Liverpool - Watford

Lør 23.12.06 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1(o) / Tilskuere: 42.807 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Fine scoringer av Craig Bellamy og Xabi Alonso, tidlig og sent i 2.omgang var nok til ny hjemmeseier, på en spillemessig middels dag.

Tamas Priskin

Liverpool møter bunnlaget Watford på hjemmebane. Gjestene har fortsatt til å gode å vinne en eneste bortekamp i årets Premier League, og etter tre strake ligaseire og 11-0 i målforskjell forventes det at Liverpool tar tre nye poeng.

Daniel Agger kommer inn for Sami Hyypiä i midtforsvaret, mens Luis Garcia overtar for Mark Gonzalez på venstrekanten.

Hos gjestene Watford er keeper Ben Foster friskmeldt.

1.omgang:

På et litt grått Anfield er man i full gang med You'll Never Walk Alone.

Liverpool har tapt målvalget og angriper mot The Kop i 1.omgang.

2.min:  Liverpool har det første angrepet da Steven Gerrard drar seg igjennom ute til høyre på et fremspill fra Luis Garcia, men forsvaret får blokkert ut innlegget til en resultatløs corner.

5.min:  Bellamy kommer seg fint fremme dypt nede på høyresiden, men det harde innlegget går igjennom hele Watfords overbefolkede forsvar.

11.min:  Gerrard spiller fram Garcia denne gangen, men spanjolen har gått i offside.

12.min:  Darius Henderson og Watford er på en sjelden visitt i straffefeltet, og skuddet fra hjørnet av 16-meteren går via et forsvarben og ut til corner.

15.min:  Skuffende labert tempo på Anfield det første kvarteret og forsvaret til Watford har hatt en komfortabel ettermiddag så langt.

19.min:  Pennant legger tilbake i returrommet fra en dyp posisjon ute til høyre, og Xabi Alonso sender avgårde et bra skudd fra drøyt 20 meter som blir slått til corner av en keeper i full strekk.

21.min:  Garcia, denne gang ute til høyre, spiller en stikker til Bellamy.  Spissen slår forbi en utrusende keeper, men ballen går også på tvers av hele straffefeltet.

23.min:  Kampens beste oppløp så langt da Pennant og Riise kombinerer på venstrekanten, før Bellamy skyter hardt rett i en forsvarer fra omtrent straffemerket.  I neste angrepsbølge skyter Kuyt et bra skudd som Foster redder.

26.min:  Kuyt flikker videre i retning mot Bellamy.  Spissen synes å bli holdt igjen av sin motstander men dommeren vinker spillet videre.

28.min:   Stewart går i bakken etter at han får albuen til Pennant i ansiktet.  Det virket helt utilsiktet.

30.min:  Det andre kvarteret har vært bedre enn det første for Liverpool, men fortsatt har man ikke helt greid å styre denne kampen tilstrekkelig til å skape de store sjansene.

31.min:  Watford får et frispark i bra posisjon like utenfor hjørnet av 16-meteren.  Reina bokser ut overlegget, før Tommy Smith skyter høyt over på returen.

33.min:  Bellamy utfordrer på høyrekanten og hans harde innlegg går via Shittu og lurer nesten Foster i målet.

39.min:   Reina får ikke fistet vekk et overlegg skikkelig og Bangura får ballen sprettende mot seg med målet gapende åpent.  Heldigvis setter han ballen over.  Omgangens største sjanse, som først kom etter en misforståelse mellom Pepe Reina og Jamie Carragher.

43.min:  Daniel Agger skyter hardt fra langt hold, men Jermaine Pennant greier ikke å sette inn returen fra skrått hold.

Liverpool prøvde å trykke hardere på gasspedalen utover i en 1.omgang som startet svært labert foran et julestemt The Kop.  De har imidlertid bare nesten greid å ta ordentlig kommando i et oppgjør hvor gjestene litt tilfeldig fikk den største sjansen like før pause.  De helrøde har stort sett måttet nøye seg med å prøve å komme fram på sidene, men Watford er gode i duellene foran sin våkne keeper.  Rafa vil be om mer fart på både ball og bein etter pause, da dette har gitt preg av litt for mye gavmildhet fra hjemmelaget.

2.omgang:

47.min:  1-0 - CRAIG BELLAMY:  Kuyt flikker videre mot en Steven Gerrard som raser mot 16-meteren til Watford.  Midtforsvaret til gjestene tror Liverpools kaptein vil fyre løs, og glemmer Craig Bellamy som får en smart pasning fra Stevie G.  Alene med keeper avslutter waliseren kaldt.

Liverpool har nå nettopp passert 600 minutter siden man sist slapp inn et mål i Premier League.

54.min:   Alonso spytter blod etter at han får en veivende arm fra Bangura i ansiktet.

55.min:  John Arne Riise får applaus for en glimrende langpasning, men Luis Garcia greier ikke helt å få kontroll da han skal presse seg inn i feltet.

58.min:  Kombinasjonen Gerrard/Bellamy lykkes nesten igjen, men denne gang blir spissen sendt i bakken av en robust midtstopper uten at dommeren reagerer, til store protester på Anfield.

60.min:  Reina får bokset ut en corner fra Watford og Bangura skyter høyt over fra returrommet.  Dødballer synes å gi mulighetene for gjestene nå.

