Liverpool - Southampton

Fre 10.03.06 kl 20.30 (FA Youth Cup, semifinale 1.kamp) - / Tilskuere: 3 130 / Dommer: A. Leake / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool vant den første semifinalen i juniorcupen mot Southampton med 2-1. Nå venter en spennende returkamp på St. Mary's om en uke.

Thomson (12)

5.min:  1-0 Jack Hobbs (bildet) lager sitt første mål for Liverpool i regnværet på Anfield, når han header inn et frispark fra venstre foran The Kop.

11.min:
Liverpool skaper trøbbel for Southampton med raske kontringer, og på en av disse river Jake Thomson ned Paul Anderson med fri bane mot mål. Southampton-forsvareren slipper unna med gult kort. Liverpool har festet grep om kampen nå, og skaper flere farligheter foran gjestenes keeper.

12.min:  2-0 Craig Lindfield scorer sitt sjette mål på de tre siste kampene i juniorcupen, når han setter et flott innlegg fra Charlie Barnett kontant i mål.

18.min:
Lindfield avslutter et brukbart angrep ved å skyte i nettveggen fra veldig skrå vinkel.

26.min:  Southampton får flere store sjanser til å redusere etter et frispark nede ved dødlinja. Keeper Roberts rydder med nød og neppe opp i samarbeid med sitt forsvar.

28.min:  Southamptons David McGoldrick prøver seg med et skudd fra distanse. Ballen går via en Liverpool-spiller og like utenfor. Gjestene har kommet bedre med i kampen en periode nå.

34.min:  Liverpool ser ut til å fått tak på kampen igjen, og produserer det ene gode angrepet etter det andre. Kjempesjanse når 16 år gamle Parsonage legger et flott innlegg til Lindfield, som styrer ballen centimetre utenfor fra kort hold. Unge Parsonage imponerer for øvrig igjen. Det samme gjør Hammill og Anderson.

39.min: McGoldrick avanserer til 16-meteren og avslutter med ett skudd. Liverpool-keeper Roberts redder enkelt.

41.min:  Godt Southampton-angrep, der de ruller opp Liverpool-forsvaret, og en umarkert Lallana får avsluttet. Avslutningen går via en Liverpool-spiller og til corner. Stor sjanse for gjestene. Southampton vinner flere cornere etter denne sjansen, men disse blir resultatløse.

Pause

Det styrtregner på Merseyside, noe som gjør Anfield-matta tung å spille på. Trass i dette har vi fått servert juniorfotball av ypperste klasse i første omgang av denne semifinalen. Og det med hjemmelaget som det førende laget. De røde har vartet opp med kjapp, god og effektiv angrepsfotball, og leder fortjent 2-0 ved pause etter at Jack Hobbs gjorde sitt første mål for klubben, mens Craig Lindfield nettet for sjette gang i årets juniorcup. Mellom de to tidlige målene burde Southampton-stopper Thomson ha sett det røde kortet for en felling på Anderson som hadde fri vei mot mål. Den tidligere Hull-spilleren har vært Liverpools mest toneangivende spiller sammen med kantspillerne Parsonage og Hammill. Southampton er ikke ufarlige når de går i angrep, men gjestenes forsvar virker noe mer usikkert enn hjemmelagets bakre firer, der Melwood-spillerne Hobbs og Antwi går foran som gode eksempler.

53.min:  Liverpool har åpnet omgangen best, men Southampton får den første sjansen når Lallana skyter like utenfor. Roberts er på ballen, og det blir corner.

54.min:   2-1 En kjempetabbe av Godwin Antwi gjør at David McGoldrick kommer mutters alene med Liverpool-keeper Dave Roberts. Southampton-spilleren gjør ingen feil, og scorer et viktig mål for sydkyst-klubben.

59.min:
 Southampton kjører kampen nå, og bare suverent keeperspill av Roberts gjør at Liverpool beholder føringen etter en ny kjempesjanse til gjestene.

66.min: Lloyd James må ha behandling etter å ha fått seg en smell i den ene foten, men kan fortsette etter litt tilsyn fra Southamptons fysio.

70.min:  Liverpool gjør sitt første bytte, når Ryan kommer inn for unge Parsonage. 16-åringen har blitt mer borte i en andreomgang der de røde har spilt betydelig mye svakere enn før pause.

81.min:  Dutton-Black med et fantastisk forsøk fra distanse. Kombinasjonen av et skudd og en lobb treffer stolpen oppe i krysset bak en sjanseløs Roberts. Heldigvis spretter ballen på tvers av målgården, og Liverpool-forsvaret får avklart. Gjestene var utrolig nær, og hadde fortjent, utligning der.

83.min:  Liverpool gjør et rent spissbytte. Nardiello inn for Lindfield.

85.min:  Adam Hammill går overende inne i feltet, og roper halvhjertet på straffe. Dommer Leake vinker spillet videre.

90.min: Tre minutter er lagt til i denne første semifinalen.

90.min: Et par minutter på overtid sender Barnett i vei et langskudd. Ballen går like utenfor. Like etterpå er keeper Roberts på bærtur ute i feltet, men McGoldrick skyter i nettveggen fra skrått hold.

Slutt

Etter en svært god førsteomgang av Liverpool, var rollene byttet helt om etter pause. Southampton-spillerne hadde tydelig fått beskjed om å ta seg sammen i pausen, og hevet seg betraktelig i andre omgang. Et Liverpool-lag som følte at dette var noe de hadde full kontroll på, ble fullstendig tatt på senga og gjort om til statister i første halvdel av andre omgang. Gjestene reduserte, og var også uhyre nær ved å utligne. Etter spill og sjanser i andre omgang hadde det heller ikke vært noe å si på om de hadde klart det. Men de røde klarte å ri stormen av, og tar med seg en knapp ledelse til returen på St.Mary's om en uke. Det blir en meget spennende affære om retten til å møte Newcastle eller Manchester City i finalen. Såvidt vi har klart å tyde av turneringsreglementet, teller ikke bortemål dobbelt i denne turneringen.