Newcastle-Liverpool

Søn 19.03.06 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 52 302 / Dommer: Mike Riley / St. James' Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Komfortabel borteseier etter scoringer av Peter Crouch, Steven Gerrard og Djibril Cissé(straffe). Newcastle med ti mann i nesten en omgang.

Røde kort

Går det mot 3-5-2 mot Newcastle, med Carragher, Hyypiä og Agger som tre midtstoppere?  Hvorvidt Steve Finnan og Fernando Morientes har skadeproblemer eller bare hviles til tirsdagens kamp mot Birmingham vites ikke, men begge er ute av troppen.  Litt overraskende er det også at Xabi Alonso bare sitter på benken etter å være tilgjengelig etter suspensjon.  Mange forventet også at Robbie Fowler ville spille fra avspark, siden han uansett er uaktuell i FA-Cupen, men det kan være at 90 minutter på onsdag har krevd sitt for veteranen.

1.omgang:

Det virker ganske riktig som om Liverpool stiller med tre midtstoppere, mens Harry Kewell og Djibril Cissé skal hjelpe Peter Crouch i noe som ligner på en 3-4-3 eller 3-4-2-1 formasjon.

2.min:  Den første situasjonen oppstår da Shola Ameobi går for ballen på et gjennomspill, og Pepe Reina mister ballen men får frispark ved hjørnet av 16-meteren.

5.min:  Warnock slår et langt og godt innlegg mot bakre stolpe fra venstresiden.  Crouch vinner duellen mot to forsvarere, men greier ikke å få headingen mellom stengene.

10.min:  0-1 PETER CROUCH - Liverpool bygger møysommelig opp et angrep, før Jan Kromkamp slår langt mot bortre stolpe fra sin posisjon på høyre vingback.  Peter Crouch vinner lett hodeduellen og sender ballen forbi Given.

Liverpool har virket meget komfortable i en uvant formasjon så langt, og vært det klart beste laget.

19.min:  Warnock spiller fram Kewell på venstrekanten, som slår en innbydene lav ball i rommet mellom keeper og forsvar.  Crouch kommer litt for sent, mens Cissé sender ballen håpløst utover dødlinja fra sin dype posisjon.

21.min:  Hamann og Hyypiä går opp i samme hodeduell, og ballen faller til Alan Shearer på 20 meter.  Den rutinerte spissen skyter imidlertid utenfor med god margin.

22.min:  Newcastle har sin første periode med litt press, og Reina må gi en liten retur på et skudd fra utenfor straffefeltet.  Keeperen greier imildertid å rette opp sin egen feil før Ameobi når helt fram.

26.min Nok en lang cross fra Liverpool, denne gang er det et forsøk fra Steven Gerrard som blir litt for hardt for Warnock på motsatt side.

28.min:  Et tidlig bytte for Newcastle da den anonyme N'Zogbia går ut til fordel for Lee Bowyer.

29.min:  Dietmar Hamann er nede noen sekunder etter et sammenstøt med Bowyer.

34.min:  Liverpool holder bra på ballen, og får en avslutning da Hamann prøver seg med venstre fra 20 meter.  Skuddet er imidlertid svakt, flere meter utenfor.

35.min:  0-2 STEVEN GERRARD - Det er Daniel Agger som drar opp et angrep med en forsering framover.  Ballen havner ute hos Djibril Cissé på høyresiden, og franskmannen slår langt motsatt.  Gerrard header til Crouch, som slår pent tilbake til sin kaptein, og Stevie G sender ballen kontakt i nettet.

39.min:  Ramage sender Warnock i bakken da han er for sent inn i en takling, og får en fortjent advarsel.

41.min:  1-2 SHOLA AMEOBI - Scott Parker kan upresset slå dypt inn i feltet, midtforsvaret synes å konsentrere seg om en Alan Shearer som står i offside, og Ameobi sniker seg foran Hyypiä og header kontrollert over Reina.

