Liverpool - Arsenal

Lør 31.03.07 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 43 958 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Hvilket comeback av Peter Crouch etter neseoperasjonen! En med scoring med høyre, en med hodet og en med venstre bidro til at Liverpool banket Arsenal 4-1.

Fabregas (50)

De røde spiller "bronsekamp" hjemme mot Arsenal, etter et to ukers opphold med landskamper.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du ønsker å motta scoringsvarsel fra kampen.

Peter Crouch er tilbake i startoppstillingen til Liverpool etter sin neseoperasjon. Ut fra spillermaterialet virker det som om den lange spissen er tiltenkt en rolle som ensom spiss i en 4-5-1 formasjon. Alternativet kan være at Gerrard blir et bindeledd mellom midtbanen og Crouch.

Spillere som Finnan, Riise, Sissoko og Bellamy virker å bli hvilt med tanke på kvartfinalen i Champions League borte mot PSV Eindhoven kommende tirsdag.

Ut fra oppvarmingen ser det ut som om Paco Ayesteran driller 4-4-1-1, og at Gerrard dermed får en rolle som hengende spiss.

Et lite poeng foran dagens kamp er det at av spillerne i startoppstillingen så er det faktisk kun Carragher og Gerrard som Benitez ikke har kjøpt selv.

1.min:
Arsenal i gult tar avspark mot The Kop på et solfylt Anfield. Liverpool vinner ballen på midtbanen så å si umiddelbart, og en heltent Steven Gerrard brenner av et skudd fra distanse som ender høyt oppe på tribunen.

4.min:  1-0 Crouch. Liverpool har åpnet kampen meget friskt, og bygger opp et supert angrep i regi av Pennant og Arbeloa ute på høyresiden. Sistnevnte går inn langs dødlinja og legger perfekt inn til Crouch. Den lange spissen klarer å komme foran sin oppasser og setter ballen kontant i mål fra kort hold ved første stolpe. Pennant hadde et meget fikst hælspark til Arbeloa i oppbygningen til scoringen.

16.min:
Arsenal har kommet mer med i kampen etter hvert, men etter 16.minutter skaper Liverpool nok et bra angrep i regi av Gerrard og Pennant. Sistnevntes innlegg går imidlertid over alle, og Arsenal kontrer. Agger tabber seg ut i en duell med Baptista, men heldigvis får Carragher ryddet unna til corner i siste øyeblikk. På corneren header Adebayor like over Liverpools mål.

21.min:  Diaby får gult kort etter å ha taklet Gerrard stygt bakfra et stykke utenfor hjørnet av 16-meteren. På det påfølgende frisparket kommer først Gerrard til en avslutning, før Crouch prøver seg på et brassespark som går i armene på Lehmann.

25.min:  Gonzalez vinner en løpsduell ute på venstresiden, og legger et perfekt innlegg i retning Crouch. Gallas når imidlertid ballen først, og er uhyre nær å score selvmål. Den påfølgende corneren header Jamie Carragher ukonsentrert over fra god posisjon.

27.min: Liverpool kontrer, og Crouch vender av sin mann og avanserer inn i feltet. Han avslutter med et skudd utenfor fra skrått hold, når han kanskje burde valgt å legge inn til en bedre plassert Gerrard i stedet.

32.min:  Arbeloa feiler på tur fremover, og Adebayor erobrer ballen. Heldigvis sleiver Baptista hans perfekte innlegg langt utenfor fra god posisjon 16 meter fra mål.

35.min:  2-0 Crouch. Aurelio legger et fantastisk bra innlegg fra venstre, og Crouch rager høyest i feltet i duell med Diaby og header ballen kontant i krysset bak Lehmann. Praktfull scoring.

42.min:
Adebayor må ha behandling etter å ha fått en smell i hodet i en duell med Carragher inne i feltet, men intet ureglementert skjedde. Arbeloa blottla seg ute på siden, og Arsenal fikk lagt et farlig innlegg, men Liverpool fikk ryddet unna i situasjonen der Arsenal-spissen gikk i bakken.

