West Bromwich - Liverpool

Lør 01.04.06 kl 18.15 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 27 576 / Dommer: Uriah Rennie / The Hawthorns / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool vant fortjent på The Hawthorns etter en overbevisende førsteomgang og en jevnspilt andreomgang.

Warnock

Liverpool har som et minstemål å bli blant de fire beste i Premier League, mens West Bromwich igjen er med i nedrykningstriden og vil være fornøyd med å bli nummer fire fra bunnen.

Finnan har blitt erkært spilleklar etter å ha slitt med en liten skade de siste dagene, mens Fowler blir partner til Crouch på topp. Cissé får en sjelden sjanse fra start, og begynner sannsynligvis kampen på høyreflanken.

1.min:
Hjemmelaget tar avspark på The Hawthorns, og går rett i angrep med høyt tempo.

5.min: En fin kombinasjon mellom Kewell og Fowler gir kampens første corner. Dessverre var adressen på Alonsos hjørnespark svært dårlig.

7.min:  0-1 FOWLER. Alonso finner Cissé med en nydelig ball, og franskmannen serverer Fowler på sølvfat. Scouseren kan bare sette ballen i tomt mål når han kommer løpende på bakre stolpe. God åpning for de røde.

11.min:  Hyypiä faller forkjært etter en hodeduell, og må ha behandling. Den lange finnen har tilsynelatende fått slått lufta ut av seg.

13.min: Peter Crouch blir spilt fri, men blir løpt opp igjen. Brukbar mulighet.

16.min: Hjemmelagets første avslutning på mål, når Kamara skyter rett på Reina fra distanse.

19.min: John Arne Riise sender et frispark fra optimistisk langt hold over og opp på tribunen.

21.min: Sami Hyypiä header en corner fra Alonso et par meter til side for mål.

26.min:  En kjempepasning fra Hyypiä finner en umarkert Cissé inne i feltet. Franskmannen somler imidlertid litt med avslutningen, og ballen ender hos Crouch som avslutter via et WBA-bein til corner.

38.min:  0-2 CISSÉ. En fantastisk langpasning fra Alonso finner Cissé på løp. Franskmannen gjør et ypperlig medtak, runder keeper og scorer enkelt. Rett og slett en praktscoring.

40.min:
WBA er på en sjelden visitt, og får til en farlig heading som triller et par meter utenfor Reinas mål.

45.min:  Cissé, som har hatt en stor førsteomgang, løper fra sin oppasser med ballen i beina. Deretter slår han et perfekt innlegg til Crouch, men ballen kommer litt stums på den lange spissen som setter ballen like utenfor med kneet.

45:min:  Alonso kommer til dødlinja og får nesten slått inn til Crouch. Nok en kjempesjanse til Liverpool på overtid i første omgang.

PAUSE

Liverpool har vist seg å være minst ett nummer for store for West Bromwich i denne førsteomgangen, som de røde har kontrollert fra ende til annen. Gjestene tok oppskriftsmessig føringen tidlig i omgangen ved Fowler, etter et meget flott forarbeid av Cissé. Sammen med Alonso har franskmannen vært den toneangivende spilleren for de røde, og denne duoen stod også bak mål nummer to. En utsøkt langpasning fra spanjolen fant Cissé på løp, og medtaket til franskmannen oste det klasse av. Deretter kunne han lett runde Kuszczak og sette ballen i tomt mål. På tampen av omgangen var Liverpool også nær ved å øke ledelsen både en og to ganger, og ingen kunne ha sagt at det hadde vært ufortjent.

46.min:
WBA har gjort et bytte i pausen. Zoltan Gera kommer inn for Diomansy Kamara. Liverpool sparker i gang andre omgang.

47.min:  Ungareren Gera starter omgangen livlig, utfordrer Riise og sender i vei et brukbart skuddforsøk som Reina ikke har kontroll på. Heldigvis går ballen til side for mål.

49.min: Sissoko finner Cissé med et fremspill ute på høyreflanken. Franskmannen drar seg inn mot midten, utfordrer sin oppasser og smeller ballen i nettvegen. Er nok litt i ubalanse når han skyter, og derfor får han ikke presset skuddet på mål.

50.min:  Gera med ny susende avslutning fra distanse. Heldigvis går det harde skuddet fra skrått hold rett på Reina. Spanjolen har sin fulle hyre med ikke å gi retur. Frisk åpning på andre omgang av vertene, og ungareren Gera i særdeleshet.

52.min: Cissé avslutter høyt over fra drøye 16 meter, etter å ha kombinert fint med Sissoko.

54.min:  Cissé er på farten igjen etter et flott fremspill fra Carragher. Franskmannen kommer alene med Kuszczak, men er presset og avslutningen går rett i fanget på polakken.

55.min: Reina glipper et innlegg under press, men heldigvis havner ballen foran beina til Riise, som får klarert.

59.min:  Reina velger å bokse et innlegg fra høyre under press fra Ellington. WBA-spissen må ha behandling etter å ha fått beinet til Liverpool-keeperen i siden.

62.min:  Steve Watson har fått seg en smell i låret og må ut. Inn kommer Clement. WBA bytter også inn Campbell for Kanu.

63.min: Hjemmelaget får en nettkjenning korrekt underkjent for offside.