44.min:  Newcastle får frispark i farlig posisjon ute på Liverpools høyreside, og Boumsong treffer ikke skikkelig på en heading fra omlag straffemerket.

I 40 minutter var dette som en rusletur i parken for Liverpool.  I et labert tempo spilte man det beste pasningspillet, lot et tamt Newcastle løpe imellom, og en kunne knapt høre hjemmefansen.  Solide avslutninger fra Crouch og Gerrard gjorde dette veldig komfortabelt.  De sorte og hvite truet sjelden et nykomponert forsvar, og det ble mest situasjoner da en for dagen litt eksentrisk Pepe Reina var på "tur".  Ut av det blå får imidlertid Parker slått inn i feltet, Liverpools forsvar synes å komme i utakt for en gangs skyld, og Ameobi kan redusere.  Det gjør at 2.omgang kan bli langt mer spennende, mot et Newcastle som vil ha fått en vitamininnsprøyting, enn det lenge så ut til.

2.omgang:

49.min: Cissé har mulighet til å utfordre en mot en mot Babayaro, men velger å skyte fra langt hold.  Forsøket går rett på Given.

49.min:  Warnock kommer seg

51.MIN: STRAFFE OG RØDT KORT, da Boumsong bommer på ballen og feller Crouch da den lange spissen har fart alene mot keeper.

52.min:  - DJIBRIL CISSÉ scorer sikkert på straffesparket, helt inne ved keepers høyre stolperot.

52.min:   - Cissé i boka etter å ha brettet opp trøya mens han jubler over scoringen, og viser T-skjorta som han har under.  Like etter er han igjen i trøbbel da han tirrer opp hjemmefansen ytterligere, og han blir snakket til av dommer og lagkamerater.

54.min:  - Lee Bowyer i boka.

60.min:  Solano slår hardt og godt inn fra høyre, men Carragher rydder opp med en heading over eget mål.

62.min:  En fiks frisparkvariant fra Newcastle, da Solano slår ut til Babayaro, men backen skyter svakt utenfor.

62.min:  Kieron Dyer inn for Shola Ameobi, mens Peter Crouch spares for tirsdag og blir byttet ut med Luis Garcia.

65.min:  Håpløst av Cissé da han kommer i god posisjon på høyresiden, men velger et svakt skudd istedenfor å spille til en helt umarkert Harry Kewell inne i feltet.

69.min:  Et smart angrep hvor Kewell, Cissé og Gerrard er involvert, ender med at Luis Garcia skyter et par meter utenfor fra 20 meter og skrått hold.

Liverpool har full kontroll på denne kampen.

73.min:  Nydelig fremspill fra Agger til Garcia, men Liverpool får ikke avsluttet på spanjolens overlegg.

74.min:  Xabi Alonso gir Steven Gerrard muligheten til noen ekstra minutters hvile.

78.min:  Et glimrende skudd fra Alonso har retning krysset, men Given redder like godt.  Fra corneren må keeperen igjen i aksjon da Kromkamp også prøver seg fra 20 meter.

86.min:  Daniel Agger får gult for å klippe ned Dyer helt ute ved sidelinja.

88.min:  Jamie Carragher får frispark og gult imot seg for en sen takling.

89.min:  Reina redder frisparket til Solano uten problemer.

90.min:  To bytter på overtid: Lee Clark for Emre og Robbie Fowler for Sami Hyypiä.

3.minutter er lagt til.

En ville forventet møte med en sint tiger med god hjemmeform og 50.000 supportere i ryggen, i steden fikk Liverpool oppgaven med å temme en lett fresende pusekatt.  Newcastle var overraskende tamme, og Liverpool med uvanlig laguttak og formasjon utnyttet det maksimalt med godt pasningspill og upåklagelig disiplin.  Det kan godt være at Rafa vil bli fristet til å bruke Carra, Hyypiä og Agger flere ganger bakerst etter denne kampen.  Kun fem minutter på hver side av pausen var Newcastle i realiteten med i kampen.  Generaltabben av Boumsong, med påfølgende straffespark og utvisning, punkterte imidlertid oppgjøret etter 51.minutter.  Benitez vil ha vært meget fornøyd med en ny kamp som ga tre poeng og scoringer fra spissene, i tillegg til at man aldri behøvde å sette inn de øverste girene for å sikre seier.  Det lover godt foran FA-Cup kampen mot Birmingham, som spilles allerede til tirsdag.

