Portsmouth - Liverpool

Søn 29.01.06 kl 19.00 (FA-Cup, 4. runde) - SportN/VS1/BBC1 / Tilskuere: 17.247 / Dommer: Phil Dowd / Fratton Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tore Hansen

De røde er klare for 5.runde i FA-Cupen, etter at en redusering fra Portsmouth ikke var nok til å svare på mål fra Gerrard og Riise før pause.

Sissoko

Du kan få SMS oppdatering fra kampen ved å sende meldingen LFC LIVE START til 2180.

Jan Kromkamp får sin første kamp fra start for Liverpool, og da trolig på høyrebacken for Steven Finnan.  Finnan er på benken sammen med bl.a. Harry Kewell og Peter Crouch.  Luis Garcia er fortsatt ute av troppen og Rafa har valgt å fortsatt ikke benytte nyervervelsen Daniel Agger.

Liverpool stiller i dag i røde trøyer, røde bukser og hvite strømper.

Portsmouth synes å ha en noe defensiv startoppstilling, med fem spillere på midtbanen.

1.omgang:

Vertene har valset ei matte som ser meget sliten ut.

4.min:  En corner fra Gerrard treffer hodet til Hyypiä, men finnen får ikke noe kraft i headingen fra langt hold.

Manager Harry Redknapp har tatt med seg sønn og tidligere Liverpool-kaptein Jamie på tribunen.

Jan Kromkamp for en skikkelig stempling av Pericard og blir liggende nede.

11.min: Pericard kommer korrekt i dommerens bok.

Kromkamp er på banen igjen, tilsynelatende ok.

12.min: Hughes får gult hos et aggressivt hjemmelag.

Stevie G blir forbannet da Vignal er oppe med en albue i en luftduell.  Ingen tvil om at Portsmouth har fått beskjed om å få de røde ut av stilen med spill på kanten, og over kanten.

17.min:  Mendes sender i vei et skudd som går til innkast, noe som summerer opp hva hjemmelaget har bydd på framover så langt.

25.min:  Carra må heade til corner da Portsmouth for første gang truer inne i straffefeltet foran Pepe Reina.  Mendes skyter etter hjørnesparket og treffer denne gangen mellom stengene, men uten problemer for Reina.

Vi har ikke sovnet, hvis noen måtte tro det, men det er absolutt ingen ting som skjer på Fratton Park.

STRAFFE til Liverpool.  Ut av det blå handser kapteinen Stefanovic inne i feltet etter en corner.

36.min:   0-1 STEVEN GERRARD - Stevie G setter straffen sikkert nede til høyre for Kiely.

41.min:   0-2 JOHN ARNE RIISE - John Arne treffer klokkerent da han får sikte fra rundt 20 meter utenfor hjørnet av straffefeltet, og ballen går inn ved den bortre stolperota.

42.min: Davis får et nytt gult kort hos et grinete hjemmelag.

45.min: Gerrard spiller igjennom til Morientes, men Kiely når ballen akkurat foran støvlespissene til spanjolen.

De fine fruene på direktørtribunen syntes sikkert det var bra at det var litt kaldt i været, slik at du kunne ta på seg den fineste pelskåpa da de skulle på kamp.  De som var kommet for å se på fotball vil ikke minnes den første drøye halvtimen med særlig glede.  Et Portsmouth med 0-5 i siste kamp mot Birmingham hadde tydelig som mål å spille gjerrig og røft, med fem mann på midtbanen og ekstremt få ambisjoner om å gå i angrep.  Slik sett kan man si at man lykkes, da Liverpool med sine nokså få fremstøt kun kom til noen cornere.  Det var imidlertid på en slik corner at Stefanovic greide å handse dypt inne i feltet, og Stevie G sa ja takk fra 11-meteren.  Dermed ble det et helt annet utgangspunkt på potetåkeren til Pompey, og John Arne Riise fikk plass til å sende ballen forbi en dårlig plassert Kiely.  I sluttsekundene var Morientes nær på å øke ytterligere, men det ville nesten vært for drøyt i hva som ble en effektiv omgang for de røde.

2.omgang:

45.min: Portsmouth bytter inn Todorov for Vignal, og skal da sikkert spille med to mann på topp.

48.min:  Taylor skyter et frispark fra drøyt 20 meter over.

Ganske frisk åpning etter at hjemmelaget har vært nødt til å gå mer offensivt til verks, men det er Liverpool som har vært vel så farlige.

54.min:  1-2 SEAN DAVIS - Et frispark fra O'Neil blir lempet inn i feltet, og Liverpools forsvar lar Davis få stusse ballen via hodet og inn i hjørnet bak en sjanseløs Reina.

56.min: Et svakt tilbakespill blir snappet om av Davis, men presset av Reina mister han ballen ut over
dødlinjen.

58.min:  En kombinasjon mellom Alonso og Gerrard gjør at kapteinen slår flatt inn fra høyre, men Morientes treffer dårlig ved første stolpe og sender ballen utenfor.