45.min:  Ett minutt lagt til i første omgang, men dommer Bennett lar spillet fortsette i to minutter og på den tiden skaper Arsenal en farlighet på frispark som de røde med nød og neppe får klarert. På vei inn i garderoben klarer Lehmann å snakke på seg gult kort.

Pause

Pauserapport
Det har vært en meget underholdende og frisk førsteomgang på Anfield, hvor hjemmelaget har vært både effektive og gode. De røde har bygd opp flere gode angrep, og har gjort to fantastiske mål. Ved den første scoringen var det forspillet som tok pusten fra en. Pennant briljerte med et fantastisk hælspark som frispilte Arbeloa helt. Spanjolen serverte ballen til Crouch, og spissen var flink som kom seg foran sin oppasser og satte ballen kontant i mål inne ved stolperota. Ved den andre scoringen var det Aurelio som utmerket seg med et meget godt innlegg, og Crouch raget som et fyrtårn i lufta og headet ballen kontant i hjørnet bak Lehmann. Arsenal har ikke vært ufarlige, og rufsete forsvarsspill av Agger og Arbeloa ga bortelaget brukbare scoringssjanser. Men heldigvis har ikke avslutningene til gjestene vært like gode som de Crouch har vartet opp med.

46.min:
Liverpool tar avspark mot The Kop, og går rett i angrep. Crouch får imidlertid ballen for langt foran seg, etter forarbeid fra Gonzalez.

50.min:  Fabregas får gult kort etter at han går inn med knottene først i ankelhøyde på Alonso.

54.min:   To store sjanser på et minutt. Først er det hjemmelaget som kontrer ved Aurelo og Gonzalez. Chileneren legger perfekt inn til en umarkert Gerrard inne i feltet. Kapteinen avslutter imidlertid svakt rett på Lehmann. Arsenal går rett i angrep og Adebayor er uhyre nær utligning når han skyter hardt i stolpen bak Reina.

54.min:  Alonso pådrar seg gult kort etter en felling av Fabregas.

56.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Benitez velger å hvile Gerrard med tanke på Champions League-kampen på tirsdag, og setter innpå en ren spiss i Dirk Kuyt i stedet.

56.min:  Lehmann er uhyre nære ved å gjøre en generaltabbe som ville ha forært Liverpool scoring, men får sparket ballen unna før den ruller over streken.

59.min:  Arsenal-forsvaret gjør en generaltabbe, og Crouch kommer alene med Lehmann, men blir såpass forstyrret at han ikke får avsluttet skikkelig. Like etterpå får Gonzalez en arm i ansiktet, og er nede for telling noen sekunder.

60.min:  3-0 Agger. Aurelio legger et perfekt frispark inn i feltet, og der dukker Agger opp og stusser ballen i lengste hjørnet. Ny vakker scoring.

61.min: Like etterpå er Liverpool på farten på ny, men Crouch får ikke trøkk på headingen på Gonzalez sitt gode innlegg.

63.min: Arsenal får et par halvsjanser etter cornersituasjoner.

63.min:  Jose Reina gjør en fenomenal reaksjonsredning på en meget god og velplassert heading fra Adebayor fra kort hold. Arsenal var her meget nær redusering, når Reina slår ballen i stolpen.

65.min:  Arsenal gjør et dobbeltbytte. Inn kommer Ljungberg og Rosicky. Ut går Baptista og Diaby.

69.min:  Liverpool gjør et bytte. Gonzalez går ut, og Zenden kommer inn.

73.min:  3-1 Gallas. Arsenal reduserer på en cornersituasjon. Ingen følger Toure på fremste stolpe. Han stusser corneren inn i feltet, og der dukker Gallas opp og dytter ballen over streken etter at Reina har fått en hånd på lærkula.

81.min:  4-1 Crouch. Pennant finner Crouch inne i feltet med et innlegg. Spissen drar elegant av Toure, og dundrer ballen i nettmaskene med venstrefoten.Hat-trick!

82.min:  Liverpool tar ut Mascherano, og setter inn Riise. Dermed får sunnmøringen sin ligakamp nr. 200 for Liverpool.

82.min:  Eboue går ut for Arsenal, og Hoyte kommer inn.

