Liverpool - Tottenham

Lør 14.01.06 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 44 983 / Dommer: Dermot Gallagher / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Einar Kvande (spillerbørs)

Viktig arbeidsseier mot Spurs i ettermiddag gjør at de røde puster United i nakken i kampen om andreplassen. Kewell ble matchvinner etter kjempetreff i andre omgang.

Stalteri (86)

Etter en pause fra ligafotballen på grunn av 3.runde i FA-cupen, er det igjen tid for å kjempe om viktige poeng. Det er duket for hva man i fotballterminologien kaller en sekspoengerskamp når tabelltreer Liverpool er vertskap for Tottenham på plassen bak.

Tottenham ble slått ut av begge de engelske cupene ved første hinder, og vil således komme opp i totalt 40 spilte kamper ved sesongslutt. Liverpool spiller til sammenligning allerede sin 37. obligatoriske kamp i dag.

Benitez har gjort to endringer på laget som haltet videre fi FA-Cupen. Reina er ikke overraskende tilbake i mål og Morientes går rett inn på 11'eren etter skade.
Luis Garcia er enda ikke på laget eller benken. Det er heller ikke Jerzy Dudek, som det stormet rundt i media i går.

1. min: Kampen er i gang.

5. min: To lag som går ut for å vinne kontrollen. Ingenting har skjedd foran målene enda.

8. min: Kjempesjanse for de røde når Crouch kommer til på bakerste stolpe på et frispark slått inn av Gerrard fra høyre. Spissen forsøker å styre forbi keeper, men en Robinson i bevegelsen og med nesten ingen anelse av hvor ballen kommer til å bli satt, får den litt heldig rett på seg.

11. min: Bra halvsjanse når ballen igjen blir slått inn fra høyre og Morientes nesten får en fot på ballen. Godt forarbeid av Crouch.

18. min: Et angrep med mye kvalitet når vi bryter og Gerrard setter raskt i gang i lengderetningen. Både Crouch og Kewell ligger i gode posisjoner når innlegget fra Nando kommer.

26. min: Davids skyter utenfor fra lang avstand etter corner fra Tottenham. Første gang gjestene har yppet seg.

30. min: Stor sjanse når Liverpool igjen spiller raskt og Morientes får et hode på ballen. Robinson må gjøre en mye vanskeligere redning enn det først så ut som helt oppe i krysset. Crouch et frempå på returen, men vinkelen blir for skrå.

40. min: Godt angerp igjen når Steven løpet opp et fremspill mellom backen og stopperen og forsøker å skli ballen inn foran kassa. Ballen klareres i nettveggen og til corner.

45. min: Tainio feller Alonso bakfra, stopper en bra overgangsmulighet, og får korrekt gult.

Pauserapport
Målløst til pause i en kamp hvor Steven Gerrards følsomme fot har skapt mange farlige situasjoner foran kassa. Nærmest var Peter Courch da han kom til med en heading på bakre stolpe, men ikke fikk nok trøkk på ballen.
De tre siste møtene mellom de to klubbene har endt uavgjort. Mange har tippet samme resultat i dag. Londonerne har gjort lite av seg, men har mange potensielle matchvinnere i laget. Liverpool har jobbet hardt og skapt alt av sjanser foran mål. De har likevel ikke klart å kontrollere kampen så mye de ønsker og har aldri kunne slappe helt av.

46. min: Andre omgang er i gang og publikum har nesten ikke fått satt seg før Keane nesten sender bortelaget i ledelse. Forsvaret åpnes helt opp når Jenas legger inn fra høyre. Reina er ute og forstyrrer og iren  sleiver utenfor.

48. min: Tainio avslutter med skudd etter corner. Spurs best i gang på omgangen.

55. min: Corner og heading fra Crouch som tvinger Robinson ut i full lengde. Første gang de røde er frempå etter pausen.

59: min: Nytt godt innlegg fra Finnan som Harry Kewell hamrer inn på hel volley i målet foran The Kop. Kjempetreff av Kewell som scorer sitt første mål på over et år.

Kewell får kjempetreff og blir matchvinner mot Tottenham

59. min: Sekunder senere er Mido helt alene foran Reina. Keeperen får imidlertid blokkert til corner. En stor reduseringsmulighet. Kampen har fått liv.

66. min: Cissé (med ny sveis) kommer inn for Crouch. Sistnevnte har ikke spilt dårlig, men Rafa vil trolig ha mer fart i angrepet.

67. min: Tainio går ut til fordel for Defoe.

68. min: Riise får stjernetreff på hel volley etter corner fra Gerrard, men skuddet går via en forsvarer og til ny corner.

75. min: Tottenham presser hjemmelaget bakover og har ballen en del. Men har skapt få sjanser etter Keanes tidlige sjanse.

78. min: Lennon inn for Davids.

