PSV Eindhoven - Liverpool

Tirs 12.09.06 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - TV3/3+/VS3/ITV1 / Tilskuere: 35 000 / Dommer: Massimo Busacca (SUI) / Philips Stadium / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool gjorde en profesjonell jobb, og fikk med seg et viktig bortepoeng i Champions League-åpningen.

PSV Liverpool
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Gomes
Kromkamp
Alex
Salcido
Reiziger
Culina
(Aissati 63)
Mendez
Simons
Afellay
(Väyrynen 74)
Kone
Farfan
Reina
Finnan
Carragher
Agger
Warnock
Pennant
Zenden
Sissoko
(Alonso 62)
Aurelio
(Gonzalez 82)
Kuyt
Bellamy
(Gerrard 72)
Innbyttere
Moens
Kluivert
Lamey
Addo
Da Costa
Dudek
Hyypiä
Garcia
Crouch

De røde starter sitt gruppespill denne sesongen med bortekamp mot PSV Eindhoven.

Send medlingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Rafael Benitez slutter ikke å overraske med sine laguttak. Denne gangen har han gjort 6 endringer fra Everton-kampen. Antallet som har blitt satt ut av laget er kanskje ikke sjokkerende, men hvem som har blitt satt ut er nettopp det. På benken i dag starter nemlig karer som Gerrard, Alonso, Hyypiä, Garcia og Crouch. At Zenden og Warnock kommer inn på laget var det nok også få som hadde tippet på forhånd.

1. omgang:

1.min:
Hjemmelaget tar avspark. Liverpool spiller i helgult.

6.min: Liverpool har lagt seg veldig dypt, og satser tydelig på kontringer. Lykkes nesten med det når en lang klarering finner Bellamy. Waliseren løper fra midtstopper Alex, før begge går overende i feltet. Halvhjertede rop på straffespark.

9.min:  PSV-kontring der Kone utfordrer Liverpool-forsvaret på farten. Til slutt glir han forbi Carragher og dundrer ballen i tverrliggeren og over fra drøye 16 meters hold. Et kjempeskudd som Reina bare hørte susen av.

11.min: Fartsfyllt kamp, der lagene ikke nøler med å angripe så langt. Bellamy kommer fri ved dødlinja, men klarer ikke å finne Kuyt inne i feltet. Waliseren slår nok en gang Alex på farten.

14.min: Liverpool bryter og ruller opp et nydelig angrep. Avslutningen fra en totalt umarkert Aurelio er imidlertid meget svak.

25.min: Det har vært en periode med mye ballflytting på midtbanen nå. Bellamy og Kuyt ser imidlertid ut til å ha funnet tonen lengst fremme, og det er bare små marginer som har hindret duoen i å bryte gjennom PSV-forsvaret.

28.min: Bellamy har en ball i nettet, men blir korrekt avvinket for offside. PSV sitt midtforsvar spiller med høy risiko. Like etterpå smeller waliseren ballen i stolpen, men blir korrekt avblåst for en hands når han drar seg fri inne i feltet.

36.min: Et bra skudd fra Zenden fra drøye 20 meters hold suser en knapp meter utenfor stolpen bak PSV-keeper Gomes. Liverpool dominerer banespillet nå, etter at hjemmelaget har løpt av seg mye av entusiasmen i åpningsminuttene.

39.min:  Aurelio finner Bellamy inne i feltet med en intelligent pasning. Waliseren får vendt av sin oppasser, men får ikke kraft nok bak skuddet fra knappe 10 meters hold.

41.min: Flott kontring av Liverpool etter en Kromkamp-feil. En langpasning finner Kuyt på løp gjennom PSV sitt midtforsvar. Nederlenderen misser imidlertid med en touch, og kommer litt skrått på mål, og dermed rekker PSV-forsvaret tilbake og får avklarert avslutningen til corner.

Pause

Pauserapport:
Positiv førsteomgang av Liverpool i Eindhoven, der spesielt Bellamy og Kuyt har vært friske på topp. Førstnevnte har vært meget hissig på grøten, og bare små marginer har hindret waliseren i en nettkjenning eller to. Forsvarsrekka har virket solid med unntak av da de ble utfordret på farten av Kone, som smelte ballen i tverrliggeren på PSV sin største sjanse. Spesielt har Agger og Warnock vært positive. Sistnevnte har også vært med frem, og markert seg positivt på den måten ved et par anledninger. Reina har ikke vært satt på noen prøver utenom skuddet som smalt i tverrligeren. Sisteskansen gikk imidlertid noe unødvendig i en duell ute i feltet like før pause, og hadde lykkeligvis hell med seg i utboksningen. Selv om vertene nok hadde den største sjansen i og med skuddet i tverrligeren, har gjestene hatt de klart fleste, og hadde nok således fortjent å lede ved halvtid på grunnlag av spill og sjanser. På midtbanen er Sissoko som vanlig dyktig til å bryte opp motstanderens spill, og heller ikke Zenden har gjort seg bort. Ute på høyreflanken har Pennant vært god, mens Aurelios prestasjoner på motsatt flanke har vært mer ustabile.

2.omgang

46.min:
Liverpool tar avspark. Ingen bytter i pausen.

56.min: Hendelsesfattige første ti minutter av andre omgang, der PSV har trillet mye ball foran et etablert Liverpool-forsvar.

57.min: Pennant forsøker seg fra distanse, men Gomes redder relativt enkelt skuddet som går ganske lavt midt på mål.