Spillerbørs:

Reina (7)
Ble satt i litt vanskelige situasjoner av sitt midtforsvar på et par gjennomspill de lot trille inn til keeperen, men selv om han ble presset løste han problemene på en eksentrisk, men god måte. Ga en farlig retur på et vanskelig skudd i første omgang, men fanget opp sin egen feil. Ellers sikker.

Carragher (7)
Hadde en litt rufsete start, der han skapte litt trøbbel for Reina, og også slapp markering på Shearer som kom til med et skuddforsøk fra drøye 16 meter. Spilte seg opp etter pause, og var da kompromissløs og sikker.

Agger (8)
Stor kamp av dansken. Lot seg aldri sette ut av spill, selv om Shearer flere ganger prøvde seg med ufine midler i duellene. Hadde noen fine forseringer fremover på banen, og spesielt la vi merke til den i forkant av Liverpools andre scoring. Kontant og sikker, og fremhevet seg også med gode avleveringer.

Hyypiä (7)
Finnen hadde i likhet med sin kollega Carragher en litt rufsete start på kampen, men også han hevet seg betraktelig etter hvert, og var tilbake på et meget høyt nivå etter pause.

Warnock (8)
Dette var etter vår mening Warnocks beste kamp for Liverpool noen sinne. Utmerket seg med drivende offensive raid og gode innlegg før pause. Satset på defensiv trygghet i andre omgang, og ble aldri lurt.

Kromkamp (7)
Nydelig innlegg til Crouch i forkant av Liverpools første scoring. Ble litt usynlig til tider i andre omgang, men det siste kvarteret kom han mer frem på banen igjen og utmerket seg med et godt skudd på en corner som ga Given en sjanse til å gjøre en ”TV-redning”.

Gerrard (8)
Vi sitter fortsatt med en følelse av at kapteinen har mer å gå på, men han er likevel toneangivende gjennom hele kampen og gjør en flott scoring. Strør om seg med en rekke flotte langpasninger i Alonso-klassen, og gjør en utmerket jobb som spillefordeler.

Hamann (7)
Fungerer som et skjold for midtforsvaret, og fanger opp mange løse baller i ”ingenmannsland”. Solide taklinger.

Kewell (6)
Førte vel mye ball, noe som resulterte i at han gikk seg fast i Newcastle-forsvaret ved flere anledninger før pause. Får pluss i boka for noen gode innlegg, og fine frispillinger av bedre plasserte medspillere.

Crouch (8)
Var involvert i samtlige tre Liverpool-scoringer. Setter den første selv med en god heading. Deretter legger han nydelig igjen til Gerrard for 2-0 målet, og skaffer også straffesparket og rødt kort til Boumsong. Er også ellers en håndfull for Newcastles midtforsvar, og når man er så sentral som Crouchy var i dag kan vi ikke komme utenom han som Liverpools beste.

Cissé (6)
Startet med å ligge høyt ute på høyrekanten, og skapte en del trøbbel i den posisjonen med sin fart. Kommer til noen gode innlegg, blant annet i forkant av Liverpools andre scoring. Sikker på straffesparket. Utmerker seg også med negative ting, først og fremst etter at han blir trukket inn som midtspiss. Vi kan nevne provoserende gester til Newcastle-fansen, egoistiske avslutninger når medspillere er mye bedre plassert, samt at han gir opp baller som han ikke synes er presise nok.

Garcia
Et veldig positivt innhopp. Får mye rom ute på høyreflanken, og varter opp med flere lekre tekniske detaljer og gode innlegg.

Alonso
Bemerker seg som spillefordeler med gode pasninger i de minuttene han får på banen.