Manchester City res - Liverpool res

Man 02.04.07 kl 20.00 (FA Premier Reserve League) - / Tilskuere: 365 / Dommer: / Regional Athletics Ground at Sportcity / Skrevet av: Einar Kvande / Torbjørn Flatin (i Manchester)

Liverpools reservelag tapte i kveld 3-1 borte mot Manchester City, etter å ha ledet 1-0 ved pause. Nabil El Zhar gjorde Liverpools mål.

Barnett

Liverpool stiller naturlig nok med et ungt lag i kveldens reservelagskamp borte mot Manchester City, ettersom førstelagstroppen har reist til Nederland i forbindelse med kvartfinalen i Champions League mot PSV.

Gary Ablett kan imidlertid likevel mønstre en internasjonal forsvarsrekke bestående av blant andre den italienske keeperen Daniele Padelli, argentinerne Emiliano Insua og Gabriel Paletta, samt Ronald Huth fra Paraguay. På benken har Ablett funnet plass til jamaicanske Reneil Sappleton, som er i Liverpool på prøvespill for tiden.

1.omgang

7.min:
Paletta slår en lang ball ut til El Zhar på venstrekanten. Marokkaneren slår direkte inn til Paul Anderson. Sistnevnte får ikke ordentlig klem på skuddet sitt, og keeper redder komfortabelt. Bra Liverpool-angrep!

9.min: Et Liverpool-angrep ender med et innlegg fra venstre. City-forsvaret klarerer rett ut til Paul Anderson. Han klemmer til på volley fra 20 meters hold, og ballen fyker en halv meter utenfor krysset.

13.min:  0-1 Nabil El Zhar. Liverpool vinner ballen høyt på banen, og Jack Hobbs slår en stikker til Nabil El Zhar. Marokkaneren kommer igjennom og skyter i steget fra 13-14 meters hold. Meget bra avslutning, og Liverpool tar fortjent ledelsen.

Kampen åpnet i labert tempo, men etterhvert har det blitt mer fart på sakene, og Liverpool er så absolutt best så langt. Threlfall og Anderson har vært bra på kantene, og El Zhar løper mye. Hjemmelaget ser ut til å stole på sine raske spisser, og slår langt, mens Liverpool spiller mer fotball.

18.min:  Hjemmelaget gjør et tidlig bytte. Obeng kommer inn for Williamson som har blitt skadet.

22.min: Paul Anderson forserer fremover og blir felt på hjørnet av 16-meteren. Robbie Threlfall tar frisparket med venstrebeinet. Ballen går relativt rett på mål, og Nicky Weaver bokser til corner.

37.min: Gabriel Paletta slår en langpasning ut til Paul Anderson på høyre. Den hurtige vingen foretar en ny forsering og kommer til dødlinja. Liverpool har et par spisser foran mål, men city får klarert til corner i siste liten.

43.min: Liverpool klarer å holde ballen inne i Citys straffefelt. Situasjonen ender med at Jordy Brouwer fyrer av et skudd fra 16 meters hold. Nederlenderen får imidlertid ikke skikkelig klem på avslutningen, og ballen triller en meter utenfor mål.

Pauserapport
Det er fullt fortjent at Liverpool leder ved pause. Manchester Citys første skudd på mål kom etter 44 minutter, og var ei skikkelig lompe. Hos gjestene har forsvaret vært veldig bra, og tatt fullstendig nuven av de unge spissene til City. Det eneste Liverpool har manglet i denne omgangen er litt trøkk foran mål. Jack Hobbs og Ryan Flynn ligger ganske defensivt på midtbanen. Foran denne duoen har spesielt Paul Anderson og Nabil El Zhar vært livlige og Robbie Threlfall har også vært med på notene. Lengst fremme blir imidlertid Jordy Brouwer litt for lett i kamp med Citys to solide stoppere, Stephen Irland og kapteinen D'Laryea. De gode angrepene til Liverpool har således blitt skapt ute på sidene. De røde har hatt et klart spillemessig overtak og som nevnt full kontroll bakover.

2.omgang

46.min:
City har gjort et bytte i pausen. Evans har kommet inn for Williams.

53.min:  Stephen Darby slipper forbi seg et hardt innlegg fra høyre. Ismael Miller står på bakre stolpe, og knaller til fra skrå vinkel 5-6 meter ute. Daniele Padelli gjør en bra reaksjonsredning.

54.min:  1-1 Ched Evans. Innbytter Evans scorer litt ut av det blå. City slår inn fra venstre og Evans kommer på løp bakfra. Ingen plukker han opp, og han får dermed umarkert heade fra straffemerket. Ballen fyker inn helt i hjørnet bak en sjanseløs Padelli.

56.min:  Liverpool får en stor sjanse når Ryan Flynn blir spilt fri. Keeper Nicky Weaver gjør imidlertid en meget god redning, og får slått skuddet til Flynn til corner. På corneren fyrer Jordy Brouwer løs inne i feltet, men skuddet blir blokkert. Det har vært en livlig start på andre omgang, og det tegner til å bli en mer hendelsesrik omgang enn den første.