59.min:  Stor sjanse for PSV når Kone blir spilt fri i rommet bak Finnan. Spissen får imidlertid ikke kraft bak forsøket sitt fra noe skrått hold, og Reina kan enkelt plukke opp ballen.

61.min: Mendes med et knallskudd fra nærmere 40 meters hold. Reina kontrollerer imidlertid ballen utenfor.

62.min:  Alonso kommer inn for Liverpool. Noe overraskende er det Sissoko som går ut.

63.min:  PSV bytter også. Aissati inn for australske Culina.

66.min: PSV fører banespillet nå, og Liverpool har samlet seg på egen banehalvdel. Gjestenes spisser får færre og færre baller å jobbe med, og virker heller ikke like friske som før pause.

67.min:  Kuyt med et meget bra skudd fra drøye 20 meter som stryker utsiden av stolpen bak en sjanseløs Gomes.

72.min:  Gerrard kommer inn for Bellamy.

73.min: Mendez avanserer, og Liverpool-forsvaret rygger og rygger. Lobben/Skuddet går imidlertid over mål.

74.min:  Väyrynen kommer inn for Afellay for hjemmelaget.

80.min: Reina på total bærtur ute i feltet, og støter sammen med Carragher. Begge får seg smeller, men fortsetter.

82.min:  Gonzalez kommer inn for Aurelio.

84.min: Kuyt kunne ha gitt Gerrard en kjempemulighet, men er for unøyaktig med fremspillet. Dermed kommer scouseren for skrått, og PSV-forsvaret får ryddet opp.

89.min:  Gerrard klinker ballen i innsiden av stolpen på volley fra drøye 16 meters hold. Ballen triller dessverre på tvers av målgården, og PSV får avklarert. Liverpool utrolig nære å avgjøre kampen, da dette var kampens klart største sjanse.

90.min: Tre minutter er lagt til.

Slutt

Sluttrapport:
Liverpool gjorde en profesjonell jobb, og fikk med seg et viktig bortepoeng i Champions League-åpningen. På en kveld da Fernando Morientes gjorde hat-trick for Valencia, klarte imidlertid ikke de helgule å finne veien til nettmaskene. Nærmest var Steven Gerrard med sitt utsøkte volleyskudd minuttet før full tid. Det kunne og burde ha avgjort kampen til gjestenes fordel. Andre omgang ble langt mindre underholdende enn første. Sjansefattig, der et lite oppfinnsomt hjemmelag stort sett trillet ball på tvers foran et etablert Liverpool-forsvar, skulle være en grei oppsummering av hendelsene etter hvilen. Men om noe lag hadde fortjent å vinne denne kampen, var det altså gjestene fra Merseyside.

SPILLERBØRS

Reina (6)
PSV er farligst på langskudd i kveld – de har Pepe brukbart kontroll på. En kamp på det jevne på en kveld han ikke får altfor mye å jobbe med. Går litt unødvendig ut på en klarering langt ute i feltet og kolliderer med Carra. Han faller stygt med hodet først over nakken på stopperen. Men heldigvis uten å bli skadet.

Finnan (6)
Iren har startet sesongen bra og forsetter med ny solid innsats. På en dag hvor det ikke blir anledning til å gå mye fremover på banen, gjør han igjen jobben sin.

Carragher (7)
Carra er nesten tilbake der han skal være. Kapteinen retter opp feilene fra Goodison og gjør en helhjerte innsats sammen med sin danske venn i midtforsvaret. Ingen unødvendige slurvefeil!

Agger (8)
Daniel forsetter og imponere og vi kårer han til våre bestemann i en vanskelig bortekamp på Phillips Stadion. Dansken er som vanlig god med ballen, har en god pasningsfot og flink til å bryte foran. Har i tillegg et par veldig gode klareringer.

Warnock (5)
Stephen spiller ikke ræva, selv om vi velger å trekke han litt på børsen. Men venstresiden fungerte sjeldent og scouseren er også den i forsvaret som sliter mest defensivt.

Pennant (6)
Veldig positiv før pause, flink til å jobbe begge veier. Faller litt av utover i kampen og gjør etter hvert en del unødvendige slurvefeil. Totalt sett en bra kamp på bortebane i E-Cupen.

Sissoko (7)
Får stort ansvar på en uvanlig midtbane og klarer aldri å briljere som vi kjenner han på det beste. Større feilprosent enn vanlig, men er samtidig veldig sentral og viktig for laget. Godt å ha Momo tilbake.

Zenden (5)
Spiller igjen sentralt på midtbanen og selv om han klarer seg brukbart, faller han litt igjennom i en slik kamp. Vi vet også at vi har bedre folk på benken i den posisjonen. Det blir han også målt opp i mot.

Aurelio (5)
Brassen sprudler ikke og sliter litt med å finne seg helt til rette. Kommer av og til i gode posisjoner, men klarer ikke å få noe ut av det. Lykkes heller ikke på dødballene.

Kuyt (6)
Positiv kamp av nederlenderen i sin første kamp fra start. Kombinerer fint med Bellamy og har også et susende langskudd som barberer stolperota i andre omgang. Går på mange løp og er kreativ i tankegangen. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Bellamy (7)
Så lenge han er på banen er han vår største trussel. Herlig engasjement, bruker farten og jobber hardt for laget. Treffer ikke 100 % på den største sjansen sin og blir litt overraskende byttet ut som førstemann, i et taktisk bytte, etter 72 minutter.