Watford - Liverpool

Lør 13.01.07 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/SBO / Tilskuere: 19 746 / Dommer: Mark Clattenburg / Vicarage Road / Skrevet av: Trym Oust Sonstad
Spillervurdering: Tore Hansen

Craig Bellamy og Peter Crouch (2) avgjorde med tre flotte mål. Liverpool var effektive, men viste enkelte svakhetstegn.

Danny Guthrie

Mark Gonzalez og Luis Garcia, som begge skadet seg i ligacupkampen mot Arsenal, står over. Rafael Benítez gjør i alt sju endringer i startoppstillingen i forhold til forrige kamp. Verdt å merke seg er det dessuten at John Arne Riise er ute av laget for andre kamp på rad.

Samtidig mønstrer manageren et svært offensivt lag, med tre spisser på banen fra start.

1 MIN.: Watford tar avspark, og de får corner etter det første angrepet. Situasjonen ender med et skudd høyt over Liverpools mål.

2 MIN.: Et langt framspill er nær ved å nå en Craig Bellamy på full fart inn i bakrommet. Men en Watford-forsvarer klarer med nød og neppe å få hodet på ballen.

5 MIN.: Steven Gerrard klemmer til på halv volley fra 18 meters hold. Ballen smeller i reklameplakatene en halv meter til venstre for mål.

7 MIN.: Watford-keeper Ben Foster taper en luftduell med Dirk Kuyt, og det oppstår fullt kaos inne i hjemmelagets femmeter. Gultrøyene får til slutt klarert.

11 MIN.: Peter Crouch tar glimrende ned et frispark ved bakre stolpe. Skuddet fra spiss vinkel er heller ikke dårlig. Ballen treffer nettveggen med stor kraft, etter at den har vært innom en motspiller. Etter corneren putter Daniel Agger i mål, men scoringen blir korrekt annullert for offside.

20 MIN.: Etter en hektisk åpning har kampen dabbet litt av de siste ni minuttene - tross at balltempoet fortsatt er høyt.

23 MIN.: Mange innkast, feilpasninger og generelt tull og tøys i denne perioden av kampen. Liverpool dominerer kampbildet, men makter ikke å omsette det i sjanser.

24 MIN.: En dribleserie fra Dirk Kuyt avsluttes med en pasning ut til Fabio Aurelio på venstre kant. Ballen slås deretter helt over til Steve Finnan på motsatt side. Innlegget i boksen er godt, men Peter Crouchs heading blir ikke hard nok. Keeper avverger.

26 MIN.: Hameur Bouazza får skyte fra 18-19 meters hold, og det harde skuddet går bare noen få centimeter utafor José Reinas venstre stolpe. Sjøl om den spanske keeperen er etter ballen, er det slett ikke sikkert at han hadde fått fingrene på den, hadde den gått innafor stolpen.

28 MIN.: På grunn av slurv og lite besluttsomhet, har Liverpool latt Watford komme inn i kampen de siste fire minuttene.

30 MIN.: José Reina plukker ned et Anthony McNamee-innlegg fra venstre. Hadde ikke keeperen kommet ut, ville en Watford-spiller uhindret fått heade mot mål.

0-1 - 33 MIN.: Craig Bellamy bredsider ballen i mål fra kloss hold etter et flott angrep. Jamie Carragher er regissør med en smart og uventet pasning, før Peter Crouch krangler med seg ballen og skyter - rett på keeper. På returen er Steve Finnan påpasselig på plass, og han spiller fram Bellamy foran åpent mål.

38 MIN.: Tommy Smith spilles plutselig helt fri på Liverpools venstre side, av Al Bangura. Skuddet blir heldigvis for dårlig.

0-2 - 39 MIN.: Alle Liverpools spisser er involvert i mål nummer t Dirk Kuyt header igjennom til Craig Bellamy, som skyter rett på keeper igjen. På returen stuper Peter Crouch fram og header i mål.

42 MIN.: Peter Crouch får gå opp uhindret 15 meter fra mål etter en corner. Headingen blir ikke hard og høy nok, så keeper Ben Foster fanger.

