Reading-Liverpool

Tir 25.09.07 kl 20.45 (Carling Cup, 3.runde) - SportN/VS2/Sky / Tilskuere: 23.567 / Dommer: Martin Atkinson / Madejski Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Et glimrende hattrick av Fernando Torres i 2.omgang sørget for avansement til neste runde i Carling Cup, etter at Yossi Benayoun hadde scoret sitt første mål i rødt før pause.

ReadingLiverpool
Mål
2-4 (1-1 til pause)
Convey (28)
Halls (64)
Benayoun (23)
Torres (50,71,86)
Lagoppstilling
Federici
de la Cruz
Shorey
Bikey
Duberry
Fae
Halls
(Henry 80)
Harper
Convey
(Kitson 80)
Long
(Hunt 80)
Lita
Itandje
Finnan
Arbeloa
Carragher
Aurelio
(Riise 69)
Benayoun
Sissoko
Lucas
(Hobbs 89)
Leto
Torres
Crouch
(Gerrard 77)
Innbyttere
Hahnemann
Cisse
Martin
Putterill
Gule kort
Bikey (51)
Duberry (59)
Fae(68)
Lucas (70)

Rafa har valgt å stille med et sterkere lag enn de aller fleste nok hadde regnet med. Selv med et sårbart midtforsvaret velger han å bruke Carragher og Arbeloa fra start. Ryan Babel har fått kjenning med en skade og erstattes i troppen av Ray Putterill.

Reading har byttet ut åtte spillere fra helgens ligakamp, mens bare Carragher og Arbeloa startet på Anfield mot Birmingham.

Jamie Carragher leder da laget ut som kaptein på Madejski Stadium.

1.omgang:

1.min:
"Fields of Anfield Road" runger ut blant en fullsatt borteseksjon på en innbydene gressmatte i Reading.

2.min: Torres er på vei inn i feltet, men en kraftig men ren takling fra Bikey sender han i bakken. Spissen blir liggende... Spissen kommer seg opp igjen, men virker ikke komfortabel.

11.min: En rufsete start på Madejski med mange feilpasninger på hvert lag. Reading har vært spesielt hissige på å prøve å komme fra på Liverpools høyreside i forsvar.

14.min: Leto og Aurelio kombinerer på venstresiden, og Duberry må klarere til en resultatløs corner.

18.min: Torres prøver å komme forbi Bikey slik han gjorde mot Ben Haim på Anfield, men denne gang er forsvareren for sterk. Fernando synes imidlertid å ha ristet av seg smellen i ankelen.

22.min:  Den første sjansen, og den er gedigen og kommer til Reading. Leroy Lita får helt uforstyrret heade fra fem meter rett foran goalen, etter et overlegg fra høyre, men en lettet Itandje får ballen rett i fanget.

23.min:  0-1 YOSSI BENAYOUN - Israeleren får snappet ballen dypt inne på halvdelen til Reading, drar av en mann, før han banker ballen opp i krysset fra 16 meter. Glimrende scoring!

25.min:  Torres vender innover og skyter en markkryper like utenfor fra like utenfor straffefeltet.

26.min: Lita spiller vegg, men når ballen bare nesten når han stormer mot Itandje.

28.min:  1-1 CONVEY - Midtbanespilleren til Reading kliner til på volley ved hjørnet av straffefeltet, etter corner, og ballen fyker inn bak Itandje. Reprisene viser at to spillere fra Reading står omtrent inne på streken, forstyrrer Itandje, og målet skulle helt klart vært annulert.

42.min:
De la Cruz slår lagt og dypt inn fra Readings høyreside, Convey vinner headingen inne i feltet men ballen går over.

