Liverpool - Bolton

Søn 02.12.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 43.270 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Morten Fosse

Sami Hyypiä, Fernando Torres, Steven Gerrard og Ryan Babel sikret en solid og absolutt fortjent seier for Liverpool. Utrolige sjansemisser fra Ryan Babel og Nicolas Anelka.

Michalik (70)

Fernando Torres og Liverpool har skuffet hjemme på Anfield i ligaen denne sesongen, og bare tre poeng mot Bolton er godt nok. Ved seier i dag vil man ligge helt likt med Manchester United, som møter Fulham i morgen. Vår kilde bekrefter at John Arne Riise spiller fra start i ettermiddag.

Rafael Benítez har valgt en ren 4-4-2 formasjon i ettermiddag. Reina er som vanlig målvakt, mens Arbeloa, Hyypiä, Carragher og Riise danner forsvarslinja. Lucas har fått plass fra start ved siden av Gerrard sentralt på midtbanen, mens Benayoun og Kewell utgjør kantspillerne. Crouch får endelig tillit i ligaen, denne gangen ved siden av en Fernando Torres i god form.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

You'll Never Walk Alone runger utover Anfield i velkjent høyt lydnivå rett før kampstart!

1. OMGANG:

1. min:
Liverpool skal angripe mot The Kop i første omgang, og man hører noe buing fra publikum når myntkastet er avgjort. Steven Gerrard og Fernando Torres sparker igang omgangen denne søndag ettermiddagen!

2. min: Fernando Torres vinner ballen inne på Boltons banehalvdel, og gir til Benayoun. Israeleren kommer seg forbi sin ene oppasser, men Ricardo Gardner er sterk og spiller ballen opp på Liverpools banehalvdel.

3. min: Kewell involverer seg mye allerede, og går i bresjen på venstresiden. De helrøde har opprettet et press allerede, og mesteparten av Liverpools spill foregår på venstre flanke.

4. min: Nicolas Anelka gjør en fantastisk jobb mot Riise, og får gitt inn til Davies. Han spiller videre til Diouf, som er millimetere fra å få skutt. Arbeloa gjør dog en god jobb med å distrahere han, og det hele ender med at Campo smeller ballen høyt over.

5. min: Enorm sjanse for Liverpool! Kewell trer fint gjennom til Benayoun, som får ballen med seg forbi Jääskeläinen. Han gir tilbake til Crouch som står fra fem meter, men engelskmannen skyter i ett av fire Bolton, bein som står på linja. Svakt utnyttet.

7. min: Liverpool opprettholder det store presset, og Benayoun gir gjennom til Torres. Han kommer skrått på mål, og ballen går i en Bolton-hånd fra syv meter. The Kop roper på straffe, men dommeren gir rett i å la Jääskeläinen, som reddet skuddet, sette igang raskt.

9. min: El-Hadji Diouf blir buet på hver gang han er i nærheten av ballen.

10. min: Hyypiä gir til Bolton-corner, kapens første, etter et innkast. Bolton legger inn, og Davies får et hode på ballen. Meite står rett foran Reina, men får ikke styrt ballen mot mål. Småfarlig.

11. min: Hvem andre enn Diouf pådrar seg et gult kort med en hodeløs takling. Går inn med knottene først på leggen til Arbeloa i stor fart, og raser når han får gult. Ikke langt ifra at det hadde fortjent et rødt kort.

12. min: Kewell skaffer Liverpool et hjørnespark, men det koker ut til enda et. Crouch prøver seg på en brasse etter mye om og men, før Bolton smeller ballen langt opp.

14. min: Gerrard hiver seg inn i en takling, og ballen går til Benayoun. Han spiller gjennom til Crouch, som får skutt fra seksten meter. Skuddet er ikke velplassert, og gir ikke Jääskeläinen mer problemer enn en retur som det ikke blir noen farligheter utav.

18. min: HYYPIÄ. Etter en litt kjedelig periode i kampen tar Kewell en langpasning vakkert ned på brystet. Han spiller til Crouch, som blir revet ned. Gerrard tar frispaket fra 30 meter, og Sami Hyypiä stanger ballen vakkert i nettet! 1-0 til Liverpool!

