Liverpool - Everton

Lør 03.02.07 Kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/SBO / Tilskuere: 44.234 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Skuffende dag på Anfield, da Liverpool aldri greide å utnytte spillemessig overtak til å skape gode sjanser.

Leon Osman

Rafa Benitez har valgte et offensivt og spennende lag i hjemmekampen mot naboen fra andre siden av Stanley Park.  Han har valgt å sette ut den manglende farten til Sami Hyypiä, og stiller med Carragher og Agger i midtforsvaret.  Mer oppsiktsvektig er det at Pennant, Alonso og Gerrard er midtbanespillerne, i tillegg til at alle tre angriperne Kuyt, Crouch og Bellamy også er med.  Betyr det at Kuyt eller Bellamy skal ligge ute til venstre?  Time will show...

Everton har fått lappet sammen toppscorer Andy Johnson, som også stiller fra avspark.  Ikke overraskende er han den eneste angriperen hos de blå, som stiller med fem på midtbanen.

Blanding av sol og tåke på Anfield, men ingen fare for at lokaloppgjøret skulle bli avlyst.

På oppvarmingen har Pennant vært ute til venstre og Bellamy på høyre.

1.omgang:

Jermaine Pennant starter ute til venstre.  Ei lita finte fra Rafa, som lot han være på motsatt side under drillingen foran kampen?

2.min:  Everton får kampens første corner, men det blir aldri farlig foran Pepe Reina.

Det virker som om det er Dirk Kuyt som legger seg ute til venstre.

4.min  Liverpool får frispark på 25 meter.  Steven Gerrard skyter først i muren, før han sender neste forsøk høyt opp i Anfield Road End.

6.min:  Et frispark fra Arteta går gjennom hele feltet.  Liverpool har virket litt nervøse i starten.

6.min:   Tony Hibbert får en stor sjanse da han kan smelle til fra 16-meteren, men det harde skuddet går rett på Reina.

9.min:  En vill "takling" fra Cahill gjør at Liverpool får frispark ute ved den høyre sidelinja.  De røde greier å holde ballen inne i feltet etter at Crouch når høyest, og det er lange Peter som får muligheten til å skyte under press fra omlag straffemerket.  Howard redder imidlertid det harde skuddet.

10.min:  Flott angrep da Bellamy spiller vegg ved hjørnet av 16-meteren, og sender ballen i mål, men waliseren blir vinket av for å ha vært akkurat offside.

11.min:   Leon Osman blir den første fra Everton i boka, og neppe den siste hvis en skal dømme ut fra åpningsminuttene!

13.min:  Kuyt knuser Hibbert i lufta ved bakre stolpe etter et innlegg fra Pennant, men Bellamy er noen hårstrå fra å få hodet på ballen som legges ned i feltet.

Et forrykende første kvarter på Anfield.

21.min:  John Arne Riise prøver seg etter at en corner er blitt klarert dypt tilbake i returrommet, men skuddet går høyt over og utenfor.

23.min:  Everton kommer på et angrep, og Osman får headet på innlegget fra Johnson.  Reina redder ved første stolpe uten særlige problemer.

26.min:  Gerrard spiller til en stillestående Kuyt på hjørnet av 16-meteren, men nederlenderen får ikke noe klem på forsøket mot nærmeste hjørne.

27.min:  Agger prøver seg fra nesten 40 meter, men høyt over.

31.min:  Flott forsøk på langskudd av Xabi Alonso, da han fra 35 meter sender ballen noen centimetere over.

45.min:  Dirk Kuyt strekker seg etter et langt overlegg fra Pennant mot bortre stolpe, men har ikke mulighet til å få skuddet på mål.

45.min+1:  Frispark på 25 meter.  Alonso prøver seg, men smeller skuddet i muren.

I en halvtime lignet dette et klassist Merseyside derby.  Aggresjon, nerve, og også noen sjanser.  Begge lag fikk dem på innlegg inn i feltet eller langskudd, selv om Liverpool hadde flest.  Den eneste gangen de røde greide å spille seg til en mulighet ble målet til Bellamy annulert for offside.  I det siste kvarteret ble det veldig oppstykket og lite skjedde inne i straffefeltetene, noe som helt sikkert passet gjestene bra.
Liverpools midtbane har virket helt i ubalanse i de første 45 minuttene.  Pennant kommer seg ikke forbi på høyrekanten og Kuyt trekker ofte innover på motsatt side.  Sentralt sliter Gerrard og Alonso å komme inn i kampen mot de tre hissige som Everton har på midten.  Det er et problem som Rafa Benitez må prøve å løse i pausen.  Bakover har Carra og Agger hatt kontroll på Johnson, men det forventes at de røde vil styre kampen mer foran The Kop i 2.omgang.

2.omgang:

Det har ikke vært noen bytter i pausen.

49.min:  Gerrard spiller tilbake etter at Finnan har slått et frispark, og Alonso treffer bra fra 25 meter men rett på keeper.

51.min:  Carra får utrolig god tid på seg da Gerrard slår en corner mot bortre stolpe, men det harde skuddet blir blokkert.  The Kop skriker at Phil Neville stoppet ballen med armen.