45 MIN.: Det er lagt til to minutter i første omgang.

46 MIN.: José Reina forviller seg utafor sekstenmeteren, men får til slutt ballen unna med beina.

PAUSERAPPORT
Liverpool dominerte hele omgangen, med unntak av perioden fra det 24. til det 33. minutt. Denne tendensen endte brutalt da Craig Bellamy kunne bredside ballen i mål etter et flott angrep. Seks minutter seinere kom mål nummer to, gledelig nok etter et godt samarbeid mellom de tre Liverpool-spissene på banen: Dirk Kuyt, Craig Bellamy og målscorer Peter Crouch. Samtidig: Sjøl om bortelaget har god kontroll på begivenhetene, glipper det til tider bakover. Mot Watford straffes ikke det altfor hardt, men disse feilene bør lukes ut innen neste ukes møte med Chelsea.

45 MIN.: Dobbeltbytte av Watford: Al Bangura går ut, inn kommer Darius Henderson. Anthony McNamee byttes også ut, inn kommer Will Hoskins.

0-3 - 47 MIN.: Peter Crouch scorer sitt andre mål etter et flott angrep via venstrekanten. Craig Bellamy er igjen målgiver med en presis pasning foran mål.

50 MIN.: Liverpool har startet den andre omgangen meget godt. Spillerne stormer stadig i angrep, og bevegelsen er god. Her vil det bli flere mål, hvis Liverpool orker.

55 MIN.: Ballbesittelse: Watford - Liverpool 24% - 76 %.

56 MIN.: Kaptein Steven Gerrard fyrer av mot nedre venstre hjørne, men keeper Ben Foster får slått til corner - Liverpools åttende for dagen. Hjørnesparket resulterer ikke i farligheter.

60 MIN.: Kampen har roet seg. Watford har gitt opp, og Liverpool trenger ikke anstrenge seg.

60 MIN.: Likevel fortsetter Liverpool å vise tenner i glimt, for eksempel nå nettopp da Craig Bellamy (hvem andre?) spilte fri Steven Gerrard alene med keeper. Fra skrått hold fikk ikke midtbanespilleren ordentlig treff på ballen, som dermed forsvant opp på tribunen.

63 MIN.: Jordan Stewart løsner et fantastisk skudd fra 25 meters hold. Ballen dupper ned og smeller i tverrliggeren over Reinas høyre kryss. Keeperen så ut til å kalkulere med at ballbanen gikk over mål.

65 MIN.: Jermaine Pennant skal straks inn, ser det ut til. Han snakker med manageren utafor sidelinja.

69 MIN.: Jermaine Pennant, som tidligere har vært på låneopphold hos Watford, erstatter Peter Crouch.

70 MIN.: Fabio Aurelio feller Tommy Smith, og Watford får frispark i god posisjon, 18 meter fra mål. Hameur Bouazza skyter rett på keeper.

73 MIN.: Liverpools tiende corner avvikles uten at det oppstår farligheter.

75 MIN.: John Arne Riise skal straks inn.

76 MIN.: Steven Gerrard starter på noe som likner et Maradona-raid, men mister kontroll over ballen. Den ender i stedet hos Craig Bellamy, som bommer grovt.

76 MIN.: John Arne Riise kommer inn for Dirk Kuyt.

78 MIN.: Liverpool-fansen synger om Robbie Fowler. Dette er omtrent det mest spennende som skjer på Vicarage Road akkurat nå.

80 MIN.: Sami Hyypiä slår Ben Foster i en luftduell, men blir avblåst for angrep på keeper.

81 MIN.: De tilreisende supporterne synger 'You'll Never Walk Alone'. Samtidig gjør Robbie Fowler seg klar til å komme inn.

83 MIN.: John Arne Riise har god tid da han fyrer av fra 25 meters hold. Men ballen går fem meter til høyre for mål.

84 MIN.: Robbie Fowler kommer inn for Craig Bellamy. Dermed er alle de tre startende spissene, byttet ut.

89 MIN.: Kampen ser ut til å dø ut uten flere scoringer. Fabio Aurelio forsøker seg riktignok med et skudd fra langt hold, men ballen går rett på keeper Ben Foster.

