Fulham-Liverpool

Lør 05.05.07 kl16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 1 / Tilskuere: 24,554 / Dommer: Steve Bennett / Craven Cottage / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool tapte 1-0 med et tilnærmet B-lag på Craven Cottage i ettermiddag. Clint Dempsey scoret kampens eneste mål.

FulhamLiverpool
Mål
1-0 (0-0 til pause)
Dempsey '69
Lagoppstilling
Niemi
Rosenior
Christianval
Knight
Bocanegra
Davies
Brown
Diop
Radzinski
(Volz '90)
Montella
(Dempsey '53)
McBride
(Helguson '86)
Reina
Arbeloa
Hyypia
Paletta
Insua
(Finnan '75)
Pennant
(El Zhar '65)
Alonso
Sissoko
Gonzalez
(Kewell '77)
Fowler
Bellamy
Innbyttere
Lastuvka
Routledge
Padelli
Hobbs
Gule kort
Diop '52
Brown '76
Fowler '22
Arbeloa '45
Røde kort
Diop '90+3

Du kan motta scoringsvarsel på din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180.

Nå er det klart for Premier League igjen. Dette er sesongens nest siste ligakamp. Etter å ha tenkt Champions League en uke, skal det kjempes om ligapoeng igjen. Kampen går på Craven Cottage i London. Viktig kamp for begge lag. Liverpool, for å sikre tredjeplassen, Fulham for å unngå nedrykk.

Gabriel Paletta får altså fornyet tillit etter den forferdelige kampen borte mot Pompey sist. Pepe Reina står i mål, noe som er en klar forbedring fra Dudek som sto mot Pompey. Dudek sliter med en skade, og ble igjen på Merseyside - han har trolig spilt sin siste kamp for Liverpool. To rene vinger på hver sin kant i tillegg til to "rene spisser" vitner om et offensivt Liverpool-lag. Kanskje får vi se Harry Kewell igjen for første gang på ett år? Hyggelig å se australeren tilbake på benken.

1 MIN: Montella og Brown tar avspark, og vi er i gang på Craven Cottage.

5 MIN: Diop slår en feilpasning Pennant snapper opp. Han spiller videre til Bellamy som skyter kjapt. Niemi får slått til corner.

8 MIN: Fowler spiller gjennom til Bellamy, som kommer noe skrått. Han får avsluttet, men rett på Niemi. Brukbar sjanse.


 13 MIN: En voldsom takling fra Rosenior på Mark Gonzalez, og chileneren ligger nede og får behandling.

16 MIN: Pennant slår inn til Bellamy som får stå helt alene inne i 16. meteren. Waliseren tror han har litt bedre tid enn han har, og får ikke avsluttet før Diop får snappet han opp. Burde absolutt fått til en avslutning derfra.

 17 MIN: Reina stuper ut i feltet og får avverget ett innlegg foran McBride. Får amerikaneren over seg, og holder seg etterpå i skuldera. Absolutt en av spillerne en må unngå skader på før finalen i Aten!! 22 MIN: Dypt innlegg som Knight header inn foran mål, der varter Montella opp med et brassespark i stolpen! Like etter er Fowler sent ute mot Brown og feller han i farlig posisjon. Gult til Fowler.

24 MIN: Michael Brown, Premier Leagues desidert største gris de siste årene, skaller ned Xabi Alonso. Spanjolen ligger nede og blør fra nesa. Det er utrolig at Fulham-kapteinen slipper unna uten å bli utvist. Alonso så ut i situasjonen tidligere før ut til å slite med noe - og vi får håpe det ikke er noe alvorlig. Alonso har vært glimrende de første 25.

30 MIN: McBride header over på en corner. Lite å melde om de siste fem minuttene.

34 MIN: Fowler spiller gjennom Pennant nydelig med utsiden. Pennant gir videre til Bellamy, som med sine nye gule (!) sko skyter utenfor fra spiss vinkel.

44 MIN: Kjempemulighet for Liverpool! Pennant slår knallhardt inn. Innlegget er perfekt, og Fowler skal bare sette fram foten. Ballen teffer dessverre slik på foten at ballen går tilbake, og ikke inn i det tomme målet. Enorm mulighet, og der skal det definitivt stå 0-1.

