West Ham - Liverpool

Ons 26.04.06 kl 20.45 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 34.852 / Dommer: Howard Webb / Boleyn Ground / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Sterk borteseier etter åtte endringer på laget av Rafa. Cissé dagens helt med to mål. Seieren overskygges av Garcias røde kort. Han må dermed stå over finalen.

MullinsGarcia

Liverpool reiser til London for sin nest siste bortekamp i ligaen, og noe som vil bli en generalprøve på årets FA-cupfinale i Cardiff. Motstander West Ham har vist sviktende form i ligaspillet den siste tiden.

Rafa har gjort åtte endringer på laget som startet mot Chelsea lørdag. Steven Gerrard og Peter Crouch blir hvilt, mens Harry Kewell fortsatt sliter med lyskeskaden sin. John Arne Riise, Luis Garcia, Xabi Alonso, José Reina og Sami Hyypiä sitter på benken.

Djibril Cissé spiller i kveld på venstre flanke.

West Ham har byttet ut fem spillere. Målscorer og semifinalehelten, Marlon Harewood, er på benken, mens Dean Aston sitter på tribunen.

Før avspark ble det avholdt ett minutts applaus til ære for tidligere manager John Lyall. Den tidligere sjefen på Upton Park ble bare 66 år gammel.

1. min: Gjestene tok avspark.

2. min: Første halvsjanse til West Ham når de finner rom på venstrekanten og Zamora lurer offsiden, men kommer for skrått.

8. min: Rolig start i London. Cissé starter realtivt friskt i sin uvante posisjon på venstrekanten. Har skaffet oss et par cornere.

10. min: Cissé sender avgårde et tungt skudd som Walker må gi retur på. Ingen av spissene i posisjon til å pirke inn ballen.

19. min: Sissoko får vandre mot West Hams 16-meter og får til slutt ballen frem til Cissé som bruker to touch før han sender avgårde et langskudd fra ca 17meter. Ballen går inn ved stolperota og gjestene leder etter å ha hatt en god periode.

Så glad er Cissé etter scoringen.

23. min: West Ham har tatt over styringen etter målet.

25. min: Hjemmelaget klarer ikke å få kontrollen etter å ha forsøkt å løfte seg. Mourientes får et mål under kjent for offside etter at Cissé igjen var aktiv i forkant. Situasjonen kan diskuteres ettersom det ser ut som ballen er innom en forsvarer før den går til spanjolen.

30. min: Fowler forsøker en lobb mot lengste stolpe fra distanse. Walker har ikke helt kontroll og kolliderer med stolpen.

35. min: Cissé går og går og skyter fra lang avstand. Walker har kontroll denne gangen.

39. min: Sheringham spiller fri Zamora som bare er en god førstetouch fra å skjære inn i feltet og være helt alene med keeper. I stedet blir han tvunget til å avslutte fra altfor skrå vinkel.

44. min: Stor sjanse når gamle Sheringham treffer godt på en heading og ballen går via sidenettingen og ut. Sekunder senere ruller hjemmelaget opp på høyresiden og Benayoun får muligheten til å heade i nesten åpent mål. Det er imidlertid mye fart i ballen og han klarer ikke styre den under tverrligger.

Pauserapport
En fulltreffer fra Cissé fra 17 meter skille lagene fra pause. Rafa overrasket med å plassere spissen på venstrekanten. Franskmannen har imidlertid vært livlig og vært vår farligste angrepsspiller denne omgangen. I tillegg til målet har han hatt et par farlige skudd og vært veldig spillbar. Begge lagene har bytte mye på mannskapet og kampen bærer preg av at det er lite som står på spill. Liverpool har fortsatt en sjanse på andreplassen, men West Ham kun spiller om plasseringen på tabellen. Mourientes fikk et mål underkjent for offside. Trolig korrekt, men der og da virket det som han fikk ballen fra en forsvarer. Liverpool kontrollerte lenge og skapte det mest før West Ham skapte to feite sjanser før pause. Først ved Sheringham som får klokkerent treff på hodet og barberer utsiden av stolpen. Kort tid senere misbrukte Benayoun en stor sjanse da han kom bakfra i feltet og forsøker å stupe inn en heading etter at ballen har blitt klarert ut i feltet.

46. min: Andre omgang er i gang. West Ham har satt inn Fletcher for Collins.

47. min: Hjemmelaget kommer ajour med nydelig angresspill som setter ut hele forsvaret vårt. De broderer seg igjennom og Reo-Coker scorer enkelt fra kort avstand.

48. min: Liverpool slår nesten tilbake ved første forsøk. Sissoko kommer på et raid på venstrekanten og får lagt inn med utsiden av foten. Morientes får treff, men ballen går i underkant av tverrligger og ut!

53. min: Mye mer fart og angrepsvilje i denne omgangen. Reo-Coker bryter igjennom, men en kjempetakling av Carra forhindrer ytterligere baklengst.

54. min: Cissé gjør det igjen. Fowler flikker en ball videre og spiller angrepskollegaen sin igjennom alene med keeper. Skuddet går lavt forbi keeper. Den sniker seg såvidt i mål.

Cissé jubler foran de tilreisende fra Liverpool etter mål nummer to for kvelden.

57. min: Frispark til West Ham. Godt skudd og bra redning av Dudek.