20. min:
Fernando Torres kommer seg fri på venstrekanten, og blir sprket ned av Ricardo gardner. Frispark til Liverpool i god posisjon fra omtrent 20 meter. Gerrard tar frisparket, men Davies treffer ballen med hælen og Jääskaliäinen fanger den sikkert i klypene sine.

Liverpool har hatt ballen mest med sine 69% mot Boltons 31%. Det virker som om Steven Gerrard ligger dypest på midtbanen i dag, med Lucas Leiva som den offensive kraften sentralt på midten.

25. min: Nicolas Anelka, omtrent den eneste trusselen til Bolton så langt, får et frispark etter en nedsparking av Arbeloa. Diouf legger inn, og  Caragher header det gode innlegget ut til en corner. Hjørnesparket er dårlig, og Harry Kewell får deretter ballen, og prøver på en god stikker til Riise, men Bolton-forsvaret får klarert til innkast.

27. min: Torres legger inn fra venstrekanten, og ballen går gjennom hele forsvaret til Bolton. Ricardo Gardner må sende ballen til corner foran en Benayoun som lurer foran mål. Corneren header Crouch godt over fra ti meter.

30. min: Harry Kewell prøver seg på en skudd på halvvolley fra nærmere 30 meter. Det er god fart i skuddet, men det går langt over.

31. min: Riise har vært veldig bra med offensivt fr sin venstrebckposisjon i dag. Lucas prøver seg på en gjennombruddspasning, men den er en meter for lang for en fremadstormende John Arne.

32. min: Solid sambafotball av Liverpool. En lysende Harry Kewell bruker hælen for å spille til Crouch. Harold får ballen igjen, og gir igjen til Peter Crouch. Hans forsøk på å nå Kewell med hælen igjen mislykkes, og Bolton får klarert.

34. min: Torres plukker opp en feilpasning ved midtsirkelen, og setter fart mot to Bolton-forsvarere. Fernando kommer seg forbi, men avslutter en drøy meter på utsiden fra skrå vinkel. Der burde nok El Niño skutt fra rundt 20 meter, istedenfor å utfordre.

36. min: Utrolig svakt av linjedommer. Riise slår inn, og den går via et Bolton bein og godt utover linja før Jääskeläinen plukker. Det dømmes ikke hjørnespark, og Bolton kontrer. Davies legger inn foran boksen, og Arbeloa er meget heldig som ikke setter ballen i eget mål.

38. min: En helt utrolig situasjon og en enorm sjanse! Bolton spiller gjennom, og Reina kommer ut og kolliderer i Carragher. Begge falelr, og Anelka skal bare sette ballen i helt åpent mål fra ti meter. På merkelig vis greier den tidligere røde spissen å sette den en drøy meter utenfor. Vill jubel på Anfield!

40. min: Torres får ballen i boksen, og Bolton spillerne er livredde og får klarert til corner umiddelbart. Gerrard tar igjen corneren, men enda en gang utnyttes ikke corneren optimalt idet Hyypiä får en dytt i ryggen og header rett ned.

44. min: Lucas vinner en ball som ser helt fortapt ut, og får lagt ut til Kewell. Han blir pakket inn, og skuddet blir blokkert.

45. min: 2-0 TORRES! Steven gerrard sender avgårde en lekker stikker, og Fernando Torres chipper ballen lekent over Jääskeläinen fra skrå vikel. Torres' ellevte mål på tolv startede kamper for Liverpool!

45+2 min:
Halvannet minutt på overtid blåser Steve Bennett, og de røde går til pause med en fortjent tomålsledelse.