45 MIN: Gult kort for Arbeloa når han holder Radzinski i det han blir lurt. Frispark i farlig posisjon for Fulham. Det siste som skjer i første omgang.

45 MIN: Davies skyter på frisparket fra skrå vinkel og Reina må bokse.

PAUSERAPPORT
Ingen velspilt omgang fra noen av lagene, der begge lag har hatt sine sjanser. En god gammel Robbie Fowler hadde utvilsomt satt sjansen sin like før pause, og også Bellamy kunne ha puttet et par. Fulhams beste sjanse er brassesparket til Montella. Den nykomponerte forsvarsrekka er litt shaky, og spesielt Insua har gitt bort et par unødvendige frispark, samt slått noen pasninger en ikke prøver seg på som forsvarer i Premier League. Xabi Alonso har vært vår desidert beste spiller, og når den elegante spanjolen blir utsatt for vold fra Michael Brown etter 25 minutter skal det selfølgelig være 11 mot 10. Slikt griseri må dommerne ta tak i.  Mark Gonzalez spiller nok en svak kamp på venstrekanten, og ballbehandlingen til chileneren er lite imponerende. Kanskje får vi se Kewell i andre? Hyypiä og Reina var også bra i de første 45.

45 MIN: Vi er i gang med andre omgang. Ingen bytter i pausen.

46 MIN: Sissoko fyrer løs fra Gerrard-hold, men ballen sklir litt av foten og går et par meter utenfor. Godt forsøk fra Momo!

50 MIN: Fowler spiller nok en gang Bellamy gjennom på kanten. Waliseren slår godt inn i boksen, men ingen er med...

52 MIN: Diop er sent ute med en takling på Sissoko og blir belønnet med gult kort.  53 MIN: Vincenzo Montella går ut, og blir erstattet av Clint Dempsey.

58 MIN: Papa Bouba Diop takler Alonso sent, og nærmer seg det røde nå...

62 MIN: Insua med et flott innlegg. Ballen sklir av hodet til Bellamy, og går til Pennant som prøver seg på skudd fra skrå vinkel. Skuddet blir blokkert av Christianval. På corneren etter kommer Bellamy til en avslutning fra skått hold som blir blokkert. 

65 MIN: Spillet bølger veldig nå. Nestensjanser i begge ender.

 66 MIN: Jermaine Pennant blir erstattet av Nabil El Zhar. Foreløpig ingen Kewell.

67 MIN: Sissoko får Dempsey over seg etter en duell og må ha behandling.

 69 MIN: Dempsey slår en fin stikker gjennom til Rosenior, da hele Liverpool tror de har sett en mann i offside. Rosenior kommer helt alene på kanten og kan enkelt slå inn mot innbytter Dempsey. Dempsey har en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. 75 MIN: Steve Finnan kommer inn og får spille det siste kvarteret på sin gamle hjemmebane. Han erstatter Insua, og Arbeloa går da over på venstreback. Finnan blir applaudert inn av Fulham-fansen.

76 MIN: Michael Brown får gult kort for en sen takling på Xabi Alonso. Han burde vært utvist for lengst...

 77 MIN: Harry Kewell gjør comeback! Erstatter en, for dagen, helt elendig Mark Gonzalez. Godt å se australeren tilbake på vingen!

80 MIN: Kewell skyter fra skrå vinkel. En meter utenfor, og det er ikke langt fra at Fowler rekker frem og får styrt ballen i mål.

84 MIN: Alonso slår et perfekt frispark fra skrått hold, og Paletta stusser ballen videre i mål. Dessverre er argentineren offside, og målet er annulert.

