Sheffield U - Liverpool

Lør 19.08.06 kl 13.45 (Premier League) - TVNorge/C+Sport/Sky / Tilskuere: 31 726 / Dommer: Rob Styles / Bramall Lane / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Einar Kvande

En mye bedre andre omgang fra de røde sikret ett poeng i seriestarten. Robbie Fowler utlignet på straffespark og Liverpool dominerte de siste 45.

SLUTTRAPPORT
1-1 på bortebane mot Sheffield United med skader på Carragher og Riise var langt unna manuskriptet. Det ble ingen drømmestart på sesongen. Vi har faktisk aldri vunnet åpningskampen under Rafa. Hjemmelaget klarte i store deler av første omgang å jage oss ut av stilen med sin entusiasme og kontante spill. Typiske takter fra et nyopprykket lag. Vi fant aldri roen og tryggheten og åpningene fremover på banen. Mot slutten av omgangen tok vi imidlertid over og skapte de største sjansene uten å imponere. Det var fortsatt for rustent og slurvete i mange faser av spillet. Ingen god omgang. Etter sjokkåpningen i andre omgang, da Sheffield tok ledelsen etter ca 50 sekunder, fant vi litt mer fasong og fikk mye mer kontroll og trøkk fremover. Hjemmelaget ble presset bakover og vi skapte en del gode halvsjanser i tilegg til Samis heading i stolpen. Forløpet til straffesparket vil bli diskutert. Trolig var det ikke kontakt da Gerrard mistet balansen og gikk i bakken, men forsvarsspilleren gjorde likevel nok til å hindre ham i en utmerket scoringsposisjon. Det er nok i følge boka. Etter Fowlers iskalde straffespark tok Liverpool helt over og presset frem til dommerens fløyte gikk for nitti minutter. I denne kampen ble det for mye luksus å starte med Gerrard på kanten når Alonso ikke var involvert. Vi savnet ofte mer muskler sentralt - spesielt da United hadde friske bein og kriget i begynnelsen av oppgjøret. Zenden gjør ingen dirkete dårlig kamp, men holder ikke samme nivå som våre tre toppspillere sentralt. Den styrken må utnyttes enda bedre for å vinne enda flere poeng.

86. MIN: Også hjemmelagets målscorer går av banen. Hulse byttes for Akinbiyi.

83. MIN: Pennant får sin ligadebut når han kommer inn for målscorer Fowler.

82. MIN: Kromkamp får advarsel etter å ha dyttet mannen sin utover sidelinja.

75. MIN: Leigertwood inn for Bromby.

70.MIN: Steven Gerrard blir felt på vei igjennom. Kapteienen har mye fart i kroppen og får trolig en liten touch av stopperen når han kommer ut av balanse og faller - men det er vanskelig å se skikkelig på TV-bildene. Til store protester fra hjemmelaget dømmes det straffespark. Fowler finter ut keeper og setter ballen enkelt i mål!

66. MIN: Aurelio svinger ballen inn fra kanten og Bellamy stuper frem. Keeper leser imidlertid situasjonen og redder.

64. MIN: Sissoko får kort for holding. Liverpool styrer alt nå og ønsker desperat en utligning.

59. MIN: Keith Gillespie kommer inn for Ifill når Sheffield gjør sitt første bytte.

55. MIN: Liverpool forsøker å ta over, men United gjør det vanskelig for dem. Tvinger oss fortsatt til å gjøre mange personlige feil.

48. MIN: Liverpol svarer nesten umiddelbart etter at Hyypiä header i stolpen etter å ha vunnet en duell mot Morgan inne i feltet.

46.MIN: 1-0 til The Blades på sin første sjanse i kampen når Hulse timer perfekt et løp på bakre stolpe og lurer forsvaret vårt. Han setter ballen utagbart i mål med hodet.

Pauserapport
Dessverre er det skadene på Jamie Carragher og John Arne Riise som stjeler overskriftene etter de første 45 minuttene av årets sesong er spilt. Ankelskaden (leddbåndskade?) til nordmannen er den som så verst ut. Han kom seg ikke på beina igjen etter å ha blitt taklet på dødlinja etter å ha gjennomført et godt raid på venstrekanten. Rafa måtte dermed gjøre rokkeringer han ikke hadde regnet med.
Det var nettopp Riises gode raid og innlegg (da Bellamy stod nesten alene foran det åpen målet) sammen med et godt slått frispark fra Aurelio som var de største sjansene til Liverpool i en ikke altfor velspilt omgang. Det var kanskje nok å by på av fart og dramatikk for det nøytrale publikum da Sheffield United gikk ut i hundre fra start og aldri gav oss ro og tid til å spille fotball. Etter de første 20 tok Liverpool mer og mer over og skapte de 3-4 største sjansene. Bellamy virket alltid god og farlig når han var i nærheten av ballen. Litt mer styring på midten og mer presisjon fremover i de siste 45 kan fortsatt gi tre poeng til gjestene.

41. MIN: United får ballen i mål, men den blir korrekt annulert for offside. Det er imidlertid Liverpool som presser.

37. MIN: Aurelio slår et meget godt frispak som keeper med nød og neppe får slått til corner.

36. MIN: Kaptein Morgan får gult kort for å ha stoppet en god overgangsmulighet med hånda.

34. MIN: Carragher må også av banen med skade. Daniel Agger inn. Ingen god start på sesongen med skader på nøkkelspillere.

