Manch United - Liverpool

Søn 22.01.06 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 67.874 / Dommer: Mike Riley / Old Trafford / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tore Hansen

En skikkelig kalddusj på Old Trafford da Rio Ferdinand header inn seiersmålet på overtid, i en kamp Liverpool ikke fortjente å tape.

Steven Gerrard

Toppoppgjør på Old Trafford når to av lagene som ligger nærmest Chelsea braker sammen. Liverpool er ute etter å legge beslag på andreplassen og går for tre poeng mot den gamle erkerivalen. Etter ligalederens poengtap mot Charlton er det muligheter til å krympe ledelsen opp til toppen av tabellen. Gerrard understreket tidligere i dag at det ikke er United de jakter, men Chelsea.

Rafa har bare gjort en endring på laget. Cissé kommer inn for Morientes for å gi mer fart på topp. Liverpool har vunnet tre av de fem siste oppgjørene på Old Trafford.

Det er mange Champions League "pokaler" å se i Liverpool-seksjonen på Old Trafford ;o)

1.omgang:

Da er vi i gang på ei meget slitt matte på Old Trafford.  Liverpool har tapt målvalget og angriper mot Stretford End før pause.

4.min:  Cissé prøver et skudd fra drøyt 20 meter, men er ute av balanse og ballen går langt utenfor.

Ikke uventet er det oppjaget og tett i de første minuttene i Manchester, og hvor lite skjer i nærheten av målene.

8.min:  Steven Gerrard får rom lite ute på høyresiden, men avslutter tidlig fra 20 meter uten å få noe klem på skuddet.

Harry Kewell får hodet til Evra i nesa og blør ganske kraftig, men er snart inne på banen igjen med ren trøye.

Harry har fått trøye nr.50, men synes å slite med å få stoppet neseblodet.

11.min:  United er frempå for første gang, men Finnan får klarert overlegget fra hjemmelagets høyreside.

13.min:  Crouch kommer høyest på et langt innkast fra Riise, men får ikke noe kraft på headingen som seiler inn til van der Sar.

18.min: Sissoko og Richardson får hvert sitt gule for litt knuffing etter en duell på midtbanen.

Anspent stemning på OT, med lite fotballspill.

23.min:  En lang forsering fra Rooney havner til slutt i Liverpools forsvarsekk, men greier i det minste å skape litt liv hos hjemmelagets supportere.

24.min:  Crouch vinner i lufta på et frispark, men Kewell sløser bort det som kunne blitt en bra sjanse da hans pasning mot Gerrard på høyrekanten blir for hard.

26.min:  United slår inn i feltet, men Reina er våken og bokser vekk ballen foran nesa på vertenes angriper.

32.min:  Et nydelig fremspill med yttersiden av høyrefoten fra Stevie G når Cissé rett foran van der Sar, men franskmannen får ingen god touch på ballen.

34.min:  Alonso går ned etter en sen takling fra Evra, men er på beina igjen nesten umiddelbart.

35.min: Sissoko finner Cissé på kanten av straffefeltet, og han header til Crouch på 7-8 skrått foran mål.  Skuddet til Peter blir imidlertid blokkert.  I hvert fall det nærmeste vi har kommet en skikkelig sjanse.

41.min:  En sjelden misforståelse mellom Hyypiä og Reina gjør at van Nistelrooy får tåa på ballen, men ufarlig ut til utspark.

45.min:  Et godt fremspill finner van Nistelrooy inne i feltet, men Reina redder uten problemer forsøket fra skrått hold.

Det tok Manchester United 45 minutter og 32 sekunder å få sitt første forsøk mot Liverpools mål.  Gjestene fra Merseyside har hatt fullstendig kontroll defensivt, men har heller ikke greid å true målet til van der Sar i nevneverdig grad.  På potetåkeren på "teateret" er det gjestene som har virket best organisert og mest komfortable, bortsett fra Djibril Cissé som ikke synes å være på nett med noen lengst fremme.  Det eneste unntaket er da han headet fram til Crouch, som fikk blokkert omgangens beste sjanse.  Rafa vil trolig være fornøyd med måten som hans lag har frustrert rivalen på, og vil håpet at Gerrard & Co greier å finne den nødvendige åpningen når hjemmelaget og kampen ventelig vil bli noe mer åpen og offensiv i 2.omgang etter en anspent første omgang.

2.omgang:
 45.min:  Saha kommer inn for O'Shea, som kan tyde på en mer offensiv innstilling fra United.

47.min:  Cissé header ufarlig rett på mål fra langt hold.

50.min  Sissoko går hardt inn på Giggs.  Korrekt frispark mot midtbanespilleren, som altså allerede har et gult kort.  Bruk hodet nå, Momo!

56.min:  Gerrard har et lite trikseshow ute på høyrekanten før han legger høyt inn i feltet, hvor van der Sar får hånda på ballen rett foran Crouch.

Morientes tar av seg yttertøyet.

57.min: Crouch gjør det glimrende da han tar ned ballen inne i feltet med Ferdinand som ryggsekk, men dommeren blåser ikke da stopperen tar et lett tak i trøya.

58.min:  Riise sløser bort et frispark fra god posisjon da han skyter i et forsvarsbein.

59.min:  Richardson skyter svakt utenfor etter at Rooney har startet en kontring.

60.min: Morientes inn for Crouch.