 86 MIN: Heidar Helguson erstatter Brian McBride.

 90 MIN: Radzinski blir erstattet av Moritz Volz.

 93 MIN: Papa Bouba Diop er nok en gang sent ute, og får sitt andre gule. Utvisningen er det siste som skjer i kampen.

SLUTTRAPPORT
Craven Cottage har vært en bane Liverpool har slitt å komme fra med poeng de siste årene, og når man så dagens lagoppstilling visste en at det ville bli vanskelig igjen. Kampen i dag viser at Rafa laget allerede konsentrerer seg om finalen om drøyt to uker, og at de nest-beste i Liverpool er noen nivåer under de beste. Det er klart og tydelig at Xabi Alonso og Pepe Reina, som var våre beste i dag, hører hjemme i et sterke lag. Samtidig spiller Sami Hyypiä en god kamp, og den rutinerte finnen viser at han nok kan bli i klubben i enda ett år i en backuprolle. Paletta var bedre enn han var mot Pompey, men det er bare ikke godt nok. Bellamy var frisk og rask i perioder, og burde nok satt vertfall en av sjansene sine. Insua virker litt usikker, og Arbeloa er ikke på det samme nivået han var i sine første kamper i den røde trøya. Det var trivlig å se Kewell tilbake igjen på banen, og australeren var ikke langt fra scoring i dag. Men alt i alt en svak kamp, der det skal sies at Fulham aldri var dominerende. Uavgjort hadde kanskje vært ett rettferdig resultat...

SPILLERBØRS:

JOSE REINA – 7

Måtte gripe inn ved et par anledninger i første omgang. Fikk seg en smekk i skulderen ved en inngripen i første omgang, men så ut som han ristet den av seg. Bra kamp av Pepe.

 

EMILIANO INSUA – 5

Urutinert, men gjør en bedre kamp denne gang enn forrige kamp. Er feilplassert ved et par anledninger og flere pasninger treffer motspillere og ikke medspillere, men han får et lite pluss for innsatsen.

 

SAMI HYYPIÄ – 7

Sto for rutinen i Liverpools forsvar. Gode inngripener i første omgang. Løp mye for urutinerte kolleger i forsvarsfireren. Får som resten av forsvarsfireren minus for målet til Fulham. Både Rosenior med innlegget og målscorer Dempsey fikk stå merkelig alene.

 

GABRIEL PALETTA – 6

Sterk på hodet, noe han også viste da han headet inn det som den røde delen av Craven Cottage trodde var en utlikning sju minutter før slutt.. Argentineren er i en læreprosess og lærer nok mye av sin finske kollega i midtforsvaret.

 

ALVARO ARBELOA – 4

Hvor er det blitt av spanjolens selvtillit? Han er rask, og det er bra, for han viste ved flere anledninger at han var feilplassert. Men de offensive løpene er det blitt færre av for spanjolen som begynte sin Liverpool-karriere så bra.

 

JERMAINE PENNANT – 5

Ikke Jermaine som vi kjenner ham dette. Han løper en del, men dette er ingen Pennant som kom med de initiativene og innleggene vi vet at han kan på vingen. Ved et par unntak nærmest usynlig.

 

MOMO SISSOKO – 6

Er formen i anmarsj for Momo? Han var bevegelig, taklingssterk og god på hodet. Tok mange av de tunge løpene og hindret mange gjennomspill fra Boba Papa Dioup og de andre på midten til Fulham. Kanskje er han klar til å ta opp kampen med Mascherano om en plass på laget mot Milan.

 

XABI ALONSO – 7

Liverpools beste. Svært bevegelig og spilte godt sammen med Sissoko. Baskeren blir bedre og bedre for hver kamp, noe som passer bra når det snart er Champions League-finale. Ikke langt unna en åtter.

 

MARK GONZALEZ – 3

En svært svak kamp av chileneren. Gonzalez har fart, men det hjelper så lite når han til de grader ikke er venn med ballen for tiden. Glem denne kampen raskest mulig, Mark. Ble byttet ut med Harry Kewell fjorten minutter før slutt. Et meget kjærkomment bytte.

 

ROBBIE FOWLER – 6

Robbie jobbet hardt bak Bellamy i dag, men lyktes selv med lite. Han hadde en kjempesjanse i første omgang. Robbie fikk ballen i beina, men fikk den ikke over streken. Har scoret hundrevis av slike mål tidligere, men Robbie anno 2007 er ikke som glansdagene på 90-tallet.

 

CRAIG BELLAMY – 6

Løp mye, men fikk ikke til det han er betalt for, nemlig å score mål. Han møter store og sterke Fulham-forsvarere, og dette var ikke Craigs kamp. Når det gjelder innsatsen er det sjelden noe å klage på for Bellamy og han hadde fortjent en scoring.

 

Nabil El Zhar fikk 25 minutter for Pennant, Steve Finnan 16 minutter for Insua og Harry Kewell 14 minutter for Gonzalez. Ingen av dem spilte nok til å få poeng. Kewell viste ved et par anledninger at han er i god form. Kaskje en joker i Aten?