Manchester City - Liverpool

Lør 14.04.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 45,883 / Dommer: Uriah Rennie / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool gjestet i ettermiddag City of Manchester Stadium. Det endte målløst i en svak og sjansefattig kamp.

Man CityLiverpool
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Isaksson
Johnson
Distin
Dunne
Ball
Beasley
Barton
Jihai
Onuoha
Mpenza
(Ireland '62)
Vassell
(Corradi '83)
Reina
Finnan
Carragher
Agger
Arbeloa
Pennant
(Crouch '76)
Mascherano
(Zenden '85)
Alonso
Riise
(Gonzalez '65)
Gerrard
Kuyt
Innbyttere
Weaver
Trabelsi
Samaras
Dudek
Hyypiä
Gule kort
Barton '69Alonso '61
Finnan '63

Ny bortekamp i ligaen for Liverpool før to hjemmekamper står på programmet (Middlesbrough og Wigan). Viktig med ny 3-poenger her for å holde stø kurs mot tredjeplass.

Du kan få scoringsvarsel til din mobil ved å sende meldingen: LFC LIVE START til 2180.

Rafa har valgt et meget sterkt mannskap til dagens kamp på City of Manchester Stadium. Finnan er tilbake på høyrebacken, Carragher i midtforsvaret, og Mascherano tar Sissokos plass sentralt på midtbanen. Sissoko er ikke på benken i dag, men er verken suspendert eller skadet etter det vi erfarer. Formspilleren Peter Crouch er satt på benken, og Dirk Kuyt og kaptein Gerrard tar plassene helt fremme. Gerrard vil nok ha en fri rolle i rommet bak Kuyt.


Før kampen kom Joey Barton bort med blomster, og la foran Liverpool-seksjonen til minne om de 96. I morgen er det 18 år siden Hillsborough-tragedien.

1 MIN: City tar avspark, og vi er i gang på City of Manchester Stadium.

5 MIN: Gerrard går innover og finner Pennant med en meget lekker pasning med underskru. Pennant blir utvilsomt holdt av Ball når han skal avslutte og avslutningen blir helt tam uten kraft eller retning. Blir muligens snytt for straffespark.8 MIN: Gerrard spiller gjennom Riise på kanten. Innlegget fra nordmannen blir blokkert rett foran Kuyt og Liverpool vinner en corner. Like etter corneren kontrer City, og Agger får såvidt snappet ballen fra Vassell. Kunne blitt meget skummelt.

10 MIN: Stor sjanse for vertene. Vassell slår et presist innlegg fra venstre, og Mpenza header like utenfor fra god posisjon i feltet.

13 MIN: Alonso slår en god pasning inn i feltet mot Riise. Riise prøver å heade ned til Kuyt, men burde utvilsomt gått for mål selv.

19 MIN: Alonso ser at Isaksson står langt ute, og prøver seg fra midtbanen. Forsøket går like over denne gang.

21 MIN: Riise prøver seg på hel volley fra kanten av 16. meteren. Treffer dessverre helt feil, og ballen går langt til side for Isakssons mål. Men med slikt krutt i støvlene var det helt rett å prøve seg fra den posisjonen.

25 MIN: City har corner, og Liverpool får ikke klarert skikkelig. Ballen havner etterhvert til Beasley som prøver seg på hel volley. Forsøket går heldigvis over. Ganske jevnspilt kamp sålangt, men vanligvis så pasningssikre Xabi Alonso og Gerrard har uvanlig mange feilpasninger til nå.

30 MIN: Pennant slår lav corner som går gjennom hele feltet, og havner hos Jamie Carragher langt bak i feltet. Vinkelen blir for spiss, og forsøket fra scouseren går i nettveggen.

44 MIN: City har vært litt småfarlige de siste minuttene, og har hatt det meste av spillet. Får nå et frispark i farlig posisjon ved kanten av 16. meteren. Frisparket blir det heldigvis ikke noe skummelt av.

PAUSERAPPORT
Etter en ok start, falt tempoet og kvaliteten i førsteomgangen betraktelig. Ingen antydninger til spill, svake ballmist og laber innsats. Enkelte nøkkelspillere forventer en mer av, og det ser ut til at noen røde er i feriemodus.  Ingen store opplagte målsjanser verken den ene eller andre veien, så den som skal klippe sammen høydepunktene får en enkel jobb i dag. Vi forventer langt mer i andre omgang, og kanskje et innbytte av formspiller Peter Crouch kan få liv i Liverpool? Den lange spissen var vertfall i oppvarming i store deler av første omgang, og kommer kanskje inn tidlig i andre?

45 MIN: Liverpool sparker i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

- Arsenal leder nå 2-1 over Bolton på Emirates Stadium, og da er det per nå to poeng som skiller lagene i kampen om tredjeplassen.

 47 MIN: Pennant lander stygt etter en duell med Barton og ser ut til å ha store smerter.

48 MIN: Finnan slår et innlegg, og Gerrard header over. Pennant er på beina igjen.52 MIN: Gerrard skjærer innover og prøver fra 18 meter. Skuddet er uten kraft og treffer også en motspiller. Isaksson redder uten problemer. Like etter header Gerrard Kuyt gjennom, men nederlenderen har ikke nok fart i beina til å gå mot mål, og må vende opp. Pasningen etter er elendig og angrepet avsluttet.

