Liverpool - West Ham

Lør 26.08.06 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 43 965 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Trym Oust Sonstad

Liverpool vant en spennende og morsom kamp på Anfield, der man klarte å snu en ufortjent West Ham-ledelse til 2-1 etter flotte scoringer av Agger og Crouch.

Aurelio (64)

Etter uavgjort i årets første ligakamp er tre poeng mot West Ham et must. Lørdag spilles årets første ligakamp på Anfield - før tøffe bortekamper mot Everton og Chelsea står på programmet.

Du kan følge utviklingen av alle disse kampene via mobil ved å sende meldingen: LFC LIVE START til 2180

Craig Bellamy og Peter Crouch starter på topp i en tilsynelatende offensiv lagoppstilling der Pennant og Garcia bekler kantene, mens Gerrard og Alonso skal stabilisere den sentrale midtbanen. Ingen overraskelser i forsvarsrekka. Dirk Kuyt sitter på innbytterbenken, som forøvrig består av hele tre nederlendere.

1.min:
Liverpool tapte myntkastet, og tar avspark mot 100 års-jubilanten The Kop.

5.min: Steven Gerrard med et brukbart skuddforsøk halvannan meter til side for mål, etter et bra Liverpool-angrep.

6.min: Et fantastisk innlegg fra Pennant finner Crouch, som blir nærmest avkledd av en West Ham-forsvarer når han skal heade mot mål. Alan Wiley snyter Liverpool for et soleklart straffespark.

8.min: Meget flott prestasjon av Luis Garcia, som flikker ballen til Aurelio på overlapp. West Ham beiner ballen ut igjen til Garcia igjen, men spanjolen treffer ikke reint på skuddforsøket.

10.min: Aurelio med et meget godt frisparkforsøk, som Konchesky med nød og neppe får headet til corner. Liverpool styrer denne kampen nå.

12.min:  0-1 Zamora. Generaltabbe av Jose Reina, som lar en mellomting mellom et skudd og et innlegg fra Zamora gå på innsiden av seg og i mål på første stolpe. Spanjolen stod plassert alt for langt ute på det mislykkede innlegget fra skrått hold, og bokser ballen i eget nett.

14.min:
Kjempesjanse for West Ham, når Liverpool-forsvaret er på gyngende grunn og slipper Harewood på innsiden av seg. Spissen kommer alene med Reina, men setter ballen utenfor.

26.min: Liverpool er i ferd med å jobbe seg inn i kampen igjen etter at West Ham tok ledelsen mot spillets gang. Et innlegg fra Hyypiä finner Garcia på bakre stolpe. Spanjolen tar ballen elegant ned med brystet, men klarer ikke å styre innlegget inn foran mål. Like etterpå er Bellamy frempå med et relativt håpløst skuddforsøk.

29.min: Aurelio sender i vei et susende skudd fra skrått hold, men Crouch når ikke frem i forsøket på å styre ballen i mål.

31.min: Liverpool dominerer igjen kampen, og Bellamy er nær ved å finne Crouch med et godt innlegg.

33.min: Liverpool ruller opp det ene angrepet etter det andre. Pennant kommer til dødlinja og får lagt et nytt godt innlegg. Ballen havner hos Garcia på bakre stolpe, men spanjolen får ikke kraft bak skuddforsøket.

34.min: Alonso med et skuddforsøk fra distanse. Rett på Carroll.

36.min: Reina våkent ute og stopper en West Ham-kontring.

42.min:  1-1 Agger. Daniel Agger avanserer fremover på banen, og West Ham backer unna. Fra 25 meter dundrer dansken ballen i krysset foran The Kop. En fantastisk scoring.

45.min:  2-1 Crouch. Et fantatisk angrep av Liverpool, der Gerrard finner Garcia med en langpasning. Spanjolen trer en nydelig ball gjennom til Crouch, som enkelt runder keeper og setter ballen i mål mellom desperate forsvarsbein.

