Arsenal - Liverpool

Lør 05.04.08 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 60111 / Dommer: Phil Dowd / Emirates Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

Bendtner utlignet etter en scoring av Crouch før pause, da Liverpool med et reservepreget mannskap spilte 1-1 mot Arsenal for tredje gang denne sesongen.

ArsenalLiverpool
Mål
1-1 (0-1 til pause)
Bendtner (54)Crouch (42)
Lagoppstilling
Almunia
Hoyte
(Adebayor 58)
Gallas
Toure
Traore
(Clichy 72)
Eboue
Fabregas
Flamini
(Hleb 81)
Gilberto
Walcott
Bendtner
Reina
Finnan
Carragher
Skrtel
Arbeloa
Plessis
Lucas
Pennant
(Gerrard 66)
Benayoun
(Voronin 75)
Riise
Crouch
(Torres 81)
Innbyttere
Lehmann
Song
Itandje
Hyypia
Gule kort
Eboue (67)Riise (30)
Pennant (54)

Liverpool møter Arsenal i ligakampen inneklemt mellom to Champions League-oppgjør mot samme lag.

Rafa har valgt å kun benytte Pepe Reina, Jamie Carragher og Martin Skrtel fra ondagens møte i Champions League. Den store overraskelsen er at Damien Plessis får sin debut på Emirates. 20-åringen er et midtbaneanker som kommer fra Lyon, og er en slepen spiller med stor ro i sitt spill. Han har hatt en god sesong i spann med lille Jay Spearing på den sentrale midtbanen til reservelaget, men hvorvidt han er klar for en slik oppgave vil vi da snart få et svar på.

Arsenal på sin side har byttet ut fem av sine spillere fra siste kamp.

1.omgang:

Lett overskygget være nord i London i dag. Det er ventet at begge lag vil spille med en mann på topp, hvor hurtige Walcott skal støtte danske Bendtner hos hjemmelaget, mens Benayoun vil få en sjelden playmaker rolle bak Peter Crouch.

Det virker som at Walcott i utgangspunktet har en oppgave ute på venstrekanten for Arsenal.

3.min: Almunia må gjøre en god redning på et overraskende og meget bra langskudd fra Crouch fra 30 meter.

3.min: Keeper slår ballen til corner, men dommeren blåser frispark for hjemmelaget inne i feltet etter at hjørnesparket er tatt.

Damien Plessis synes å ha funnet seg bra til rette på midten med flere sikre pasninger allerede.

8.min: Hoyte slår inn fra høyrekanten, men Reina tar ballen sikkert foran hodet til Bendtner.

12.min: Corner til Arsenal, som avsluttes med et svakt skudd utenfor av Eboue.

16.min: Finnan slår et overlegg mot Crouch, men alt for høyt. Lite har skjedd foran målene på Emirates, men Liverpool er godt med og vel så det.

17.min:  John Arne Riise blir spilt fram på 16-meter av Crouch, og får en god skuddmulighet. Med høyrebeinet går imidlertid ballen en snau meter over.

23.min: Crouch og Lucas setter opp Damien Plessis, og 20-åringen prøver en ambisiøs halv volley fra 25 meter som går høyt over.

25.min: Igjen er Peter Crouch involvert i det oppbyggende spillet, og gir denne gangen Pennant sjansen til et langskudd. Vingen får imidlertid ikke klem på det forsøket fra 25 meter.

Liverpool leder skuddstatistikken 4-1 så langt.

28.min:  Pennant blir tråkket på hælen av Bendtner og er nede noen sekunder.

30.min:  John Arne Riise kommer i dommerens bok da han er for sent ute i en takling mot Gilberto. 

32.min:  Omgangens beste angrep så langt da Lucas gir en stikker til Benyaoun litt ute til høyre. Fra skrått hold skyter israeleren utenfor, mens Riise også var i god posisjon på motsatt kant.

34.min:  I et sjeldent oppløp får Febregas sjansen til å skyte fra 18 meter, men ballen går mellom beina på Finnan og også et meter utenfor den nærmeste stolpen.

35.min:  Walcott setter fart på en pasning fra Flamini, Carraghers taklingsforsøk gjør at ballen går rett til Bendtner i ypperlig posisjon. Dansken skyter imidlertid rett på Reina. Kampens største sjanse hittil.

38.min:  Carragher strekker hånda i været men Eboue får lov til å gå på høyrekanten. Innlegget er mot Walcott, men Finnan får fram en reddende tå. Steve Finnan kan være glad for det, da reprisen

40.min: Nesten en perfekt kontring da Plessis finner Pennant ute til høyre, som igjen ser opp og spiller mot Riise som har gått på løp sentralt. Ballen kommer imidlertid litt for langt foran nordmannen. 

