South China - Liverpool

Tir 24.07.07 kl 14.30 (Barclays Asia Trophy) - Canal+ Sport1/Sky / Tilskuere: 36.801 / Dommer: Mark Clattenburg / Hong Kong Stadium / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

John Arne Riise, Xabi Alonso og Daniel Agger scoret målene da Liverpool avanserte til finalen i Barclays Asia Trophy.

Stephen Darby

Liverpool har reist til Østen for å spille turnering i Hong Kong. Det kan være at Rafa nå vil så smått begynne å spille laget før ligastart om to og en halv uke.

Den største jubelen under kampen mellom Portsmouth og Fulham var da Liverpools spillere ankom banen, og det må være omlag 75% helrøde supportere inne på stadion.

Sky har foreløpig bekreftet at disse spillerne starter: Carson, Arbeloa, Agger, Carragher, Riise, Kewell, Crouch og Voronin. Gerrard har slitt litt med en strekk og står over dagens kamp.

Det er tillatt å bytte inn seks spillere i løpet av kampen.

Fernando Torres har satt seg sammen med bl.a. Alex Miller på tribunen, noe som kan tyde på at han ikke vil bli involvert.

Portsmouth slo Fulham med 1-0 i denne turneringen, slik at vinneren av denne kampen altså møter Pompey i finale på fredag.

1 MIN: Kampen sparkes i gang!

2 MIN: Det jubles høyt hver gang Liverpool har ballen, noe som er mye i innledningsperioden.

3 MIN: Benayoun spiller frem Crouch, men han får ikke kontroll over ballen i kamp med hurtige kinesere.

6 MIN: Detinho prøver seg i starten, men langskdudet seiler ut til venstre, og det blir innkast for Liverpool.

8 MIN: Sissoko kommer seg fint gjennom forsvaret og en rekke spillere, men blir for upresis i avslutningsøyeblikket, og det blir ingen sjanse ut av det.

9 MIN: Frispark i farlig posisjon til Liverpool!

9 MIN: RIISE klinker ballen rett i krysset på frisparket fra om lag 18 meter. Flott scoring av nordmannen, som igjen beviser at skuddfoten er riktig innstilt foran sesongstarten.

13 MIN:
Kewell dribler seg flott forbi på kanten, og får lagt inn til Voronin. Ukraineren blir presset hardt i skuddøyeblikket, og får ikke helt dreis på ballen fra om lag ti meters hold.

16 MIN: South China får hjørnespark, og Carragher får headet unna til ny corner. Den blir det nesten scoring ut av, men Liverpool slipper med skrekken. Deretter blir det enda et skuddforsøk fra kineserne som ender laaangt utenfor.

19 MIN: Li Haiqiang tar tunnel på Xabi Alonso, og baskern er ikke fornøyd med det! Pådrar seg et frispark rett etterpå mot samme mann, og gjør fakter i lufta som helt klart tyder på at det ikke var populært for midtbanegeneralen.

21 MIN: Kineserne kommer seg ned til dødlinja, og Chan Chi Hong faller meget lett i duell med Agger. Først prøver Detinho seg på mål, før ballen lempes inn i feltet. Den seiler ufarlig utenfor - atter en gang.

25 MIN: Alonso på vei fremover i fint driv, men blir felt. Liverpool triller bare bare ball på midten i etterkant, og supporterne i Hong Kong buer. Peter Crouch prøver å gjøre noe med det, og setter igang en dribleserie ute på kanten. Det får utvilsomt opp humøret på stadion igjen.

26 MIN: STRAFFESPARK TIL LIVERPOOL! Harry Kewell legger inn, og Xabi Alonso spiller Andriy Voronin flott gjennom. Ukraineren blir behandlet for tøft i feltet i en skulder mot skulder-duell, og dommer Mark Clattenburg peker på straffemerket!

27 MIN: XABI ALONSO er sikker som banken fra straffemerket! Plasserer ballen helt nede i høyre hjørne, og Liverpool er på god vei mot finalen! 2-0!

29 MIN:
Andriy Voronin legger flott inn, men Yossi Benayoun ødelegger ved å hoppe inn og få en liten stuss på ballen. Peter Crouch ventet rett bak i god posisjon.

31 MIN: Hamilton Dos Santos Junior går ut, og Liang Zi Cheng kommer inn for South China.

34 MIN: LI HAIQIANG feier ballen i mål på fantastisk vis fra nærmere 40 meter for South China. Fantastisk scoring av kapteinen, men Scott Carson styrker ikke sjansene sine om å ta over for Reina i buret med den oppvisningen.

37 MIN:
Harry Kewell leker seg på venstrekanten, og denne gang får han spilt inn til Voronin. Han mister ballen, men Crouch legger til rette. Alonso får godt treff fra 20 meter, men ballen stryker tverrligger. Mer fart i kampen nå!