Pause

Pauserapport
Liverpool har dominert stort i første omgang, og klarte å snu en ufortjent West Ham-ledelse til 2-1 etter flotte scoringer av Agger og Crouch. De røde åpnet kampen best, men fikk seg en real kaldusj da Reina gjorde en megablemme og bokset et mislykket Zamora-innlegg i mål. Etter det så det ut til å bli en frustrerende ettermiddag for Liverpool, der man førte banespillet men ikke så ut til å lykkes med det siste trekket. Men drøye tre minutter før pause får så Daniel Agger stjernetreff fra 25 meters hold, etter at han uhindret har fått føre ball over 20 meter. Som om det ikke var nok rundet de røde av omgangen med et kremangrep, iscenesatt av Gerrard og Garcia. Sistnevnte leverte en strålende stikker til Crouch, som fintet ut Carroll og satte ballen kontant i mål mellom en klynge av tilstyrtende West Ham-bein. Stikkeren til Garcia var det rett og slett verdensklasse over.

46.min:
West Ham tar avspark mot The Kop.

46.min: Liverpool går offensivt til verks, og Steven Gerrard avslutter et angrep med å plassere en avslutning fra 20 meters hold en meter til side for mål.

52.min:  Nederlandske Dirk Kuyt får sin Liverpool-debut når han kommer inn for Peter Crouch. Sekunder senere sender han i vei sitt først skudd, noen meter utenfor.

54.min: Kuyt gjør seg bemerket med en gang. En heading går utenfor, mens han feilaktig blir avvinket for offside på et glimrende gjennomspill fra Steven Gerrard. Liverpool blir her snytt for en 100%-sjanse.

56.min: Brukbar mulighet for gjestene, når Benayoun får uhindret avansere og avslutte fra 16 meters hold. Skuddet går imidlertid utenfor. London-laget har kommet mer med i kampen nå, og bygger opp flere gode angrep. Spillet bølger frem og tilbake, med feiende fin angrepsfotball fra begge lag.

60.min:  Nytt Liverpool-bytte, når Gonzalez kommer inn for Garcia.

64.min:  Aurelio får kampens første gule kort, etter en takling mot Harewood helt ute ved cornerflagget.

67.min: Bellamy setter ballen i mål etter flott fremspill fra Kuyt, men linjemannen vinker for en marginal offside i Liverpools disfavør. En av flere marginale offside-avgjørelser i Bellamys disfavær så langt.

70.min: Gabbidon feller Bellamy som har så og si fri vei mot mål. Alan Wiley presterer utrolig nok å vinke spillet videre. Waliseren har såvisst ikke dommertrioen på sin side i dag.

73.min:  West Ham gjør sitt første bytte. Carlton Cole inn for Marlon Harewood.

77.min: Pennant kombinerer flott med Kuyt, men går overende innenfor 16-meteren og vil ha straffespark. Wiley vinker nok en gang spillet videre.

78.min:  Meget godt skudd fra Kuyt, som Carroll med nød og neppe får slått til corner.

80.min:  Lee Bowyer med en enorm mulighet til å utligne, men styrer et innlegg i stolperota og ut når han får stå helt umarkert.

81.min:  West Ham tar ut Konchesky og setter inn Mears.

82.min:  West Ham tar ut Reo-Coker og setter inn Sheringham, mens Liverpool setter inn Zenden for Pennant..

85.min:  Gerrard spiller gjennom Kuyt, men nederlenderen får ikke kraft bak avslutningen. Den nye spissen har vært frisk i debuten.

86.min: Nytt godt Liverpool-angrep i regi av Kuyt og Gerrard. West Ham får til slutt beinet ballen ut over sidelinja.

89.min: Liverpool kontrer etter et West Ham-frispark. Gerrard finner Kuyt med en langpasning, og nederlenderen avslutter via et Hammers-bein til corner.

90.min:  Alonso ligger nede etter å ha fått en ball i magen, men er snart på beina igjen. Alan Wiley har fuinnet det for godt å legge til hele 4 minutter.