90 MIN.: Det er lagt til to minutter.

SLUTTRAPPORT
Liverpool kom godt i gang, men så en periode ut til å slippe bunnlaget Watford inn i kampen. Da dukket Craig Bellamy opp etter et flott angrep regissert av Jamie Carragher. Minutter seinere avgjorde Peter Crouch nærmest kampen da han var påpasselig framme etter en retur.
I pausen gjorde Watford to bytter, men det var likevel Liverpool som tok kommandoen etter pause. Dette ga uttelling allerede i det 47. minutt. For tredje gang var Craig Bellamy involvert, men det var Crouch som fikk æra av å sette ballen i nettmaskene.
Liverpools seier var aldri truet, men i enkelte glimt opplevde vi glipper som må være borte når merseysiderne tar imot Chelsea på lørdag om en uke.

SPILLERBØRS

Reina (7)
Godt å se spanjolen tilbake mellom stengene. Roper og skriker og er sjefen bakerst. Heller ikke noe stort sjokk at vi gjen holder nullen. Reina har bare sluppet inn et ligamål siden 12. november mot Arsenal og viste seg igjen frem som Mr. Stabilitet.

Carragher (6)
Jevn bra innsats fra de tre bakerst i dag. Enkelte glipper på kantene, men ellers jevn god organisering.

Hyypiä (6)
Sami er viktig mot et så fysisk sterkt lag og gjør den jobben vi forventer av ham. Vår eldste mann på banen viser igjen at han er en nyttig spiller for stallen.

Agger (6)
Kom aldri til med sitt presise pasningspill og vi får heller ikke se så mye av raidene fremover på banen når vi spiller med tre bakerst. Blir lurt et par ganger ute på kanten, men spiller totalt sett en kamp på det jevne.

Finnan (8)
Meget god førsteomgang og har blitt en viktig brikke i vårt offensive spill. Leser spillet godt, god plasseringsevne og har en treffsikker høyrefot. Flere gode innlegg og viser frem litt av sin spillerforståelse når han plukker opp en retur og legger inn til Bellamy på det første målet. Er i meget god form for tiden og det er gøy å se på iren.

Alonso (7)
Vicarage Road i januar innbyr ikke til presist pasningspill. Det så vi også på Xabi i dag med større feilmargin enn vanlig. Konsentrerte seg etter hvert om ankerjobben, jobber knallhardt og gjør solid innsats mot hjemmelagets muskelmenn.

Gerrard (7)
En litt mer angrepshissig Steven i dag, og det liker vi. Kommer til flere avslutninger enn på lenge. Kapteinen er som vanlig sentral uten at den absolutte toppformen er inne.

Aurelio (6)
Før scoringene kom var det lenge en litt rotet kamp og brassen ble litt borte før pause. Spiller seg opp de siste 45, og viser tegn til at han kan bli en løsning på venstre flanke mens Kewell, Zenden, Garcia og Gonzalez er ute med skade.

Kuyt (7)
Det tok tid å komme i gang for nederlenderen i dag. Etter vi scoret det første og det ble mer fart og bevegelse kom han også mer til sin rett.  Jobbet bak de to på topp og det ble etter hvert en vinneroppskrift. Arkitekt bak mange gode angrep og viser frem sin gode fotballhjerne.

Crouch (7)
Helhjertet innsats fra toppscoreren vår fra første spark på ballen. Tomålsscorer og kandidat til bestemannspremie. Gjør nesten hele jobben alene på det første målet, da Bellamy scoret. Får det enkelt på nummer to, og setter ballen sikkert i nett igjen rett etter pause. Etter en liten down er den engelske landslagsspilleren mer spillekåt enn på lenge.

Bellamy (8)
I likhet med alle de tre på topp tok det tid før han kom i gang. Viste imidlertid etter hvert hva han kan utføre med sin fart og teknikk – og ikke minst goalgetterferdigheter. Får det enkelt på målet han scoret, når Finnan serverer ballen på et sølvfat. Skaper rom for seg selv og løper igjennom og skyter på keeper når Crouch kan heade inn 2-0 før pause. Kommer på løp og legger perfekt inn til Crouch på 3-0. En bra kamp av Bellers og vår bestemann i dag.