Liverpool - Arsenal

Tir 09.01.07 kl 20.45 (Carling Cup, kvartfinale) - SportN/VS1/Sky / Tilskuere: 42 614 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Arsenal knuste Liverpool i den utsatte kvartfinalen i Ligacupen på Anfield. Det er direkte flaut å slippe inn 6 mål på hjemmebane.

LiverpoolArsenal
Mål
3-6 (1-4 til pause)
Fowler '32
Gerrard '68
Hyypiä '81
Aliadiere '27
Baptista '40, '45, '60, '84
Song '45
Lagoppstilling
Dudek
Peltier
Hyypia
Paletta
Warnock
(Alonso '58)
Aurelio
Gerrard
Guthrie
Gonzalez
(Luis Garcia '10)
(Carragher '75)
Bellamy
Fowler
Almunia
Hoyte
Djourou
Touré
Traore
(Connolly '88)
Baptista
Denilson
Fabregas
Song
Aliadiere
Walcott
(Diaby '74)
Innbyttere
Reina
Crouch
Poom
Lansbury
Randall
Gule kort
Song '31

Denne kvartfinalen skulle egentlig ha vært spilt før jul, men ble da utsatt på grunn av tåke på Anfield. Nå tørster trolig Liverpool etter å hevne lørdagens exit fra FA-cupen for samme motstander. Vinneren møter Tottenham over to kamper i semifinalene i årets Carling Cup.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Etter å ha røket ut av FA cupens tredje runde mot nettopp Arsenal hadde man forventet at Benítez ville stille et tilnærmet toppet mannskap i ligacupens kvartfinale mot Arsenal. Slik ble det altså ikke. Rafa fortsetter med Dudek i mål, og bytter ut hele backrekka fra kampen mot Arsenal. Warnock og Peltier får sjansen på hver sin back mens Paletta starter med Hyypiä i midten bak. Guthrie har fått en del tillit i årets ligacup og får i kveld spille sammen med Gerrard. På topp blir det et gjensyn med Fowler som har vært ute av laget en stund. Dagens benk er sterk.


1 MIN: Fowler og Bellamy tar avspark og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

4 MIN: Djourou går voldsomt til med strake ben i en duell med Robbie Fowler. Fowler reiser seg overraskende lett etter duellen. Det er overraskende at det verken blir gitt frispark eller gult kort.

 4 MIN: Gonzalez takler Walcott og skader seg selv. Chileneren må ut på båre. Dette ser absolutt ikke bra ut. Så ut som at han vred benet i det han skulle takle.

8 MIN: Luis García skal inn for Gonzalez. Det blir nok en del overtid i denne første omgangen. Gonzalez blir fortsatt behandlet og blir tilført oksygen mens de pumper opp støtte og stabilsere benet.

 10 MIN: Mark Gonzalez blir båret av banen, inn kommer Luis García.

14 MIN: Kveldens første nestensjanse da Bellamy får slått inn til Gerrard i feltet. Gerrard prøver å heade videre til Fowler, men Fowler taper duellen og Liverpool må nøye seg med et hjørnespark.

18 MIN: Guthrie får slått inn og Djourou klarerer rett i beina på Stevie G. Steven prøver seg på direkten fra ca 18 meter og skrå vinkel, men rett på Almunia.

25 MIN: Småfikst spill på høyrekanten med Guthrie og Bellamy. Bellamy får mye rom og tid til å slå inn fra dødlinja. Innlegget mot Fowler er dessverre ikke godt nok og Arsenal bryter.

 27 MIN: Touré med et perfekt oppspill mot Aliadiere som tar med seg ballen, og skyter på Dudek som må gi retur. Han får ballen tilbake i bena og kan enkelt sette ballen i det åpne målet. Arsenal tar ledelsen i mot spillets gang.

 31 MIN: Dagens første gule kort går til Song da han feller Fowler bakfra. Liverpool får frispark i fin posisjon.

 32 MIN: 1-1! På det påfølgende frisparket skyter Aurelio såpass hardt at Almunia må gi retur. Returen går til Luis Garcia som slår inn til Fowler. God hælsparker ballen i mål fra nært hold!