Liverpool leder fortjent over Bolton ved pause på Anfield, men resultatet kunne fort vært helt annerledes. Liverpool åpnet bra og trykket på helt fra start. Det resultarte i at Sami Hyypiä headet en nydelig Steven Gerrard-frispark rett i mål fra straffemerket. Kampen var noe rolig før Bolton hadde et par store sjaner. Kun flaks hindret at Arbeloa sleivet ballen rett utenfor målet, og ikke i nettet bak Reina. Deretter hadde Anelka århundrets miss. Reina kom ut for å ta en ball bak et sovende Liverpool-forsvar, men Jamie Carragher var på den. Han dundret inn i Reina, og Anelka hadde fri bane mot et helt åpent mål. På magisk vis setter franskmannen ballen minst en meter utenfor. Anelka is a red! Nå gjelder det for Liverpool og tette igjen bakover og sikre tre poeng. Harry Kewell og Fernando Torres har vært aktive offensivt for Liverpool, mens Gerrard har to assist fra sin dype midtbanerolle. Sør om ikke Mascherano kommer inn for å la Stevie G få en friere rolle snart, samt at man nok vil se til Babel en halvtimes tid, da Kewell ikke tåler 90 minutter enda.

2. OMGANG:

46. min:
Nicolas Anelka og Gavin McCann sparker igang andre omgang på Anfield.

47. min: John Arne Riise legger perfekt inn fra venstrekanten, og på merkverdig vis klarer Peter Crouch å heade ballen utenfor stolpen. Når kommer Peter Croush sitt første mål i årets Premier League?

47. min: Like i etterkant gir Gerrard til en Benayoun på full fart fremover. Han gjør det hel for kronglete i feltet, og mister ballen.

49. min: Nicolas Anelka får ballen alene med Carragher, men scouseren er kompromissløs og får klarert.

50. min: Vanvittig sjanse for Steven Gerrard! Harry Kewell spiller til Gerrard som passerer alle Boltons forsvarsspillere. Han skyter fra seksten meter, men Jääskeläinen får en fot på ballen og den går få centimetre over. Det der skal være mål!

51. min: Jamie Carragher går ut til fordel for Jack Hobbs. Det er uvisst om Carragher har fått seg en trøkk, eller om Benítez føler seg så sikker på at Liverpool vinner at han lar visekapteinen få hvile. Carragher må stå over kampen mot Manchester United med gult mot enten Bolton eller Reading neste helg, så det virker som et taktisk bytte.

52. min: John Arne Riise jobber som en helt på venstrebacken, og har to meget gode involveringer som forhindrer Bolton i å komme i farlig posisjon.

55. min: Straffe til Liverpool! Peter Crouch faller i duell i Boltons felt. Adboulaye Meite dytter den høyreiste engelskmannen i ryggen.

56. min: 3-0 GERRARD! Steven Gerrard setter ballen kontant i venstre hjørne. Jääskeläinen går feil vei, og det står dermed 3-0 til Liverpool.

58. min:
Kewell får ballen 20 meter fra Boltons mål, men skuddet går en drøy meter utenfor.

61. min: Campo sender ballen bakover, men Benayoun bryter. Torres får ballen alene mot Meite, men gir så til Benayoun, Campo kommer og skyver Benayoun ned, og mottar et soleklart gult kort.

62. min: John Arne Riise knaller ballen i muren fra 17 meter. Liverpool burde nok satset på presisjon istedet for kraft der.

63. min: Diouf header fra ti meter etter et innlegg, men Reina har ingen problemer med å plukke den med enkelthet.

64. min: Fernando Torres i et helt briljant driv fremover. Får ballen på høyre, og går gjennom alt og alle før han lurer Samuel på ræva. Torres setter imidlertid skuddet fra ti meter litt over mål. Stor prestasjon av spanjolen, som briljerer ute på matta.

66. min: El-Hadji Diouf går ut til fordel for Stelios Giannakopolous.

66 min: Lucas trer skrått gjennom på sekstenmetersstreken, og både Kewell, Torres og Benayoun kan avslutte. Torres er imidlertid ikke rask nok på avtrekkeren, og Kewell får ballen rett på seg. Han får avsluttet, men ballen suser rett på Jääskeläinen.

67. min: Harry Kewell går av banen til stor applaus fra publikum på Anfield etter en veldig god kamp. Nederlenderen Ryan Babel kommer inn.

70. min: Riise gir til Gerrard på 20 meter etter at Liverpool har fått frispark for en forseelse begått på Babel av Michalik. Det får Bolton-karen gult kort for. I et smart trekk sender Gerrard videre til Lucas som fyrer av fra 20 meter, men ballen går i en Bolton-fot.