Slutt

Sluttrapport
Liverpool vant en spennende og morsom kamp på Anfield, etter at man klarte å riste av seg en tidlig kalddusj. Flotte scoringer av Agger og Crouch like før pause ble avgjørende. Liverpool dominerte totalt før pause. I andre omgang ble kampen mer åpen, da West Ham kom høyere på banen. En tidvis spennende og underholdende fotballkamp, kunne ha endt med langt flere scoringer. Det ble mye "nesten" for Liverpool etter pause. Dirk Kuyt kom inn tidlig i andre omgang, og viste flere fine touch, var livlig, kombinerte flott med Bellamy, og kunne med litt mer hell og dyktighet ha kommet på scoringslista. Flere marginale dommeravgjørelser gikk i hjemmelagets disfavær de siste 45 minuttene. Noen korrekte, men andre riv ruskende gale. Alt i alt en positiv kamp av Rafas menn, og totalt sett en meget fortjent seier. Ellers meget passende at det ble servert to meget fine scoringer foran The Kop, på dagen da man feiret tribunens 100 årsdag.

Spillervurdering:
Jose Reina - 4:
Gjør en stygg tabbe på 0-1, sjøl om det nok ikke var mange som gjettet at det ville komme et direkte skudd. Slurver også på et par utspark og leker sweeper i en situasjon da han skulle ha holdt seg på streken.

Steve Finnan - 6: Har stort sett kontroll på sin side, men klarer ikke å følge opp en god første omgang offensivt. Nå skal det samtidig sies at det knapt er nødvendig, all den tid Jermaine Pennant spiller som han gjør.

Sami Hyypiä - 7: Svært solid opptreden av finnen, som er ekstremt sikker i posisjoneringen. Står som regel på rett sted, og kompenserer sånn for sin manglende fart.

Daniel Agger - 7: Fantastisk scoring og stort sett sikre inngripner defensivt. Flink til å bryte og se muligheter framover på banen.

Fabio Aurelio - 5: Slipper motstanderne litt lett til på sin side, men får mer hjelp da Mark Gonzalez kommer på banen. Flott frispark, som fortjente en bedre skjebne.

Jermaine Pennant - 8: Liverpools beste spiller og muligens Premier Leagues beste tekniker. Dessuten svært pasningssikker. Løfter innlegg etter innlegg inn i feltet, og det er bare tilfeldigheter som gjør at de ikke resulterer i mål. Jobber i tillegg hardt defensivt.

Xabi Alonso - 6: Jobber knallhardt og går foran med stor vilje, men får ikke vist fram sine mest kjente spisskompetanser i dag.

Steven Gerrard - 7: Briljererer i glimt, uten å være den dominerende spilleren som han kan være når det trengs. Slår både geniale og slurvete pasninger.

Luis Garcia - 6: Gjør mye fikst, noe som ofte resulterer i ballmist. Men kanskje er det det som må til for at han skal lykkes med sine uventede og ofte avgjørende småflikker.

Craig Bellamy - 6: Stadig på spranget, med stor vilje. Men i dag blir han kanskje litt for ivrig, og det viser seg først og fremst i offsidestatistikken.

Peter Crouch - 7: Gjør jobben sin da han får sjansen foran mål, og bare en rekordaggressiv trøyeholding ved bakre stolpe hindrer ham fra å stange ballen i mål etter et innlegg fra Jermaine Pennant.

Dirk Kuyt (fra det 52. min.) - 7: Går for skudd ved første mulighet, og sånn bare fortsetter det. Bevegelig og aktiv, løfter han Liverpool på egen hånd da han kommer på banen i debuten. Har en del å gå på i kombinasjonsspillet, men det er bare naturlig.

Mark Gonzalez (fra det 60. min.) - 6: Viser seg først og fremst fram defensivt i dag, muligens fordi manageren så at det var nødvendig. Iallfall kom det uvanlig få offensive initiativ fra den lynkjappe kantspilleren i dag.