58.min:  Craig Bellamy kommer nesten igjennom på et langt fremspill, men en dårlig første touch gjør at Yobo får klarert.

60.min:  Dagens største sjanse så langt, og det er Everton som får den.  Slurvete spill av Liverpool gjør at Andy Johnson får muligheten til å utfordre midtforsvaret, og fra noen få meter får spissen inn et skudd som reddes glimrende med foten av Pepe Reina.  I neste angrep header Osman en liten meter utenfor.

63.min:  Kuyt prøver seg på halv volley fra hjørnet av 16-meteren, men treffer ikke skikkelig og skuddet går et par meter utenfor bortre stolpe.

64.min:  Crouch får hodet på et langt overlegg, men under press får han ikke ballen under tverrliggeren fra 5-6 meter.

67.min:  Frispark fra 20 meter foran The Kop - et meget bra forsøk som går en like utenfor høyre stolpe.

3/4 av kampen spilt, og Liverpool sliter fortsatt med å få noe skikkelig grep på hendelsene.

72.min:  Pennant slår inn fra høyre, Bellamy treffer ikke ordentlig og Crouch når heller ikke fram inne i feltet.

73.min:   Phil Neville er for sent inn i en takling.

Liverpool har hatt ballen hele 72% i 2.omgang, men greier ikke å spille seg til de klare sjansene.

76.min:  Et av Liverpools beste angrep da Pennant slår en stikker til Bellamy, men Kuyt kommer seg ikke foran forsvareren på det presise innlegget mot første stolpe.

77.min:  Kuyt får ikke tid til å trekke på avtrekkeren inne i feltet, og Gerrard slenger i vei et skudd fra 20 meter som går rett på Howard.

80.min;   Johnsen out og Anichebe inn for Everton.

73.min:   Mikel Arteta i dommerens bok.

85.min;   Fowler inn for Bellamy.

87.min:  En brukbar sjanse da Fowler bryster mot Kuyt, som får ballen videre samtidig som han felles dypt inne i feltet.  Crouch treffer imidlertid ikke skikkelig fra omlag straffemerket.

90.min:  Riise header ballen vekk nesten inne ved streken, etter en sjelden corner for Everton.

Tre minutter er lagt til.

90+3:  En aner en drømmeavslutning da Robbie Fowler er på skuddhold, men heller ikke Robbie treffer ordentlig med venstra.

Liverpool vil ha vunnet de fleste statistikker når det gjaldt ballinnehav, skudd på mål, sjanser etc, men følelsen var likevel at dette var et helrødt lag under pari.  Spesielt Liverpools sentrale midtbane greide ikke å få tak på kampen, og man måtte nøye seg med å trykke på og skape dueller inne i og rundt straffefeltet.  Det var et kampforløp som passet den blå naboen godt.  Rafa Benitez prøvde lite i forsøket på å skape bedre balanse på en midtbane som ikke fungerte på sitt beste, men hadde i ærlighetens navn heller ikke særlig gode alternativer på benken.  I andre enden kunne Everton stjålet kampen da Andy Johnsen nesten utnyttet kampens største sjanse.  Slik sett kan man egentlig ikke klage for mye på "bare" uavgjort.  Det vil uansett være mest glede blant de med blå skjerf i byen i kveld.

Pepe Reina - 7
Trygg og god i dag, og redder mesterlig på kampens klart største sjanse. Liverpools beste i dag.

Steve Finnan - 6
Grei kamp av iren, men selger seg håpløst i en duell med Osman som fører til kampens første sjanse med Hibbert.

Jamie Carragher - 7
Den beste av de fire bak. Et par dårlige klareringer trekker ned, men god kontroll på Andy Johnson gjennom hele kampen.

Daniel Agger - 6
Gjør en grei kamp. Noen gode oppspill, men selger seg lett et par ganger.

John Arne Riise - 4
Spiller en direkte håpløs førsteomgang, men spiller seg litt opp i andre. Får en tøff jobb, da han har ansvar for venstresiden omtrent alene.

Jermaine Pennant - 5
Gjør mange slurvefeil som kunne vært unngått. Kommer til noen greie innleggsmuligheter, men selve sluttproduktet blir for dårlig.

Steven Gerrard - 6
Jobber hardt gjennom hele kampen, men vi forventer mer vilje offensivt fra vår kaptein.

Xabi Alonso - 6
Unormalt mange ballmist og pasningsfeil fra den ellers så trygge spanjolen i dag. Et par gode skuddforsøk.

Dirk Kuyt - 5
Kommer ikke til sin rett i sin posisjon ute mot venstre. Jobber godt, men sliter til tider litt med touchen.

Peter Crouch - 5
Taper veldig mange dueller, og kommer til noen forferdelig svake avslutninger.

Craig Bellamy - 7
Går på en del glimrende løp, og er vår beste spiller offensivt i dag. Får et mål helt korrekt avblåst for offside.

Robbie Fowler - Ikke nok spilletid til å bli vurdert.