38 MIN: Gerrard lurer seg forbi to mann etter en kort corner og får slått knallhardt inn fra død vinkel. Almunia dekker første stolpe og får gitt ut til ny corner.

 40 MIN: Baptista 1-2. Arsenal får frispark på ca 25 meter når Paletta treffer Baptista med en albue. Frisparket setter Baptista rett i mål med et flott frispark. Dudek rører seg ikke i det hele, og er kanskje noe feilplassert.

45 MIN: Det er lagt til 6 minutter for skaden på Gonzalez.

 47 MIN: Arsenals Song setter inn 1-3 på corner. Dudek er på bærtur, og innlegget treffer Hyypiä i låret og spretter opp i Songs underarm og inn.

50 MIN: Bellamy blir spilt gjennom, men kommer for skrått. Får trillet ballen ut til Aurelio som får skutt upresset fra 16 meter. Svakt rett på Almunia.

 51 MIN: 1-4. Baptista spiller gjennom Fabgregas som muligens er i offside. Baptista får ballen igjen og setter den enkelt i det åpne målet. Dette er flaut.

PAUSERAPPORT
En utrolig merkelig omgang der Liverpool kanskje er spillemessig er best, men slipper inn noen helt håpløse mål. Fotballkamper avgjøres av mål og ikke possesion, så det har heller lite å si forsåvidt. Målene er godkjente, men Arsenals tredjemål skulle vært avblåst for hands, og det fjerde for offside. Dudek er helt utrolig passiv, og ser ut til å legge inn en transfer-request i form av elendig spill, men slik han spiller for øyeblikket må en stille spørsmålet om noen som kunne tenke seg å ha han mellom stengene. Det å love Dudek cupene kan vise seg å være den største tabben Rafael Benitez har gjort i år. Tilbake til målene fra dagens kamp så er vi ikke helt i posisjon til å klage selv, for Luis García var offsideplassert i det skuddet til Aurelio ble avfyrt. En forferdelig avslutning på en omgang der Arsenals B-lag har vært like effektive som A-laget var på lørdag. Dette er flaut.

45 MIN: Andre omgang er i gang, og nå angriper Liverpool mot The Kop.

52 MIN: Siste nytt angående skaden til Mark Gonzalez er at han ikke skal ha brukket noe i foten.

56 MIN: Straffe til Arsenal da Hyypiä feller Aliadiere. Det ser med første øyekast billig ut, men den er nok grei. Håpløst av Sami å takle slik på en mann på vei bort fra mål!

57 MIN:  Dudek redder straffesparket fra Julio Baptista!

 58 MIN: Stephen Warnock går av banen, inn kommer Xabi Alonso. Da går nok Aurelio ned på venstreback og Alonso tar hans plass i midten.

 60 MIN: Baptista gir Arsenal 1-5... Fabregas med et langt oppspill mot Aliadiere. Franskmannen lurer unna Paletta og gir til Baptista som skyter fra langt hold. Dudek har fri sikt, og skal ikke slippe inn mål fra den avstanden. Mareritt på Anfield.

 68 MIN: Gerrard med en perlescoring! Alonso slår et frispark langt mot lengste stolpe, der står Hyypiä og header inn igjen i feltet. Ballen havner hos Paletta som header vakkert tilbake til Gerrard. Kapteinen fyrer løs med en nydelig hel volley hardt i lengste kryss. En vakker scoring, men det spørs om det ikke er for sent...

 72 MIN: Luis García får seg en trøkk og signaliserer at han må gi seg med en gang. Det ser absolutt ikke bra ut.

 74 MIN: Theo Walcott går ut og blir erstattet av Diaby som dermed gjør sitt comeback. Samtidig blir Luis García båret av banen, og det ser veldig alvorlig ut for spanjolen.

 75 MIN: Visekaptein Jamie Carragher kommer inn for skadde Luis García.

79 MIN: Gerrard skyter et frispark som Almunia slår i tverrliggeren!

 81 MIN: 3-5! Paletta slår et nydelig innoverskrudd innlegg rett på pannebrasken til Sami Hyypiä og i mål! Det blir nok vertfall fem minutter lagt til pågrunn av skaden på García...

 84 MIN: Hoyte med et langt oppspill mot Aliadiere. Han rister enkelt av seg Paletta og slår inn til Baptista som scorer sitt fjerde for dagen.

