Wigan - Liverpool

Lør 11.02.06 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 25.023 / Dommer: Rob Styles / JJB Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Etter fire ligakamper uten seier kom tre kjærkomne poeng i Wigan, da sesongens første scoring av Sami Hyypiä ga fortjent triumf.

Momo Sissoko

Robbie Fowler starter sin første kamp fra start etter sitt "comeback", og starter på topp sammen med Fernando Morientes.  Didi Hamann kommer inn på midtbanen og Steven Gerrard er med på høyrekanten.  John Arne Riise flyttes ned på backen igjen.

Hos et Wigan med få angripere starter visstnok med Andreas Johansson og Paul Scharner i angrepet.

1.omgang:

5.min:  Rolig start i Wigan, hvor hjemmelaget synes å starte veldig forsiktig med Johanssonog Scharner på topp.

6.min:  Fowler slår ut til Gerrard, og får nesten ballen i retur inne i feltet.  Halvhjertede rop på straffe da en forsvarer stopper innlegget.

12.min:  Liverpool legger opp til et flott angrep da Hamann spiller opp på Morientes, som slår direkte mot Fowler igjen.  Robbie er imidlertid ikke rask nok til å komme på ballen.

15.min: Bra pasningspill ender med at Morientes finner Fowler inne i feltet, men Liverpools nr. 11 får ikke ordentlig kraft på headingen fra ti meter.

22.min:  Wigan slår en sjelden ball inn i Liverpools straffefelt, men Dudek har ingen problemer med det høye overlegget.

23.min:  Gerrard og Fowler prøver en trekant inne i feltet til Wigan, men Robbie får ikke tak i returen da kapteinen trolig burde ha skutt selv.

25.min:  David Thompson må i boka mot sin gamle klubb, da han feller Steve Finnan.

27.min:  Ziegler prøver seg fra langt hold, men Dudek har kontroll på forsøket som går en meter utenfor.

28.min:  Nok en tidligere rød må i boka da Stephane Henchoz er alt for sen mot Morientes.  Nando må ha behandling.

30.min:  0-1 - Wigan greier ikke å få klarert sikkelig etter at Gerrard slår frispark etter fellingen av Morientes.  Ballen blir polet inn i feltet igjen fra Jamie Carragher, og Sami Hyypiä drar til på halv volley fra omlag straffemerket.  Keeper får en touch men kan ikke forhindre at finnen scorer sitt første mål for sesongen.

45.min:  Et glimrende overlegg fra Fowler finner Morientes på løp, men keeper er både god og heldig da han stopper volleyen fra spanjolen.  Kjempesjanse til å øke til 2-0.

Liverpool har mye spilleforståelse i sitt lag, ikke minst på topp med Fowler og Morientes.  Angriperne mangler imidlertid fart og utgjør liten trussel i bakrommet.  En løs og vanskelig gressmatte hjelper heller ikke de rødes pasningspill.  Resultatet har blitt at bortelaget har dominert banespillet, kontrollert kampen som Rafa ville ha sagt, men sliter med å komme til klare sjanser.  Et nydelig overlegg fra Robbie rett før pause burde imidlertid ha gitt angrepsduoen en scoring, men Nando greide ikke å nette.  I andre enden har Liverpools beste forsvarsfirer, statistisk sett, hatt få eller ingen problemer med et hjemmelag som har lite punch framover med mange angrepspillere ute.

2.omgang:

46.min:  Røde fans blir litt skremt da Scharner header videre et skudd som går via et forsvarsbein, men Dudek redder glimrende og østerrikeren var uansett offside.

Wigan har åpnet langt friskere etter pause.

48.min:  Jackson slår hardt inn fra Wigans høyreside, og Johansson kommer mellom midtstopperne til Liverpool.  Ny god redning av Dudek gir resultatløs corner.

49.min: Kewell sklir da han skal avslutte like innenfor hjørnet av 16-meteren.  Langt høyre tempo i 2.omgang.

53.min:  Nydelig kombinasjon mellom Morientes, Fowler og Gerrard, men Pollitt redder skuddet fra Steve G fra like innenfor straffefeltet litt skrått ut til venstre.

56.min:  Hyypiä setter nesten ballen i eget nett da han sklir på et flatt overlegg, men Jerzy reagerer raskt og redder nede ved første stolpe.

