Wigan - Liverpool

Lør 02.12.06 kl 16.00 (Premier League) - C+ Sport 2/Art Sport 4 / Tilskuere: 22 089 / Dommer: Mike Riley / JJB Stadium / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Arild Skjæveland (spillerbørs)

Liverpool tok i dag sin første borteseier i Premier League - og på hvilken måte! Men resultatet lyver litt, for forsvarspillet var ikke bare patent.

Bellamy (74)

Turen til Wigan og JJB Stadium betyr gjensyn med Emile Heskey og Chris Kirkland.

For Liverpool må skadde Mohamed Sissoko, Mark Gonzalez, Fabio Aurelio, Peter Crouch, Harry Kewell og Stephen Warnock stå over.

Peter Crouch måtte kaste inn håndkleet på grunn av problemer med ryggen.

2. MIN.: Mange hodedueller på midtbanen i åpningsminuttene.

3. MIN.: Craig Bellamy får tatt ned et John Arne Riise-framspill i bakrom, men den walisiske spissen klarer ikke å slå et farlig nok innlegg og Wigan får banket ballen unna.

5. MIN.: Bellamy er stadig ivrig på å stikke i bakrommet, men som regel har framspillene blitt for upresise.

6. MIN.: Igjen er den aggressive spissen på jakt bak Wigans backrekke, men denne gangen blir han avblåst for offside.

0-1 - 9. MIN.: Craig Bellamy spilles igjen gjennom av Riise, via hodet til en motspiller. Alene med keeper gjør angriperen ingen feil, men setter i stedet ballen kaldt opp i høyre hjørne.

10. MIN.: Liverpool-fansen dominerer fullstendig på JJB Stadium i øyeblikket.

12. MIN.: De røde har roet kampbildet helt ned etter scoringen, Wigan har foreløpig ikke virket farlige.

13. MIN: Emmerson Boyce, for å holde en offsideplassert Bellamy i trøya.

15. MIN.: Steven Gerrard er nær ved å komme seg fri i Wigan-feltet, men mister balansen idet han skal spille fra seg ballen.

16. MIN.: Emile Heskey, for å gå for hardt til verks mot Steven Gerrard inne i Liverpools sekstenmeter.

21. MIN.: Henri Camara får avsluttet - fire-fem meter til høyre for mål - etter at Wigan har spilt seg fri via Liverpools høyre forsvarsside.

23. MIN.: Xabi Alonso for en svært sein takling av Kevin Kilbane, ikke langt fra sekstenmeteren.

23. MIN.: Taklingen sørger for et frispark i farlig posisjon, men situasjonen ender med at Wigan avslutter i en Liverpool-spiller.

0-2 - 25. MIN.: Igjen løper Bellamy seg fri i bakrom etter et fikst gjennomspill fra Steven Gerrard. En tydelig tent Bellamy setter ballen enkelt i mål.

28. MIN.: Bellamy blåses av for en hårfin offside.

31. MIN.: Wigan får to store sjanser til å score etter et innlegg fra høyre. Jose Reina redder først en hard heading fra Paul Scharner, før en lagkamerat blåser ballen over mål fra to-tre meters hold. I dette tilfellet er bortelaget heldige.

34. MIN.: Nok en gang får Wigan to enorme sjanser på rappen: Først Emile Heskey, etter at backrekka feilberegner et gjennomspill. Bare en flott utrustning av Jose Reina hindrer mål. Men igjen er en Wigan-spiller først på returen, og skuddet stryker venstre kryss.

35. MIN.: Etter en flott første halvtime, har Liverpool latt Wigan vise tenner de siste fem minuttene. Det kunne fort ha resultert i at Wigan fikk utlikne.

36. MIN.: Nok en gang tillater Liverpool-forsvarerne at Wigan får avslutte fra seksten meters hold. Til alt hell er ikke skuddet godt nok.

