Portsmouth - Liverpool

Lør 28.04.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 20 201 / Dommer: Peter Walton / Fratton Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Slett forsvarsspill før pause var hovedårsaken til at et B-preget Liverpool tapte 2-1 på Fratton Park. Gjestene fra Merseyside var mye bedre etter pause, og hadde fortjent en utligning.

Alonso (45)

3. eller 4.plass i Premier League, that's the question.  Midt mellom to semifinaler mot Chelsea vil det være trolig at Rafa Benitez lar noen av sine spillere få hvile hjemme på M'side når laget tar turen ned til sydkysten for å møte Portsmouth.

Du kan motta scoringsvarsel på din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180.

Emiliano Insua debuterer på venstrebacken for Liverpool i dag. B-preget lag, med El Zhar og Hobbs på benken. Rafael Benitez har tydelig ett øye på returkampen mot Chelsea i Champions League allerede, og har har latt karer som Jose Reina, Steve Finnan, Steven Gerrard og Jamie Carragher bli hjemme på Merseyside. Peter Crouch, John Arne Riise, Daniel Agger og Javier Mascherano er heller ikke blant de 16 i troppen.

Ser man på startoppstillingen i dag, så er det trolig bare Arbeloa og Alonso av disse 11 som vil starte semifinalen mot Chelsea på tirsdag.

Kampen byr ellers på gjensyn med to tidligere Liverpool-spillere i Pompey-keeper David James og venstreback Djimi Traore. James spiller for øvrig sin 700.kamp i karrieren i dag.

Det virker som det er Peter Walton som skal dømme dagens kamp, og ikke Steve Bennett som opprinnelig oppsatt.

Solen skinner over Fratton Park. Det skal holdes ett minutts applaus til ære for den avdøde VM-vinneren Alan Ball før avspark.

Emiliano Insua har for øvrig fått trøye nummer 48.

1.min:
Liverpool tar avspark. For anledningen i hvite strømper, fordi Portsmouth opererer med røde strømper på sine hjemmedrakter.

2.min: Boudewijn Zenden starter kampen i en sentral posisjon. Han får fritt forsere fremover, og fyrer av et skudd fra distanse som dessverre treffer en Pompey-forsvarer.

5.min: Dagens kaptein, Sami Hyypiä, gir bort et frispark i farlig posisjon. Dødballen blir slått inn i feltet, og Portsmouth blir avsblåst på bakre stolpe.

Det virker som om både Zenden, Alonso og Sissoko spiller sentralt, mens Bellamy er den som skal forsvare høyresiden av midtbanen på defensiven.

11.min: Fowler setter ballen i nettet bak David James etter flott fremspill fra Gonzalez, men blir korrekt avblåst for en marginal, men korrekt, offside.

16.min: Kampens første vakre angrep, når Fowler spiller fri Bellamy på høyrekanten. Waliseren lurer såvidt offsidefella, og kommer til dødlinja. Innlegget blir imidlertid for dårlig, og går rett i et Portsmouth-bein.

17.min:  Hjemmelagets Taylor må ha behandling for en ankelskade etter å ha blitt felt av Fowler. Liverpool-spissen blir tilsnakket av dommer Walton.

20.min: Gonzalez har hatt en livlig åpning på kampen, og får lagt et godt innlegg som Fowler er litt for seint ute til å nå først.

21.min:  Matthew Taylor klarer ikke å fortsette kampen etter sammenstøtet med Fowler, og blir byttet ut til fordel for Niko Kranjcar.

25.min: Dudek må fange ballen etter at den får en ekkel sprett inne i feltet på et frispark fra kanten, etter at Paletta gikk i ryggen på Kanu i en duell.

26.min: Bellamy, som i dag opererer i en regelrett høyreflanke-rolle, vinner en corner. David James fanger dødballen enkelt.

26.min:  Dudek må gjøre en TV-redning, når Pompey kontrer, og slår ballen til corner.

27.min:  1-0 Mwaruwari. En forferdelig keepertabbe av Jerzy Dudek. David James slår langt fra eget felt i retning Benjani Mwaruwari. Liverpools midtforsvar er på etterskudd, Dudek kommer ut, men nøler når han kommer utenfor 16-meteren. Pompey-spissen lobber ballen enkelt over polakken, og setter ballen i det tomme målet.

30.min:
Liverpool blir snytt for et klart straffespark når en Pompey-forsvarer Glen Johnson handser i eget straffefelt.