Dette er blitt en åpen og spennende affære, etter at Liverpool tilsynelatende unødvendig har sluppet Portsmouth inn i kampen.

61.min:  Sissoko får meget fortjent sin 9. gule for sesongen da han håløst prøver å filme seg til et frispark.

67.min: Karadas inn for Pericard.  Klart for mer luftskyts fra hjemmelaget, vil vi tro.

70-min:  Ballen kommer ut i returrommet etter at et innlegg fra Cissé bare delvis er blitt klarert, men Alonso treffer ikke skikkelig på halvspretten og skuddet går et par meter over.

73.min:  Crouch får en "varm" velkomst som gammel Southampton-spiller, da han kommer inn for Morientes.

76.min:  Godt frispark av Stefanovic da han bender ballen noen centimetere over det venstre krysset fra 20 meter, selv om Reina synes å ha bra kontroll.

80.min:  Finnan kommer inn for Gerrard.

Et overraskende bytte av Rafa, da vi ikke kunne se at Steven Gerrard var skadet.  Finnen går inn på høyrebacken mens Kromkamp flyttes fram.

83.min:  Rafa gjør sitt siste bytte da Kewell kommer inn for Cissé.

85.min:  Crouch prøver seg på en spektakulær brasse etter at Finnen har blitt med fram, men treffer ikke skikkelig.

86.min:  Hyypiä er seig i steget og blir vendt opp av Todorov inne i feltet, innlegget for nesten Karadas beinet på og ballen ligger et øyeblikk helt fri på 5-meteren.

88.min:  Priske inn for Primus.

Tre minutter er lagt til.

90.min:  Et minutt på overtid har Carragher en svak heading midt ut på banen, drøyt 20 meter fra mål, men skuddet fra Portsmouth går svakt utenfor.

Liverpool måtte regne med at Portsmouth ville gjøre et helhjertet forsøk i 2.omgang, men det virket litt enkelt da Davis synes å vinne en hodeduell med Carragher og styre inn en tidlig redusering etter pause.  Det åpnet for en mer spennende og pulserende avslutning av kampen enn man ante etter at et effektivt Liverpool cruiset inn til pause.  Nå var det aldri veldig hektisk foran Pepe Reina, men hjemmelaget fikk nok dødballer til at de av og til kunne legge litt press på de røde.  Totalt sett var det likevel en kamp uten særlig mange sjanser, og enda midre godt spill.  Det viktigste er likevel at Liverpool er i hatten når trekningen av 5.runde blir foretatt til mandag.

SPILLERBØRS

Reina (6)
Tar det som kommer sikkert og greit. Er ute og ofrer seg på et par vanskelig baller inne i feltet og gjør en ny bra kamp.

Kromkamp (6)

Spilte sine første 90 minutter fra start i den rode trøya og kom greit fra det. Fikk en skikkelig stempling etter ti minutter for velkomstpresang til engelsk fotball. Spiller på det sikre og gjør ting enkelt. Viser at han har en brukbar pasningsfot og at han er et alternativ når førstelagene blir spart. Trekk for filming når han forsøker å skjerme ut en ball.

Hyypiä (7)
Vår bestemann i forsvar i dag. Trygg, sikker og solid gjennom 90. minutter. Han taper kanskje en spurtduell eller to, men har stor arbeidsradius og tar ansvar.

Carragher (6)
Holder fortet sammen med Sami i andre omgang når Portsmouth forsøker å legge litt press på oss. Det ble ikke så mye å snakke om bortsett fra noen halvvanskelige dødballer.

Warnock (5)
Får trekk for to grove situasjoner da kommunikasjonen med Reina sviktet. Backen må ta skylden for begge. Spiller ellers på det jevne.

Gerrard (7)
Bytter side på straffespark. Igjen bruker han mer presisjon enn kraft fra krittmerket – men det holder i massevis. Bytter igjen mellom å ligge på høyrekanten og spiller sentralt. Blir tatt ut og hvilt ti minutter før slutt.

Alonso (7)
Vår bestemann i dag gjennom 90 minutter. Dette var ingen kamp å briljere i. Til det var det for mye Hawaii og lite konstruktiv spill. Har imidlertid blitt en ekspert til å bryte med en liten touch, hodeberøring eller ved å bryte foran. Flink til å ta tak bakover og løser oppgavene så godt det lar seg gjøre i dag.

Sissoko (5)
Bare innimellom ser vi litt av Sissoko på sitt beste. I dag ble det mye løping uten resultater med de lange beinene. En kamp under pari. Fikk gult etter filming i andre omgang.

Riise (6)
Vinner kampen med et viktig mål og gjør en grei jobb ellers også på venstrekanten. Kampen viser imidlertid at vi lider når vi må spille uten noen spesialister på kantene. Ikke minst de to på topp.

Morientes (5)
Får lite service og støtte i en kamp som savnet sprut. Men det på det lille som skjer foran mål overbeviser heller ikke Nando.