85 MIN: Liverpool går rett opp og Peltier setter ballen i mål. Dessverre er Peltier offside og målet blir korrekt annulert.

87 MIN: Gerrard slår inn fra dødlinja, og Carragher får avsluttet. Avslutningen er bra, men Almunia redder glimrende til corner.

 88 MIN: Matt Connolly kommer inn for Traore.

90 MIN: Atkinson legger til 4 minutter i marerittet på Anfield.

92 MIN: You'll never walk alone runger over Anfield.

94 MIN: Det siste som skjer i kampen er at Gerrard prøver seg etter en corner. Det ser ut til at vår kaptein får seg en smell i det han fyrer av skuddet. En typisk avslutning på en forferdelig kveld.

SLUTTRAPPORT
Et mareritt på Anfield da man slipper inn 6 (!) mål på hjemmebane. Som om det ikke var ille nok, påfører viktige førstelagsspillere seg skader som kan se ut som svært alvorlige, ihvertfall ved første øyekast. Vi får se utover kvelden hvor lenge Gonzalez og García vil være satt ut av spill, men det så definitivt dramatisk ut i begge tilfellene. Det var nok en kamp som underholdt den nøytrale tilskuer på en tirsdagskveld, men som Liverpool-rød var det hele bare vondt. Det er flere spillere som i dag viser at de ikke holder nivået, mens rutinerte spillere man forventer mye mer av skuffer. Arsenal var dødelig effektive i dag, og satte det de hadde av sjanser. Kanskje underholdene for de som er nøytrale når det scores ni mål, men vi ser helst at hockey-resultater er forbeholdt der det er is...

Spillerbørs:

Dudek (3)
Nesten alt gikk inn på polakken i dag, med unntak av straffesparket til Baptista. Merkelig passiv på de to første scoringene, usikker i feltarbeidet og usikker på tilbakespill.

Peliter (3)
Blir for veik, puslete og treig mot kraftfulle og hurtige angripere, og hadde store problemer hele kampen igjennom.

Paletta (3)
En midtstopper som har to målgivende pasninger burde normalt sett ha fått en mye høyere karakter. Men i den defensive delen av spillet var argentineren mildt sagt rufsete. Ble også alt for treg mot hurtigtogene til Arsenal.

Hyypiä (4)
Man kan nesten bruke blåkopi fra beskrivelsen av Paletta. En stopper som gjør et nydelig mål med hodet, scorer normalt høyt på børsen. Finnen ble imidlertid alt for treg og keitete, opphevet offside, ga bort straffespark, og var mye mer ubesluttsom enn vanlig.

Warnock (5)
Den eneste i forsvarsrekka som kan få noenlunde godkjent på en trøstesløs kveld. Var hyppig med fremover i Liverpools gode periode i starten av kampen. Fikk seg en kraftig smell i ribbena, og ble etter hvert byttet ut.

Guthrie (5)
Gjorde i alle fall et hederlig forsøk ute på høyrekanten, men trass i iherdig jobbing ble han et nummer for liten.

Gerrard (6)
Kapteinen går foran på en kveld der han får lite eller ingen hjelp av sine medspillere. Scorer på en herlig volley. Liverpools beste.

Aurelio (5)
Startet kampen i en uvant posisjon som sentral midtbanespiller, og gjorde en ok innsats under vanskelige arbeidsforhold. Etter som skadene florerte havnet han til slutt ute på venstreflanken.

Garcia (4)
Betegnende for han innsats i dag var det at vi nesten ikke la merke til han før han ble båret av banen med det som virket å være en alvorlig skade.

Fowler (5)
Er nok på tampen av sin karriere. Har tapt mye fart, og virket til tider baktung. Men har fortsatt nese for mål, og scorer med et nydelig hælspark.

Bellamy (6)
Er den av spissene som skaper mest hodebry for Arsenal-forsvaret, med flere lure løp. Dessverre ble han snytt av linjemannen ved minst en anledning.

Alonso (5)
Får en drøy halvtime som innbytter for Warnock, og gjør en grei innsats uten å glimte til med det helt store spillet.

Gonzalez og Carragher – fikk for lite spilletid til å bli vurdert.