0-3 - 40. MIN: Steven Gerrard setter opp et angrep, før han på utrolig vis klarer å kontrollere pasningen han får tilbake. Deretter spiller han elegant fri Bellamy, som uegoistisk sentrer til Dirk Kuyt på blankt mål. Et briljant angrep, regissør Gerrard!

0-4 - 45. MIN.: Steven Gerrard slår et hardt innlegg etter en corner. Ballen treffer motspiller Lee McCulloch i kneet, før den går i mål bak Chris Kirkland.

PAUSERAPPORT:
Anført av en frisk Craig Bellamy gikk Liverpool rett i angrep fra start. Waliseren skapte stadig trøbbel med sin store fart, og det betalte seg i det 8. og 25. minutt. Begge ganger kom målene etter pasninger i bakrommet.
Fem minutter etter det andre målet, startet en dårlig Liverpool-periode da bare flaks og godt keeperspill hindret utlikning.
I stedet slo bortelaget til to ganger på tampen av omgangen. Først, i det 40. minutt, ble Dirk Kuyt spilt fri på blankt mål av Bellamy etter et fantastisk angrep regissert av Steven Gerrard. Fire minutter slo kapteinen et så hardt innlegg foran mål at Lee McCulloch ikke klarte annet enn å sette ballen i eget mål.
Dermed har dette utartet til en marerittomgang for både Emile Heskey og Chris Kirkland, mens Liverpool er på vei mot årets første borteseier i Premier League.

46. MIN.:
Kevin Kilbane går ut, inn kommer David Cotterill. Matt Jackson går også ut, inn kommer David Wright.

46. MIN.: Craig Bellamy viser at han har tenkt å fortsette som i første omgang, men ved første gjennomløpning blir han avblåst for offside.

49. MIN.: John Arne Riise skyter hardt og med skru fra nærmest død vinkel. Keeper har kontroll.

51. MIN.: Paul Scharner header ballen i mål etter et frispark, men dommeren har blåst for offside.

51. MIN.: Luis Garcia går ut, inn kommer Jermaine Pennant.

54. MIN.: Jermaine Pennant header på mål fra langt hold. Ufarlig.

58. MIN.: Kampbildet bærer i øyeblikket preg av at Liverpool ikke føler seg truet og at Wigan føler at de ikke er noen trussel. Med andre ord opplever vi mye balltrilling og lavt tempo.

61. MIN.: Sami Hyypiä går ut, inn kommer Gabriel Paletta. Argentineren får dermed registrert sin første Premier League-kamp.

65. MIN.: Craig Bellamy jobber knallhardt og er hele tida på jakt etter en mulighet til å fullføre sitt hat-trick. Akkurat i øyeblikket virker ikke lagkameratene overivrige etter å hjelpe ham - laget går på sparebluss.

67. MIN.: Bellamy leker med motstanderne sine, men kommer seg ikke i scoringsposisjon. Rett etterpå fyrer Steve Finnan av fra langt hold. Skuddet er hardt og godt, men går 30-40 centimeter over og utafor høyre kryss.

70. MIN.: "Skyyt! Skyyt!" ropes det fra The Travelling Kop hver gang en av de røde kommer nærmere mål enn 30 meter.

73. MIN.: Emile Heskey tar det ikke akkurat med ro mot sine gamle lagkamerater. Denne gangen er det Xabi Alonso som får unngjelde.

74. MIN.: Craig Bellamy får gult for en krangel med Leighton Baines langt unna ballen - unødvendig.

77. MIN.: Danny Guthrie skal inn.

79. MIN.: Steven Gerrard har ut, inn kommer Danny Guthrie. Sjøl Wigan-supporterne applauderer Liverpool-kapteinen.

80. MIN.: Emile Heskey får en  e n o r m  sjanse til å score fra kort hold. Den tidligere Liverpool-spissen kaster seg ned og skyter i høyre stolpe. Atter en gang kommer en Wigan-spiller først på returen, men han klarer ikke å stokke beina. Wigans tredje feite målsjanse.

