fulgte opp med et fint åpningsmål etter pause.  Banens beste i sin favorittposisjon.

Bolo Zenden 6 – Bolo kom inn og måtte gjøre en mer defensiv jobb enn han vanligvis blir satt til, og gjorde en bra og ærlig innsats.

Mark Gonzalez 6 – Speedy viste noen små glimt ute på kanten og er alltid villig.  Synes å endelig være litt på gang, og derfor ekstra synd med skaden.

Dirk Kuyt 7 – ”The Mighty Kuyt” var ikke like vass rundt straffefeltet som han kan være, men viste flere eksempler på sin spilleforståelse og uegoisme.  Det siste ga ham til slutt to målgivende.

Peter Crouch 7 – En mer målscorertype hadde luktet den gode pasningen til Gerrard midtveis i 1.omgang, men i det oppbyggende spillet var Peter utmerket.  Fikk til slutt også sin fortjente 5.scoring i CL denne sesongen (inkludert kvalifisering).

Luis Garcia 6 – Luis slet med å komme inn i spillet da han ble satt inn på venstrekanten, men får et plusspoeng for det flotte overlegget som åpnet for 2-0.  Viktig å ha ham frisk igjen.