90.min:  Kuyt spiller elegant frem en aktiv Aurelio. Brasilianeren fyrer av fra skrått hold, og Lehmann får noen fingre på ballen og styrer den utenfor stolpen. Liverpool blir snytt for corneren. Tre minutter er lagt til i andre omgang.

Slutt

Sluttrapport
Peter Crouch kommer til å stjele overskriftene etter at Liverpool nedsablet Arsenal 4-1 på Anfield. Den lange spissen gjorde hat-trick ved å gjøre ett mål med høyre, ett med hodet og ett med venstre. Daniel Agger besørget den fjerde Liverpool-scoringen med en vakker stuss. Etter en meget god førsteomgang gikk de røde offensivt til verks også etter pause, og skapte flere sjanser før Agger gjorde 3-0. Arsenal hadde også sine muligheter i denne perioden. Blant annet hadde de to forsøk i stolpen. Liverpool så ut til å miste grepet om kampen da Gallas reduserte, men klarte etter hvert å ri av stormen og slå tilbake. Da Crouch gjorde 4-1 var det definitivt sluttkjørt. Dermed sikret Liverpool seg tre meget viktige poeng i kampen om tredjeplassen i Premier League. Crouch sitt hat-trick i dag var for øvrig det første av en Liverpool-spiller siden Steven Gerrard gjorde tre mål mot TNS på Anfield 13.juli 2005.

Reina - 7
Glipper ballen litt klønete to ganger i løpet av kampen, men det straffet seg heldigvis ikke. Hadde en direkte fantastisk redning etter en god Adebayor-heading.

Arbeloa - 7
Imponerende kamp av spanjolen. Er ikke redd for å holde på ballen, og flink til å bli med fremover. Gjør en feil som gjør at Baptista kommer til farlig skuddmulighet.

Carragher - 8
Scouseren er helt klart i form, og spiller en ny god kamp i Liverpools midtforsvar i dag. Trygg og god, og er også reddende engel på stillingen 1-0 når han får blokkert for Baptista etter at Agger har blitt lurt bort.

Agger - 7
Noe shaky i dag, og sliter tidvis. Gjør en feil som fort kunne resultert i baklengs et kvarter ut i førsteomgang, men ble reddet av Carra. Får pluss for scoringen.

Aurelio - 8
Brasilianerens beste kamp i rødt sålangt? To målgivende, fin jobb defensivt og bra med offensivt. Rett og slett en god kamp av venstrebacken, og fortsetter han slik kan han gjerne beholde venstrebacksplassen foran John Arne Riise.

Pennant - 7
Litt varierende av Jermaine også i dag. Gjør noe glimrende i det ene øyeblikket og følger gjerne opp med en uforståelig feil i neste. Men Pennant var stort sett bra i dag, og forarbeidet til 1-0 scoringen var klasse.

Alonso - 8
Xabi Alonso spiller en stor kamp sentralt på midtbanen i dag. Strør rundt seg med krempasninger og er rett og slett bare en fantastisk fotballspiller.

Mascherano - 8
Javier Mascherano gjør sin beste kamp sålangt i den røde trøya. Jobber som en maur på midten og har mange ballvinninger. Er også flink med ballen og en god pasningsspiller. Den ene ballen han slo mot Pennant er et mesterstykke. Ytterside og underskru som demper seg selv rett foran Pennant - vakkert!

Gonzalez - 5
Liverpools svakeste spiller også i dag, og skuffer nok en gang. Svak med ballen og får ikke utnytte av farten han besitter. Noe friskere i andre omgang enn i første.

Gerrard - 7
Spiller i underkant av en time, og ser ut til å trives i rollen like bak spissen. Kommer til et par skudd, men ingen gode nok til å true Lehmanns mål.

Crouch - 9
En stor kamp av Peter i dag. Klarer å holde på ballen, kommer seg i farlige posisjoner og jobber godt. Scorer hattrick i dag - med avslutninger med høyrefoten, hodet og venstrefoten. Alle tre var glimrende scoringer, og vi får håpe Crouchy fortsetter slik som dette.

Kuyt - 6
Kommer inn for Gerrard etter 56 minutter, og jobber og sliter godt i halvtimen han får.

Zenden og Riise med for lite spilletid til å bli vurdert.