Portsmouth-Liverpool

Søn 07.05.06 kl 16.00 (Premier League) - C+ Sport (o) kl 18.10 / Tilskuere: 20 240 / Dommer: Graham Poll / Fratton Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen (på Fratton Park)

Liverpool vant enkelt 3-1 i Portsmouth, men malurten i begeret var en tilsynelatende alvorlig skade på Xabi Alonso. Spanjolen kan dermed miste cupfinalen.

PortsmouthLiverpool
Mål
1-3 (0-0 til pause)
Koroman (85)
Fowler (52)
Crouch (84)
Cissé (89)
Lagoppstilling
Kiely
Priske
Primus
(Pamarot 86)
Stefanovic
Taylor
O'Neil
D'Allesandro
(Routledge 68)
Davis
Hughes
(Koroman 62)
Mwaruwari
Todorov
Dudek
Finnan
Carragher
Hyypiä
Riise
Gerrard
Sissoko
Alonso
(Kromkamp 42)
Kewell
Fowler
(Cissé 83)
Morientes
(Crouch 68)
Innbyttere
Ashdown
Pericard
Reina
Traore
Gule kort
Taylor (40)

Liverpool reiser i siste kamp til sydkysten for å møte Portsmouth. Vertene er allerede sikret ny kontrakt i Premier League, og har således ingenting å spille for. Liverpool på sin side må vinne for å ha sjanse til å kapre andreplassen fra Manchester United. Liverpool-seier kombinert med poengtap for Manchester United hjemme mot Charlton vil gi Merseyside-klubben direkte innpass i gruppespillet i Champions League til høsten.

Harry Kewell er tilbake i startoppstillingen til Liverpool igjen, etter at han måtte forlate banen med en lyskeskade i semifinalen mot Chelsea. Ellers har Rafael Benitez valgt Jerzy Dudek som keeper i årets siste ligakamp, og hviler dermed Jose Reina foran FA-cupfinalen neste helg. Det er verdt å merke seg at de røde stiller med et tilnærmet toppet mannskap mot Portsmouth, der Steven Gerrard, Xabi Alonso og Momo Sissoko utgjør en meget sterk midtbane sammen med nevnte Kewell, samtidig som man også starter med den antatt sterkeste forsvarsfireren.

Det meldes om lange køer utenfor Fratton Park, og mange tilskuere kommer ikke inn tidsnok til å rekke avspark. Det gjelder også liverpool.no sin utsendte.

1.omgang

2.min:
Robbie Fowler vinner en corner for Liverpool. Hjørnesparket fra Gerrard blir headet utenfor av Mohamed Sissoko.

4.min: Et flott fremspill fra Alonso finner Gerrard på høyreflanken. Ny Liverpool-corner. Tatt kort denne gangen, og når innlegget kommer inn i feltet klarerer Portsmouth enkelt.

9.min: Argentineren D'Alessandro legger et utmerket innlegg, og Carragher må gi corner. Liverpool får klarert, men like etterpå vinner Portsmouth en ny corner. Også denne får Liverpool-forsvaret ryddet unna.

11.min:  Kiely gjør en utmerket redning på et forsøk fra Gerrard fra kloss hold, etter at Liverpool-kapteinen utnytter en forsvarsfeil av Priske.

14.min: Kewell blir felt av Priske, men dommeren vinker det hele videre.

17.min: Gerrard skyter langt utenfor fra distanse.

20.min:  Mwaruwari kommer fri på høyreflanken, men innlegget er dårlig å blir spilt bak Todorov. Stor sjanse.

Manchester United har dessverre tatt ledelsen over Charlton på Old Trafford. Saha er målscorer. Det betyr at London-laget må utligne skal Liverpool ha sjanse til å ta andreplassen i ligaen.

Manchester United har økt til 2-0 ved Ronaldo, og dermed ser det ut til at Liverpools drømmer om å ta andreplassen er knust midtveis i første omgang av siste serierunde.

26.min:  Kewell går på et raid, men mister ballen før han klarer å finne Fowler.

