Man Utd jr - Liverpool jr

Tor 26.04.07 kl 20.45 (FA Youth Cup, finale 2.kamp) - Sky Sports 2 / Tilskuere: 24.347 / Dommer: Mark Clattenburg / Old Trafford / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool er blitt engelske juniormestere for andre året på rad, etter 4-3 på straffespark. Det stod 2-2 etter begge kampene.

Barnett

Manchester United har en 2-1 ledelse å gå på foran denne returkampen, etter et spillemessig jevnt oppgjør på Anfield.  Svenske Astrit Ajdarevic er tilbake fra suspensjon.

Steve Heighway sier foran kampen at han for fornøyd med hvordan hans lag spilte på Anfield, og at man håper man kan fortsette med det og at ingen av hans spillere lar seg påvirke av det å spille en slik viktig kamp på Old Trafford.

2.min:  Liverpool og Charlie Barnett har det første oppløpet, da midtbanespilleren forserer fremover og skyter fra 25 meter.  Skuddet går imidlertid langt utenfor.

Charlie Barnett i kamp med kapteinen til Man Utd, Sam Hewson.

9.min:  Kjappe og farlige Febian Brandy skyter et par meter over på et langskudd for vertene.  Liverpool har imidlertid åpnet kampen bra.

17.min:  Ray Putterill er i en god posisjon ute på venstrekanten, men ødelegger en god mulighet med et svakt innlegg.  De for anledningen gulkledde har hatt ballen mye, men sliter med å komme til sjanser.

19.min:  Raid fra Brandy, men Dave Roberts har ingen problemer med å holde skuddet fra 20 meter.

24.min:  Fagan prøver seg for United, igjen er det et langskudd som Roberts redder greit.

26.min:  Brandy og Welbeck kombinerer, før sistnevnte skyter over.

38.min:  Etter en lang periode hvor de skjedde lite foran målene, får Liverpool kampens største sjanse så langt.  Et glimrende innlegg fra Jimmy Ryan ute på høyrekanten finner Craig Lindfield omtrent på straffemerket.  Toppscoreren får imidlertid ikke presset headingen under tverrliggeren.

41.min:  Et godt angrep ender med at høyreback Stephen Darby slår inn og Astrit Ajdarevic prøver en ambisiøs variant av brassespark.  Svensken treffer imidlertid ikke skikkelig.

Det har vært en tett og jevn 1.omgang, med høyt tempo på midtbanen og få situasjoner foran målene.  Liverpool startet best og hadde ballen mye, før United anført av den kvikke Brandy hadde en god periode midtveis.  Mot slutten kom gjestene tilbake og Craig Lindfield headet over kampens største sjanse så langt.  Liverpool spiller med den langbente og slepne Ajdarevic som playmakeren sentralt på midtbanen og med Flynn rett bak Lindfield.  Sammen med Charlie Barnett har Astrit hatt overtaket i "motor-rommet" i store deler av de første 45 minuttene, men man har slitt med å få i gang kantene.  Spesielt Ray Putterill vil en gjerne se mer i aksjon ute på venstresiden.  Denne finalen er fortsatt helt åpen, og bortemål teller altså ikke.

50.min:  Etter at Liverpool igjen har åpnet bra får Man U en kjempesjanse ut av det blå.  Spearing slår løst opp på et dekket Ajdarevic, Drinkwater snapper ballen og spiller fra Brandy.  Alene med keeper greier imidlertid Dave Roberts å få et bein på ballen.

52.min:  En flott prestasjon av Craig Lindfield da han venter opp på kanten av straffefeltet og skyter umiddelbart.  Zieler får et par fingre på ballen som går i stolpen og ut.

Kampens to største sjanser har kommet under en livlig åpning av 2.omgang.

55.min:  0-1 ROBBIE THRELFALL - United får ikke klarert skikkelig en corner, Jimmy Ryan bommer nesten på ballen som går til Threlfall på 16-meteren.  Midtstopperen som scoret selvmål på Anfield banker til ballen med venstrebeinet, utagbart helt inne ved stolpen.

Robbie Threlfall kliner til, og det står 1-0.

59.min:  Putterill kommer seg løs på venstrekanten og slår hardt inn, men Lindfield er noen centimetere fra å få en tå på overlegget.

64.min:  Putterill på sprang igjen.  Venstrevingen blir tvunget innover og prøver en frekkis med feil bein, men skuddet går et par meter utenfor den bortre stolpen.

Liverpool har vært klart best etter pause, når vi nå er halvspilt i 2.omgang.

72.min:  Bryan inn for Drinkwater hos Man Utd.

82.min:  En skuffet Astrit Ajdarevic blir byttet ut til fordel for Steve Irwin, men det var tydelig at svensken begynte å bli dyktig sliten etter å ha spilt en god kamp.

83.min:  Ray Putterill vender opp på hjørnet av 16-meteren, før han bender ballen en meter utenfor det bortre krysset.

87.min:  Norske Magnus Eikrem kommer inn for Welbeck hos Man Utd.

Liverpool dominerte stort i 2.omgang og var nærmere 2-0 enn United utligning.  De fortsatte å styre midtbanen, forsvaret var solid, og framover kom Ray Putterill stadig mer med i kampen.  Gjestene var også farligst på dødballer, og Robbie Threlfall kunne altså "revansjere" selvmålet fra Anfield da han smelte inn 1-0.

Målscorer Robbie Threlfall kan juble sammen med bl.a. forsvarskollega Stephen Darby (til venstre).

Klart for ekstraomganger.  Hvis det står uavgjort sammenlagt etter nye 30 minutter vil det bli straffespark.

1.ekstraomg

92.min:  Innbytter Bryan får skudd inne i feltet, men får ingen fart på ballen.

92.min:  Liverpool tar nesten ledelsen i finalen sammenlagt, da Craig Lindfield skyter i stolpen(!)  Spissen kommer seg nydelig fri etter et overlegg fra Charlie Barnett og sender ballen forbi keeper men treffer altså bortre stolperot.

95.min:  Jimmy Ryan sliter med krampe og Lee Woodward kommer inn.

99.min:  Moffatt inn for Evans hos vertene.

2.ekstraomgang

106.min:  Liverpool får først frispark ute mot høyre, og siden corner, og det blir farlige begge gangene uten at man kommer til en skikkelig avslutning.

109.min:  United kontrer, får en corner, og Brandy får en god sjanse inne i feltet med Roberts er kjapt ute og blokkerer.

24.347 tilskuere.

Liverpool har lenge sett ut som det laget mest trolig til å avgjøre dette, men nå er det mange trette hoder og bein ute på den store gressmatta.

112.min:   Charlie Barnett får gult etter å ha kommet for sent inn i en takling mot driblekunstneren Brandy.

114.min:  Innbytterne Woodward og Irwin skaper en halvsjanse, da Woodward får slått inn og Irwin header over ved bakre stolpe.

Liverpools tilreisende supportere synger YNWA, til buing fra hjemmepublikum.

SLUTT

2-2 sammenlagt altså, men Liverpool hadde fortjent tittelen etter 120 meget gode minutter på Old Trafford.  Klart for straffespark.