71. min: Ryan Babel tar ned ballen på glimrende vis, og utfordrer på venstrekanten. Han går seg imidlertid fast når både Samuel og Meite kommer for å ta ballen.

72. min: Gerrard spiller til Crouch, og Torres har allerede startet å løpe på venstresiden. Peter, som ikke har fått til allverdens i dag, er for treig, og greier ikke å spille gjennom før ballen blir tatt.

74. min: Ryan Babel akselererer, og kommer fri på venstrkanten. Han prøver å gi til Torres, men superspissen blir presset av McCann, og Bolton smeller ballen opp mot Anelka som står i offside. Kuyt gjør seg klar til å komme inn.

76. min: Ryan Babel skjærer innover fra venstresiden, og får skutt. Det er hardt, men en Bolton-forsvarer kommer i veien, og Jussi Jääskeläinen kan fange ballen før den går ut til hjørnespark.

77. min: Torres løper ut, også han til stor applaus fra Anfield-tilskuerne, mens Dirk Kuyt gjør sin entré. Liverpool har drmed brukt alle tre byttene sine.

80. min: Riise med en frekk hælflikk, men Benayoun når ikke ballen i gjestenes sekstenmeter.

83. min: John Arne bommer totalt på et innlegg fra Gary Speed, og Davies tar ned ballen på fem meter. Heldigvis blir det vinket for offside, men reprisen viser at Davies var flere meter onside.

83. min: Riise skyter fra 50 meter, og forsøket går håpløst langt utenfor. Totalt unødvendig.

84. min: Dirk Kuyt gir til Peter Crouch, som har flere spillere med seg fremover. Engelskmannen spiller imidlertid ballen tilbake til Gerrard, og overgangsmuligheten er spolert. Svakt.

85. min: 4-0 BABEL. Gerrard spiller ut til Kuyt, som uten sjanse til å score fyrer av fra 25 meter, skrått hold. Jääskeläinen gir imidlerti en noe svak retur, og Babel kan spasere ballen i mål fra to meter.

88. min: Hvor mange utrolige sjanser som blir misbrukt skal man være vitne til i dag? Liverpool spiller fantastisk fotball, og Benayun får ballen rett foran mål, skrått hold. Han gir til Babel, som bare skal legge ballen helt rolig i et m¨ål uten keeper fra fem meter. På mirakuløst vis greier han å sette den rett i en Bolton-spiller, når halve andre siden av målet var helt åpent. Det er til å rive seg i håret av!

90. min. Gerrard tar et frispark, men det koker ut i ingenting.

90+1. min: Speed knaller til fra rett utenfor sekstenmeteren, men den går i Arbeloaog en snau meter utenfor. Corneren klareres også. Liverpool holder nullen enda en kamp!

En glimrende gjennomført kamp av Liverpool. Lagkollektivet fungerte veldig godt igjennom, og det kunne fort endt med både enda tre og fire mål til Liverpool. Steven Gerrard og Lucas Leiva styrte midtbanen med jernhånd, og forsvaret var stabile og gode, foruten Carragher og Reina kollisjon. Fremover var det flust med rkeativitet og viktige potensielle matchvinnere, noe mange beviste i dag. Peter Crouch spilte seg nok ikke inn i startelleverdiskusjonen med dagens kamp, som på best mulig måte kan betegnes som en skuffelse. Alt i alt var det en vel gjennomført kamp av et godt Liverpool-lag, hvor Boltons forsvarere slet med raske Torres og Liverpools kantspillere. Vi er nå à poeng med Manchester United, og registrerte vår femte seier av de siste fem mulige. Endelig setter Liverpool sjansene, og det er bare å glede seg til fortsettelsen!

Spillervurdering:

Jose Reina 7 - Hadde en stygg feil sammen med Carra som heldigvis gikk ustraffet hen. Slet tidvis litt på Boltons dødballer. Gjør ellers en fin kamp og står tilbake med rent bur.

Alvaro Arbeloa 7 - Det var på dødballene Liverpool slet mest, noe Arbeloa ikke kan ta for mye av skylden for. Har god kontroll på sin kant og er tidvis positiv fremover.

