Mainz - Liverpool

Fre 04.08.06 kl 20.30 (Pre-season) - DSF / Tilskuere: 20 300 / Dommer: Jochen Drees / Bruchweg Stadium, Mainz / Skrevet av: Einar Kvande

En forferdelig treningskamp av Liverpool. Total defensiv kollaps lover ikke bra foran Champions League-kvalifiseringen.

Diao (86)

Den tredje og siste treningskampen i forbindelse med Liverpools treningsleir i Sveits går av stabelen mot tyske Mainz.

Vi oppdaterer som vanlig kampen live. Du kan også følge scoringene via vår SMS tjeneste. Send da meldingen: LFC LIVE START til 2180.

England-kvartetten Carson, Carragher, Gerrard og Crouch starter kampen. Det gjør også Xabi Alonso, som endelig er tilbake etter ankelskaden som har plaget han i sommer. Robbie Fowler er fortsatt ute med kneskade, og heller ikke Steve Finnan har blitt kampklar. Det er også bemerkelsesverdig at Jose Reina ikke vokter buret i denne siste treningskampen før alvoret starter. Kan det tyde på at Scott Carson skal stå i mål mot Maccabi Haifa på onsdag? Heller ikke Mark Gonzalez figurerer i lagoppstillingen, og Boudewijn Zenden har blitt foretrukket på venstreflanken.

Liverpoolfc.tv bekrefter at Reina og Gonzalez blir hvilt, og at Finnan, Fowler og Aurelio fortsatt er skadet. Luis Garcia har ristet av seg sin nakkeskade, og sitter på reservebenken.

Mainz ble forøvrig når 11 i Bundesliga sist sesong.

Ett minutts stillhet før kampstart, etter at en av Mainz-ledelsen døde nylig.

1.omgang

3.min:
Zenden slår en håpefull ball i retning Bellamy, men fremspillet går helt inn til keeper Wache.

8.min: Zenden vinner kampens første corner, etter godt arbeid av Bellamy på venstresiden. Pennant slår inn, men Mainz klarerer.

8.min: Liverpool får frispark i god posisjon. Gerrard slår ballen over muren, men også over mål.

11.min: Liverpool har åpnet kampen best, og Pennant vinner en ny corner som han tar selv. Igjen blir situasjonen klarert av tyskerne.

12.min: Hjemmelaget spiller med ti mann, ettersom spissen Damm må ha behandling på sidelinja. Han kommer imidlertid inn på banen igjen.

12.min: Tyskerne vinner to cornere med kort mellomrom. Den første kom etter at Carragher måtte klarere et farlig innlegg med hodet. Hyypiä rydder opp.

16.min:  Forferdelig tabbe av Carson gjør at Feulner kan avslåtte mot åpent mål. Heldigvis kommer et Liverpool-hode i veien.

18.min:  Feulner med kampens største sjanse så langt, når han skrur et skuddforsøk like utenfor stolpen.

20.min:  Bra redning av Carson fra et Azaouagh-forsøk fra distanse.

24.min: Mainz med en farlig kontring på venstreflanken, som blir avblåst for offside. Hjemmelaget har styrt kampen de siste ti minuttene.

26.min:  Hjemmelagets Noveski halter av banen. Tvilsomt om han kan fortsette.

27.min:  Carson på ny skovtur, og Carragher må rydde opp på streken.

27.min:  Gunesch kommer inn for skadede Noveski.

30.min: Gerrard drar av to oppassere, før han avslutter med et skudd utenfor.

33.min: Azaouagh plukker opp en feilpasning fra Alonso, og forsøker seg på et skudd fra svært langt hold. Ballen går utenfor Carsons venstre stolpe.

44.min:  Gerrard får en god sjanse til å gi Liverpool ledelsen, men en Mainz-forsvarer klarerer til corner.

