Liverpool - Manchester United

Lør 03.03.07 kl 13.45 (Premier League) - TVNorge/C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44,403 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Det ble en dramatisk avslutning på kampen, da United med ti mann stjal alle poengene på Anfield. Det er ekstra vondt å tape for erkerivalene når det er på den måten.

Scholes ('86)

Ligaleder Manchester United kommer på besøk til Anfield. Liverpool har til gode å slippe inn på de 9 siste hjemme, og Anfield har vært et fort i hele år. Klarer man revansjere tapet på Old Trafford tidligere i sesongen?

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du ønsker å motta scoringsvarsel fra kampen.

Rafa har i dag valgt en lagoppstilling uten de store overraskelsene. Det eneste noe overraskende er vel kanskje at Mark Gonzalez får fornyet tillit på venstrekanten etter en heller svak forestilling sist. På midtbanen er Sissoko og Alonso tilbake, og Mascherano som gjorde en god kamp sist er plassert på tribunen. Vi tror Gerrard får en ganske fri rolle på høyre kant av midtbanen. At Rafa ville velge å bruke Kuyt og Bellamy fra start på topp i denne kampen er det nok få som er overrasket over. Crouch er spilleklar igjen etter sitt nesebrudd, men er plassert på benken.

1 MIN: Kampen er i gang. Liverpool angriper for andre kamp på rad mot The Kop i første (!) omgang.

4 MIN: Fartsfull åpning på kampen med to veldig tente lag. Ingen store sjanser foreløpig, men man ser vilje til å angripe.

11 MIN: Agger prøver seg fra langt hold. Det er trøkk i skuddet, men en halv meter over målet til van der Sar.

12 MIN: Ronaldo kommer til avslutning inne i boksen etter bra kombinasjonsspill fra United og innlegg fra Evra. Skuddet er tamt og et stykke til side for mål.

15 MIN: Steve Finnan slår et innlegg i boksen. Mark Gonzalez vinner duellen mot Gary Neville, og kommer til heading, men får ikke nok kraft bak forsøket til at det blir farlig.

21 MIN: Gonzalez sitt forsøk på innlegg blir blokkert av Gary Neville. Når han forsøker vinne ballen tilbake igjen sparker han United-kapteinen der det gjør vondest, og får så høyrebacken opp på seg igjen. Chileneren ligger nede og får behandling, men det ser ut til at han kan fortsette kampen.

23 MIN: Larsson legger tilbake til Ronaldo, som kommer til skudd. Skuddet går langt over.

26 MIN: Vidic sparker ned Kuyt, og Liverpool får frispark i meget gunstig posisjon. Ganske identisk på posisjonen Riise scoret fra forrige gang Liverpool slo United på Anfield.

27 MIN: Riise får kjempetreff, og forsøket hans stryker stolpen. Vanvittig fart i skuddet.

30 MIN: Bellamy går på løp, tar ballen fra Vidic og slår så tunnell på serberen. Han kommer til dødlinja og slår inn til Dirk Kuyt. Innlegget er dessverre litt langt. Glimrende jobb av Bellamy. Liverpool presser veldig på nå.

35 MIN: Bellamy herjer med Vidic og skaper store problemer for midtstopperen med sin fart.

37 MIN: Gonzalez prøver seg med en markkryper fra skrått hold. Edwin van der Sar har god kontroll på forsøket.

41 MIN: Cristiano Ronaldo får et tilsynelatende billig frispark, og Xabi Alonso sparker bort ballen. Alonso var i en duell med Rooney i duellen før, og ba nesten om det gule der.

42 MIN: Stor sjanse da Ronaldo slår tunnell på Riise og kommer gjennom. Carragher kommer tilbake og får blokkert forsøket til Ronaldo, og klarer også komme seg opp for å blokkere Rooneys sjanse sekunder etter. Fantastisk jobb av visekapteinen.

43 MIN: Carrick holder Riise som er på løp, og får et korrekt idømt gult kort.

45 MIN: Det er lagt til 2 minutter.

46 MIN: Bellamy lurer Vidic nok en gang, og ordner Liverpool nok et hjørnespark. Til tross for mange cornere i dag har Liverpool tilgode å skape målsjanser av det. Kanskje fordi Hyypiä og Crouch sitter på benken.

PAUSERAPPORT
En frisk og intens førsteomgang på Anfield, der hjemmelaget nok har vært det beste laget. Det har ikke vært de alt for store målsjansene, verken den ene eller andre veien i første omgang. Nærmest mål var John Arne Riise med et skuddforsøk på frispark som strøk stolpen til Edwin van der Sar. Jamie Carragher har spilt helt fantastisk i denne førsteomgangen, og ordner opp i det som er å ordne opp i. Craig Bellamy har også vært veldig frisk, og herjer med ellers bunnsolide Nemanja Vidic. Synd at Dirk Kuyt ikke er en halv meter lenger inne i boksen da han slår tunnell på serberen og slår glimrende inn foran mål. Liverpool har hatt mange hjørnespark, men har tilgode å utnytte det.

