Liverpool - Arsenal

Lør 06.01.07 kl 18.15 (FA-cup, 3.runde) - TV3/VS1/3+/BBC1 / Tilskuere: 43 619 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tore Hansen

Stygge forsvarsfeil sendte regjerende mester Liverpool rett ut av FA cupen.

LiverpoolArsenal
Mål
1-3 (0-2 til pause)
Kuyt '71Rosicky '37
Rosicky '45
Henry '84
Lagoppstilling
Dudek
Finnan
Carragher
Agger
Riise
(Aurelio '60)
Pennant
Alonso
Gerrard
Luis García
Crouch
Kuyt
Almunia
Eboue
(Hoyte '67)
Senderos
Touré
Clichy
Rosicky
Flamini
Gilberto
Hleb
van Persie
(Baptista '71)
Henry
(Walcott '88)
Innbyttere
Reina
Hyypiä
Gonzalez
Bellamy
Poom
Djourou
Gule kort
Alonso '24Senderos '30
Clichy '33
Eboue '65

Gigantoppgjør allerede i FA-cupens 3.runde. Tittelforsvarer Liverpool skal ut mot en annen av favorittene i turneringen, Arsenal.

Chris Bascombe i Liverpool Echo tippet i dagens Football Echo at de røde kommer til å stille med følgende lag: Reina; Finnan, Agger, Carragher, Riise; Pennant, Alonso, Gerrard, Garcia; Bellamy, Kuyt. Så får vi da se om "magefølelsen" til journalisten som følger Liverpool FC tettest av alle stemmer.

Bascombe bommet altså på to spillere da han satt opp laget han trodde skulle starte i storkampen mot Arsenal. Det blir et overraskende gjensyn med Dudek i buret, mens Peter Crouch får fornyet tillit fra start på topp i lag med Dirk Kuyt. En meget offensiv lagoppstilling fra Rafael Benitez, med García og Pennant på hver sin ving og Alonso og Gerrard sentralt. Backfireren kan man vel si var som forventet.

For Arsenals del er den spanske målvakten Almunia noe overraskende foretrukket fremfor Jens Lehmann, mens Eboue er tilbake på høyreback. Arsenal starter med formspiller Robin van Persie og Thierry Henry på topp...

SJEKK MÅLENE FRA YOUTUBE


Det blir vist frem en mosaikk på The Kop med "TRUTH" i anledning dagens Hillsborough-markering. Det RTK-flagday og "six minutes for the 96"-markering, så "for the 96 Justice" runger over Anfield nå.

1 MIN: Gerrard og Kuyt tar avspark og angriper mot Anfield Road End i første omgang. "for the 96 Justice" blir sunget med et voldsomt trykk.

8 MIN: Rolig start på kampen. Liverpool med et lite overtak men ingen sjanser sålangt.

11 MIN: Gerrard bryter og skyter fra langt hold. Skuddet går et stykke til side for mål.

19 MIN: Flott pasning fra Henry gjennom til Rosicky. Dudek er heldigvis tidlig ute før Rosicky når ballen.

23 MIN: Riise slår inn på direkten og ballen går via to Arsenal-forsvarere til García som desverre eruvenn med ballen.

 24 MIN: Alonso får gult kor for filming når han prøver vippe ballen med seg over Gilberto og går i bakken. Det er utvilsomt kontakt.

27 MIN: Carragher spiller opp til Crouch som har mye rom. Han tar ned ballen på brystet og kliner til på hel volley. Ballen går langt over.

 30 MIN: Kampens andre gule kort kommer da Senderos sparker ned Crouch bakfra. Klønete av sveitseren.

 33 MIN: Clichy er sent ute på Carragher og blir belønnet med gult kort.

35 MIN: Liverpool prøver en fancy cornervarient med en lang ball ut mot Alonso som står på 20 meter. Alonsos skudd på direkte volley går like utenfor.