Pause

Svakt defensiv omgang av Liverpool, der Carson har vært ute å syklet ved et par anledninger. Den ene gangen ble han reddet av Carragher. Litt bedre offensive tendenser av gjestene det siste kvarteret, etter en svært svak periode midt i omgangen. Mot slutten ble Gerrard mer sentral, og Pennant kom også mer med det siste kvarteret. De fleste av Liverpools oppløp har kommet på høyreflanken ved Pennant. Spissene har imidlertid kommet til få avslutninger, og har knapt hatt en eneste sjanse. Gerrard hadde de rødes beste mulighet, like før pause. Rent sjansemessig har Mainz vært nærmest ledelse.

2.omgang

46.min:
To Liverpool-bytter i pausen. Paletta inn for Hyypiä, Anderson inn for Pennant.

46.min:  1-0 Feulner. Mainz tar en fortjent ledelse like etter pause, etter at Kromkamp gjør en kjempetabbe når han feilberegner et dypt innlegg og nærmest forærer vertene en scoring.

53.min:
Paletta med et skuddforsøk utenfor, etter en Paul Anderson-corner.

54.min: Ny Kromkamp-tabbe, og Carragher må rydde opp til corner.

55.min: Zenden med et fint løp og godt skuddforsøk fra distanse. Wache redder ved å bokse unna.

58.min: Kromkamp mister igjen ballen, slik at Mainz kan kontre. Heldigvis renner angrepet ut i sanden.

60.min:  Fire bytter av Liverpool. Peltier, Riise, Diao og Sissoko inn. Zenden, Alonso, Bellamy og Kromkamp går ut. Peltier tar over som høyreback. Diao og Sissoko utgjør nå den sentrale midtbanen, mens Gerrard spiller i rommet mellom midtbanen og spissen Crouch.

64.min:  2-0 Damm. Paletta gjør en forferdelig tabbe når han prøver å drible seg fri i forsvaret. Damm frarøver han ballen, og scorer sikkert.

68.min:  Mainz gjør tre bytter. Amri, Mario Vrancic og Cha inn. Damm, Gerber og Demirtas ut.

69.min: Diao med en veldig stygg takling på en Mainz-spiller, som får Benitez til å rase på sidelinja. Horribelt taklingsforsøk!

72.min:  Garcia inn for Gerrard.

73.min:  Mache redder et Anderson-skudd fra kloss hold, etter at Crouch fant den unge vingen med en heading.

74.min: Wache redder et brukbart Crouch-forsøk, etter at den lange spissen har dratt seg flott fri.

81.min: Ny forferdelig takling av Diao, og etterpå blir senegaleseren involvert i en slåsskamp.

81.min:  Hobbs kommer in for Carragher.

81.min:  Mainz gjør fire bytter. Pupalovic, Babatz, Weigelt og Jovanovic inn. Azaouagh, Feulner, Rose og Diakite ut.

83.min:  Tre bytter til av Mainz. Banouas inn for Friedrich. Ischdonat for Wache. Damir Vrancic inn for Pekovic.

85.min:  3-0 Jovanovic. Liverpools tredje store forsvarstabbe. Denne gangen er det Riise som tabber seg ut med et svakt tilbakespill.

86.min:
Diao får gult.

87.min: 4-0 Amri. Tabbe på tabbe i forsvarsrekka. Denne gangen er det Traore som forærer Amri 4-0.

90.min:  5-0 Pupalovic. Det rakner fullstendig for Liverpool, og Pupalovic gjør 5-0 etter å ha snurret rundt med Hobbs.

Slutt

Liverpool kunne knapt ha fått en dårligere generalprøve foran møtet med Maccabi Haifa, når de i kveld tapte hele 5-0 for Mainz. Alle målene etter pause. Forsvarstabbe på forsvarstabbe gjorde at målene trillet inn på rekke og rad, og det hele kan vel best beskrives som total defensiv kollaps fra de rødes side. Samtlige scoringer kom etter personlige feil i forsvarsrekka. Først Kromkamp, deretter i tur og orden Paletta, Riise, Traore og Hobbs. Nå blir vel forsvarsrekka som avsluttet mot Mainz (Peltier, Hobbs, Paletta, Traore) neppe den som begynner kampen mot israelerne, men likevel... Fremover på banen var det også skremmende tamt og blodfattig. Det er bare å konstatere at Rafael Benitez og hans menn har mye å rette på foran sesongens første offisielle kamp kommende onsdag!