53 MIN: Riise prøver seg fra 20 meter. Skuddet går en meter til side for Isakssons mål.

 61 MIN: Dagens første gule går til Xabi Alonso. Sparker ned Joey Barton på 30 meter, og får et helt fortjent gult kort.

 62 MIN: Mpenza går ut, og blir erstattet av Stephen Ireland. Da skal City spille med Vassell alene på topp.

 63 MIN: Finnan med en klønete takling på Vassell, og blir belønnet med gult kort.  

 65 MIN: Liverpool gjør sitt første bytte. Noe overraskende er det Mark Gonzalez som skal på, og ikke Peter Crouch. Chileneren erstatter John Arne Riise.

66 MIN: Ballen havner hos Pennant inne i boksen. Han slår et godt innlegg inn til Kuyt på fem meter, men Richard Dunne gjør en glimrende jobb i duellen med Kuyt og avslutningen til nederlenderen går langt over.

 69 MIN: Joey Barton går veldig hardt til i en duell med Gerrard, og pådrar seg et gult kort. Liverpool får frispark i gunstig posisjon.

72 MIN: Peter Crouch gjør seg klar til å komme inn. Han burde muligens komt inn tidligere...

 75 MIN: City slår en corner Reina håndterer dårlig. Ballen havner hos Beasley, som vender bort Alonso og skyter i tverrleggeren fra 14 meter. Kampens største sjanse.

 76 MIN: Peter Crouch erstatter Jermaine Pennant. Da avslutter de røde kampen med to angripere, og Gerrard går ut på høyrekanten. 79 MIN: Daniel Agger ligger nede med krampe.

 82 MIN: Ireland takler Agger stygt, men City ender med å få frispark i farlig posisjon.

 84 MIN: Corradi erstatter Vassell. Vassell har vært en av de friskeste spillerne på City of Manchester Stadium i dag.

 85 MIN: Javier Mascherano går ut, og blir erstattet av Bolo Zenden. Argentineren har absolutt vært en av banens beste spillere i dag.

86 MIN: Uriah Rennie overser en klar hands inne i Liverpools felt, og City ble muligens snytt for straffespark der. Det er utrolig hvor mange hands Rennie har oversett i dag.

 89 MIN: Steve Finnan ser ut til å slite med en skade. Dommeren har lagt til tre minutter.

91 MIN: På overtid gir Carragher håpløst bort en corner. Liverpool ser fryktelig slitne ut, og det har vært en veldig frustrerende ettermiddag på City of Manchester Stadium. 

SLUTTRAPPORT
Liverpool så veldig slitne ut, og klarte aldri skape noen store sjanser i dagens kamp. Nærmest scoring var Beasley med sitt skudd i tverrleggeren. Kanskje det var sola og temperaturen i Manchester denne lørdagen som gjorde det hele så tamt? For enkelte av spillerne som fikk hvile i midtuka var fryktelig tamme. Spillere man til vanlig forventer mye mer av klarte ikke prestere, og gjorde noen ballmist man sjelden ser på dette nivået. Tempoet i kampen var vanvittig lavt, og det så til tider ut som at begge lag var fornøyd med 1 poeng hver. Arsenal vant sin kamp mot Bolton, og det er nå kun to poeng som skiller lagene i jakten på tredjeplassen.

SPILLERBØRS:

Reina 7

Hadde usedvanlig lite å henge fingrene i. Ingen redninger, men er våken på crossballer og har hatt full kontroll i feltet.

 

Finnan 5

Iren var bemerkelsesverdig usynlig i denne kampen. Ingen offensive bidrag. Uvant svak kamp.

 

Carragher 7

Gir alltid 100 prosent og maner sine lagkamerater til innsats. Men ikke mange fulgte oppfordringen. Gir unødig bort et hjørnespark på slutten av kampen.

 

Agger 6

God kontroll bakover. Var på noen offensive visitter i City-feltet. Dog uten at det ga særlige resultater.

 

Arbeloa 6

Litt mer aktiv på sin flanke enn det Finnan var, men var som de fleste av Liverpool-spillerne tammere enn ellers. Litt problemer med plasseringen defensivt.

 

Pennant 6

Også Pennant gjorde noen spede forsøk på kantspill. Hadde en stor mulighet helt i begynnelsen av kampen. Kom til med innlegg.

 

Mascherano 7

Liverpools beste i denne kampen. Argentineren er i form. Liker å ligge som midtbaneanker og plukke opp baller. Sikker bakover og konstruktiv framover. Gode pasninger noe som var mangelvare på bortelaget i denne kampen.

 

Alonso 6

Denne kampen vil ikke bli særlig minnerik for baskeren. Forferdelig mange feilpasninger fra den kanten. Involverte seg lite i kampen. Får pluss for noen gode taklinger.

 

Riise 6

John Arne skal få honnør for innsatsen i denne kampen, men heller ikke han fant det ekstra giret på City of Manchester Stadium.

 

Gerrard 5

Som Xabi serverte også Gerrard mange feilpasninger i ettermiddag. Dårlig innsats fra sin høyre side på midtbanen. Virker innimellom litt uinteressert i det som foregår rundt ham. Er du en av verdens beste spillere, så skal det være mulig å få ballene inn til angriperne, i hvert fall en av de gangene du prøver.

 

Kuyt 5

Prøvde, men lyktes ikke med noe som helst.

 

Gonzalez, Zenden og Crouch kom inn for henholdsvis Riise, Mascherano og Pennant men bidro ikke til å løfte de røde nevneverdig. De spilte alle for lite til å få poeng.