45.min:  Convey skyter fra god posisjon, etter en svak klarering. men Itandje får parert.Pauserapport: Et robust og løpsterkt Reading har tydelig til hensikt å få Liverpool ut av stilen med aggressivt spill, hele tiden på grensen av det tillatte. Godt hjulpet av en tafatt dommer har de delvis lykkes. Rafa Benitez må ha grøsset mer enn en gang når Fernando Torres har blitt sendt sprellende i bakken av dørvaktene Bikey og Duberry i hjemmelagets midtforsvar. Det har blitt hektisk, nokså rotete, og etterhvert også med en del sjanser. Av og til har man ant Liverpools større kvalitet, men Reading har skapt like mye med sitt direkte spill. En nydelig første scoring i helrødt fra Yossi Benayoun ble etterfulgt av en like god utligning av Convey, selv om utligningen skulle vært annulert da spillere stod i offside foran keeper Itandje. En åpen kamp, som fort kan gå til ekstraomganger.


2.omgang

46.min:
Ingen bytter gjort i pausen.

48.min: Aurelio spiller vegg med Leto ute på kanten, men skuddet til brassen fra skrå vinkel går høyt og vilt over.

49.min:  Torres spiller glimrende fra Leto, men med Crouch godt plassert inne i feltet slår argentineren innlegget svak for høyt.

50.min:  1-2 FERNANDO TORRES - Leto tar revansj for missen da han vinner ballen høyt oppe, og spiller igjennom Torres som holder unna sin oppasser og sender ballen behersket inn ved bortre stolperot. 


51.min:  Gult kort for Bikey, da han endelig kommer i boka etter nok en gang å ha meiet ned Fernando Torres.

53.min: Både Aurelio og Torres prøver seg etter kjappe røde angrep. Fernando Torres har vært elektrisk etter pause.

55.min: Reading er på en farlig visitt, men Aurelio greier å få ballen unna dypt inne i feltet.

56.min: Peter Crouch er nesten på vei igjennom, men for en gangs skyld får ikke angriperen stokket de lange beina sine.

58,min:  Fernando Torres blir snytt for et soleklart straffespark av en håpløs dommer, da han klart blir dyttet overende alene på vei mot mål.

59.min:  Den andre midtstopperen til Reading, Michael Duberry, kommer fortjent i boka etter at Torres igjen har brakt forsvarerne til fortvilelse.

63.min: Rafa ber Gerrard og Riise begynne å varme opp.

63.min: Carragher gjør en glimrende jobb da han header unna et dypt innlegg Readings venstresiden.

64.min:  2-2 JOHN HALLS - Itandje får ikke unna corneren, og litt heldig får Halls to sjanser til å putte inn ballen fra kort hold.

66.min:
Dommeren viser sitt håpløse nivå da Sissoko tror han blir felt og plukker opp ballen med hendene uten at mannen i sort har blåst, og da blåser han!

68.min:  Fae i boka etter en kynisk takling av Sissoko.

69.min:  Riise inn for Aurelio

70.min:  Lucas Leiva er første røde i boka.

71.min: Reading "scorer", men blir denne gang riktig annulert for offside.

71.min:  2-3 FERNANDO TORRES - John Arne Riise gjorde en glimrende første inngripen da han kommer seg fram på venstrekanten, legger 45 grader ut til Torres, som iskaldt plasserer ballen med innsiden opp i motsatt kryss.

75.min:  Et akrobatisk brassespark fra Lita blir tippet over av Itandje.

77.min:  Gerrard inn for Crouch.

80.min:  Trippelbytte da Kitson, Hunt og Henry kommer inn for Convey, Halls og Long.

83.min:  Yossi Benayoun kommer fram i meget god posisjon litt til høyre inne i feltet, men keeper får blokkert skuddforsøket.

86.min:  2-4 FERNANDO TORRES - Kampens store spiller Fernando Torres blir spilt helt alene igjennom av Steven Gerrard, og runder iskaldt keeper før han setter ballen i det tomme buret.

89.min:
 Jack Hobbs får sin debut som sen innbytter for Lucas Leiva.