Jamie Carragher 5 - Ingen god kamp av Carra. Er nær ved å rote det til sammen med Reina etter 38. minutt. Sliter sammen med Hyppiä når Bolton prøver seg med sine dødballer i første omgang. Ut med en smell i ribbeina etter 51. minutt.

Sami Hyypiä 7 - Får heller ikke helt tak på Bolton og deres dødballer i første omgang, men rekker å spille seg opp utover kampen. Liverpool gjør 2-0 før pause og Bolton er etter den tid ufarlige fremover. Gjør dessuten 1-0 og får med det et stort pluss i margen.

John Arne Riise 7 - Riise er svært ivrig med fremover, spesielt i begynnelsen. Det går likevel ikke utover det defensive. En aktiv og god kamp av nordmannen, selv om han ble vel ambisiøs i avslutningenen etter som kampen gikk mot slutt.

Yossi Benayoun 7 - Yossi er kreativ og pasningssterk, og linker fint opp med de andre angriperne. Blir likevel tidvis litt lett, og skulle gjerne hatt et sluttprodukt å vise til litt oftere.

Lucas Leiva 8 - Sterk kamp av unge Leiva! Det er store sko å fylle i den dype midtbanerollen, men Leiva gjør det med overbevisende ro. Synes å ha en god kjemi med Gerrard, og sammen styrer de midtbanen. Sterk 8'er.

Steven Gerrard 9 - Det var ikke så mye den fremadstormende Gerrard vi fikk se i dag. Heller styrte han kampen på en tilbakelent og herlig overlegen måte. Virket svært komfortabel i tospann med unge Leiva. Stevie ligger og flyter rundt midtbanen og slår krempasninger der han måtte ønske. Det resulterer i målgivende på 1-0 og 2-0, før kapteinen selv kroner verket med et sikkert straffespark. Herlig kamp av Gerrard som virkelig har funnet formen!

Harry Kewell 8 - I første omgang ligner Kewell den lille gutten i sandkassen som har fått ny spade og gravemaskin. Australieren hælsparker, flikker, chipper, dribler, stikker og slår gjennomspill som en liten trollmann. Bare synd hans kolleger ikke omsetter servicen i mål. 2. omgang kan sees bort i fra, da en sliten Kewell blir byttet ut. Vi gleder oss til fortsettelsen med Harry!

Peter Crouch 5 - Ikke særlig overbevisende av Crouch. Burde ha åpnet scoringene etter fire minutter, og har også flere sjanser utover kampen som burde vært omsatt i mål. Aldri en stor trussel for Bolton-forsvaret, selv om han skal ha for å ha skaffet straffesparket.

Fernando Torres 8 - Det var ikke lett å finne rom bak Boltons forsvarere i dag, men når de hvite våget seg ut av egen 16-meter så var Torres på pletten. Det førte til 2-0 like før pause, en scoring som i realiteten avgjorde kampen. Nando var nære flere ganger og gjør en god kamp på topp. Soleklart førstevalg blant angriperne.

Jack Hobbs 7 - Hobbs kom inn for en svak Carra etter 51. minutt. På det tidspunktet var Bolton allerede et sørgelig skue, men Hobbs gjør uansett en fin innsats og glir smertefritt inn blant de tre andre forsvarerne. Har dessuten et glimrende fremspill like etter innhopp som bare er en dårlig Crouch-touch unna å bli målgivende.

Ryan Babel - Inn for en sliten Harry etter 67 min. Viser god teknikk med flere elegante nedtak på lange fremspill. Har et karakteristisk fint driv fremover, men slet en stund med å skape et sluttprodukt. Det var helt til det 86. min. når han er fremme og setter ballen i mål, etter at keeper gir retur på et fint skudd av Dirk Kuyt. Er dessuten bare et Meite-hode unna å gjøre 5-0 like etterpå. Bra innhopp.

Dirk Kuyt - Inn etter 73 min. for Torres. Er den som avslutter på godt vis når Jääskeläinen gir retur til Babels scoring. Fint innhopp.