83. min: Warnock inn for Morientes.

85. min: Litt av luften har gått ut av kampen. Liverpool fornøyd med stillingen, Tottenham klarer ikke skape noe særlig foran Reina.

86. min: Stalteri må forlate banen etter å ha klipt ned Kewell som bakeste mann på en god kontringsmulighet.

89. min: Kewell trikser og finner Riise på vei ned mot dødlinja. Han legger inn til Cissé som skyter. Robinson må ut i full lengde for å redde.

90+ min: Kromkamp kommer inn for Sissoko to minutter på overtid.

Sluttrapport

Tre nye poeng og bare ett poeng bak United på tabellen er den store beholdningen etter dagens kamp. Defensive er vi igjen bunnsolide og i løpet av 90 minutter gjennomfører vi igjen en god profesjonell kamp. Med stor arbeidsmoral og et stjernetreff av Harry Kewell sender vi Tottenham tilbake til London uten poeng.Etter en førsteomgang hvor vi lå klart over og produserte alt av sjanser, ble andreomgangen mer åpen. Tottenham holdt på å sjokkåpne da Keane plutselig var alene med Reina, men det ble også stort sett alt Reina ikke hadde full kontroll på i løpet av kampen. Tottenham hadde i perioder en del av ballen, men det meste stoppet opp ved 16-meteren vår. Dette var og ble en god arbeidsseier. Det begynte på tradisjonelt vis med spisser som vant mange baller høyt oppe på banehalvdelen. Spesielt Morientes skal ha ros. En god Gerrard holdt tingene sammen og var igjen sentral i det meste av det som skjedde fremover. Igjen skal Finnan ha ros for en kamp med nye gode kvalitetsinnlegg. Likevel ble det Harry Kewell som stjal overskriftene. Igjen leverte han en god kamp. Og endelig scoret han. Det ble også vinnermålet. Han fikk sjeldent god treff da han dunket den inn foran The Kop.

Spillerbørs:

Reina (7)
Meget god redning på Midos skudd i andre omgang, og forstyrret også Keane til å skyte utenfor på Tottenhams største sjanse. Sikker i feltarbeidet, og setter spillet raskt i gang.

Finnan (7)
Blir lurt av kjappe og tekniske Lee ved et par anledninger, men gjør seg meget positivt bemerket på offensiven med flere gode innlegg. Det aller beste av dem finner en umarkert Kewell på Liverpools scoring.

Kewell felles som sistemann og dommer må gi rødt kortCarragher (6)
God til å bryte foran Tottenhams spisser. Kriger og står på. Men ved et par anledninger mister han og kollega Hyypiä konsentrasjonen, og det fører til to store sjanser for Spurs. En hver seg for Mido og Keane.

Hyypiä (6)
Nesten en blåkopi av Carragher i dag. Bevarer roen i trengte posisjoner, og har blitt flinkere til å ha adresse på fremspillene. Men de to gangene midtforsvaret slipper Spurs-spissene gjennom trekker ned.

Riise (6)
Har et meget godt skuddforsøk på en Gerrard-corner, som dessverre treffer Hyypiä i hodet. Ellers lite med på offensiven før han blir flyttet frem i sluttminuttene. Har god defensiv kontroll, selv om han blir direkte fraløpt ved et par anledninger.

Gerrard (7)
Liverpools beste før pause, da han flittig går på løp på høyreflanken, og får foret Crouch og Morientes med gode innlegg. Ikke like toneangivende etter pause, selv om han da også har en finger med i mye av det som foregår.

Sissoko (6)
Ingen hårreisende taklinger i dag. Kjemper og vinner andreballer og tapte pasninger i stor stil. Har en tendens til å få tak i baller ingen annen ville ha nådd. Fortsatt litt for dårlig adresse på pasningene.

Alsono (6)
Ikke like synlig som til vanlig. Sikker ballfordeler på midtbanen, uten å glimte til med de utrolige gjennombruddspasningene som har blitt hans varemerke.

Kewell (8)
Dagens mann med en helt utrolig flott scoring på hel volley. Hadde også et skuddforsøk til helt mot slutten, som hadde fortjent en bedre skjebne enn å treffe et bein på vei mot mål. Lekre tekniske detaljer, og kommer stadig fri på venstrekanten og får lagt innlegg. Tydelig i kanonform.

Crouch (6)
Burde hatt en nettkjenning eller to med de sjansene han fikk. Spesielt headingen han satte rett på Robinson tidlig kampen var en stor mulighet. Gjør få feil som oppspillspunkt, men glitrer ikke.

Morientes (6)
Gjør en solid jobb defensivt når de røde ikke har ballen, men har for stor feilprosent på pasningene og mister ballen for lett når den blir spilt opp til han. Får to store sjanser. På den ene blir han taklet. Den andre header han i krysset og ut.