45 MIN: Kampen er i gang, og Liverpool angriper nå mot Anfield Road End.

46 MIN: Liverpool går rett i angrep, og Gerrard får avsluttet angrepet. Dessverre med venstrefoten og langt over.

47 MIN: Liverpool går ut i hundre i andre omgang. Kuyt spiller gjennom Bellamy, som dessverre har en middels førstetouch. Skuddet er uten nok kraft.

49 MIN: Bellamy kommer nok en gang mot Vidic og fikser en corner. Liverpools åttende for dagen. Denne gangen velger man et innøvd trekk der Gerrard legger ut på volley til John Arne Riise. Ballen kommer inn i midten, og Bellamy får satt ballen videre i mål. Linjedommer vinker offside, og det spørs om Liverpool ble snytt for scoring der, for Bellamy var ikke offside i det skuddet til Riise gikk.

52 MIN: Gerrard får et skuddforsøk blokkert inne i boksen. Ballen havner omsider til John Arne Riise, som prøver seg fra 20 meter. Skuddet er det bra trøkk i, men ballen seiler over mål. Voldsomt press av Liverpool i starten på denne andreomgangen!

58 MIN: Det voldsomme presset fra Liverpool har avtatt. Aurelio gjør seg klar til å komme på, og da har nok Gonzalez spilt ferdig.

60 MIN: Dagens første bytte. Fabio Aurelio kommer inn for Mark Gonzalez.

63 MIN: Manchester United gjør også sitt første bytte for dagen. Venstreback Patrice Evra har spilt ferdig, og inn kommer Mikael Silvestre.

67 MIN: Henrik Larsson går av, og inn kommer Louis Saha.

69 MIN: Et noe overraskende bytte. Craig Bellamy, som har vært Liverpools mest livlige på i angrep for Liverpool, går av. Han blir erstattet av Jermaine Pennant.

72 MIN: Jamie Carragher stopper Wayne Rooney og får gult kort. Rooney sliter etter taklingen fra Carragher, og blør godt fra høyrebenet.

74 MIN: Wayne Rooney må gi seg, og blir erstattet av John O'Shea. Manchester United har nå brukt opp sin innbytterkvote.

79 MIN: Rafa viser at han går for alle poengene når han tar ut Sissoko og setter inn Peter Crouch. Liverpool har nå også brukt opp sin innbytterkvote.

80 MIN: United får en unødvendig corner. Her må Liverpool passe seg, for Vidic er enorm i lufta.

81 MIN: United kommer til avslutning på corneren. Liverpool kontrer med Pennant, og Gary Neville er kynisk og feier beina under vingen. Dagens mest velfortjente gule kort.

86 MIN: Direkte rødt kort til Paul Scholes. Rødtoppen oppfører seg som en komplett idiot og slår etter Xabi Alonso. Helt korrekt avgjørelse av Atkinson. Xabi Alonso skal ha skryt for oppførselen sin etter idiotien, og går bare bort fra situasjonen. Da blir det 11 mot 10 i de siste 5 minuttene.

88 MIN: Veldig nære 1-0 til Liverpool! Crouch tar ned ballen og avslutter med beina fra god posisjon. Kunne ha avsluttet direkte med heading fra god posisjon der. Fantastisk redning av Uniteds nederlandske keeper på skuddforsøket til Crouch.

90 MIN: Det er lagt til fire minutter av kampen, og United får frispark i farlig posisjon på overtid.

91 MIN: Ronaldo banker frisparket foran mål. Det blir retur, og John O'Shea setter ballen opp i nettaket.

95 MIN: Liverpool får hjørnespark. Dette er siste sjanse for å få noe ut av denne kampen. Corneren er elendig, og kampen er over. Dette er vondt.

SLUTTRAPPORT
Liverpool spiller en god kamp, er klart best, og er forferdelig uheldige og udyktige på slutten når det gjelder. Man kan kanskje takke seg selv siden man ikke får ballen i mål, men tap her er veldig vondt. Det er vel kanskje det som kjennetegner en seriemester, at man vinner på en dårlig dag, men at de skal ta gullet på vår hjemmebane svir veldig. Craig Bellamy var veldig bra i dag, og hvorfor Benítez valgte å ta waliseren av banen er uforståelig, ettersom han ikke så skadet ut. Bakover var Jamie Carragher bunnsolid, og nok banens beste spiller. Det ble mye dramatikk mot slutten i denne kampen, med Scholes sitt røde kort, og O'Shea sin scoring. På overtid ryker altså både rekken på 9 kamper på rad uten baklengs, og 30 kamper ubeseiret hjemme - mot erkerival Manchester United! Nei, dette var bare veldig vondt.