29. MIN: Ifill kommer til avslutning, men Reina tar skuddet enkelt.

26. MIN: Gonzalez kommer inn i stedet for Riise. Aurelio ned på venstrebacken.

23. MIN: Et frispark av Gerrard ender med at en forsvarsspiller nesten setter ballen i eget nett.

22.MIN: Riise blir liggende etter sammenstøtet med en forsvarsspiller da han la inn foran mål. Nordmannen må dessverre gi seg og bæres av banen i smerter med det som ser ut til å være en ankelskade.

22. MIN: Kampens største sjanse når Riise kommer på løp bakfra, kjemper med seg ballen videre i kamp med keeper, og legger inn fra meget skråvinkel mot det åpne målet. Morgan får headet unna rett foran hodet til Bellamy.

15. MIN: United kjemper delvis Liverpool ut av stilen med volsom entusiasme. Vanskelig for oss å holde ballen i laget, mister ofte ballen og ikke enkelt å finne åpninger fremover.

9. MIN: Hulse er nær ved å presse Carra til å gjøre en fatal feil bakover, men får heldigvis ryddet opp selv. Sekunder senere kommer Bellamy løs mot høyre og skyter skrått noen meter til side for mål. Fortsatt høyt tempo og livlig kamp.

7. MIN: Hvis det skulle være tvil så spiller Gerrard på høyre kant på midten, mens Zenden og Sissoko spiller sentralt. Aurelio da på venstre.

4. MIN: Åpen og frisk start på Bramall Lane. Kampens første corner til Liverpool, men Kenny plukker enkelt på nærmeste stolpe.

1. MIN: De gule fra Merseyside tar avspark.

Klart for ligastart, hvor Craig Bellamy & Co møter nyopprykkede Sheffield United på fremmed gress i premieren.

Nyinnkjøpte Dirk Kuyt er vekern på banen eller benken når Liverpool sparker i gang Premier League 2006/2007. Kromkamp har kommet inn for en skadet Finnan. Gerrard, Hyypiä og Fowler er tilbake i startoppstillingen. Sistnevnte spiller på topp sammen med Bellamy.

Sterk offensiv benk med Gonzalez, Crouch og Pennant blant de fem.

SPILLERBØRS

Reina (6)
Får ikke mye å henge fingrene i. Sjanseløs på scoringen. Rydder ellers fint opp i feltet når det behøves, men blir aldri satt på de store prøvene.

Kromkamp (6)
Gjør en grei kamp defensivt. Blir aldri direkte lurt. Prøver seg med et par offensive raid før pause, men starter initiativene så sent at det blir vanskelig å finne han med pasningene. Etter pause blir han mer stasjonær.

Carragher (6)
Må forlate banen allerede etter en drøy halvtime, etter å ha fått en vridning i ankelen i en duell. ”Overtråkket” er trolig ikke så alt for alvorlig, men holder han sannsynligvis ute mot Maccabi Haifa på tirsdag. Beholdt roen bra i hektiske åpningsminutter, da Liverpool hadde nok med å forsvare seg.

Hyypiä (7)
Tok ansvar da Carragher måtte forlate banen med skade. Vant de fleste hodedueller, og ryddet opp i sedvanlig stil. Hadde også en susende heading i stolpen som hadde fortjent en bedre skjebne.

Aurelio (6)
Åpnet som venstre flankespiller, men ble trukket ned som venstreback da Riise ble skadet før halvtimen var spilt. Meget friske offensive bidrag, og hadde også et svært godt forsøk på et frispark fra distanse. Kan bli et nyttig våpen i det offensive spillet utover sesongen, men ikke like overbevisende defensivt. Må ta Sheffield Uniteds scoring på sin kappe, da han fullstendig sviktet i markeringen av Hulse.

Gerrard (6)
Ble benyttet som høyreflanke, og kom aldri inn i kampen før pause. Slurvet med pasningsspillet de første 45 minuttene, og klarte aldri å sette sitt preg på hendelsene da. Ble mye bedre etter pause, og det var da også hans drivende løp og flotte kombinasjonsspill som skaffet straffesparket som ga utligningen.

Sissoko (7)
Mot ”bikkjelag” som Sheffield United er det godt å ha en kar som Sissoko, som tørr å gå i krigen på den sentrale midtbanen. Både mottar og gir juling. Blir ”belønnet” med et noe billig gult kort. Bidrar sterkt til at hjemmelaget nesten ikke fikk skapt en målsjanse utenom scoringen, og vi kårer han til Liverpools beste i tredje kamp på rad.

Zenden (6)
Sliter med å finne åpninger for sine fremspill i hjemmelagets bastante forsvarsmur. Det blir mye småpent, men ikke den store effektiviteten av nederlenderen. En kamp på det jevne for mannen som har rollen som den kreative kraften på Liverpools sentrale midtbane i dag.

Gonzalez (6)
Energisk, og vi får flere bevis på chilenerens hurtighet ute på venstreflanken. Men mangler sluttprodukt i dagens kamp. Burde også ha valgt lengre knotter, da han går overende i et par avgjørende situasjoner.

Fowler (6)
Misbruker en kjempesjanse i første omgangs siste spilleminutt, men gjør det godt igjen med å finte ut keeper og score sikkert fra straffemerket. Blir totalt sett for anonym i dagens kamp. I likhet med Gonzalez var han ikke heldig med knottevalget. Falt i en helt avgjørende situasjon da han skulle slå 45 grader ut i feltet.

Bellamy (6)
Løper villig vekk, men det blir litt mye ”hodeløs kylling”. Som den hjulvispen han er, brenner han av vel mye krutt på gale valg, og blir etter hvert noe frustrert. Energi han kunne ha kanalisert på mer konstruktive tiltak.