Chelsea - Liverpool

Ons 25.04.07 kl. 20.45 (Champions League, semifinale 1.kamp) - TV3/TV6/3+/Sky / Tilskuere: 39,483 / Dommer: Markus Merk (TYS) / Stamford Bridge / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillerbørs: Arild Skjæveland

Chelsea har en knapp ledelse å ta med seg til et fullsatt Anfield neste uke, etter en scoring av Joe Cole i 1.omgang.

ChelseaLiverpool
Mål
1-0 (1-0 til pause)
1-0: J. Cole '29
Lagoppstilling
Cech
Ferreira
Terry
Carvalho
A.Cole
J.Cole
(Wright-Phillips '85)
Makelele
Lampard
Mikel
Shevchenko
(Kalou '76)
Drogba
José Reina
Alvaro Arbeloa
Jamie Carragher
Daniel Agger
John Arne Riise
Steven Gerrard
Javier Mascherano
Xabi Alonso
(Jermaine Pennant '83)
Bolo Zenden
Dirk Kuyt
Craig Bellamy
(Peter Crouch '52)
Innbyttere
Cudicini
Boulahrouz
Geremi
Bridge
Diarra
Jerzy Dudek
Sami Hyypiä
Gabriel Paletta
Momo Sissoko
Mark Gonzalez
Gule kort
Mascherano

Et noe overraskende uttak av Rafael Benitez, delvis fordi Steve Finnan dessverre fortsatt er ute med en nakkeskade.  Hurtigheten til Craig Bellamy er valgt til fordel for hodestyrken til Peter Crouch.

1.omgang:

"Jeg tror Liverpool vil gå videre", sier Graeme Souness i studioet til Sky.  La oss håpe den gamle midtbanekjempen får rett.  Liverpools  supportere har fått den ene halve svingen under en av storskjermene på Stamford Bridge.

Et minutts stillhet for avdøde Alan Ball.

Kampen er i gang, Drogba og Joe Cole hos gjestene er de eneste som er et gult kort unna suspensjon av de som starter.

6.min:  En feilpasningen på midtbanen gjør at Drogba kan forsere mot Liverpools straffefelt, men forsvaret greier i felleskap å stoppe den store spissen.

8.min:   Drogba vinner en hodeduell på kanten av 16-meteren, Shevchenko gjør seg klar til å fyre løs etter en vending inne i feltet, men isteden er det Lampark som brenner til.  En lynhurtig reaksjonsredning fra Reina hindrer at det står 1-0.

16.min:  En forferdelig pasning fra John Arne Riise gir Didier Drogba rom, men fremspillet til angrepsmakker Shevchenko blir heldigvis alt for dårlig.

18.min:  Svære Drogba gir igjen midtforsvaret trøbbel, og Shevchenko sender ballen hardt foran mål da han får ballen ute til venstre, uten at noen får en touch på den.

20.min:  Gerrard vinner lett en duell med Ferreira, men Zenden skyter håpløst utenfor da han får sjansen fra 20 meter skrått fra venstre.

21.min:   Drogba får en stor sjanse, men greier ikke å få den avgjørende touchen rett foran Reina da Joe Cole slår et innlegg.

22.min:  Zenden legger inn fra venstre, men Kuyt greier ikke å få ordentlig kraft på headingen. 

23.min:   Frisparket fra Lampard er på vei utenfor, men en liten touch fra Riise gjør at den kommer skummelt nærme den bortre stolpen.

25.min:   Mikel får behandling for en smell.

29.min:  1-0 JOE COLE - Carvalho med en flott forsering starter angrepet, og Drogba blir for sterk og for lur i duellen med Daniel Agger.  Innlegget fra høyre når en Joe Cole som er kommet foran Arbeloa, og vingen sender ballen utagbart forbi Reina.

37.min:   Liverpools første sjanse da Gerrard starter på et overlegg fra Kuyt, men under press fra Ashley Cole kommer ikke scouseren nok over ballen og headingen havner høyt oppe på tribunen.