Et overraskende bytte av Rafa, da Crouch har vært langt bedre enn Cissé, og det sies nå at Peter ble byttet ut etter å ha fått en smell.

62.min:  Cissé finner en duell inne i feltet, da Ferdinand og van der Sar nøler, men Rio Ferdinand redder ballen akkurat på streken.  Harry Kewell sender "returen" mot mål, van der Sar slår ut til Cissé som utrolig nok greier å skyte over fra to meter.  Uforståelig vinker imidlertid linjemannen på den siste sjansen.  Liverpool burde ha tatt ledelsen!

65.min:  Rooney kommer ned til linja, men Reina får tatt skuddforsøket inne i feltet.

Kampen har åpnet seg opp.

67.min:  En feilslått cross fra Giggs lurer seg nesten inn ved bakre stolpe.

Det er ikke bare gressmatta som det er dårlig stelt med på Old Trafford, også vinkelen på det ene målet synes å ha løsnet...

75.min: Florent Sinama-Pongolle kommer inn for en Djibril Cissé, som aldri har fått det til å stemme i dag.

82.min:  Alonso får gult for å ha revet ned Giggs.

83.min:  United slår frisparket inn i feltet, men Saha greier ikke å holde ballen i spill ved bortre stolpe.

84.min:  Van Nistelrooy vår vendt opp på kanten av straffefeltet, men under press får han ikke noe klem på skuddet som går rett på Reina.

85.min:  Rooney skyter hardt fra 25 meter.  Markkryperen stryker foten til Hyypiä og går en halvmeter utenfor den bortre stolpen.

87.min:  United får sin første(!) corner da hjemmelaget prøver å starte en sluttspurt.

88.min:  Rooney meier ned Sinama-Pongolle i et forsøk på kontring fra Liverpool.

89.min: Frisparket fra Gerrard er svakt.

89.min:  Taktisk bytte da Kromkamp kommer inn for Sissoko.

1-0 - Rio Ferdinand:  Giggs slår et frispark inn fra venstre, Ferdinand vinner i lufta omlag på straffemerket og Reina greier ikke annet ennå slå ballen videre opp i vinkelen.

90.min: Steven Gerrard.

Det gikk mot målløst og et poeng til hver av ligautfordrerne, noe som ville vært et bra resultat for Liverpool.  Likevel følte en seg aldri så lite skuffet, siden gjestene i 85 minutter virket å være det laget som var nærmest seier og som hadde vært veldig komfortable defensivt.  Da Rio Ferdinand så kom seg unna innbytter Jan Kromkamp på et frispark på overtid var det derfor en iskald kalddusj i en kamp Liverpool ikke fortjente å tape.  Mannskapet til Rafa Benitez bekreftet at man er i bra form og i stadig utvikling, men det er en liten trøst da årets første tap ble påført på en dødball i sluttsekundene.

SPILLERVURDERING

Reina (6)
Nesten ingenting å gjøre inntil det 90. minutt hvor Ferdinand kommer høyest og stanger inn vinnermålet. Er på ballen, men har ingen mulighet til å stoppe ballen.

Finnan (6)
Jevn bra kamp, men klarer ikke å komme høyt nok til å slå inn sine gode innlegg mot Crouch & Co. Blir sjeldent utfordret defensivt.

Hyypiä (7)

Solid og stødig kamp av finnen. Har rutine og ro til å komme godt ut av de fleste situasjoner.

Carragher (8)
Setter linja og er toneangivende og totalt vår bestemann i løpet av 90 minutter. På langt nær den travleste dagen på jobb for vårt forsvar og gjør det meste riktig på en dag som endte i skuffelse.

Riise (6)
Solid god kamp av også John Arne. Har kontroll på Rooney i andre omgang, men er i likhet med Finnan en sjelden distributør av gode innlegg foran mål.

Gerrard (7)
Kapteinen kjemper, løper og er involvert på Old Trafford i dag. Har mer enn én nærkamp med Rooney han kom seirende ut fra i dag. Klarer dessverre ikke å tvinge ut noe spesielt som kan vinne oppgjøret for oss – i dag.

Sissoko (6)
Bra førsteomgang. Vinner mange viktige baller og er involvert på en positiv måte. God adresse på avleveringene også. Er fortsatt litt uslipt, men mer sindig enn i andre oppgjør vi har sett. Spiller andre omgang på høyre kant og blir ikke like involvert.

Alonso (7)
En viktig brikke i maskineriet og gjør også i dag manns jobb. Har blitt en profesjonell ballvinner som kan de fleste knep. Er som vanlig helhjertet og nøyaktig i det han foretar seg selv om dette aldri ble en kamp hvor han kunne vise frem hele registeret.

Kewell (6)
Kom ikke til så mange innlegg og avslutninger som ønsket. Med Garcia borte er vi enda mer avhengig av kvalitet fra Harry.

Crouch (6)
Nærmere syv enn seks på skalaen og kanskje kunne Peter vært tungen på vektskolen hvis han ikke hadde fått seg en smell? Vi lander likevel på seks etter han gikk ut etter bare en time. Vi mistet en ballvinner på topp og Crouchy var utvilsomt den av de fremover som ofte skapte mest hodebry.

Cissé (5)
Ingen god kamp og på mange måter syndebukken etter å ha bommet på blank mål fra 5-6 meter. Djibril har ikke kampformen inne og er sjeldent målfarlig.