Reading-Liverpool

Lør 07.04.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 24 121 / Dommer: Peter Walton / Madejski Stadium / Skrevet av: Jens Andersen Grønhaug
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool gikk ut i en 4-4-2 formasjon, og tok tidlig ledelsen ved Arbeloa. Andre omgangen var mer intensiv, og Reading utlignet rett etter pause. Innbytter Kuyt ble matchvinner like før slutt.

ReadingLiverpool
1-2 (0-1 til pause)
47' Gunnarsson15' Arbeloa
86' Kuyt
Sissoko

Dette er første gang lagene møtes i ligaen på Madejski. Reading har vingen Glen Little ute. Backen Greame Murty er trolig ofrtsatt ute og Greg Halford vikarierer trolig fortsatt. Keeper Hahnemann er forventet å være klar etter en smell i hofta.
Liverpool mistet Aurelio mot PSV, men har både Bellamy og Sissoko tilbake i startoppstillingen.
Steven Gerrard ser ut til å starte i en høyrekant-posisjon, mens Hyypia og Carragher danner stopperparet.

SE MÅLENE PÅ YOUTUBE

Kampen er i gang.

4 min.: Reading har ballen mye i åpningsminuttene, uten å skape noen sjanser.

6min.: Stor sjanse for Reading, da Oster fyrer av innenfor sekstenmeteren. Skuddet går imidlertid rett på Reina.

12min.: Reading presser høyt og Liverpool sliter med å holde ballen i laget.

15 min.: 0-1. Liverpool kontrer inn ledermålet etter en strålende kombinasjon mellom Crouch og Arbeloa. Spanjolen har ingen problemer alene med keeper.

17 min.: Doyle avslutter for hjemmelaget, men skuddet går langt over.

22 min.: Gerrard skyter, og treffer et Reading-ben. Gonzalez slår corneren, men keeper plukker ballen enkelt.

29 min.: Periode med mange dueller og lite finspill.

37 min.: Bellamy får en albue i ansiktet og ligger nede. Han er imidlertid kjapt oppe på bena igjen.

45 min.: Crouch mister ballen, og Readings Hunt prøver seg fra langt hold. Skuddet treffer nærmere øverste rad på tribunen enn mål.

PAUSERAPPORT:
Liverpool går til garderoben som det ledende laget, etter at Arbeloa var iskald i avslutningen alene med hjemmelagets keeper Hahnemann. Hittil har det vært en kamp preget av dueller, og feilpasninger. Reading har hele tiden prøvd å sette et press på de røde, men det har ikke blitt mange store sjanser ut av det. Liverpool har hatt sine overgangsmuligheter, men kontringene har(sett bort i fra Arbeloas mål) blitt tatt dårlig vare på. Liverpool har ikke vært spesielt imponerende, men allikevel har man spilt jevnt med hjemmelaget.

46 min.: Lagene entrer banen, og Reading gjør et bytte. Duberry går ut og Bikey kommer inn.

47 min.: 1-1 Brynjar Bjørn Gunnarsson får stå alene på bakerste stolpe, og dunker ballen via stolpen i lengste hjørne.

48 min: Bellamy faller innenfor sekstenmeteren, men til spissens protester blåser ikke dommeren straffe.

50 min.: En skuffende Bellamy går ut, og Dirk Kuyt kommer inn for Liverpool.

58 min.: Mye frem og tilbake fra begge lag, uten at det skapes store sjanser. Intensiteten i kampen har økt betraktelig siden første omgang.

60 min.: Kuyt tråkler med seg ballen, og skaffer de røde en corner som det blir lite ut av.

62 min: Kuyt fyrer av fra langt hold. Det er trykk i kula, men ballen går rett på keeper.

64 min: Reading slår et frispark inn foran Reina, og Crouch header ballen i egen tverligger.

65 min.: Kjempesjanse for Liverpool da Sissoko på glimrende måte trer igjennom Kuyt. Avslutningen går utenfor, men Gerrard rekker nesten å få en tå på ballen.

65 min.: Crouch går ut, og Jermaine Pennant kommer inn for de røde.

69 min.: Sissoko får kveldens første gule kort. Det ser noe billig ut, men Sissoko har vært avblåst flere ganger tidligere.

73 min.:Hjemmelagets Kitson er på etterskudd og tar Mascherano.

76 min.: Et strålende utspark av Reina tvinger Readings keeper ut av sekstenmeteren. Hahnemann tar ballen med hånda like utenfor linja, og Liverpool får frispark skrått mot mål.
 Hjemmelagets Nicky Hunt redder det påfølgende frisparket på streken.

79 min.: Riise inn for Gonzalez

82 min.: Readings midtbanespiller John Oster går ut, og angriper Leroy Lita entrer Madejski Stadium.

86 min.: Et strålende innlegg fra Pennant treffer Dirk Kuyt. Spissen header ballen under bena til Readings keeper og i mål.