28.min: Hjemmelaget legger press på Liverpool, men hverken Todorov eller Hughes klarer å finne noen vei gjennom gjestenes bastante forsvarsmur.

35.min: Morientes blir taklet av Primus i brukbar posisjon.

Manchester United har lett spill mot Charlton, og har nå økt til 3-0 etter selvmål av londonerne.

39.min:  Xabi Alonso faller forkjært, og dommer Poll vinker umiddelbart inn hjelpemannskaper. Ser ut som en alvorlig skade, og FA-cupfinalen kan være i fare. Spanjolen ser i alle fall ikke ut til å kunne fortsette, og Jan Kromkamp gjør seg klar til å komme inn. Alonso må bæres ut på båre, og blir fulgt i garderoben av klubblege Mark Waller.

40.min:  Pompeys Taylor snakker på seg et gult kort.

42.min:  Jan Kromkamp erstatter Xabi Alonso, som ble båret av banen med sterke smerter og det som tilsynelatende var en alvorlig skade.

45.min: Hyypiä klarerer enkelt et innlegg fra Priske. Dommeren har lagt til tre minutter i en første omgang.

45.min:  Mwaruwari får en stor sjanse, med Dudek redder headingen.

Pause

Pauserapport:
Det store samtaleemnet etter en målløs førsteomgang på Fratton Park er Xabi Alonsos skade. Spanjolen kan nå miste cupfinalen etter at han falt forkjært og ble båret av banen med det som fryktes å være en alvorlig skade. Trolig en eller annen form for vridning. Rent fotballmessig har det ikke vært noen stor omgang på sørkysten. Mest spill på midtbanen, og få målsjanser har bidratt til kjedelige 45 minutter.

2.omgang

47.min:
Fowler er i offside på et langt fremspill fra Kromkamp.

49.min: Taylor legger et frispark inn i feltet, men Mwaruwari når ikke ballen.

49.min: Morientes bommer på mål med et skuddforsøk.

49.min: Fowler kommer seg fri, og vinner en corner. Resultatløs.

50.min: Stefanovic må gi en ny corner under press fra Kewell. Heller ikke denne gangen klarer de røde å utnytte hjørnesparket.

52.min:  0-1 FOWLER. Robbie Fowler gir Liverpool ledelsen da han skrur ballen inn i nettet med venstrebeinet etter et bra angrep, der Morientes var nest sist på ballen.

55.min:  
Davis må ha behandling på sidelinja etter å ha gått i bakken i en duell med Hyypiä. Midtbanespilleren er imidlertid snart tilbake på banen igjen.

56.min: Dudek tar lett ned et fremspill fra Priske.

Manchester United har nå økt til 4-0 mot Charlton, og Liverpool vil dermed bli nummer tre i ligaen i år.

62.min:  Pompey gjør sitt første bytte. Koroman inn for Hughes.

63.min:  Brukbar mulighet for hjemmelaget, men Davis klarer ikke å lure Dudek.

67.min: Taylor skyter langt utenfor Dudeks mål fra distanse.

68.min:  Begge lag gjør bytter. For Portsmouth kommer Routledge inn for D'Alessandro, mens Crouch gjør sin entré på Morientes sin bekostning hos Liverpool.

70.min:  Koroman får en mulighet etter å ha lurt Riise, men Gerrard får avverget faren.

76.min: Riise skyter over fra distanse.

78.min:  Sami Hyypiä går ned for telling, og må ha behandling av Liverpools fysioterapeut. Heldigvis ser finnen ut til å være i stand til å fortsette kampen. De røde trenger ikke flere skader nå før cupfinalen.

83.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte, når Cissé kommer inn for målscorer Fowler.

84.min:  0-2 CROUCH. Innbytter Cissé har bare vært ett minutt på banen når han finner Crouch med et innlegg, og den lange spissen scorer lett.

85.min:  1-2 KOROMAN. Portsmouth svarer umiddelbart når innbytter Koroman netter fra kloss hold.

86.min:  
Pamarot kommer inn for Primus for vertene.