84. MIN.: Liverpool-supporterne setter i gang You'll Never Walk Alone. Bortesupporterne overdøver hjemmefansen, slik de har gjort store deler av kampen.

88. MIN.: Craig Bellamy er frustrert - over offsideavblåsninger og dårlige ball-touch. Men egentlig burde han bare glede seg over en flott kamp.

89. MIN.: Nok en gang glipper det fullstendig i Liverpool-forsvaret, og i tillegg gjør Jamie Carragher seg skyldig i både hands og holdning i trøya inne i sekstenmeteren. Det hele ender med at Wigan misbruker nok en god skuddmulighet fra god posisjon, skuddet går over og til venstre for mål.

SLUTTRAPPORT
Etter en fantastisk første omgang var det liten tvil om at alle tre poengene skulle bli med hjem til Anfield. Flotte mål av Craig Bellamy (2) og Dirk Kuyt samt et sjølmål sørget for det. Særlig angrepet i forkant av 0-3-målet lover godt for det som skal skje i fortsettelsen. Kaptein Steven Gerrard regisserte en overgang som inneholdt alt en Liverpool-supporter kan ønske seg.
Det samme kan vi dessverre ikke si om det defensive i dag. Kanskje skyldes det at Rafael Benitez ikke har klart å få spillerne til å forstå hvordan de skal skifte fra angrep til forsvar i det ambisiøse omstillingssystemet. I alle fall skapte Wigan i alt fire svært feite sjanser, og bare flaks og godt keeperspill hindret at dette ble mer spennende enn det det faktisk ble.
Når det er sagt, markerer kampen alt i alt kraftig framgang på bortebane, og Liverpool ble i dag belønnet for det ved å ta sesongens første borteseier i Premier League.

SPILLERVURDERING

Jose Reina - 8 - Pepe fikk faktisk en del å gjøre i ettermiddag, og Wigan hadde noen store sjanser ved Scharner og Heskey. Pepe vartet opp med noen fine redninger og holdt buret reint.

Daniel Agger - 6 - Så ikke helt komfortabel ut i en trebackslinje og var tidvis litt på etterskudd og slet med Camara.

Sami Hyypiä - 5 - Litt det samme som Agger, og det er tydelig at finnen sliter med farten.

Jamie Carragher - 7 - Helt klart den beste av de tre bak og god i nærduellene.

Steve Finnan - 6 - En kamp på det jevne av iren. Nære på scoring (!) med sitt skuddforsøk i andre omgang.

John Arne Riise - 7 - God kamp av nordmannen, som var bra både bakover og fremover i dag.

Steven Gerrard - 8 - Veldig bra kamp av kapteinen i dag. Legger ned stort arbeid defensivt og er også veldig bra med offensivt. Liverpool blir helt klart mye farligere når kapteinen er med i angrep

Xabi Alonso - 6 - En kamp på det jevne av Alonso. Et par halvskumle balltap trekker ned.

Luis García - 6 - Fremgang fra forrige kamp, men forventer mer fra den lille spanjolen. Fin pasning til Gerrard angrepet som fører til 2-0.

Dirk Kuyt - 7 - Avslutter et glimrende angrep med mål i dag, og jobber og sliter hele kampen. Får ikke helt til alt han prøver, men jobber som en helt.

Craig Bellamy - 8 - Vi har Bellamy som Liverpools beste i dag. To flotte mål, og waliseren ligger hele tiden på offsidegrensen. God med ball og velger de rette løsningene når han ikke går rett på mål.

Jermaine Pennant - 5 - Svak i innhoppet sitt, både fremover og bakover, desverre...

Gabriel Paletta - Fikk en halvtime, og bemerket seg igrunn mest med veldig svakt pasningsspill.

Danny Guthrie - Ikke nok tid til å vise seg frem.