 37 MIN: 0-1 Hleb og Rosicky spiller seg i mellom etter at Riise har mistet ballen. Rosicky får stå helt alene på 17 meter og fyrer i vei et skudd. Det er ikke spesielt hardt, og ganske midt i mål - men er nok til å gi Arsenal ledelsen. 

45 MIN: Håpløst forsvarsspill da Rosicky får skyte fra 18 meter. Han setter ballen til høyre for Dudek og det står 0-2...

PAUSERAPPORT
En jevnspilt og sjansefattig førsteomgang der Arsenal har gjort mål de to gangene de har vært i nærheten av Dudeks mål. Begge målene burde utvilsomt vært avverget, og vi tør komme med påstanden om at Pepe Reina nok kunne tatt dem begge. Men det blir feil å legge hele skylden på Dudek, for Rosicky skulle aldri ha fått komme til skudd i det hele. Tafatt og elendig forsvarsspill. John Arne Riise har en dårlig dag på jobben, og må ta på seg størstedelen av skylden for det første målet. Først mister han håpløst ballen, så er han på etterskudd på vei hjem, før han blir utspilt av en vegg og null press. Det er tydlig at rødtoppen er ute av form, men alternativene bak ham er få. Angående straffesituasjonen bør Steve Bennett lære seg at det finnes mye mellom filming og straffe... Liverpool har vært tamme fremover, og det skulle forundre om ikke Craig Bellamy varmer godt opp i pausen for å erstatte Peter Crouch i andre omgang.

45 MIN: Andre omgang er i gang, og nå angriper Liverpool mot The Kop.

46 MIN: Luis García vinner ballen inne i 16. meteren, men skuddforsøket blir blokkert.

48 MIN: Pennant med et glimrende innlegg mot Kuyt, men ballen sklir dessverre av panna på nederlenderen. Bra Liverpool-trøkk i begynnelsen av denne andreomgangen.

50 MIN: Pennant med nok et glimrende innlegg. Det går helt gjennom til Crouch som demper ballen på brystet og prøver seg på halv volley. Skuddforsøket er ikke godt nok til å sette Almunia på prøve.

57 MIN: Arsenal kontrer med van Persie. Nederlenderen skyter mot nærmeste stolpe, og Dudek får gitt til corner.

 60 MIN: Fabio Aurelio kommer inn for en svak John Arne Riise. Det skulle overraske om ikke Bellamy også snart kommer inn.

 65 MIN: Eboue får gult kort for å sparke Garcia ned bakfra. Liverpool får frispark i gunstig posisjon.

 67 MIN: Justin Hoyte kommer inn for Eboue.

 71 MIN: Pennant tar corner for Liverpool. Crouch header, og Kuyt som står foran Almunia header ballen videre i mål! 1-2!

 71 MIN: Julio Baptista kommer inn for Robin van Persie.

73 MIN: Gerrard slår et dypt innlegg inn i feltet, Crouch lar den gå og Aurelio fyrer løs på hel volley. Bra trøkk i skuddet, men et stykke til side for Almunias mål.

78 MIN: Liverpool presser veldig på for øyeblikket.

 84 MIN: Henry 1-3... Arsenal med Henry kontrer, og Henry spiller en lang løpeball til seg selv. Carragher når den først, men faller klønete og Henry forserer mot mål. Avslutningen er forholdsvis svak og går under Jerzy Dudek. Nok en gang må man stille spørsmålstegn med keeperspillet til polakken...

 87 MIN: Theo Walcott kommer inn for Thierry Henry.

90 MIN: Senderos er veldig nære å sette ballen i mål. Det er lagt til 4 minutter og You'll never walk alone runger over Anfield.