63.min:  Wigan biter seg fast etter en corner og De Zeeuw vinner en hodeduell, men sender ballen en meter utenfor stolpen med pannebrasken.

65.min:  Teale løper fra Riise ute på kanten, og Carra må vinne en hodeduell nære mål.

66.min:  De Zeeuw vinner igjen på hodet fra corner, men ballen går like over.

66.min:  Jan Kromkamp inn for Fowler.  Nederlenderen inn på høyresiden, mens Gerrard legger seg bak Morientes.

70.min:  Lille Davie Thompson header langt utenfor.

71.min:  Rent spissbytte da Cissé kommer inn for Morientes.

Rafa skaper jubel på tribunen da han demper nydelig en ball som går ut til innkast!

75.min: Paul Scharner er nede noen sekunder etter en duell med Sami Hyypiä.

79.min:  Gerrard slår corner og finner hodet til Hyypiä.  Sami får ikke skikkelig dreis på headingen og keeper kan redde foran føttene til Alonso inne på streken.

84.min:  Hjemmelaget bytter inn Baines for Johansson.

87.min:  Gerrard spiller fram Cissé ute mot høyre, men spissen får ikke skikkelig kraft i markkryperen som blir reddet greit av Pollitt.

25.023 tilskuere, som betyr fullt hus og ny stadionrekord.

Tre minutter er lagt til.

Wigan ga Liverpool kamp i 2.omgang, spesielt den første halvtimen etter pause.  Et mye mer aggressivt hjemmelaget fikk ballen mer inn i feltet foran Jerzy Dudek og hurtige Teale ga John Arne Riise en travel ettermiddag på venstrebacken.  Mot slutten gikk lufta noe ut av hjemmeballongen og det var kanskje noe skuffende at Liverpool ikke greide å utnytte bedre den større plassen som man fikk framover i den siste fasen av kampen.  Overtaket i de første 45 minuttene ga fortjent seier, og Rafa Benitez og hans gutter vil uansett glede seg over tre poeng etter en vanskelig periode i ligaen.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 8 – Etter en rolig 1.omgang måtte han er i aksjon etter pause.  Rettet opp inntrykket fra Charlton ved å gjøre et par gode og viktige redninger i 2.omgang, og var offensiv og trygg på JJB Stadium.  Vi syntes han fortjente tittelen Liverpools beste.

Steve Finnan 7  – Viste nok en gang at han er i bra form.  Hadde få problemer defensivt og er flink til å delta i spillet fremover på banen.

Jamie Carragher 7 – Skjøt fram brystkassa da det behøvdes i begynnelsen av 2.omgang.  Vant mange viktige dueller da vertene begynte å sende baller inn i feltet, selv om han var litt ”på tur” i et par luftkamper.

Sami Hyypiä 7 – Hadde flere dueller med De Zeeuw og hadde minst like mye hell i straffefeltet til Wigan.  Litt overraskende kom hans første mål i 2005/06 da han var mest våken på et fremspill langs bakken.

John Arne Riise 6  - Fikk en tøff jobb med den hurtige Teale, men totalt syntes vi han greide seg brukbart selv om han aldri fikk særlig mulighet til å bli med særlig offensivt.

Steven Gerrard 7 – Hadde ikke helt turboen på og en lurte på om han fortsatt var noe preget av kneskaden.  Bedre etter pause og involvert i mye av Liverpools angrepspill.

Dietmar Hamann  7 – Solid i ankerrollen, ikke minst før pause da han fikk mer tid på seg sentralt på midtbanen.  Bidrar til verdifull støtte for midtforsvaret og god balanse i laget.

Xabi Alonso 6 – Nok en kamp hvor Xabi puster og peser men ikke får pasningspillet sitt til å gli.  Virker sliten.

Harry Kewell 6 – Er flink til å holde på ballen og gjør en del kreativt, men ble også en del borte i perioder i dag.

Fernando Morientes 6 –Spanjolen viste glimt av hvor bra han kan være i kombinasjonspillet, men truer fortsatt for lite foran motstanderens mål.  Kom til en stor sjanse, som han brente.

Robbie Fowler 7 – Det gjenstår å se om Robbie greier å få tilbake snerten i steget som gjør at han kommer til nok målsjanser.  Intelligente løp, en del fine touch og en supert overlegg til sjansen for Morientes vil imidlertid ha gitt en lovende forsmak for supportere sultne på suksess for den hjemvendte Gud.