65.min:  Luis Garcia kommer inn for Robbie Fowler. Garcia inntar høyreflanken, og Cissé går opp på topp sammen med Crouch.

67.min:  Hjemmelaget har tydelig fått troen på at de kan score, og presser hardt nå. Gera har et nytt knallhardt skudd som Reina må gi retur på.

71.min:  Liverpool setter inn Fernando Morientes for Peter Crouch.

72.min: Hele The Hawthorns skriker på straffe når en ball treffer Carragher på baksiden av skulderen. Dommer Rennie unnlater korrekt å blåse.

77.min: Skuddvillige Gera avslutter 8-9 meter utenfor fra distanse.

78.min:  Cissé går ut, Kromkamp kommer inn. Garcia flyttes da opp på topp.

79.min:  Panikk i Liverpool-forsvaret når en ball går helt gjennom til Campbell. Det hele ender imidlertid med at Greening avslutter ukonsentrert over.

81.min:
Alonso forsøker seg med et frekt frispark fra midtbanen når han ser Kuszczak står langt ute. Polakken har full kontroll.

82.min: Sissoko med et skuddforsøk. Utenfor.

86.min:  Harry Kewell venter for lenge, og velger feil løsning når han prøver å finne Morientes i stedet for å spille på helt umarkerte Garcia på en stor Liverpool-sjanse når de røde kommer i overtall og australieren bare har å legge 45 grader tilbake til lille Luis.

89.min: WBA-spillerne roper på straffe når Sissoko handser inne i feltet. Dommer Rennie drømmer imidlertid frispark til Liverpool for en dytt på Sissoko av Andy Johnson.

90.min: Dommer Rennie har lagt til tre minutter.

90.min:  Alonso får en kraftig trykk i ryggen i en duell, og er preget av det.

SLUTT

West Bromwich-manager Bryan Robson må ha sagt noen pauli ord til sitt mannskap i pausen, for det hjemmelaget som kom på banen i andre omgang var en helt annen utgave enn det vi så før hvilen. Vertene kjempet med en helt annen glød, og presset til tider Liverpool over på defensiven. De røde hadde imidlertid en god ledelse å ri på fra før pause, og seieren var i realiteten aldri truet. Trass i noen uortodokse bokseaffærer av Reina tettet Liverpool-forsvaret godt igjen, og bortelaget var også farlige på sine kontringer. Dermed har WBA fortsatt til gode å score på Liverpool etter innføringen av Premier League (6 kamper). Det er også verdt å merke seg at kampen forløp helt uten advarsler eller gule kort.

Reina (7)
Ryddig opptreden når han igjen holder nullen. Blir presset på et par skudd, men løser det som kommer på en utmerket måte. En liten utsikkerhet på en høy ball i andre omgang. Når han bokser er det en helt bevisst handloing. Viser igjen hvorfor han er ”Liverpools number one”. Viktig at LFC har fått en ubestridt ener som forsvaret kan stole på 100 %.

Finnan (6)
Gjør en stødig jobb og det så ut som backene hadde fått beskjed om å holde igjen fremover – slik de ofte gjør det på bortebane.

Carragher (7)
Gjør det enkelt i dag og beiner oftere bort ballen i stedet for å sette i gang spillet. Stabil og rutinert opptreden.

Hyypiä (7)
Vår bestemann bakerst. Vinner de duellene han skal gjøre og markerer seg også med et par utsøkte pasninger fremover på banen.

Riise (6)
Den av våre som slet mest defensivt. Blir stesset av innbytter Gera ved mer enn en anledning, men gjør en profesjonell jobb gjennom 90 minutter.

Cissé (8)
Engasjert og målfarlig. To ord vi lenge har lengtet å bruke på vår franske spiss. Legger opp til målet til Robbie og får endelig brukt farten sin til å vinne en duell foran 2-0 målet. Er den som truer forsvaret mest i dag og kunne scoret minst ett mål til. Liverpools beste i dag.

Alonso (7)
Sett ut i fra forventningene vi har til Xabi, sliter han fortsatt med stor feilprosent på pasningene. Serverer imidlertid en god ball når Cissé scorer og legger ned en formidabel arbeidsinnsats på midtbanen i Stevens fravær.

Sissoko (7)
Vår andre sentrale midtbanemann varierer også i prestasjonene. Er likevel en svært viktig mann for oss – og viser igjen at det ville vært vanskelig å klare seg uten hans løpskapasitet og lange tå.

Kewell (6)
Bortsett fra et godt raid mot slutten av kampen så vi veldig lite til Harry i den posisjonen i denne kampen. Venstrekanten som helhet truet sjeldent offensivt i dag. Flink til å jobbe defensivt og løpe opp løse baller på midten.

Crouch (6)
Leverte en bra første omgang – kunne ha scoret og blir byttet ut av taktiske årsaker. Sentral når de røde går fremover selv om de lange beina ikke alltid avlyder ordre.

Fowler (7)
Så ut til å trives med Crouch og Cissé rundt seg. Står akkurat riktig plassert når Cissé får slått inn på bakerste stolpe og gjør det han er best til; nemlig å score mål. Er kanskje fortsatt ikke den spissen som får spille 90 minutter, men scouseren gjør igjen jobben og viser seg som en nyttig mann.