Liverpool - Middlesbrough

Ons 18.04.07 kl 21.00 (Premier League) - C+ Mix / Tilskuere: 41,458 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

To Gerrard-mål var forskjellen mellom Liverpool og Boro på Anfield i kveld. Liverpool imponerte ikke, men gjorde det de måtte.

Davies

Hjemmekamp mot Middlesbrough i ligaen. Viktig med en ny 3-poenger her for å holde stø kurs mot tredjeplass.

Du kan få scoringsvarsel til din mobil ved å sende meldingen: LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benitez har overrasket igjen, denne gang ved å utelate Steve Finnan og Xabi Alonso fra laget. Disse to er heller ikke å finne på benken på Anfield i kveld. Viktig kamp for Benitez og hans spillere. Etter en svak innsats mot Manchester City, gjelder det å finne selvtilliten og komme seg på vinnersporet igjen. De har brukt mye tid på å fokusere hundre prosent på ligaen nå, i en periode rett før semifinalekampene mot Chelsea i Champions League.

Ett minutts stillhet for å ære de 96 omkomne ofrene fra Hillsborough-ulykken for 18 år siden.

1. min.
Kampen er i gang. Liverpool har avspark.

3. min.
Første som liknet en sjanse for de helrøde. Gerrard blir spilt igjennom. Pogatetz kontrollerer inn til Schwazer. Gerrard faller, men Poll vinker spillet videre.

10.min.
Ingen av lagene har klart å få et klart overtak og spille seg fram til de store sjansene. Liverpool har hatt ballen mest.

12. min.
Liverpool får to cornere på rad, men uten at det blir noe ut av noen av dem.

14. min.
Det første som likner en sjanse. Pennant legger inn fra høyre, Sissoko header, Crouch skyter i en Boro-forsvarer og Riise skyter høyt over på returen fra drøyt 16 meter.

Sissoko får behandling etter å ha kollidert med en Boro-spiller. Så ut til å ha fått en smell i brystet.

20. min.
Eks Boro-spiller Bolo Zenden får pipekonsert fra sine tidligere fans når han går ut for å ta et par cornere på rappen.

22. min.
Riise får frispark fra 20 meter, men treffer muren.

25. min.
Igjen får Riise ballen fra rundt 20 meter. Sunnmøringen får ballen på halvspretten, men igjen går det høyt over. Liverpool har problemer med å finne et høyere gir enn siste kamp mot Manchester City. Ikke fått testet Schwarzer ennå.

29. min.
Første sjanse registreres. Sissoko skyter like utenfor på det første angrepet der Liverpool lar ballen gjøre arbeidet. Igjen er det Pennant som skaper noe på sin høyreside og får lagt inn. Tegn på bedring?

32. min.
Brukbar Liverpool-periode. De spiller forover og ikke med evige støttepasninger. Sissoko går i bakken, Poll bryr seg ikke om at Liverpool-fansen vil ha frispark. Gerrard får gjort en halvveis avslutning, men ballen går utenfor. Bare Liverpool nå.

40. min.
Middlesbrough utlikner sjansestatistikken til 1-1. Carra gjør en stygg feil, mister ballen til argentineren Rochemback som tester Reina, som kontrollerer ballen ut.

41. min.:
Ny argentiner tester keeperne, denne gang Mascherano som får sjansen på halvspretten, men Schwarzer har full kontroll.

43. min.
Bra Liverpool-angrep. Sissoko skyver ballen ut til Pennant, som legger tilbake til Sissoko som sleiver fra like innenfor 16-meteren.

0-0. Dette ser mest ut som en tredje omgang av kampen mellom Liverpool og Manchester City. Lite innsats, gå-fotball og knapt en sjanse er registrert. Liverpool spiller på lavt gir for tida. De har ballen klart mest, men uten det trykket og den innsatsen som kreves for en toppklubb som Liverpool, så blir det lite tellende resultat. Nå haster det med å finne vinnerformelen. Den har vært fraværende i første omgang. Pennant har gjort livet surt for Middlesbroughs venstreback, men ellers så har ikke the Teesiders hatt mye å frykte fra et tannløst Liverpool-angrep. Finnan og Alonso er utelatt og hviler, men det virker som om hele laget, inkludert førsteelleveren hviles til semifinalekampene mot Chelsea i Champions League. Skjerpings!

50. min.
Liverpool har begynt best. Legger press på Boro. Pennant får headet inn i feltet, men Boro får gitt til corner. Mascherano header corneren i tverrliggeren.

52. min.
Dirk Kuyt erstatter Momo Sissoko. Rafa vil nok prøve å balansere laget bedre med dette byttet.

56. min.
Dobbeltsjanse. Riise legger inn til Kuyt. Woodgate blokkerer. Kuyt får gitt til Zenden, som legger inn til Crouch, som skyter over. Det burde stått 1-0.

58. min.
1-0. Steven Gerrard skyter fra nærmere 25 meter etter pasning fra Zenden. Uttakbart for Schwarzer. Nå begynner det å likne noe.

60. min.
Andrew Davies får gult kort for filming, men burde vel kanskje hatt frispark etter å ha blitt tatt av Mascherano.

65. min.
2-0; Steven Gerrard på straffespark foran Kop End. Crouch blir holdt av Davies. Poll peker ubønnhørlig på straffesparkmerket.

