FA Youth Cup: Liverpool - Man Utd

Man 16.04.07 kl 20.45 (FA Youth Cup, finale 1.kamp) - Sky Sports 2 / Tilskuere: 19.518 / Dommer: Mark Clattenburg / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Skuffende avslutning da Man Utd snudde kampen i 2.omgang ved hjelp av et selvmål og et straffespark. Retur på OT 26.04.

Evans

Vi kommer til å legge ut alt det vesentlige som skjer på Anfield, når Liverpools juniorlag skal prøve å forsvare fjorårets mesterskap med finalekamper mot erkerivalen fra Manchester.

Akademidirektør Steve Heighway mener at lagene er så jevnbyrdige som det er mulig å bli.  De har vært rivaler siden disse spillerne var 9-10 år gamle.

1.omgang:

Liverpool tapte myntkastet og angriper mot et godt besøkt The Kop før pause.

8.min:  Liverpool har hatt ballen mest, men United prøver seg på en rask kontring og den kvikke Brandy skyter fem meter utenfor.

Rafa Benitez og Pako Ayesteran sitter sporty antrukket fremst i direktørboksen.

16.min:  1-0 CRAIG LINDFIELD - Ray Putterill gjør Uniteds høyreback svimmel før han legger perfekt mot første stolpe hvor toppscorer Lindfield kommer først og header kontant i nettet.

Gerrard, Carragher, Reina og Alonso er også blant dem vi ser på tribunen.

26.min:  Anfield holder pusten et par sekunder da Stephen Darby header tilbake mot og nesten forbi en Martin Hansen som har kommet langt ut i feltet, men det er liten fart på ballen og den danske keeperen får kontroll.

30.min:  Nok et godt innlegg fra venstrevingen Putterill, men Woodward når ikke helt fram med hodet inne i feltet.

33.min:  Først får Evans hos United gjestenes første sjanse da han får skutt fra 16-meter og Hansen gjør en bra redning, mens Barnett noen sekunder senere får en mulighet i motsatt straffefelt men får ikke noe klem på forsøket fra omlag straffemerket.

39.min:  En situasjon som minnet om målet, men denne gang er det venstrebacken Michael Burns som kommer fra på kanten.  Lindfield greier imidlertid ikke å komme først på innlegget denne gang og gjestenes forsvar får klarert.

42.min:  Hewson hos United prøver seg fra 20 meter, men skyter et par meter over og ikke særlig farlig.

45.min:  Nok et langt innlegg fra Putterill i retning av Lindfield, men keeper får ei hånd på ballen.

I omlag en halvtime hadde Liverpool ballen mye og med god kontroll, dog uten å skape mange sjanser.  Det siste kvarteret kom imidlertid United mer med i kampen og det ble åpnerer og det skjedde langt mer inne i straffefeltene.  Kombinasjonen Ray Putterill ute på venstrekanten og Craig Lindfield i midten har vært den desidert farligste og mest fremtredene før pause.  Jimmy Ryan har også vist seg fram en del sentralt på midten, mens det har vært litt skuffende at Liverpool ikke har fått mer ut av dødballene mot et nokså kortvokst gjestelag.  En fortjent ledelse etter 45 minutter, men anført av hurtige Febian Brandy rakk ungguttene fra Manchester også å få vist at de kan være farlige.

Jimmy Ryan prøver seg med et skudd.

2.omgang:
Den gamle kjempen Ronnie Whelan skrøt av spesielt Liverpool i pausen, og mente at de fortsatte tradisjonen med "pass and move" på en fin måte på Anfield.

50.min:   1-1 ROBBIE THRELLFALL (SELVMÅL) - Sjokk foran The Kop da en av Liverpools mest stødige spillere, Robbie Threlfall header et overlegg fra Uniteds venstreside kontant i egen nett da han skulle prøve å klarere til corner.

52.min:   Brandy hos Man U får gult kort.

56.min:  Welbeck hos gjestene skyter fra 25 meter og Hansen har visse problemer med å redde ballen som forandrer retning.

57.min:  Woodward og Linfield prøver å kombinere på topp, noe de ikke har fått gjort så mye tidligere, men ballen kommer bare nesten fram til sistnevnte.

62.min:  Liverpool skriker litt halvhjertet på straffe da Putterill skyter ballen opp i armen til en av Uniteds midtstoppere.

67.min:  Hardt skudd fra Jimmy Ryan som går like utenfor den nærmeste stolpen.

68.min:   Woodward ut, 16-årige Eccleston inn.

73.min:  Brandy glir forbi forsvarere inne i feltet, og en Jay Spearing som er for sent ute sender ham i bakken.  Straffe!

74.min:  1-2 SAM HEWSON  - Kapteinen til gjestene er sikker fra merket og setter ballen inn helt inne ved stolperota.

87.min:  Ray Putterill prøver å få til noe igjen ute på venstrekanten, og kommer seg fri, men overlegget blir for hardt.

88.min:   Venstrebacken hos United, Corrie Brandy, kommer i boka.

90.min:  Robbie Threlfall prøver å rette opp selvmålet, men får ikke noe dreis på skuddet fra 25 meter.

90.min:   Brandy ut og James inn for Man Utd.

90+2.min:  Threlfall igjen, nærmere denne gang, men foten han får på et hjørnespark sender ballen en meter over mål.

Et tilsynelatende unødvendig selvmål fra midtstopperen Robbie Threlfall syntes å slå lufta ut av ballongen til hjemmelaget.  Man glemte å spille sitt pasningspill og manglet den disiplinen som gjorde at man kontrollerte mye av 1.omgangen.  Samtidig ga det gjestene fra Manchester nye krefter og det var ikke ulogisk at man tok ledelsen på en korrekt idømt straffe.  Liverpool prøvde å reise seg det siste kvarteret, og innbytter Eccleson ga laget litt mer fart lengst fremme, men de greide aldri helt å tvinge inn utligningen.  Totalt sett kunne det fort ha blitt uavgjort og elevene til Heighway og Owens er ikke ute av dette.  I neste kamp vil også den kreative svensken Astrit Ajdarevic være tilbake fra suspensjon.  Hos Liverpool i dag synes vi Ray Putterill var lagets klart beste, mens Craig Lindfield også var farlig på topp.  Ryan og Barnett hadde i tillegg sine perioder på midten, men laget som helhet må løfte seg når man nå tar turen til Old Trafford om halvannen uke.  Snaut 20.000 hadde kommet til Anfield.