For de som lurer på hvorfor spissen Craig Linfield ikke er med i troppen i kveld, kan vi berette at han har pådratt seg en skade. Det er imidlertid ventet at han vil bli kvitt denne i god tid før juniorfinalene 16. og 19.april.

70.min:  Etter et temmelig kjedelig kvarter skyter innbyter Oben knallhardt  og veldig bra fra 18-19 meter. Daniele Padelli slenger seg i hele sin lengde og får slått til corner. En meget bra redning.

72.min:  City slår en lang pasning opp mot Miller, og linjemannen overser en soleklar offside. Miller kommer alene mot Padelli, som kommer langt ut. City-spilleren slår ballen forbi italieneren, men for langt foran seg. Dermed må han avslutte fra meget skrå vinkel, og Padelli rekker tilbake til målet sitt og får ryddet opp. Igjen en meget bra prestasjon av Liverpools målvakt.

77.min:  2-1 Mark Laird. Ismael Miller utfordrer Stephen Darby ute på backen, og kommer seg til dødlinja. Han slår knallhardt inn i feltet, og Liverpool-forsvaret får ikke klarert ballen skikkelig. Mark Laird får dermed en enkel jobb med å putte ballen i nettet fra fem meters hold.

78.min:  Jamaicaneren Sappleton, som er på sitt andre prøvespill i Liverpool, erstatter Jordy Brouwer.

82.min:  Liverpools andre bytte. Putterill kommer inn for Threlfall.

83.min:  City får en stor sjanse. Et langt fremspill finner Abdound som kommer helt gjennom på høyresiden og er alene med keeper. Padelli gjør nok en bra redning, og heller ikke Sturridge klarer å score på returen når en Liverpool-forsvarer får reddet på streken.

90.min:  På overtid gjør City et bytte. Evans, som kom inn i pausen, blir erstattet av Clayton.

90.min:  3-1 Adam Clayton. Innbytter Clayton scorer med sin første touch på ballen etter litt frem og tilbake i feltet, og punkterer dermed kampen.

Sluttrapport
Lagene hadde hver sin omgang i denne kampen. Liverpool var det førende laget før pause, og City var klart best etter hvilen. City skapte flere og større sjanser i andre omgang enn Liverpool gjorde i første, og seieren var derfor hverken ulogisk eller ufortjent, men kanskje ett mål for stor. Gary Ablett vil uansett være svært misfornøyd med det de røde presterte i andre omgang, da man mistet totalt grepet om midtbanen. Fremover på banen var det veldig tafatt av Liverpool de siste 45 minuttene, og sjansen til Flynn var den eneste gjestene skapte. Jamaicaneren Sappleton, som er i Liverpool på prøvespill, fikk ikke vist seg frem de 12 minuttene han fikk på banen, men hadde også svært dårlige arbeidsbetingelser etter at piffen hadde gått ut av de røde på det tidspunkt han kom inn.

Padelli 5
Kanskje den eneste som kan gå med hodet hevet etter Liverpools elendige andreomgang. Men italieneren må ta 2-1 målet på sin kappe, da han bokset ballen rett til Laird. Hadde 3-4 veldig gode redninger, og var bra i feltarbeidet.

Darby 4
Stødig før pause, men fikk store problemer mot hurtige og sterke Ismael Miller i andre omgang.

Paletta 5
Hadde 3-4 veldig gode fremspill, og var solid i duellspillet, selv om det glapp noen ganger etter pause.

Huth 4
Tar ingen fanger, men er litt rufsete i sitt spill. Hadde bra kontroll helt til det glapp i andre omgang.

Insua  4
Viser små glimt av hva han kan. Bra venstrebein og god teknikk, men slipper folk litt for lett til på sin side. En mann med potensiale.

Anderson 5
Kanskje Liverpools beste før pause, og den dårligste etter hvilen. Aktiv og involvert de første 45 minuttene, og totalt anonym de siste 45.

Hobbs 4
Er en solid mann på midtbanen, men mister litt grepet på det som skjer etter pause. Står ikke frem slik det forventes av en kaptein.

Flynn 3
Blir litt for lett. Hadde en stor sjanse i andre omgang, ellers er han veldig lite synlig.

Threlfall 4
Bra førsteomgang, men ble borte etter pause.

El Zhar 5
Også han er meget bra før pause. Jobber veldig mye, og vil hele tiden ha ballen. Bra teknikk. Har også noen glimt i andre omgang, men blir i likhet med resten av laget mer og mer borte. Får pluss for scoringen, og vi kårer han til Liverpools beste.

Brouwer 3
Ble for lett mot et solid midtforsvar. Vinner lite i lufta til å være så høy. Er rett og slett for spinkel, selv om teknikken er bra, og får dermed ikke vist seg frem.