Kuyt header et overlegg fra Pennant under keeper og i mål fire minutter før slutt, og blir matchvinner...

90 min.: You'll never walk alone runger over Madejski Stadium.

91 min.: Pennant triller igjennom Riise, som treffer Marcus Hahnemann. Ballen går ut til corner, og dommeren blåser av kampen.

SLUTTRAPPORT:

Liverpool stilte i en 4-4-2lignende formasjon fra start, der Peter Crouch og Craig Bellamy dannet spissparet. Etter et kvarters spill tok de røde ledelsen etter at Crouch på glitrende måte hadde slått igjennom venstreback Arbeloa. Spanjolen var iskald i avslutningen. Første omgangen var preget av mange feilpasninger og mye duellspill. Etter pause gikk Reading ut i et meget høyt tempo, og de fikk tidlig uttelling for presset da Gunnarsson dunket inn utligningen bak Pepe Reina. Man kan godt si at kampen åpnet seg litt etter scoringen, da begge lag ble ivrige etter å ta ledelsen. Veldig mange sjanser var det imidlertid ikke, selv om intensiteten var høy. Pennant har et meget godt innhopp, og det var han som satte opp Kuyts scoring, med et vakkert innlegg. Først og fremst vil dette stå som en lagseier, da samtlige jobbet hardt og la ned et godt stykke arbeid. En trepoenger på bortebane i Premier League er alltid bra, og denne kampen er selvfølgelig intet unntak.

Kuyt jubler sammen med sin kaptein etter scoringen.

SPILLERBØRS

Reina (6)
Reading presset i deler av kampen, men klarte sjeldent å sette keeperen på de store prøvene. Er årvåken i feltet, raskt ut og for å snappe baller. Spanjolen hadde full kontroll i dag, og kan ikke lastes for målet.

Finnan (6)
Kamp på det jevne for den stabile iren. Har bra kontroll defensiv, og gjør jobben sin. Markerer seg ikke fullt så mye fremover i dag.

Hyypiä (7)
Finnen viser at han fortsatt ikke er for gammel. De to i midten har full kontroll i dag og Sami spiller på sin rutine og leverer en god kamp.

Carragher (8)
Inntil vi begynte å ta over kampen i midtveis av andre omgang, var Carra en god mann å ha bakerst for litt tunge Champions League-bein. Reading hadde lenge mye av ballen og fikk lempet mange baller inn i feltet. Jamie dirigerte imidlertid sine tropper med nesten militær presisjon – og fortjener bestmannsprisen i dag.

Arbeloa (7)
Er iskald og scorer et kjempemål – etter å ha startet angrepet selv. Alene med keeper virket han aldri å være i nærheten av å feile da han brukte sin gode teknikk til å lure den i lengste hjørne. Defensivt har han fortsatt enkelte svakheter. Selger seg for billig i enkelte situasjoner. Han gav Oster en stor sjanse etter 6 minutter, men det ble heldigvis ikke mål.

Gerrard (7)
Kapteinen er igjen over hele banen. Begynner på høyrekanten, og avslutter som hengende spiss bak Kuyt. Jevn god kamp på en dag hvor laget ikke sprudlet. Steven gjør igjen jobben sin.

Sissoko (5)
Skuffende kamp av Momo som må ha satt rekord i feilpasninger. Han er tydeligvis ikke i form og da blir det feil å gi ham en rolle som går utover det å være en ”arbeidsmaur”. Sissoko vil aldri bli en playmaker – ikke engang i nærheten. Med den oppstillingen vi hadde i da ble det altfor ofte opptil han å levere den avgjørende pasningen, eller en kort stikker igjennom. Det er et spill han ikke mestrer.

Mascherano (7)
Den store lille sjefen gjør igjen en bra kamp og viser at han begynner å trives i klubben for alvor. Argentineren har fortsatt mer å gå på, men er helt klart blant våre beste spillere mot Reading.

Gonzalez (5)
Dette blir på mange måter en kamp vi føler vi har sett før fra Speedy denne sesongen. Det blir feil å slakte ham. Han er fortsatt ung og talentfull. Mange større spillere har trengt mer tid på å tilpasse seg Premier League. Likevel blir sluttresultatet, det han presterer på kanten mens han er på banen, langt under pari. Mark spiller på en plass vi må styrke i sommer – og trenger et par bra kamper før sommerferien kommer…

Bellamy (5)
Virker ikke å være helt i toppslag. Manglet litt touchen og fandenvolskheten vi gjerne ser når han virkelig trives utpå matta. Ingenting å si på at han ble tidlig byttet ut.

Crouch (6)
Ble tatt av banen før Liverpool satte inn sluttspurten – og ble som de fleste andre spissene ikke veldig synlige. Markerte seg imidlertid med målgivende da Arbeloa startet sitt fantastiske løp fra eget forsvar – og leverte et perfekt gjennomspill.