92 MIN: Litt klabb og babb og Kuyt får fyrt i vei et skudd fra ca ti meter. Almunia redder uten større problemer.

SLUTTRAPPORT
Liverpool langt bedre med i andreomgang, da man til tider spilte småpent og presset voldsomt på for å ta igjen Arsenals tomålsledelse. Man kom ikke nærmere enn Kuyts redusering... Lufta gikk forståelig nok ut av hjemmelaget da Carragher falt mot den spilleren du helst ikke skal falle og gi ballen til i fotballeuropa, noe som førte til 1-3 for Arsenal, og regjerende mester Liverpool er ute allerede før FA cup-eventyret var startet. Man kan trøste seg med at Liverpool nok var det beste laget og hadde mesteparten av banespillet, men Arsenal var dødelig effektive og tre sjanser var nok for London-laget til å score tre mål. Man kan ikke unngå å sette spørsmålstegn med Jerzy Dudek i kveld. Vi vil komme med påstanden om at Jose Reina ville tatt dem alle.

SPILLERBØRS

Dudek (4)
Det vites fortsatt ikke hvorfor Reina ble satt på benken i dag. Det virket ikke som noe logisk valg før avspark. Etter kampslutt er den første reaksjonen at forsvaret kostet oss dyrt og at keeperen må ta mye av skylden. Mulig var ikke Reina 100 % - men det blir uansett et bytte som vil bli diskutert heftig. På det første målet blir han tatt i stå litt for langt ute, nummer to var heller ikke umulig for en keeper med rekkevidde. Det siste målet, og spikeren i kista, skulle blitt stoppet av forsvaret før Henry kom til avslutning. Skuddet var imidlertid ikke av det beste merket og polakken var på ballen og skulle definitivt ha stoppet det. Når det stilles spørsmål ved alle tre målene blir man også hardt straffet på børsen.

Finnan (6)
Backene hadde nok fått beskjed om å spille disiplinært i dag mot Arsenals raske angrepsrekke. Iren var derfor ikke fullt så synlig fremover på banen, men stødig defensiv.

Agger (5)
Dansken virker ikke å være i flytsonen for tiden. Gjør en del småfeil hele veien og er liksom ikke så herlig ”arrogant” og slepen i spillestilen som i sine beste stunder.

Carragher (6)
Blir lurt av Henry på det siste målet, og må ta sin del av ansvaret for et forsvarsspill som gjøre store og små feil hele veien. Til syvende og sist avgjorde det kampen i dag.

Riise (5)
Vi har sett nordmannen bedre enn det han har fått vist frem de siste ukene. Ikke patent på det første målet, og en av flere som gjorde feil da Rosicky straffet oss hardt. Byttet ut tidlig i andre omgang.

Pennant (6)
Spiller en kamp på det jevne mot sine tidligere lagkamerater. Flere gode innlegg som ikke blir tatt godt vare på inne i feltet. Likevel sitter man med en følelse av at midtbanen sliter litt med balansen når for eksempel han og Garcia bekler kantene.

Alonso (7)
Den jevneste spilleren vår i dag, og han vinner dermed tittelen vår bestemann i hard kamp med Kuyt. Blir snytt for et straffespark på stillingen 0-0, har godt overblikk og bra adresse på pasningene.

Gerrard (7)
Kapteinen leverer også en jevn kamp, uten å sprudle. Truet aldri forsvaret som vi vet han kan på sitt beste, men er en viktig mann med sin autoritet og rutine.

Garcia (5)
Totalt sett en skuffende kamp av spanjolen som får mye juling i dag. Klarer aldri å sette preg på kampen eller å lykkes med det han prøver seg på.

Crouch (6)
Spiller seg opp i andre omgang. Er mer borte i ballen innenfor 16-meteren. I første omgang ble han ofte liggende for dypt. Gjør en god jobb på målet – men skaper sjeldent panikk for The Gunners.

Kuyt (7)
Nederlenderen spiller en ny god kamp og scorer et nytt mål. Er bevegelig og jobber hardt gjennom hele kampen.

Aurelio (6)
Brassen kommer inn og gjør et positivt innhopp. Kommer gjennom et par ganger på kanten og skaper farligheter foran målet.