90.min +2: Fae prøver et vilt skuddforsøk fra langt hold.

Sluttrapport: Om han var forbannet etter å ha blitt sparket gul og blå i 1.omgang vites ikke, men Fernando Torres kom i hvert fall ut som en såret spansk tyr etter pause. Han var ganske enkelt ustoppelig i de siste 45 minuttene. Selv ikke da han ble snytt for et klart straffespark av en hjelpeløs dommer ga han noe tegn til å stoppe. Et velfortjent hattrick var resultatet, og alle på iskalde avslutninger. Først ble han spilt fram at Leto, og mot slutten var det de rutinerte innbytterne Riise og Gerrard som ga ham ammunisjonen. Reading var i overkant fysiske, men ga i hvert fall aldri opp selv om begge deres scoringer trolig burde vært annulert for offside. Til slutt ble det imidlertid et sikkert avansement for de helrøde, og fansen på vei hjem til Merseyside vil snakke om den nye helten i trøye nr.9. Vi våger å satse noen lapper på at Rafa ikke våger å sette ham ut til neste ligakamp!

Spillervurdering:

Charles Itandje 5 - Den nye målvakten slapp inn to mål i sin Liverpool-debut. Den første skulle muligens blitt avblåst for offside, ettersom han blir kraftig forstyrret og hindret, mens han tabber seg ut på målet i mot. Utenom dette har ikke franskmannen for mye å gjøre, men gjør en god redning på Litas brassespark.

Steve Finnan 6 - Helt grei kamp av iren, som verken gjør noe stort til eller fra. Ok offensivt mot slutten.

Jamie Carragher 7 - Carragher har egentlig brukbar kontroll bakover, selv om det i dag blir to baklengs. Mange gode klareringer og god i duellspillet.

Alvaro Arbeloa 7 - Arbeloa har spilt samtlige kamper denne sesongen, og virker komfortabel i omtrent alle posisjoner i forsvaret. Dette var hans første i midtforsvaret, og vi synes han klarer seg bra.

Fabio Aurelio 6 - Aurelio virket noe rusten, og var ikke så synlig offensivt som man kanskje venter seg av brasilianeren. En del svake avleveringer i dag, men det er fint å ha brassen tilbake.

Yossi Benayoun 7 - Israeleren scorer et kjempemål i dag, og jobber knallhardt hele kampen gjennom. En av Yossis beste kamper for Liverpool, og med tanke på Pennants form spørs det om ikke den tidligere Santander-spilleren tar plassen på høyrekanten mot Wigan.

Momo Sissoko 6
- Momo løper som vanlig mye, og, med fare for å repetere det som er sagt så mange før, sliter han med avleveringene. Mannen fra Mali er dog utvilsomt i bedre form nå enn han var mot slutten av forrige sesong.

Lucas Leiva 6 - Lucas starter svakt, men spiller seg opp utover kampen. En del svake ballmist.

Sebastian Leto 6 - Litt opp og ned fra den unge argentineren i dag - noe anonym i andreomgang. Han gjør en del meget positivt fremover, men avleveringene er ikke alltid like gode. Fint gjennomspill til Torres på ene scoringen.

Fernando Torres 9 - Får voldsomt med juling i dag, men gjør en fantastisk kamp. Spissen jobber knallhardt hele kampen gjennom, scorer et kjempehattrick, og har rett og slett en kjempedag på jobben! Liverpools suverent beste spiller i dag.

Crouch 5 - Rett og slett klasseforskjell på angriperne i dag. Crouch virker rett og slett ute av form, og er veldig uheldig med sine involveringer. Femmeren han får i dag er meget svak.

Steven Gerrard - Kommer inn, og gjør det helt greit. En flott assist på Torres sitt sistemål.
John Arne Riise - Har en flott assist til Fernando Torres. Ellers lite å nevne om nordmannens minutter på banen.
Jack Hobbs - For lite spilletid til å markere seg.