89.min:  1-3 CISSÉ. Peter Crouch spiller fri Djibril Cissé, som kommer alene gjennom og gjør ingen feil når han scorer fra skrått hold alene med keeper.

Slutt

Sluttrapport:
Liverpool vant til slutt enkelt på Fratton Park etter et scoringsrush på tampen av kampen, og ble dermed nummer tre i ligaen etter at Manchester United også vant lett mot Charlton i dag. Med 82 poeng kan de røde fryde seg over å ha sanket flere poeng en noen gang tidligere etter innføringen av Premier League. Dagens seier og fine ligaplassering blir imidlertid overskygget av skaden til Xabi Alonso. BBC rapporterer at Alonso har fått en vridning i ankelen, altså en overtråkk, og dermed er spanjolen høyst tvilsom til FA-cupfinalen mot West Ham kommende lørdag. Vår mann på stadion rapporterer imidlertid om at Alonso kunne gå på beinet inne på stadion etter kampslutt, så forhåpentligvis er ikke skaden så ille som først fryktet.

Spillerbørs: 

Dudek (6)
Var nesten arbeidsløs i 1.omgang. Får heller ikke mye å gjøre etter pause, men gjør et par greie inngrep. Kan ikke lastes for scoringen. Kaster trøya til bortefansen etter kampslutt, i det som kan ha vært hans siste kamp for klubben.

Finnan (6)
Spiller på det jevne. Har bra defensiv kontroll, og gjør en ryddig og stødig jobb i 90 minutter. Typisk Finnan-kamp.

Carragher (7)
Bra kamp av begge midtstopperne i dag. Spiller som vi er vant til å se de, hvor vår duo hele tiden vinner de viktigste duellene. ”Defensiv kontroll” oppsummerer vel Carragher i dag.

Hyypiä (7)
Sami var kanskje hakket bedre enn Carra i et godt midtforsvar. Konge i lufta. Leser spillet godt, er stadig ute og støter, og hadde i det hele og store ingen problemer på Fratton Park i dag.

Riise (6)
Begynner anonymt og konsentrerer seg om det defensive. Sjelden over midtstreken før pause. Når Liverpool løfter sitt spill etter pause får han også flere muligheter til å bli med fremover. Jevnt bra kamp.

Kromkamp (6)
Kom inn da Rafa måtte legge om taktikken etter Alonsos skade. Er en stødig spiller som gjør få feil. Blir noe anonym fremover.

Alonso (6) Rekker ikke å markere seg nevneverdig før han blir skadd og må byttes ut. Vi krysser fingrene for at skaden ikke er alvorligere enn at spanjolen rekker FA-cupfinalen.

Gerrard (8)
Begynte på kanten, og vekslet en del posisjon med Kewell. Ble trukket inn i midten da Alonso ble skadet, og spilte da på sitt sedvanlige register. Ble etter hvert veldig sentral, slår bra baller og står frem med sterke offensive bidrag. Banens beste.

Sissoko (7)
Stor arbeidsradius som vanlig, og legger igjen mye svette ute på Fratton Park. Blir litt slurvete, og gjør noen unødige småfeil. Men en bra kamp sett under ett.

Kewell (7)
Varierer en del i prestasjonene, men er en av de kreative fremover på banen for de røde. Har noen veldig bra forseringer, og er vanskelig å frata ballen. Har blitt en viktig spiller for laget denne sesongen.

Fowler (7)
Begge spissene blir veldig anonyme før pause, da Liverpool slet med å få spillet til å gli. Scorer det viktige førstemålet, og gjør en bra prestasjon ved den anledningen. Beholder roen og setter ballen i kassa. Viste nok en gang at det var en riktig avgjørelse å gi han en ny kontrakt, da dette er en mann som vet hvor målet står.

Morientes (6)
Lider av at det er lite som skjer foran mål, og det ble en vanskelig kamp å vise seg frem i for Nando. Kommer aldri inn i kampen, og vi har kun notert et par halvhjertige forsøk.