32.min:  2-0 Kranjcar. Innbytter Niko Kranjcar lurer seg inn på baksiden av Alvaro Arbeloa. Ballen blir slått langt mot han i det han lurer offsidefella, og scorer sikkert alene med Dudek.

36.min:
Debutant Emiliano Insua fyrer av et langskudd som går drøye meteren over mål.

42.min: Xabi Alonso fyrer av fra distanse. Ballen går et par meter utenfor, og David James har full kontroll på situasjonen.

43.min:  Mark Gonzalez skaper trøbbel for Portsmouth på Liverpools venstreside. Først løper han fra Glen Johnsen, før han regelrett blir meid ned av Richard Hughes. Sistnevnte får et meget fortjent gult kort.

45.min:  Boudewijn Zenden med et fantastisk langskudd fra nærmere 30 meter som slår i tverrliggeren bak en sjanseløs David James. Nederlenderen var uheldig som ikke kom på scoringslista der. To minutter er lagt til i første omgang.

45.min:  Halvannet minutt på overtid får Xabi Alonso et billig idømt gult kort når han protesterer mot et frispark på midtbanen.

Pauserapport
Liverpools nykomponerte forsvar har virket meget ukomfortable i denne førsteomgangen på Fratton Park, og begge hjemmelagets mål kom etter mildt sagt rufsete forsvarsspill. Spesielt har Gabriel Paletta slitt med å finne seg til rette, og argentineren må sammen med Jerzy Dudek ta skylden for det første målet. På den andre scoringen ble hele forsvaret dratt ut mot venstre, og Arbeloa er ikke oppmerksom på Kranjcar som kommer inn på høyrebackens blindside. Hjemmelagets to scoringer kom med bare noen minutters mellomrom midtveis i omgangen, men mellom de to scoringene ble Liverpool snytt får et soleklart straffespark når Glen Johnson bryster ballen i egen hånd inne i feltet under press fra Fowler. Boudewijn Zenden har vært nærmest scoring for gjestene, med et fantastisk langskudd som hadde fortjent en bedre skjebne helt på tampen av omgangen. Et uinspirert Liverpool-lag har i det store og hele slitt med å finne rytmen mot et aggressivt vertskap. De røde har overbefolket den sentrale midtbanen, med både Sissoko, Alonso og Zenden, mens Bellamy spiller ren høyreving. Mon tro om ikke Benitez legger om fra 4-5-1 til 4-4-2 i pausen?

46.min:
Portsmouth setter i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

50.min: Positiv åpning av Liverpool i andre omgang. Man har etablert seg inne på Pompeys halvdel, og skapt et par halvsjanser.

55.min: Liverpool har omsider lagt om til 4-4-2. Bellamy har gått frem i angrepet, mens Sissoko har trukket ut til høyre på midtbanen.

57.min:  Arbeloa gjør en generaltabbe når han bommer på ballen med Benjani i ryggen. Pompey-spissen kommer alene mot Dudek på skrått hold, og polakken gjør en meget god redning og redder skinnet til spanjolen.

59.min:  2-1 Hyypiä. Liverpool er tilbake i kampen, når Sami Hyypiä header en corner fra Robbie Fowler kontant i mål.

61.min:
Liverpool presser på nå, og er nær ved å utligne når Fowler finner Bellamy med en stikker. Pompey-forsvaret får imidlertid klarert til corner.

64.min: Kanu har ballen i nettet for vertene, men blir korrekt avblåst for offside.

64.min: Gonzalez treffer ikke rent på en volley i god posisjon på bakre stolpe. Dermed blir en farlig situasjon ufarlig, etter et godt innlegg.

67.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Jermaine Pennant kommer inn for Mark Gonzalez. Pennant går rett inn på venstrekanten, mens Sissoko fortsetter ute til høyre.

70.min: Alonso med en stikker til Bellamy, som er nær ved å tråkle seg igjennom Pompey-forsvaret. Vinner en corner.

71.min: Portsmouth kontrer og Insua kommer på etterskudd. Paletta må ut å støte. Heldigvis klarer Hyypiä å komme først til innlegget som har retning Mwaruwari.

71.min:  Hjemmelaget tar ut Kanu og setter inn LuaLua.

76.min: Dudek gjør en god redning på et skudd fra LuaLua fra skrått hold.

80.min:  Richard Hughes og Sami Hyypia skaller sammen på en Pompey-corner. Hughes må ha behandling, mens stålmannen fra de finske skoger er uberørt.