SPILLERBØRS

REINA (6)
Gjør en brukbar jobb i dag, men blir ikke satt på de store prøvene. Har en frekk, dog småfarlig klarering midtveis i andre omgang. Er som vanlig offensiv i feltet, og har kontroll på det meste. Kan ikke gjøre mye med O'Sheas mål, men gir en retur på Ronaldos frispark, altså foranledningen til målet.

FINNAN (7)
Spiller en kamp på det jevne, selv om han sliter med å bidra offensivt i starten av første omgang. Bedrer seg på dette etter hvert, og har ikke store problemer med Ryan Giggs, som spiller en heller svak kamp. Har noen gode innlegg når Liverpool presser som mest, men er nok mer defensiv enn man skulle anta i dag.

CARRAGHER (8)
Liverpools beste i dagens toppoppgjør, uten tvil. Ruver i midtforsvaret med sin autoritet, og har to fantastiske taklinger på tampen av første omgang. En svært engasjert visekaptein som både ofrer og gir det meste. Står frem og er en trygghet for resten av lagkameratene i den bakre fireren.

AGGER (7)
Klarer seg fint i dag, og har blant annet et godt skuddforsøk i første omgang. Er delvis med offensivt når Liverpool presser Man Utd bakover, og har kontroll på både Rooney og Larsson. En god kamp av den unge dansken, som er flink til å posisjonere seg.

RIISE (7)
Fortsetter den gode formen som har tiltatt i det siste. Har kontroll på Ronaldo i de fleste situasjonene, og er også flink til å kombinere på venstrekanten. Et svært bra frisparkforsøk som går like utenfor stolpen. Klarer seg bra i dag, i likhet med resten av den bakre fireren.

GERRARD (7)
Startet godt i dag, og kriget i duellene. Måtte etter hvert flytte seg lengre ut mot høyrekanten, og gjorde dette med stort hell. Kombinerer fint med både Bellamy og Kuyt tidvis ute på kanten, og har flere gode forseringer og innlegg. God også i starten av andre omgang, men etter det blir han mer anonym.

SISSOKO (5)
Det ble ikke en kamp som forventet av Liverpools krigende midtbanespiller. Gjør grovarbeidet på midtbanen, men pasningsspillet til Sissoko i dag er langt under pari. Ballmottaket er også svært rustent, og han greier ikke å bidra offensivt i dag. Merkelige løsninger de fleste ganger, og dette var en skuffende kamp av midtbanespilleren.

ALONSO (7)
Gjør en god innsats mot United sterke midtbane, og må også flytte seg et par hakk fremover da Sissoko svikter totalt offensivt. Er god til å finne medspillere, og roe ned situasjonen på midten. Når Liverpool presser som mest viser han glimt av hans geniale fotballhode. Holder det gående gjennom hele kampen, men briljerer ikke. Pådrar seg et idiotisk gult kort, og er også mannen som får gjennomgå for Scholes frustrasjon.

GONZALEZ (5)
Igjen en dårlig kamp av chileneren. Starter kampen friskt, og er offensiv den første delen av kampen. Dessverre blir det altfor lite og dårlig sluttprodukt. Velger alt for ofte å prøve å kombinere på venstrekanten og ned mot cornerflagget, men det blir det som regel lite ut av. Burde lagt flere innlegg, istedet for å prøve å spille seg forbi Uniteds forsvar. Blir forståelig byttet ut til fordel for Aurelio etter en times spill.

KUYT (7)
Jobber iherdig i hele dag, og det skal han ha honnør for. Er flink til å finne medspillere, og river og sliter, samt stresser Man Utds forsvar. Finner blant annet Bellamy med en glimrende pasning, og er nære ved å være på rett sted til rett tid når Bellamy legger inn foran boksen etter en halvtimes spill. Godkjent kamp, og nederlenderen fortsetter i samme spor.

BELLAMY (8)
Holder lekestue med ellers så bunnsolide Nemanja Vidic. Vandrer gang på gang ut på kantene, og tvinger serberen til å følge etter han. Har flere gode driblinger, og er aktiv i angrepet. Litt upresist slått mot Kuyt, i det som fort kunne blitt mål. Blir også tvilsomt avblåst for offside, når han setter ballen i mål etter femti minutters spill. Flott kamp av waliseren, som ble byttet ut med tanke på tirsdagens viktige kamp mot Barcelona.

AURELIO (6)
Kommer inn for Gonzalez, men gjør intet intrykk på kampen den halvtimen han er på banen. Gjør sitt inntog først og fremst for at Riise skal kunne gå mer fremover. En kamp på det jevne, og gjør verken noe særlig positivt eller negativt.

PENNANT
Gjør et positivt innhopp, og jobber hardt både offensivt og defensivt. Har et par gode innlegg, og kombinerer flott med Finnan og Gerrard ute på høyrekanten. Ble feid ned av Gary Neville.

CROUCH
Har Liverpools aller største sjanse i løpet av det kvarteret han er på banen. Demper flott på brystet, men en reaksjonsrdning av van der Sar ødela feiringen for Peter. Kunne også valgt å heade på den sjansen.