42.min:   0-1 CROUCH - Et langt oppspill fra Reina gjør at Benayoun kan spille mot Peter Crouch. Crouchy greier å skaffe seg plass med pent fotarbeid, før han får et bra nok treff til at ballen spretter inn nede til høyre for keeper.

Pauserapport: I en halvtime var Arsene Wenger stadig oppe fra sitt sete, mens Rafael Benitez rolig kunne se sitt reservepregede lag spille et bedre pasningspill og ha større bevegelse enn rivalen. De store sjansene ble riktignok ikke skapt, men det var gjestene som hadde skuddmulighetene. På sentral midtbane hadde man langt bedre kontroll enn mange nok trodde på forhånd, og Damien Plessis kan så langt være meget fornøyd med sin debut. Den 20-årige franskmannen har vært rolig og sikker i sitt spill, og aldri vært redd for å prøve å gjøre noe med ballen. Litt ironisk var det kanskje at like etter at Arsenal hadde sine eneste fem minutter hvor de greide å skape noe foran Pepe Reina, så scoret Liverpool med et direkte angrep. Et langt utspill fra Pepe Reina endte med at angrepsparet Benayoun og Crouch gjorde at hjemmelaget fikk en kraftig pipekonsert til pause.


2.omgang:

Ingen bytter i pausen. Tom Hicks er forøvrig også til stede på denne kampen.

50.min: Peter Crouch skaper en skuddmulighet for seg selv, uten at han greier å true Almunia.

52.min:  Et skudd fra Walcott går til corner. Ballen går over Crouch og til en umarkert Toure, som imidlertid ikke får styrt headingen på mål.

54.min:  Jermaine Pennant i boka etter å ha felt venstrebacken Traore. 

54.min:   1-1 BENDTNER - Frisparket blir slått dypt inn i feltet, Reina blir stående på streken, og Bendtner vinner duellen med Crouch og stanger ballen i nettet fra fem meter.

57.min:  Finnan og Flamini stanger mot hverandre inne i feltet, og forsvareren får den største smellen.

58.min:  Adebayour inn for Hoyte.

Eboue går ned på backen, og Adebayour framme sammen med Bendtner når Arsenal går for seier.

61.min:  Plessis meier ned Walcott, men etter at han har tatt ballen først.

66.min:  Gerrard inn for Pennant. Sistnevnte har vist antydning til halting de siste minuttene.

67.min:  Eboue for en felling av Riise.

70.min: Flamini skyter hardt og lavt fra like utenfor hjørnet av 16-meteren, men Reina gjør en god jobb da han er raskt nede og holder skuddet.

72.min:  Clichy inn for Traore hos Arsenal.

75.min: Peter Crouch gjør det igjen bra da han kommer til et skuddforsøk inne i feltet, men hardt presset går ballen over.

75.min:  Voronin inn for Benayoun.

78.min: Clichy slår hardt inn fra høyre, men to spillere fra Arsenal kolliderer da de sammen sender ballen over dødlinja.

80.min: Gerrard til Voronin, men skuddforsøket fra 20 meter blir blokkert fra 20 meter.

81.min:  Voronin igjen, da Crouch spiller til ham inne i feltet og ukranieren får ballen på omtrent straffemerket. Skuddet er imidlertid vilt og over.

81.min:  De siste trekk gjøres da Torres kommer inn for Crouch og Hleb for Flamini. 

83.min:  Voronin gjør et godt løp sentralt, men får ikke stokket beina da han skal runde keeper og sende ballen i mål fra skrå vinkel.

84.min:  En god kontringsmulighet da Gerrard spiller opp på Torres, men pasningen tilbake til Steven kommer bak ham,

Tre minutter er lagt til.

Sluttrapport: For tredje gang denne sesongen endte det 1-1 mellom disse lagene, men det var samtidig det første ligapoenget som Rafael Benitez har kunnet hente fra Emirates. En kan argumentere at det kan Rafa både være meget fornøyd med, men også litt skuffet, selv om det ikke er tvil om at Arsene Wenger vil ha det dårligste humøret av managerene etter kampen. Det er liten tvil om at en seier i dette oppgjøret var viktigst for Arsenal, som ville nærmest melde seg ut av gullstriden hvis det ikke ble tre poeng. Det preget også lagoppstillingene, hvor bare midtforsvaret og keeper Reina ble beholdt av Benitez etter onsdagens møte i Champions League. Etter en fortjent ledelse ved pause forventet man et stormløp av hjemmelaget etter pause, men det skjedde i realiteten aldri selv om Arsenal tok over mye av spillet. Carragher og hans menn hadde ikke alt for store problemer bakerst, mens Damien Plessis kan være meget stolt av sin debut på en midtbane som aldri ble overløpt. På topp skapte Peter Crouch hele tiden problemer nesten på egenhånd. Det eneste som vil irritere Rafa var baklengsmålet, hvor Pennant først ga fra seg et unødvendig frispark og Reina ble stående på streken bak et forsvar som trakk langt inn. Mot et Arsenal som var uvanlig tamt, og virket å ha tankene minst like mye på tirsdagens kamp som Liverpool, kan en hevde at dette var en unik mulighet til å ta full pott. Et poeng vil likevel bli tatt bra i mot i den røde delen av Merseyside.


Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Det ble en tam dag for sisteskansen, som ingenting kunne gjøre med målet, men til gjengjeld var sikker i feltet, plukket det som ellers kom, og igjen var sitt sedvanlige selv med beina.

Steve Finnan 7 - En av Liverpools beste i denne kampen. Veldig våken kamp av iren, som taklet, brøt og var sikker i sine valg. Livsviktig inngripen da Eboue sendte inn en lav cross i første omgang.

Jamie Carragher 6 - En sikker kamp av Jamie, som leverer det man kan forvente fra ham. Knallhardt duellspill, bra i posisjoneringsspillet og konsentrert når det settes fart mot. Ankepunktet mot scouseren blir imidlertid hans tendens til å lempe ballen opp i blinde, noe som skjedde en del i denne kampen.

Martin Skrtel 7 - Kontant i duellspillet, hvor han ikke tenkte seg om to ganger før han dundrer inn i taklinger mot hurtige Arsenal-spillere. Han viste i tillegg at også han selv besitter bra med hurtighet, og leverte i det hele tatt varene sikkert i tospann med Jamie Carragher.

Alvaro Arbeloa 5 - Den spanske landslagsmannen viste at han innehar oversikt og hurtighet i sitt spill. Han kunne imidlertid ha tillatt seg å stikke opp på flere raid offensivt med Riise som kapabel partner på siden til å dekke opp.

Damien Plessis 7 - Hvilken debut! Kloke valg, god i duellspillet, flink til å posisjonere seg. Roen Plessis fremviste med ball minner om Xabi Alonsos, og gjør også treffprosenten på pasningene. I tillegg viste Plessis at han er en atlet kapabel til å bryte opp mye grunnet stor oversikt. En av Liverpools beste i dag.

Lucas Leiva 6 - Sammen med Plessis viste brasilianeren at han er kapabel til å stenge av rom, og til å løpe de kilometrene som kreves av nivået. At han i tillegg i dag var sikker i pasningsvalgene, gjør at dette ble en solid og ujålete kamp fra Lucas.

Jermaine Pennant 4 - Dette var en svak kamp av Jermaine, som skal ha for at han jobbet på, og ikke trakk seg unna i duellene, men stort sett kun det. Hva som imidlertid skuffet er hvor sjelden han kom seg opp på høyreflanken for å legge inn. Defensivt var han også tidvis et uromoment med litt timing i manko.

Yossi Benayoun 5 - Planen i dag var trolig at Benayoun skulle hjelpe Crouch gjennom støttende løp og godt med kreativitet. Flikkene satt greit, men han havnet ofte for langt bak Peter til at det ble store farligheter av deres partnerskap. Han hadde dog assisten til Crouch' mål, og skal ha pluss for det.

John Arne Riise 5 - Ting så lovende ut offensivt tidlig i kampen da Riise hadde sjansen han blåste høyt over med høyrefoten. Offensivt ble det imidlertid ikke en stor kamp fra Riise, som til gjengjeld brøt opp mye bakover på banen, og hjalp sitt lag med å få has på Arsenals høyreside.

Peter Crouch 7 - I dag var Peter god. Under vanskelige arbeidsforhold tok han ned ballen, og anvendte den til og med klokt. Han vekslet mellom å holde igjen for å vente på medspillere, og å vende opp på egenhånd for å gå på avslutning. Et herlig mål ble kronen på verket for Liverpools beste i dag.

Steven Gerrard - Kapteinen fikk vist at han er flink til å finne medspilleres løp offensivt, og at han utgjør en kreativ trussel. Han var imidlertid ikke på banen lenge nok til å få karakter.

Andriy Voronin - Ukraineren så spillesugen ut, og var nær ved å score et mål, da han fikk to store muligheter i løpet av sitt friske, men sløsende innhopp.

Fernando Torres - Fernando rakk å parkere Gallas ved en anledning, samt å slå et par feilpasninger den tiden han fikk på banen.