39 MIN: Sissoko kommer frem til sekstenmeteren, men prøver noe klønete å drible. Harry Kewell vil gjerne ha ballen i god posisjon skrått for mål, men Sissoko mister ballen før takler ballen til Xabi Alonso. Han fyrer av igjen, men ballen går en god meter utenfor denne gangen. Kewell er oppgitt over å ikke ha fått ballen av Momo.

44 MIN: Alonso prøver seg igjen på et frispark fra god posisjon, men får ikke dreis på skuffet.

Det meldes nå på Sky at grunnen til at Ryan Babel, Fernando Torres og Lucas Leiva ikke figurerer i dag er at de ikke har fått klarering til å delta i internasjonale kamper enda. Det ventes imidlertid at dette gå i orden innen fredag.

PAUSERAPPORT:
Liverpool tok tidlig føringen med et meget godt frispark av John Arne Riise. Voronin ble felt rett utenfor sekstenmeteren, og nordmannen kombinerte den dødelige effekten av kraft og presisjon, og Chunhui hadde ingen sjanse i South Chinas bur. Kampen var inne i en litt død periode, men med Harry Kewell, Andriy Voronin og Xabi Alonso som ønsket å vise seg frem ble det noen sjanser. Alonso spilte gjennom Voronin, og dommeren pekte på straffemerket etter at Andriy ble hindret i å nå ballen, med for harde midler. Xabi Alonso var sikker fra straffemerket, og førte Liverpool opp i en 2-0 ledelse. South China slo imidlertid tilbake 10 minutter før sidebytte, med et fantastisk frispark av Haiqiang fra nærmere 40 meter. Et fantastisk treff, men Benítez vil nok ikke være helt fornøyd med at Carson lot frisparket bli til en viktig redusering for kineserne før pause.

46 MIN: 2. omgang sparkes igang av South China. Ingen bytter for Liverpool.

47 MIN: Voronin får en lang løpeball, men den spretter over både Voronin og South-China keeperen Zhan Zhunhui. Kunne blitt farlig om Voronin hadde hatt ei like lang tå som Djimi Traore der.

48 MIN: Liverpool får frispark på høyrekanten, men Álvaro Arbeloa slår et dårlig og alt for lavt frispark. Jermaine Pennant og Dirk Kuyt varmer opp på sidelinja.

50 MIN: Chan Chi Hong kommer frem på høyrekanten etter at Detinho gir en god pasning. Arbeloa takler flott, og innkastet får ikke South China noenting ut av.

52 MIN: Liverpool har naturligvis ballen mest, og det meste foregår på Harry Kewells venstreside. Han prøver å kombinere med Voronin, men sistnevntes pasning treffer et South China-ben. Sissoko virker å like ballen i dag, og har den mye. Pasningen er det dog dårlig kvalitet over, og maliseren har notert seg for to ballmist på under to minutter.

54 MIN: Flavio Barros inn for Chan Chi Hong. Like i etterkant erstatter Dirk Kuyt Peter Crouch, og Jermaine Pennant kommer inn for Harry Kewell, som virker småsliten etter innsatsen mot Japan i Asiamesterksapet for et par dager siden.

58 MIN: Arbeloa i fint driv fremover, og får lagt lavt inn til Dirk Kuyt. Nederlenderen feier imidlertid ballen høyt over fra 16 meter. Rett etterpå kommer Pennant fremover og prøver å gi til Voronin, men South China-keeperen når ballen før ukraineren.

Jermaine Pennant har tatt over høyrekanten, og Yossi Benayoun bekler nå venstrekanten. Sistnevnte har ikke funnet seg helt til rette i dagens kamp.

62 MIN: Voronin spiller gjennom Kuyt, men han blir dekket av mange forsvarere. Etter noen finter prøver han seg på et skudd, men ballen treffer et South China-ben, og går deretter til Pennant som gir videre til Sissoko. Maliseren blir møtt med unison pipekonsert på stadion som følge av noen harde taklinger i løpet av dagens kamp.

64 MIN: Voronin spilles gjennom, men er hårfint offside.

64 MIN: Yossi Benayoun jogger av banen, og Steve Finnan gjør sitt inntog for Liverpool.

67 MIN: South Chinas kaptein Li Hiaqiang går av banen til fordel for Yeung Ching Kwong, og sistnevnte overtar også kapteinsbindet.

70 MIN. Kuyt dribler vekk en South China-forsvarer, og legger pent inn til Voronin. Den langhårede spissens hodestøt er imidlertid ikke av den presise sorten, og forsøket havner over tverrligger.

72 MIN: Sami Hyypiä kommer inn for Momo Sissoko, som har blitt pepet ut hver gang han har hatt ballen i 2. omgang. Finnen virker å ta plass sentralt på midtbanen.

73 MIN: AGGER scorer! Dansken starter angrepet med fint spill fremover på banen. Riise legger deretter inn til Dirk Kuyt, som setter opp Agger. Forsvarsspilleren knaller ballen sikkert i mål med den presise venstrefoten fra 10 meter.