Pauserapport:
Dette har ikke blitt like tett og sjansefattig som man kanskje trodde på forhånd.  Et Liverpool under pari den første halvtimen hadde ballen en del, men ga den bort for ofte og Didier Drogba var hele tiden en trussel på topp for vertene.  Etter et par skumle øyeblikk foran Pepe Reina var det derfor fortjent at Chelsea kunne ta ledelsen, men da på en kontring.  Carvalho forserte fra egen 16-meter og Drogba og Cole gjorde resten.  De røde løftet seg noe etter kalddusjen og ble mer presise i sitt spill, men det ble med en brukbar sjanse for Gerrard.  De må løfte seg ytterligere i 2.omgang, mot et hjemmelag som nå har fått det som de vil.


2.omgang:

Liverpool angriper nå mot sine egne fans.

46.min:  Steven Gerrard prøver seg med en ytterside fra 20 meter, men ballen går et par meter over.

50.min:  John Arne Riise slår inn dypt fra venstre.  Kuyt får til en brukbar heading, men en halvmeter over.

Rafa gir Peter Crouch instrukser nede ved sidelinja.

52.min:   Crouch inn for Craig Bellamy.

53.min:   Lange Peter skaper umiddelbart trøbbel på en corner, og Gerrard får sjansen i returrommet.  Kapteinen treffer godt med keiva, men Cech redder glimrende nede ved stolperota.

55.min:  En kontring av Chelsea blir nesten farlig, etter at Liverpool har vært klart best i de ti første minuttene av 2.omgang.

58.min:  Zenden kommer helt fri ute på venstrekanten, men venter for lenge og får kun en corner som Carragher header utenfor.

Det har vært nokså flatt på Stamford Bridge de siste minuttene.

72.min:   Drogba ligger nede og holder seg til magen, men reprisene viser at afrikaneren overspiller grovt.

76.min:   Kalou inn for Shevchenko.

77.min:   Javier Mascherano er først mann i boka for en felling av Lampard bakfra.

78.min:  Frisparket header Drogba en meter utenfor, hardt presset av Carragher.

80.min:   Ut av det blå får Chelsea en stor sjanse, da Drogba header et langt oppspill ned i føttene til Frank Lampard.  Midtbanespilleren smeller til på direkten, men Reina er med på notene.

83.min:   Pennant inn for Alonso.

Jermaine Pennent går da ut på høyrekanten, mens Steven Gerrard flyttes inn i midten.

85.min:   Wright-Phillips inn for Joe Cole.

88.min:  Wright-Phillips prøver et skudd fra langt hold, men ballen går også langt over.

88.min:   Crouch holder seg til nesa, som han nylig har brukket, etter en duell med Drogba.

90+1.min:  Daniel Agger med et ambisiøst forsøk fra langt hold, men rett på Cech.

90+2.min:  Dragba header like utenfor etter en corner.

Sluttrapport:
Liverpool gjorde en bra 2.omgang, men man greide aldri å true Petr Cech slik Chelsea gjorde det i kampens første halvtime.  Det nærmeste var en volley fra Steven Gerrard som den tsjekkiske keeperen reddet ypperlig.  Det gnistret i det hele tatt ikke slik man kunne ha forventet i London, og hvor en "sen" takling fra Mascherano var det eneste som var i nærheten av å bli gult kort.  Hjemmelaget skapte flere av sine farligste sjanser på kontringer, eller lange oppspill mot Didier Drogba, og Liverpools midtforsvar hadde mye plunder med den store spissen.  Totalt sett var det en nokså laber og skuffende semifinale, men hvor Chelsea vil føle at de har fått det beste utgangspunktet foran returen.  Liverpool og The Kop vil imidlertid på langt nær ha gitt opp i hva som garantert vil bli et mer pulserende møte på Anfield.


SPILLERVURDERING

Pepe Reina - 7
Gjør et par kanonredninger, og gjør også en fin sweeperjobb når Chelsea prøver slå langt. Gjør en feil i feltet på en corner mot Drogba på overtid som heldigvis ikke straffer seg.