60.min:  Henderson ut og McNamee inn for Watford.

Vingen McNamee synes å ha gått ut på venstrekanten til gjestene.

64.min:   Young flikker pent videre et langt overlegg med hodet, på hjørnet av 5-meteren, og Reina må reagere raskt for å fiste ballen over.

66.min:  Gonzalez inn for Pennant.

66.min:   Liverpool brenner en utrolig sjanse da Gonzalez først snapper opp en feilpasning og spiller igjennom Bellamy.  Waliseren får ikke stokket beina skikkelig og ballen går via keeper og til Speedy Gonzalez som header noen centimetere utenfor et åpent mål.

Watford har flyttet flere spillere frem de siste minuttene og er mer inne i Liverpools straffefelt enn Rafa Benitez vil like.  Samtidig vil det gi hjemmelaget mer plass til å angripe og kunne punktere kampen.

70.min:   Gerrard slår inn fra høyre, Garcia legger igjen til Kuyt, men nederlenderen får bare til en puslete avslutning fra god posisjon ved straffemerket.

75.min:   Jamie Carragher scorer nesten i andre hjemmekamp på rad, da han får stå helt alene ved det bakre hjørnet av 5-meteren på en corner, men keeper redder godt på det harde skuddet.

81.min:  Craig Bellamy får en leksjon av dommeren etter å ha klaget for n'te gang på en av flere rare avgjørelser.  Han slipper imidlertid det gule.

82.min:  Bellamy ut og Crouch inn.  Francis inn for Bangura hos Watford.

85.min:   Peter Crouch sender et kjempeskudd i stanga fra ca 18 meter.

86.min:  Kuyt er millimetere fra å få spilt Gonzalez helt igjennom.  Liverpool har vært nære på å punktere kampen en rekke ganger de siste minuttene.

88.min:  2-0 - XABI ALONSO:  Kuyt driver framover i en indre høyre posisjon, får ballen igjen fra forsvaret og spiller opp til Alonso på drøyt 20 meter sentralt.  Spanjolen legger til med bredsida og ballen skrur via fingertuppene til keeper og opp i krysset.

90.min:  Kuyt ut og Aurelio inn.

90.min:   På overtid slår innbytter Aurelio inn mot bortre stolpe, og Luis Garcia burde ha scoret da han prøver seg på volley fra kort hold.

Litt overraskende fikk Craig Bellamy muligheten tidlig i 2.omgang, da et vanligvis solid midtforsvar hos Watford åpnet seg helt opp.  Det var imidlertid fortjent nok at hjemmelaget kunne gjøre 1-0, og også at det var Bellamy og Steven Gerrard som stod bak målet.  De var Liverpools beste på en dag hvor det var litt for mange spillere som i beste fall var på pari.  Watford yppet seg litt en liten stund foran The Kop, men etterhvert begynte maskinen å male for de helrøde og det burde ha blitt flere scoringer enn den ene som Xabi Alonso besørget i sluttminuttene.  En grei jobb utført, og en fin innledning på julen 2006, uten at stjernen i toppen av treet helt glitret på Anfield.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Var våken i de fleste situasjoner og gjorde en viktig redning på headingen fra Young.  Får trekk for missen som fort kunne ha gitt baklengs mot slutten av 1.omgang.

Steve Finnan 6  – Iren kom en del fram på halvdistanse fra sin posisjon på høyrebacken, men stort sett var det en nokså anonym kamp fra en av lagets mest stabile spillere.

Daniel Agger 7 – Et par småfeil hindret ikke at han var en del av et midtforsvar som stort sett hadde kontroll.  Dansken kom også fram slik vi liker å kjenne ham et par ganger.

Jamie Carragher 7 – Vi husker at Carra var litt på gyngende grunn ved noen få anledninger tidlig i kampen, men spilte seg opp og var etter hvert sjef mot fysisk sterke motstandere.

John Arne Riise 6 – Det var mulig at John Arne hadde fått beskjed om å holde litt igjen i et offensivt mannskap, men det ble uansett en kamp på det jevne for nordmannen og hvor man sjelden så ham komme i sine klyv framover.

Jermaine Pennant 6 – Fikk ballen nokså mye og jobbet hardt, enten det var på høyrekanten eller han byttet side med Garcia.  Det ble imidlertid ikke så mye sluttprodukt i form av innlegg og avslutninger.

Xabi Alonso 7 – Solid kamp fra en spiller som får et pluss for en flott scoring som punktere kampen.

Steven Gerrard 8 – Kapteinen stod bak de fleste situasjonene hvor Liverpools viste kvalitet i dag, og kunne fort hatt flere målgivende enn den han ga til Bellamy.  Liverpools og banens beste spiller.

Luis Garcia 6 – Småfiks og kreativ, blandet med feil og perioder hvor han ikke var så synlig.  Ingen uvanlig kamp fra lille Luis med andre ord.

Dirk Kuyt 6 – Nederlenderen får et stort pluss for enorm kondisjon og lagmoral, som bidro til at han var nest sistemann på 2-0.  For øvrig hadde han ingen god kamp og virker ikke å være i form.

Craig Bellamy 8 – Craig løp, kjempet, kranglet, avsluttet, scoret og kranglet igjen.  En dynamo og plageånd for motstanderens forsvar slik vi gjerne vil ha ham.