66. min.
Middlesbrough trenger mål og bytter inn Viduka for Morrison.

69. min.
Viduka har fått litt mer liv i Boro-angrepet. Han er farlig fremme og skaper en farlighet foran Liverpool-målet, men forsvaret avklarer.

76. min.
Liverpool våknet når kaptein Gerrard våknet i kveld. Selv om Boro vet et par anledninger har utfordret Liverpool-forsvaret, har vi kontroll over dette.

82. min.
Adam Johnson erstatter Lee Catermole for Boro.

83. min.
Riise skyter fra 25 meter. Schwarzer har kontroll.

87. min.
Gerrard har gjort jobben sin, overlater kapteinsbindet til Carra og erstattes av Gonzalez. Noen minutters genistreker fra Steven redder kvelden for Liverpool.

To minutter lagt til.

Poll blåser av. 2-0 til Liverpool.

Tre poeng var det viktigste vi fikk ut av denne kampen. Noen minutters genistreker fra Steven Gerrard i andre omgang var nok. Først etter 58 minutter når han får ballen fra Zenden og sender den uttakbart for Schwarzer, så fra straffesparkmerket sju minutter senere etter at Crouch ble tatt. Liverpool hadde fire skudd på mål i andre omgang, og da er straffesparket inkludert. De må nok heve seg ytterligere noen hakk i ukene som nå kommer. Første omgang var preget av gåfotball. Det ble noe mer tempo i andre omgang. De røde hevet seg akkurat nok til å sende hjem et Middlesbrough som ikke hadde spesielt mye å by på, men som ved et par anledninger og med litt flaks kunne truet Reina. Men som sagt tre poeng var viktigst. Nå er det å fortsette på vinnersporet mot Wigan på lørdag viktig, før semifinalen i Champions League mot Chelsea i neste uke.

SPILLERBØRS

REINA (7)
Plettfri kamp av spanjolen. Er som vanlig aggressiv og offensiv i feltet, og gjør ingen feil i kveldens kamp. Gjør et par gode redninger og har i tillegg en herlig og frekk detalj mot slutten. Utfører alt arbeid med den nødvendige roen.

ARBELOA (7)
Veldig god kamp av den anvendelige forsvarsspilleren. Flink til å involvere seg offensivt, og kombinerer fint sammen med Pennant på høyreflanken. Har ingen problemer defensivt og viser i kveld god teknikk og flott overblikk.

CARRAGHER (5)
Unormalt svak kamp av den ellers så stødige scouseren. Har en grov feil i første omgang som gjør at Rochemback kan komme gjennom. Får ikke stort å bryne seg på i kveld, men virker ikke like sikker og erfaren som normalt.

AGGER (6)
Godkjent kamp av den unge dansken. Rydder opp i det lille han må i kveld, og er også fint med fremover ved flere anledninger. Daniel fortsetter sin stabile form.

RIISE (5)
Også nordmannen har en kamp under pari i kveld. Alle skudd på mål ender langt over, og han bidrar ikke nødvendig offensivt. En del slurvefeil og dårlige pasninger.

PENNANT (8)
Starter første omgang som den eneste spilleren som er sulten på seier i kveld. Jobber utrettelig gjennom hele kampen, selv om intensiteten var noe høyere i første omgang. Løper, utfordrer, passerer og legger ned en solid dose arbeidsinnsats, såvel som mange gode innlegg. Banens beste i kveld i konkurranse med Gerrard.

SISSOKO (5)
Legger som vanlig ned mye arbeid, men lykkes helles ikke i kveld med pasningene. Involverer seg stadig mer offensivt, men ballmottaket og de avgjørende pasningene er langt under pari. Får i tillegg noen sjanser mot Schwarzer, men skuddfoten er langt ifra presis. Blir byttet ut etter 52 minutter.

MASCHERANO (7)
Dette er slik vi kjenner argentineren. Ligger i sin faste rolle dypt på midtbanen, og sender pasninger med kirurgisk presisjon. Javier imponerer med sitt flotte overblikk og defensive ro.

ZENDEN (5)
Svak kamp mot gamle lagkamerater. Alt vingspillet finner sted på høyrekanten, og det er det en usannsynlig god grunn til. Zenden utfordrer lite på kanten og spiller en kamp som er langt fra overbevisende på den problematiske venstrekanten. Kewell savnes dypt.

GERRARD (8)
Redder Liverpool på en kveld med få sjanser. Smeller inn et flott mål fra distanse når målene aldri ser ut til å komme. Deretter er han sikker fra straffemerket. Våkner til liv etter første scoringen, og motiverer hele laget etter dette. Skuffende førsteomgang.

CROUCH (6)
En kamp på det jevne av Peter. Får svært lite å jobbe med før Kuyt kommer inn, og lider stort av det, men gjør seg heller ikke bort alene på topp. Var involvert i situasjonen som Poll dømte straffespark på. Bommer på ballen på en god sjanse rett før slutt.

KUYT (6)
Nederlenderen kommer inn for Sissoko tidlig i andre omgang og bidrar til at Liverpool får mer fart i det offensive spillet. Jobber hardt på topp og utfordrer Middlesbrough-forsvaret. Positive takter av Kuyt.