Alvaro Arbeloa - 4
Virker veldig nervøs i dag, og gjør forferdelig mange pasningsfeil. Slipper Joe Cole når han scorer seiersmålet. Spanjolen opphever også offsiden et par ganger, noe som med litt utur kunne endet katastrofalt. Lager også unormalt mange frispark i forhold til hva han har gjort i sine tidligere opptredner, og virker rett og slett ukomfortabel i dag.

Jamie Carragher - 6
Best av de 4 bak i dag. Rydder som vanlig opp i en del, men sliter sammen med Agger utrolig mot Didier Drogba og den store ivorianerens fysikk.

Daniel Agger - 5
Sliter fryktelig med banens gigant Didier Drogba i dag, og blir lurt bort på baklengsmålet. Har også et par halvstygge klareringsfeil, og er ikke helt på topp i dag.

John Arne Riise - 5
Spiller en kamp på det jevne defensivt, men er uvanlig lite med offentlig. Får trekk for at han et kvarter ut i kampen prøvte kopiere sin sørlandske kompis sin hodeløse pasning mot nettopp Chelsea tidligere i sesongen. Et forferdelig tilbakespill uten adresse som Drogba snappet opp, og vi må takke høyere makter for at Drogbas pasning inn mot medspiller som hadde hatt fri bane mot mål var ditto dårlig.

Steven Gerrard - 7
Jobber og står på, men får det ikke helt til. Blir godt passet på og pakket inn, og kommer aldri helt inn i kampen. Hadde Liverpools største sjanse da han dro til med en glimrende volley med venstreslegga i andre omgang. Dessverre har Chelsea en målvakt med navn Peter Cech.

Xabi Alonso - 8
Liverpools utvilsomt beste spiller på Stamford Bridge. Spiller en veldig god kamp fra sin dype midtbanerolle, og er den Liverpoolspilleren som får til det meste av det han prøver på i dag. Gir nesten aldri bort ballen, og er den Liverpool-spilleren som klarte treffe en motspiller med pasninger inne på Chelseas halvdel. Noe merkelig at han ble byttet ut ti minutter før slutt, men det er mulig at spanjolen var sliten.

Javier Mascherano - 7
Gjør en god jobb sentralt på midtbanen. Jobber og sliter, og gjør det meste riktig i dag. Har en horribel tversoverpasning som trekker noe ned, og heldigvis fikk ikke Drogba utnyttet sjansen når han snapper den opp. Pådrar seg et nødvendig fortjent gult kort når han drar ned Lampard, og forhindrer skummel kontring.

Bolo Zenden - 4
Mangelen på en god venstrekant i Liverpool er stor, og grunnen til at Rafa valgte Bolo foran Gonzalez var nok at Bolo er bedre defensivt. Dessverre er ikke nederlenderen god nok for Liverpool, og omtrent alt han gjør i dag blir feil. Har en fin runding av Ferreira, men han har dessverre ikke den farten han hadde fra glansdagene. En savner Harry Kewell på dager som denne.

Craig Bellamy - 5
Dette var dessverre ikke kampen for waliseren. Når Chelsea ligger så dypt får han ikke brukt farten, som er hans spisskompetanse, en eneste gang. De ballberøringene Craig kom til i sine drøye femti minutter på banen er heller ikke særlig å skryte av. Får pluss for jobbing.

Dirk Kuyt - 6
Litt typisk kveld for Dirk Kuyt. Jobber og sliter, og vil så gjerne - men får det ikke helt til. Gjør en fin prestasjon når han vinner ballen på venstrekanten og slår inn til Gerrard, men det var også det eneste spissen gjorde som var verdt å nevne offensivt.

Peter Crouch - 5
Klarte ikke sette sitt preg på kampen de 37 minuttene han fikk.

Jermaine Pennant var ganske frisk i de 7 minuttene han fikk.