83.min:  Nabil El Zhar får sin andre Liverpool-kamp når han kommer inn for Mohamed Sissoko. Ironisk nok var den første også mot nettopp Pompey, i 0-0 kampen på Anfield i høst.

86.min: Liverpool kontrer etter et Pompey-frispark, og Fowler og El Zhar kombinerer. Bellamy når imidlertid ikke innlegget fra marokkaneren, og James får fanget ballen.

86.min:  Hughes ligger igjen og vrir seg i smerte, og må ha ny behandling etter et sammenstøt med Fowler.

89.min:  Liverpool er uhyre nær utligning når Jermaine Pennant finner Robbie Fowler med en stikker. Spissen klarer imidlertid ikke å overliste David James fra god posisjon. Selv om sisteskansen må gi retur på skuddet, får han fanget lærkula i andre forsøk.

90.min: Tre minutter er lagt til på Fratton Park.

90.min: Liverpool får corner to minutter på overtid, men Paletta header Zendens hjørnespark utenfor bakre stolpe.

90.min:  Sean Davis kommer inn for Benjani Mwaruwari i de siste sekundene av kampen.

Slutt

Sluttrapport
Liverpool leverte en langt friskere andreomgang på Fratton Park, og presset hjemmelaget over på defensiven i store deler av de siste 45 minuttene. Gjestene fra Merseyside hadde på bakgrunn av spill og sjanser etter hvilen fortjent en utligning, men ble straffet hardt for sin svake førsteomgang. Trass i at resten av forsvaret ikke hang med på notene i første omgang, må vi trekke frem Emiliano Insua som var positiv i debuten kampen sett under ett. Argentineren kan på sikt vise seg å bli en nyttig tilvekst på venstrebacken. Konklusjonen etter dagens kamp må være at dette var en kamp som Rafael Benitez rett og slett ikke prioriterte, med tanke på at mye større oppgaver venter på tirsdag. Laget var B-preget, og de av spillerne som er aktuelle fra start i Chelsea-kampen så ut til å ha denne i tankene allerede.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 5 – Polakken er tydelig ikke blant de keeperne som tåler å være lenge uten spilletid.  Feilberegnet helt utrusningen på oppspillet som ga 0-1, men hadde etter hvert flere bra redninger.

Alvaro Arbeloa 4 – Bekymringsfullt fortsatte spanjolen sin usikre opptreden fra Stamford Bridge.  Var ”ute på tur” ved 0-2 og hadde en stygg feil til som fort kunne gitt 0-3.

Gabriel Paletta 3 – Gabriel virket i ligacupkampen i vinter mot Arsenal å være like langt fra førstelaget som det er fra Argentina til Merseyside, og ut fra denne kampen har han ikke kommet noe nærmere.  Står for mye på hæla, er treg både i hode og føtter, og slurver i tillegg mye.

Sami Hyypiä 7 – Selv den erfarne finnen slet i en 1.omgang da forsvaret ikke hang sammen.  Spilte seg kraftig opp og scoret med en fin heading etter corner.  Liverpools beste.

Emiliano Insua 5 – Virket nervøs fra start og det ble ikke bedre når spillerne rundt ham heller ikke fungerte.  Ble tryggere etter hvert og en ante en venstreback med bra venstrebein og spilleforståelse.

Momo Sissoko 5 – En spiller ute av form som ble gitt en uvant rolle ut mot høyre.  Gjorde en grei arbeidsinnsats uten noe mer.

Xabi Alonso 6 – Prøvde å ta kommandoen på dette reservepregede laget, men slet med å gjøre seg gjeldene mot et aggressivt hjemmelag og pasningskvaliteten var heller ikke av vanlig standard.

Bolo Zenden 6 – Nederlenderen gjør et ærlig forsøk på å få til noe, men bra prestasjoner blir for ofte erstattet av feil, som for eksempel en håpløs pasning med hodet i forkant av 0-2.

Mark Gonzalez 4 – Det er lett å synes synd på Speedy.  Han gir seg aldri med å prøve, men når du utfordrer en motstander er poenget å komme seg forbi og når de slår en pasning er det meningen å treffe en med rød trøye.

Robbie Fowler 5 – Hadde vel to touch i 1.omgang, da han fikk et mål annullert og spilte fram Bellamy.  Synes mer etter pause, men greier bare ikke å komme nok med i spillet.

Craig Bellamy 5 – Var veldig anonym ute på høyrekanten før pause.  Ble mer en trussel da han ble flyttet inn sentralt i 2.omgang, men uten helt å lykkes.