77 MIN:
Xabi Alonso går av banen, og nummer 44, Robbie Threlfall, kommer inn. South China foretar også et bytte, og Deng Jinghuang erstatter Wong Chi Hung på forsvarsplass.

79 MIN: Dirk Kuyt tester skuddfoten fra 20 meter, men han virker å kun ha løskrutt i støvlene i dag. Jermaine Pennant la et godt innlegg like i forkant, men ingen var foran mål.

80 MIN: South China bytter igjen. Man Pei Tak jogger inn på banen til fordel for Fan Weijun.

Det er duoen Hyypiä og Arbeloa som noe uvanlig fungerer som sentrale midtbanespillere i sluttminuttene av dagens semifinale i Hong Kong.

83 MIN: Scott Carson løper av banen, og David Martin får lov til å vokte buret de siste minuttene.

84 MIN: Stor sjanse for Liverpool. Dirk Kuyt gjør en overstegsfinte, og spiller Pennant gjennom på fantastisk vis fra kanten, men høyrevingens skudd fra 10 meter går noe svakt rett på keeper. Rett i etterkant får Pennant enda en sjanse, men denne blåser han langt over. Jermaine burde scoret der!

88 MIN: Jermaine Pennant legger inn, og Andriy Voronin greier på merkverdig vis å styre ballen utenfor mål fra 7-8 meter. Dirk Kuyt når ballen før den går til utspill fra keeper, men også han greier å bomme. Nederlenderen setter den i tverrligger fra 1 meter, dog fra meget spiss vinkel.

SLUTTRAPPORT:
Liverpool avanserte greit til finalen i Barclays Asia Trophy ved å slå South China 3-1. Tempoet var til tider labert, og fansen i Hong Kong ble nok skuffet ettersom verken Steven Gerrard eller Fernando Torres kunne spille dagens kamp som følge av henholdsvis en mindre lårskade og problemer med klareringen for å figurere i internasjonale kamper. Liverpool kunne scoret både fire og fem mål i dagens kamp, men alt i alt var det en positiv gjennomkjøring for de røde. Voronin virket igjen bevegelig, og det var hyggelig å se Harry Kewell starte en Liverpool-kamp for første gang på over et år. Nå venter imidlertid adskillig stekere motstand mot Portsmouth i finalen fredag 27. juli klokken 14:30.

SPILLERVURDERING

Scott Carson 4 - Stod som en saltstøtte da kapteinen til South China sendte i vei et frispark fra over 30 meter, noe som ikke vil ha styrket hans sjanser selv om han hadde lite å gjøre for øvrig.

Alvaro Arbeloa 5  - Bortsett fra et par forseringer framover spilte spanjolen på det sikre, først som høyreback før han fikk noen minutter sentralt på midtbanen mot slutten.

Jamie Carragher 6 - Rolig kamp for Carra som hadde god kontroll i midtforsvaret.

Daniel Agger 7 - Dansken startet og avsluttet angrepet som ga 3-1. Kom i flere dueller enn Carragher og hadde aldri problemer.

John Arne Riise 6 - Nok ei knallperle fra nordmannen, som ellers bare av og til engasjerte framover.

Yossi Benayoun 5 - En liten skuffelse i varmen i Hong Kong. Bra til å holde på ballen, men kom aldri skikkelig inn i kampen slik at han kunne influere angrepspillet til Liverpool.

Xabi Alonso 7 - Styrte kampen i 1.omgang, hvor han vant ballen og serverte lekre fremspill. Dabbet litt av etter pause, men i kamp med Voronin synes vi han fortjente prisen som banens beste.

Momo Sissoko 3 - Momo virket grinete og uten selvtillit. Et par håpløse valg, spesielt da han ikke spilte til Kewell som var helt alene på venstrekanten, og også med flere dårlige pasninger. Selv taklingene hadde ikke vanlig presisjon.

Harry Kewell 5 - En følte at Harry la opp til et bra spill ute på venstrekanten, men i likhet med Benayoun på motsatt side kom han aldri skikkelig i gang.

Andriy Voronin 7 - Alltid på sprang, alltid på jakt etter lure løp eller lure posisjoner. Involvert i det meste framover, hvor han skaffet straffe men også burde ha scoret mot slutten.

Peter Crouch 6 - Glimtet til med noen lekre touch og involveringer i det oppbyggende spillet, men skuffende at han ikke ble mer farlig inne i boksen.

Jermaine Pennant 6 - Ga Liverpool noe av det man hadde manglet før pause, nemlig en som kunne utfordre på kanten. Får trekk for å ha brent to gode sjanser.

Dirk Kuyt 6 - Det tok noen minutter før nederlenderen fant seg til rette, men mot slutten hadde han noen fine kombinasjoner med Voronin og Pennant.