62. min: Robbie Fowler spiller igjen Cissé igjennom. Denne gangen klarer han ikke å skjære inn foran forsvareren og må stoppe opp. Han forsøker å komme seg fri og skyter til slutt i nettveggen.

63. min: Hyppiä inn for Finnan. Carragher ut på høyrebacken.

67. min: Godt angrep av West Ham og Ethrington avslutter med bra skudd. Dudek redder og Traore klarerer!

72. min: Igjen starter West Ham et godt angrep på høyrekanten. Igjen blir ballen slått inn i midten og igjen er det løp inn i feltet. Igjen setter Reo-Coker ballen i mål. Men linjemannen vinker imidlertid for offside. En avgjørelse som ut fra tv-bildene ser ut til å være feil.

77. min: Hjemmelagets semifinalehelt, Harewood, kommer inn for Benayoun.

79. min: Bra Liverpoolangrep når Cissé løper opp en langpasning og legger inn foran kassa. Fowler header noen meter utenfor.

80. min: Garcia inn for Fowler.

81. min: En både merkelig og unødvendig situasjon oppstår ni minutter før slutt. Mullins og Garcia er i duell. Sistnevnte griper fatt i armen når West Ham-spilleren er i ferd med å komme seg fri og slår langer samtidig ut. Mullins eksploderer og dytter Garcia overende. Begge spillerne får direkte rødt av dommeren og er trolig ute av finalen i Cardiff!

Luis Garcia mister Cupfinalen etter å ha pådratt seg direkte rødt etter å ha vært på banen i bare to minutter.

85. min: Riise inn for Mourrientes.

88. min: Sissoko skyter fra 30 meter og igjen virker Walker usikker.

SLUTTRAPPORT
I en kamp hvor Rafa bruker stallen er tre poeng på bortebane kjærkomment. Det gir fortsatt en liten mulighet til andreplass i Premier League. Vi er helt avhengig av at United feiler samtidig som vi fortsetter å vinne. Seieren over finalemotstanderen kommer ikke til å gi de røde noe mindre favorittstempel i Cardiff – selv om det vil bli to helt forskjellige kamper. Etter en litt grå første omgang ble det mer fart utover i kampen og store sjanser til begge lag. Cissé var dagens store helt med en scoring i hver omgang. West Ham fikk muligens et mål feilaktig underkjent for offside. De røde fortsetter dermed seiersrekken. Det var Liverpools niende strake i liga og cup. Sissoko og Carragher var gode henholdsvis på midtbanen og i forsvar. Dagen blir imidlertid overskygget av Garcias unødvendige røde kort bare to minutter etter han kom inn for Fowler. Langt inne på West Hams banehalvdel havner han i klammeri med Mullins. Luis holder og gjør et forsøk på å slå, mens West Ham spilleren svarer med å dytte spanjolen over ende. Dommeren gir begge direkte rødt og spillerne mister dermed Cupfinalen i Cardiff.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 7 – Solid kamp av polakken som var stødig, og utover i 2.omgang også måtte gjøre noen kvalifiserte redninger.

Steve Finnan 7  – Iren hadde få problemer på sin side defensivt, og var stort sett sikker i sitt pasningspill.

Jamie Carragher 8 – Hadde en årgangstakling av Rio-Coker tidlig i 2.omgang, men ellers synes vi han var enda bedre da han spilte høyreback og bemerket seg med flere flotte fremspill.

Djimi Traore 6 – Edderkoppbeina fikk inn et par susende taklinger, men en følte seg likevel ikke trygg med Djimi som vikar i midtforsvaret og var ofte litt avventende rundt eget straffefelt.

Stephen Warnock 6 – Taklet over hele banen og gir som alltid jernet, men kommer for ofte ut av posisjon ute på backen og må stresse for rette opp.

Jan Kromkamp 5 – Vi sliter med å huske om han noen gang greide å komme seg ordentlig fram fra sin kantrolle på midtbanen.  Ble etter hvert veldig anonym.

Momo Sissoko 8 – Glimrende i 1.omgang da han synes å gjøre som han ville med en tafatt midtbane hos vertene, og viste seg også en del framover med Hamann som anker bak seg.  Ble litt mindre sentral i 2.omgang, men likevel Liverpools beste etter vår mening.

Didi Hamann 6 – Didi har sitt såkalte ”A game” når det virkelig betyr noe og motstanderen er god.  Slik var det ikke i dag og da er tyskeren straks mer slakk i sin markering.

Djibril Cissé 8 – Hvis du ikke våger vinner du ikke, og Djibril våger definitivt.  Liverpools farligste spiller, som scoret målene, og han skal belønnes for det.  Mange svake løsninger også, spesielt da han burde spilt til Fowler istedenfor grådig å skyte i nettveggen, men vi føler for å være snille med matchvinneren i dag.

Fernando Morientes 5 – Litt uheldig som ikke scoret i dag Nando, da et mål ble marginalt annullert for offside og et annet forsøk smalt i tverrliggeren.  Gjør en del fikse ting, men det er fortsatt for lite og alt for sjelden.

Robbie Fowler 6 – Scouseren spilte litt mer tilbaketrukket i dag, og gjorde en solid arbeidsinnsats også defensivt.  Ikke skarp nok til ofte å komme i farlige situasjoner foran mål, men hadde et pent fremspill til 2-0 scoringen.